Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Miałam 4 stymulacje (za pierwszym razem tez miałam wysoki progesteron - hiperstymulacje i 2 m-cię pózniej crio), 5 byla juz na komórkach dawczyni. U nas Zarodki przestawały sie dzielić w 3 dobie i okazało sie, ze to z moimi komórkami jest coś nie tak, w Waszym przypadku stawiałabym na czynnik męski, skoro dochodzicie do etapu blastocysty, moze warto spróbować IVF pół na pół. Tylko w 3 procedurach mieliśmy zniżkę na leki, pierwsza była jeszcze przed lipcem 2014, a ostatnia to juz zupełnie inny program. Walczcie z całych sił na pewno sie uda.

Gość MiśkaD
Malamii- trzymam kciuki, zeby sie wszystko ulozylo! X Basik- za Ciebie rowniez kciukow nie puszczan :) X Zocha82- uwazaj na siebie i odpoczywaj! Pamietaj, ze wszystko inne nie jest teraz wazne :) X Jestem po wizycie... Jesli chodzi o cc to dr wpisal tylko w karte ciazy, ze poza tym, ze jest to ciaza po leczeniu nieplodnosci to mam silna tokofobie i nie wyrazam zgody na porod drogami natury. Musze liczyc na szczescie, ze trafie na dyzur do lekarza, ktory to wezmie pod uwage i tyle. Niestety zaswiadczenia od okulisty czy ortopedy nawet po znajomosci nie udalo nam sie zalatwic- nikt nie chce brac na siebie takiej odpowiedzialnosci. W przyszlym tyg mam wizyte u dr, u ktorego zaczelismy walke o dziecko, mam nadzieje, ze mi pomoze... Poza tymi mniej fajnymi sprawami sa tez mile informacje :) Nasz synus wazy juz 2440g, serduszko pieknie bije i ilosc wod plodowych powyzej sredniej ;) No i jest idealnie ulozony do porodu silami natury :P Tylko cos tam z lozyskiem nie jest idealnie, ale na chwile obecna mam sie nie denerwowac tym tylko czujnie obserwowac ruchy malego. Poza tym teardosc brzucha dzisiaj dr zachwycila- stwierdzil, ze nie wierzy w to, ze doczekal sie takiej chwili, kiedy nie dotknal u mnie kamienia ;) Byl "bardzo fajny" :D Do tego szyjka w normie. Moge chodzic!!! Oczywiscie nie przesadzac, ale moge probowac robic wszystko normalnie :) Jesli chodzi o M to z nimi czasami bywa ciezko... Chociaz ja na mojego zlego slowa powiedziec nie moge. Kwestie badan i kolejnych etapow omawialismy wspolnie, czasami musialam tlumaczyc po co i dlaczego, ale sila argumentow wygrywala ;) Sam rowniez podsylal mi rozne artykuly, badania itp. Byly momenty, ze mial dosc, a ja wtedy nie nalegalam... Wiedzialam, ze sam do tematu wroci i zawsze tak sie dzialo. Niekiedy trzeba dac im odpoczac... To pomaga obojgu. Mi trudniej jest z M teraz, kiedy jestem w ciazy. Nie mam prawa nic zrobic kiedy jest w moim zasiegu. Nawet kanapki. Strasznie mnie to wkurza... Jest nadopiekunczy... Wiem, ze powinno mnie to cieszyc, ale na dluzsza mete jest to czasami meczace ;)

Małamii – współczuję Ci Kochana tych rozterek, ale wierzę, że podejmiecie słuszną dla Was obojga decyzję.. Poza tym taka uwaga ode mnie.. Kochana zanim podejdziesz do tej czwartej procedury, zrób wszystko, aby naprawdę dobrze się do niej przygotować, dla spokoju własnego sumienia… I nie mam tu na myśli tylko suplementacji Twojej i Twojego M., ale też zadbaj o spokój i komfort psychiczny w miarę możliwości… Jeżeli nie potrafisz skorzystaj z akupunktury, ona naprawdę Cię rozluźni.. Trzymam kciuki strasznie mocno, jak za każdą stareczkę :* x Julia – a masz apkę „moje dziecko”? Pediatra tam doradza co i jak.. z pielęgnacją, problemami z niemowlakiem, etc. Co powinien umieć dzieciaczek w danym miesiącu, a co dodatkowo.. Dobre wsparcie dla matek pierwszej pociechy ;) x Basik – kciuków dalej nie puszczam! x Ewelka – pamiętamy o Tobie :) Kibicuję Ci niezmiernie również! Nam też powiodło się po wakacjach, jak odcięłam mózg od tego wszystkiego, baa nawet nie widziałam wtedy dla nas wielkich szans, a potem przyszły inne poważne problemy i całkowicie odcięły nas od problemu niepłodności i efekt tego jest dzisiaj z nami… Ja wiem, że to głupie gadanie i takie po próżnicy, ale naprawdę wszystko siedzi w naszej mózgownicy, a ja mam wrażenie, że jestem tego żywym dowodem… x Ta suplementacja dla mężczyzn też nie zawsze wiele daje, przynajmniej tak było w naszym przypadku… Pomogła na chwilę, parametry poszybowały w górę, a potem znowu wszystko spadło i utrzymywało się non stop.. Ja dzisiaj też po wizycie.. Wszystko ok, pięknie wszystko wygląda od środka. Uff.. Lekarz dał zielone światło żeby wrócić po kolejny zarodek po roku. Nie muszę czekać dwóch lat :) No i kolejnym razem jakby się udało dylematu nie będzie, bo od razu zleci CC :D

Basik kciuki cały czas trzymam wg mnie przyrost jest ok. Dobrze ze wy też macie tak że swoimi facetami nie tylko ja, czyli jest to normalne. Już myślałam że mój m odbiega całkowicie od normy, widocznie oni wszyscy tak mają ;-) Ja dziś po wizytach a więc zespół polifospolipidowy wykluczony!!!!! Wyniki mam dobre, skierowanie od pierwszego kontaktu do genetyka już w reku więc czekam kiedy nfz przeleje kasę invicie, a nóż widelec da się na nfz, zobaczymy. Kolorowych snów dziewczynki ;-) Kochane czy ominelam jakieś wizyty i kogoś nie ma w kalendarzu, piszcie proszę to jutro w miarę możliwości nadrobie

Biedronka mam ta apke w starym telefonie ale tuż przed urodzinami małego zmieniłam na iphona i w Apple Store nie moge jej znaleźć. Chyba nie zrobili na ios :( Muszę odpalić swój wcześniejszy androidowy telefon. Jedna mam fajna Zdrowy start gdzie notuje wszystkie karmienia małego. Jak zaczynam karmić wciskam start w aplikacji. Nie ogarnelabym kiedy ostatnio jadł.

Gość MiśkaD
Goscx- ja chce cc z uwagi na bezpieczenstwo naszego dziecka. Nie wybaczylabym sobie, gdyby pojawily sie jakies komplikacje w czasue porodu. Niestety znam bardzo duzo takich przypadkow i ten paniczny lęk o dziecko jest u mnie nie do przeskoczenia...

Zocha82 zamierzam rodzić w szpitalu w mojej miejscowości nieopodal Torunia, bo ma dobre opinie, poza tym moją ciąże prowadzi właśnie dwóch lekarzy z tego szpitala. Natomiast jeżeli okaże się, że jest jakieś ryzyko albo coś jest nie tak to prawdopodobnie wybiorę Bydgoszcz.

Byłam u tego mojego gin i podciął mi on skrzydła. Przyrost jest niby dobry ale wartości są bardzo niskie jak na ten czas...:(

Basik wiem ze jest trudno ale wierz w swojego kropka z całych sił, przyrost dobry więc tylko się cieszyć. Nie takie rzeczy były tu na forum jak dobrze pamiętam to nawet była sytuacja ze beta która już spadała zaczęła spowrotem rosnąć, bądź dobrej myśli, nie masz na nic już wpływu a stres tylko może pogorszyć sytuację. Jesteś w ciąży ciesz się ta chwila!!!

Gość ewap156
Basik od początku ciąży miałam mówione ze nic z tego nie będzie bo też przyrost niby dobry ale wartości hcg bardzo niskie nawet w 10 tygodniu jak trafiłam do szpitala oznaczali mi hcg i byli w szoku ze znowu wartość za niską jak na ten tydzień ciąży a jednocześnie po zrobieniu usg wszystkie wymiary były ok powtarzała sobie ciągle ze musi być dobrze a teraz właśnie leżę i patrze się na mój największy skarb który ślicznie śpi i coraz się śmieje przez sen.

Gość gość
Basik jest za wcześnie na wyrokowanie co bedzie i czy wogole! Trzeba czekać i tyle. A lekarz akurat po dwóch badaniach moze coś powiedzieć. Uspokój sie,idź na spacer i czekaj

Basik dziwie się, że lekarz mówi o tym ze beta jest za niska... Z tego co mi mówili lekarze podczas weryfikacji to wysokość nie ma znaczenia(musi być powyżej 5),ważny jest przyrost...zobacz moja stopkę, ja miałam też w taki razie niska, a Kuba właśnie zasnął mi na rękach;) jaki zarodek miałaś podany? Bo pamiętam ze mi lekarka mówiła ze mam takie wartości początkowe bo mały zarodek miałam podany. Nieustannie trzymam kciuki!

Gość gość
Anie84 dziękuję za wyjaśnienie badan:) mamy isc na nie 18 lipca. Dziwi mnie tylko że żadna lekarz tego nie zlecił wcześniej, męża nasienie jest ok i u mnie niby też wszystki w porządku to może dlatego się tego nie czepiali:) A orientujesz się może w cenie tych badań bo zapomniałam zapytać, o ile będziemy jeszcze biedniejsi. Xxx Basik30 trzymam kciuki. Nela40

Nela tu masz do poczytania w temacie badań:-) http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779 X Basik tak jak pisze Morela i Ewa nie martw sie póki co, zrób jeszcze jedną betę, jesli nie dzis to w poniedziałek. Naprawdę wiele dziewczyn miało niskie wartości a teraz tulą lub zaraz będą swe maleństwa:-) ale wkurzył mnie ten lekarz swym pitoleniem! X Dżemy truskawkowe gotowe :-) jutro jagodowe:-)

Wow Nadziejka super z tymi dzemami. Co robi Luiza w tym czasie? Basik póki co nie ma co wyrokować. Tez miałam niska betę.

Dziewczyny pisalyscie o ubichinol z keneki obiecałam 4 apteki i nigdzie nie było, Pani dała mi koenzym Q10 plus Wit.E z naturell czy to też mogę przyjmować?

Gość gość
Basik ja tez mialam z pierwsza ciąża jak i druga niskia bete i male przyrosty,więc nie martw sie za wczasu,tylko bądź dobrej mysli i trzeba czekać,bedzie dobrze Syllkaa

Kinia zamów przez internet Kaneki. W stacjonarnych tez tego nigdzie nie spotkałam.

Nela40 my za fragmentacje DNA plemnika płaciliśmy 400zł, za kariotypy 350zł/os, za mutacje genowe też coś około 300zł/os bo była promocja teraz widzę że ten pakiet kosztuje 750zł za kobietę i 500zł za mężczyznę, ale ja robiłam więcej mutacji genowych no i mój M też robił część mutacji.

Gość gość
Basik - Morela ma racje.. beta zależy od rozwoju zarodka i wszędzie piszą i mówią, że nie ma zakresu referencyjnego dla bhcg, a ważny jest jej przyrost. Włącz pozytywne myślenie i pomóż Kropkowi!!! Biedrona1979

Nela40 Agusia odpowiedziała Ci dużo lepiej niż ja bym mogła, bo my robiliśmy te badania wieki temu i ceny mocno sie zmieniły. Xxxxx Basik najważniejsze, ze beta przyrasta, bierz wszystkie leki i dbaj o siebie, nie stresuj sie, przecież musi być dobrze. Xxxxx Nadzieja ja wlasnie spasteryzowalam soki wiśniowe i robię porzeczkowo-agrestowe, uwijam sie szybko, bo obawiam sie, ze Malutka nie da nam czasu ;)

Gość Ewelka1983
Biedronka dziękuję:) Dziewczyny, spotkała się któraś z was z małą tabletką witaminy D? Wszystko co ja widziałam jest ogromne, a ja jestem w stanie połknąć jedynie coś ciut większego od antków.

Jula problem w tym że kupiłam już za namową pani w aptece, a nie wiem czy mogę brać. Boze co ze mnie za człowiek

Gość gość Szmacioszka
Ewelka wit. D jest w sprayu dla dzieci więc możesz spróbować. Ja używam Vita d firmy Vitis

Kinia możesz tylko czy jest sens..Ubichinol z Keneki ma największe skoncentrowanie kosztuje ok 100 zl w Gemini kupowałam ostatnio przez Internet. X Julka dżemy robię w termomixie także rachu, ciachu i po robocie:D dzis Luiza bawiła się z tatuśkiem w tym czasie, a potem ze względu na pogodę miała drzemkę na balkonie zamiast na spacerze, więc tez byla godzinka i upiekłam ciasto drożdżowe z jagodami;-)

Ewelka jest !!! Wit.D mikroskopijna:D jeszcze do niedawna byla na receptę Vigantoletten 1000 ;-)

Annie miałam pytać Cie o przetwory:D swego czasu pytalam czy może byś mnie adoptowana hehe;-) a potem sama sie wzięłam za robotę! Po dżemach i sokach jagodowych będzie dżem rabarbarowy, a na koniec malinowy i dżem i sok :D No chyba ze jakiś ciekawy przepis mnie skusi w miedzy czasie :-)

Gość MiśkaD
Ewelka- wlasnie mialam pisac, ale widze, ze Nadzieja juz mnie uprzedzila :) Vigantoletten- dodatkowo jest to lek, a nie suplement diety, wiec teoretycznie powinien byc najskuteczniejszy :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować