Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mnie obchodzi cały świat a ja nie obchodzę nikogo

Polecane posty

Gość gość

Coś się te proporcje lekko pochrzaniły... :D

Gość gość
Bo czasem na dobre wychodzi byc egoistkom :-)

Gość gość
*egoistką ;) (przepraszam... ale nazi orto nie jestem :D) Nie, ja w dalszym ciągu nie chcę być egoistką (zresztą właściwie jestem nią - ale tak zdrowo. I umiem być asertywna, odmawiać etc). Tylko to jest dość zabawne. Ta dysproporcja. Może tak już musi być :)

Gość 22 59
i boli cie to?

Gość gość
Trochę samotna.

Gość gość
Roztropność obok męstwa sprawiedliwości i umiarkowania jest rodzajem praktycznej mądrości a wiec w przypadku kobiety zdrowo pojetego egoizmu , dbalosci o siebie nie mylic z miłościa własną . Roztropność zwana rozsaadkiem to słuszna miara , to mądrość praktyczna tazw. doswiacczenie zyciowe . A moje doswiadczenie uczy , ze jak COŚ dobrze się realizauje i pzrynosci oczekiwane , ba! zadziwaijaco dobre efekty to NIE zmienia sie strataegii w trakcie trwania gry ... bo w końcu NASI Ulubieńcy z grypy nie wyjdą ...Kiedys Trener , ktory wystąpiwszy w brązowym płaszczu na pierwszym wygranym meczu na Mistrzostwach Swiata w Azji , nadal pomimo potężnych upałów i burz absolutnie go nie ściągnął a płaszczyk byl "wiekowy " ...;) ale wierzyl w cudowną moc ...jak zwal tak zwal chodzi o skuteczność .

Gość gość
Poniewaz kazdy z nas jest syntezą przeciwienstw bo jest istotą Materialna i Duchową , Aktywna i Kontemplacyjną , otwarta i zamkniętą , powracającą do przeszłości i wychylającą sie na przyszłość - aby być wolnym i odpowiedzialnym po prostu Musi tu byc zachowana równowaga i umiar .Roztopność po prostu ! Senaka okresla jako Podstawę sczesliwegom zycia . W skrócie mniej wiecej tak .. kto jest roztropny jest stataeczny , kto stateczny to sie nie boi ma swoja miarę , idzie środkiem drogi zycia - nie zna smutku i strach jest mu mniejszy , kto nie zna smutku ... i jest odwazny powinien być szczesliwy .czy jest ... subiektywna sprawa ...

Gość gość
TRZY OSOBY mogą ofirować żebrakowi 10 złoty ..jedna okaze sie szczodra , druga chciwa , a tzrecia rozrzutna . Wada jest tu zarówno nadmiar jak i niedostatek ..czyli wazny jest umiar /roztropnośc tyle co akurat ! jak w pzrypdku ognia ... Co dla jednego Człowieka moze okzac sie Męstwem dla drugiego tchórzostwem lub brawurą .. Człowiek rozsądny /roztropny w kazdej sytuacji WIE jak sie zachować co dla niego samego i calego kolektywu jest najlepsze .. najlepsze sa najprostsze rozwiązania ..wiem z doswiadczenia i Autopsji .Okazuje sie , ze Roztropność jest sztuką .. Miłość jest sztuką według Ericha Froma , Prostota jest sztuka wyrafinowania ... Dobre życie w zgodzie z sobą jest sztuką ! Nudne , to prawda ale Prawdziwe i Moje ;)

Gość gość
Życie pokazuje że nie warto być dobrym, szczerym, pomagać ludziom bo wykorzystają cie na maxa i jeszcze obmówią. Dystans, asertywność i bycie sk.....em lepiej popłaca.

Gość gość
Nie warto traktować mężczyzn z szacunkiem tylko jak g...o, wykorzystywać, manipulować z uśmiechem na ustach.

Gość gość
Nowe życie nie zaczyna sie od zmiany otoczenia , tylko od zmiany perspektywy .Za znudzenie /zmeczenie życiem jego byle jkośc nie odpowiada rzeczywistość , tylko to ze nigdy uwaznie sie jej nie pzryjrzelismy .Masz zaparowane okulary ...pomazane błotem i mówisz wszystko co widze jest takie samo...A moze po prostu wyczyśc sobie okulary . Jak pielęgnowac uwaznośc ? Byc jak Medrzec-Dziecko ...robie , rzeczy wielkie ale mam naiwenosc dziecka , ze mi sie uda , bawaie sie tym co robię nic na silę , nie bedzie katastrfy jak sie nie uda... moze następnym razem ? " Pilęgnowanie w sobie dziecka " pozwalana NATURALNOŚĆ bycie sobą ...Tylko człowiek wolny od ograniczeń może i CHCE być soba , nie zaklada masek , nie ma gry ..pozorów .

Gość gośćjmdgatw
tez sie interesuje całym światem a do mnie nikt nie zadzwoni nawet,moze tylko jedna osoba dba o mnie,chyba sie zmienię bo ta dobroć i altruizm nie popłacają,będę pomagała jedynie tym dobrym,biedniejszym i skrzywdzonym

Gość gość
Podróz sie liczy , amnie jej cel .Bo to w podróży mija czas , poznajemy ludzi , miejsca , emocje , nature naturalnie ...morza i gory ...Cel jest na końcu i trwa ... tylko chwilę .! A kołem zamachowym wszystkich zmian jest niezadowlenie ... wiem z doświdczenia niestety ... Nie mozna po jednym sukcesie przysiąść na laurach , i myśleć , że to 5 minut ,ktore mamy nigdy się nie skończy .Przeciwnie .Skończy sie szybciej niz oczekujesz .Tylko zycie wojownika ma sens !

Gość gość
U mnie problem jest inny- wpojone zasady, że nie należy krzywdzić innych, ustępować głupszym ( typu bądź mądrzejszy, ustąp), mówić prawdę, ludzi szanować, pomagać słabszym, być miłym dla innych. I cierpię przez te pierd.....e zasady, bo jak coś zrobiłabym przeciw nim to sama czułabym się źle ze sobą. Sumienie by mnie zżarło. No ale jak ktoś ci tak dojedzie swym zachowaniem i takich przypadków skumuluje się w krótkim odstępie czasu... nawet anioł czułby chęć odwetu.

Gość gość
Nawet nie odwet, ale gniew i chęć wyrzucenia tym ludkom jakimi są zerami.

Gość gość
Z wiekiem świat nam blaknie .. nie mamy juz tej dawnej intesywnosci widzenia . Doswiadczenie , wiedze przygnaita .. "znów mieć 20 lat i znów być glupim .."niewiedza , ignorancja maja dobra stronę , entuzjazm i witlność . Kto 'mnozy wiedze , mnoży tez smutek " . lekarstem jest uwaznośc , bycie tu i teraz . Jutro zaczyna się dziś .

Gość gość
Jestes tłuste babsko wiec nie nie obchodzisz nikogo normalnego buehheheeheheeeee

Gość gość
Większość ludzi nie zastanawia się nad tym -jaki sens ma ich życie , jakie mają zadanie do spełnienia, jak mają wykorzystywać swoje talenty. W pogoni za kasą, spełnianiem swoich zachcianek, taranują innych po drodze, nie patrząc że to wbrew jakichkolwiek zasadom, normom społecznym, etyce, prawu.

Gość gość
11-55 idź się leczyć pajacu, bo odpier...cie z tej samotności.

Gość gość
Rodzony brat nie zapyta o mnie, nie zapyta, jak mi poszedł egzamin, którym się koszmarnie stresowałam i mu o tym mówiłam.

Gość gość
Smierdzace tłuste babsko zalozyło wątek :D