Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irena1964x

ciasta ztruskawkami

Polecane posty

niedługo truskawki czy macie jakies ulubione ciasta albo deserki z dodatkiem tych pysznych owoców proszę o przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam bardzo tani i prosty i szybki przepis :D oto on do miski ( takiej większej) układam warstwami biszkopty na przemian z truskawkami - ile będzie warstw to zalezy od tego jak jest duża miska:D , staram się tak układac zeby truskawki były wierzch nią warstwą i to wszystko zalewam galaretka truskawkowa :D mniam mniam........ PS dla urozmaicenia mozna potem na kazdym kawałku kropnąc bitą smietanką w aerozolu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ZAPIEKANKA skladniki dla 4 osob, wartosc kaloryczna jednej porcji okolo 250 kcal 50 dag truskawek 1 opakowanie cukru waniliowego 2 sucharki 4 jaja 5 lyzek cukru pudru 2 i 1/2 lyzka maki truskawki umyte pokroic na polowki. przelozyc do zaroodpornej formy do zapiekanek. sucharki drobno pokruszyc i posypac nimi owoce. bialka oddzielic od zoltek i ubic je z 3 lyzkami cukru pudru. dodac zoltka a nastepnie ostroznie dodac przesiana make i delikatnie wymieszac. mase przelozyc na truskawki. forme z zapiekanka wstawic do sredni nagzanego piekarnika i piec 30 minut w temp. 175 stopni na zloty kolorek :) po upieczeniu posypac reszta cukru pudru. jesc na goraco :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mmmmmmmmmmm :D Anielskie> ale to smakowicie wygląda ...........uwielbiam truskawki :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TORT SMEITANKOWO- TRUSKAWKOWY skladniki na 16 porcji, wartosc kaloryczna jednej porcji - 360 kcal 60 dag truskawek 20 dag herbatnikow 300 g twarozku 14 dag masla 10 dag cukru pudru 10 dag mielonych migdalow 1/2 litra smietany kremowki 1 opakowanie smietan-fixu 2 lyzki mleka 1 sloiczek polewy truskawkowej do deserow herbatniki pokruszyc, wymeiszac z roztopionym maslem. mase rozlozyc na spodzie tortownicy- ja uzywam o srednicy okolo 25 cm. mocno docisnac do formy twarozek utrzec dokladnie z cukrem pudrem i mlekiem, rozsmarowac na warstwie herbatnikow. nastepnei posypac zmielonymi migdalami i wstawic do lodowki na godzine. truskawki pokroic na polowki, rozlozyc na migdalach. smeitane ubic na sztywno z cukrem oraz smiean- fixem, rozsmarowac na owocach. wierzch tortu udekorowac truskawkami i polewa truskawkowa. tort przechowywac w lodowce smietan- fix mozna zastapic zelatyna, wowczas na 1/2 litra smeitany dodajemy 1/2 opakowania (6g) zelatyny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sawerka
Landrynka> czy każdą warstwę zalewasz galaretką, czy tylko ostatnią i jak podajesz ? w tej misce, czy wyjmujesz jak babkę z foremki .?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak, tak do Ciebie, zapomniałam napisać. Bardo mi się podoba Twój przepis i chyba jutro zrobię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sawerka > nie to nie jest w foremce. Taką zwykła miskę biorę jak na salatki czy na coś podobnego - szklana ino jest i gdy już wszystko poukładam to wtedy na całosc wylewam przestudzoną galaretke i wkładam do lodóweczki :) Ale faktycznie mozna zrobic to we foremce okrągłej tylko wtedy trzeba poczekac az galaretka stezeje troszkę , bo moze wyciec przez formę .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuje wszystkim za wasze wspaniałe przepisy. Napewno je wyprubuje i posmakuje. Pozdrawiam wszystkich, Irena

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sawerka
Dzięki Landrynko, wszystko jasne, czekamy na wysyp truskawek bo narazie są za drogie, oby nam nie wymarzły tego roku🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tolcia
Upiec cienki spod biszkoptowy, albo kup gotowy. Na to gotowa mase truskawkowa /jest w slepach tylko trzeba sporzadzic w/g opisu na opakowaniu/. Na to uloz truskawki dosc gesto i zalac tezejaca galaretka truskawkowa. Szybko i pychota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×