Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brązowooka ona

czasem wystarczy chwila...

Polecane posty

Gość gość
a kto to, ten niebieskooki?? :D

Widzę, brązowooka, że słowo "wyrachowany" ma u Ciebie bardzo negatywny wydźwięk - chyba nie powinienem go użyć, bo zaszło chyba jakies nieporozumienie. Chodziło mi raczej o słowo które będzie przeciwieństwem do postępowania "odruchowego" lub "emocjonalnego". Zimne decydowanie, przemyslane, racjonalne, wyrachowane - dla mnie to synonimy i przeciwieństwa do postępowania z gorącą głową, pełną emocji, odruchów, postępowaniu w afekcie. Wracając do omawianego tematu - moim zdaniem człowiek jest połączeniem dwu wyraźnych częsci: emocjonalnej i racjonalnej. Każdy z nas ma jakąs tam różną dla różnych ludzi mieszaninę tych komponentów i jedni są bardziej emocjonalni a drudzy są bardziej logiczni i racjonalni - nie ma chyba ludzi całkowicie racjonalnych ani całkowicie emocjonalnych. Pomijając psychopatów, he, he. Wydajesz się być osobą, która z jakiegos powodu postrzega emocjonalną częsc człowieka w sobie jako wadę, niedoskonałosć a całą cnotę wydzi w racjonalnosci, i kontrolowaniu emocji. Czy prawidłowo to odbieram co napisałas? A jesli tak, to jak sądzisz, skąd się to u Ciebie bierze?

Co do ciemnych zakamarków internetu to zabłądziłem wczoraj trochę bo zaciekawiły mnie stare wątki z przed bodajże 5 lat gdy puszczali film Galerianki i po nitce doszedłem do kłębka wątków na tym forum gdzie ktos rzucil linkami do strony z erotycznymi anonsami, chyba roksa.pl, roksana.pl czy cos w tym guscie, gdzie doslownie za 80zł czy 100zł/godzinę można mieć panią z własnym lokalem która zrobi z Tobą wszystko, i zastanawiam się, gdzie tu "miejsce na rynku" w tej branży dla "galerianek", czyli studentek, amatorek (czytaj: nieprofesjonalistek) bez własnego lokalu, które za prezenty kosztujące więcej dają w zamian mniej - innymi słowy spędziłem 2 godziny swojego wolnego czasu na bezproduktywną analizę ciekawostki i nikt mi tych nieprzespanych 2 godzin życia nie zwróci :-D

Gość gość
Pszemoi, więc to Ty jesteś tym błękitnookim?? :D

Gość brązowooka ona
Słowo "wyrachowanie" i jemu podobne rzeczywiście nie kojarzy mi sie pozytywnie. Można go oczywiście używać w odniesieniu do bardzo różnych sytuacji i mimo wszystko nieco inaczej interpretować. Po prostu nie pasuje mi akurat w tym kontekście, nie pasuje mi do mnie. Odpowiadając na Twoje pytanie natomiast, to nie jest tak, że uważam emocjonalnosc czlowieka jako coś złego, negatywnego. Lubię ją w sobie. Są jednak pewne sytuacje, w których emocj***ardzo przeszkadzają. I bardziej potrzebne jest chłodne i racjonalne myślenie, niestety często dotyczy to także relacji międzyludzkich. Zdecydowanie jednak mam na myśli przede wszystkim relacje biznesowe, relacje w pracy. Krótko mówiąc cenię sobie profesjonalizm i tak wiele jak daję od siebie, oczekuję także od innych. Emocje w życiu prywatnym są i będą. Aczkolwiek tu też staram się pracować nad sobą, aby one nie przeslanialy mi zdrowego i rozsądnego podejścia do pewnych kwestii :-)

Gość gość
Brązowooka, pałę już umiesz obrobić profesjonalnie, czy w tym też jeszcze wciąż doskonalisz?

Gość gość
Ależ ona piertoli:D

Gość gość
Ciągła samcowi. Komus jeszcze?

@brązowooka ona - co do Twojej pierwszej wiadomości, doskonale znam to uczucie. Mailowałem kiedyś z kimś w taki sposób, że w każdej wolnej chwili sprawdzałem skrzynkę, co chwila, czy aby nie ma nowej wiadomości. I to uczucie gdy widzisz - masz nową wiadomość...

Gość gość
W przypadku Samca chyba właśnie zabrakło profesjonalizmu :p

Gość gość
Samiec kiepski był :-D

Gość gość
Nie stawał mu, czy za szybko kończył? :D

Gość brązowooka ona
Endo, po Twoich słowach przypomniał mi się jeden z moich ulubionych filmów "you have mail" :-) To oczekiwanie na wiadomość, potem moment jej odczytywania... Zawsze takie delikatne napięcie towarzyszące tym czynnosciom :-)

Gość gość
Endo brązowooka nie musi się bać, że ktoś się dowie, nie trafiłeś :D

Może albo nie może, ja byłem w takiej sytuacji, że wolałem robić to dyskretnie :) Zdecydowanie potęgowało to emocje :)

Gość brązowooka ona
Zgadza się, ja akurat nie muszę się bać. Zresztą gdybym byla z kimś związana na pewno nie prowadzilabym na boku rozmów, które można byłoby uznać za flirt lub jemu pochodne. Nie wnikam jednak w to, co robią inni, choć staram się unikać relacji (w w/w stylu) z osobami, które pozostają w związkach :-)

Gość gość
Endo, chyba odpadłeś w przedbiegach :p

Gość gość
Wszyscy od ciebie uciekają nudziaro

Brązowooka, wzmianką o filmie "You've got mail" mnie rozbawiłas bo miałem praktycznie identyczne skojarzenia. Ta iskierka przyjemnosci i dreszczyku z oczekiwania na miłe chwile czytania i odpisywania na nową wiadomosc są jak najbardziej emocjami i zdrowymi odr****** których absolutnie nie należy w sobie tłumić ani uznać je za objaw jakiejs niedoskonałosci. Nawet gdy w pewnym momencie trochę uzależniają... A co do wymiany zdan, flirtów droga mailową, jak w filmie z Tomem Hanksem to miałem jakis czas temu bardzo podobne doswiadczenie - zaprzyjaznilem sie bardzo mocno z pewną miłą osbóką tylko dzieki temu ze poznalismy sie przez internet i pozwolilismy sobie na długotrwałą znajomosc bez zakłócania tych miłych wrażeń sferą wizualną i trywialną atrakcyjnoscią fizyczną. Gdybysmy byli blisko siebie to pewnie "nie byloby czasu" na poruszanie tematow bo cielesnosc wzięłaby górę... Więc chyba dobrze czujęTwoją wypowiedź :-) Pozdrawiam serdecznie, Przemek

Gość brązowooka ona
Zawstydziles mnie, chyba muszę poćwiczyć mój english, bo zjadłam "got" w tytule filmu... a tak bardzo chciałam zabłysnąć... Jednak nie jestem doskonała :-P Ok żarty, zartami, ale fakt pozostaje bezsprzeczny, że takie znajomości powodują w nas przypływ wielu emocji. Szczerze mówiąc bardzo cenię sobie takie znajomości, w których nie jest najważniejsze to, jak się wygląda, ile ma się lat lub iloma zerami kończy się Twoje saldo na rachunku bankowym. Ważniejsze jest to, że można porozmawiać o wszystkim, o rzeczach ważnych i tych, które mają mniejsze znaczenie. Warunek - szanujemy siebie i nie dajemy się ponieść negatywnym emocjom. Niestety nie wszyscy potrafią w ten sposób podejść do sprawy i czasem z przyjemnej, bardzo pozytywnej znajomości nie pozostaje nic. :-) pozdrawiam Cię niebieskooki P :-)

Gość gość
psychologia level hard :)

Gość gość
dobry wieczor brazowooka, wczorajszy M:)

Czy odpadłem w przedbiegach, nie wiem nawet czy startowałem, dzieliłem się tylko swoimi spostrzeżeniami z doświadczeń w przeszłości. Chociaż nie powiem, czasami brakuje mi podobnych emocji.

Gość gość kobieta po 30stce
Endo myślałam, że tylko kobiety potrafią się tak zaangażować w takie relacje. A tu proszę niespodzianka :-) plus dla Ciebie

Gość brązowooka ona
Dobry wieczór wczorajszy M :-)

Hehe widzisz, życie potrafi zaskoczyć! :) Co poradzę, trzeba to czuć, nie każdy się w tym odnajduje :)

Gość gość
dzis chyba jednak nie mam weny do pisania tak jak wczoraj:( M

Gość gość kobieta po 30stce
Dokładnie trzeba to czuć. Gorzej gdy emocje wymykają się spod kontroli ;-)