Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Haha żadne gotowanie. Ja dla siebie mimo ze jestem głodna jak wilk mam problem zeby wyjąc z lodówki i wrzucić do parowaru. Teraz jak bedzie zimno to więcej czasu bede w domu, wiec mysle ze łatwiej sie zorganizuje, bo tak to mnie w ogole w domu nie ma :O Nigdy w życiu nie zawekowalam słoika a o pasteryzacji jak mysle to dreszcze mam :D Taka ze mnie gospodyni. Pociesza mnie myśl ze jak bede wiedziała ze to dla mojego ukochanego Skarbeczka to skrzydełek bede dostawać :) Planuje robic tak jak Ty wiec pewnie bede jeszcze pytać o te stopnie w piekarniku hihi. A obiadki to wiem... pózniej. Styczeń - luty wypadnie rozpocząć bo 7 miesiąc czyli grudzień to tylko próbowanie. Dzięki za ten link do wanienki.

Biedronka ja gotować to jeszcze moge, najbadziej nie lubię tego bałaganu, który wokół tego tworze i jak sobie pomyśle, to mi sie odechciewa gotować:/ Współczuje przejść z wodniakiem, ale dobrze ze o tym wiecie i możecie działać.

Gość gość
Julia ooo bałagan...u mnie m to ogarnia , bo mnie przeraża to co zostawiam w kuchni;-),jak będziesz chciała to na fb zostawie przepisy te co robię swojej małej. Nie zwlekaj za długo, wiem z doświadczenia ze dzieci później nie chcą jeść. Koleżanki roczna córka nie gryzie kawałków ..bo jak zaczęła rozszerzać dietę po 6 miesiącu, to tyle czasu jej się zeszło ze smakowaniem..to ble to ble a wiadomo ze powolutku od warzywek przez owoce itd i teraz jest walka Nadzieja78

Ania1602 jak samopoczucie???? Za dwa dni testujesz??? Basik30 co u ciebie??? Ananasku rozumiem że ze szczęścia zapomniałaś o nas. Ja po dzisiejszej wizycie, okres całe szczęście przyspieszył żadnych torbieli nie ma więc zielone światło dla iui, z moich wyliczeń za tydzień w piątek będę po swojej ostatniej 8 iui. Jak fajnie was się czyta jak piszecie o swoich maluszkach, ale ten czas szybko leci....

Biedrona skoro tak się sprawy mają to może rzeczywiście lepiej zoperować żeby później nie było problemów jak u naszych M. Szkoda takiego maleństwa. Wiem co czujesz, bo my byliśmy o krok przed zabiegiem przy tej przepuklinie. Chcą to zrobić jak najszybciej? Xxxx Dziewczyny widzę, że chyba większość z nas tutaj to słabe gosposie;) Ja też uważam, że to dużo kiedy mam ugotowany obiad dla nas. A co mówić dla synka jeszcze. Ale jak tak czytam co napisała Nadzieja o obiadkach dla córeczki, to wydaje się to szybkie i proste. Może też spróbuję:)

Gość gość
Zuzka spróbuj:-) raz dwa i gotowe..mięsko kładę na parę oddzielnie, a potem razem blenduje z warzywami i odrobina oliwy :-) a jak robię zamiast ziemniaka z kaszą jaglaną to gotuje wtedy kasze z warzywami ;-) Nadzieja78

Gość malamii89
Czesc dziewczyny:) Nie odzywam sie ale codziennie Was podczytuje:) xxx Aniulka 3mam kciuki za Twoja bete;))jutro robisz:* wierze,ze to bedzie Twoj szczesliwy dzien:)) xxx Kinia ostatnia Iui bedzie szczesliwa zobaczysz:) xxx Dxiewczyny ale te Wasze szkraby szybko rosna...czas jednak ucieka nie ublaganie:( xxx A ja juz po stymulacji...po punkcji....po transferze i czekam na bete:( pierwszy raz mialam swiezy transfer zarodka z trzeciej doby 8A...zawsze przy tamtych stymulacjach mialam wysoki progesteron i musialam czekac...transfer mialam w sobote....a na bete niewiem kiedy pojde bo sie cholernie boje:( 3majcie kciuki za mnie dziewczyny...abym tez sir mogla wkoncu cieszyc maluszkiem;(( pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje za pamiec :*

Gość gość
Malami uśmiechniesz sie w końcu? Czy do tyłka trzeba Ci nakopać??? Ups przepraszam ciężarnej nie wolno ..:D dziewczyno wiary trochę!!! Ja wierzę i trzymam kciuki !! Nadzieja78

Gość malamii89
Nadziejko po tym wszystkim cozesmy przeszli trudniej sie usmiechac niestety....wiara jest ale wole sie nie nakrecac... xxx Ananasowa daj znac Kochana jak sie czujecie:*

Gość gość
Małamii - tak myślałam, że jesteś po wszystkim już... Strasznie mocno zaciskam kciuki i kibicuję z całych sił!!! x Zuzka - w połowie października idziemy do chirurga i zobaczymy co postanowi.. Czekanie jeszcze, czy już zabieg :( Oby jeszcze czekanie.. Może akurat się wchłonie. x Julia - ja to burdel po mogę sprzątać, byle tylko żeby mi ktoś ugotował ;) :D x Biedrona1979

Gość gość
Kkinia - oczywiście zaciskam kciuki mocno już od dzisiaj za tą ostatnią IUI.. Oby okazała się owocna i do IVF nie doszło.. Życzę Ci tego z całych sił! x Biedrona1979

* Kinia i małami beta w sobotę. Samopoczucie dobre, nic nie czuję więc szanse na pozytyw mierne. Wszystkim dziękuję za kciuki. * małami ile miałaś komórek, ile się zapłodniło i ile macie mrozaków? Trzymam mocno kciuki za twoją pozytywną bete.

Aniu czasem brak oznakow to dobry znak, jak pamiętasz różnie dziewczyny przechodziły zwiastuny ciąży. Mocno trzymam kciuki zarówno za ciebie jak i malami :-) Wierzę że zaraz będziecie się cieszyły z wysokich bet , tak mocno wam kibicuje. Malami właśnie ile masz mrozaczkow. Elfica i martuska zagladajcie tu, mam nadzieję że cały czas tam po cichu walczycie. Lucy ty też już byś mogła do nas się odezwać skarbie!!!!!! Malami89 wpisuje cie na 10.10 na testowanie, chyba nie masz nic przeciwko. Boze jak ten nasz kalendarz z ciezarowkami się szybko skraca

Małami, Kiniaa, Ania1602- to jest Wasz czas:) posypią sie piękne bety na forum! Nadzieja- wstaw przepisy, chętnie zachowam

Gość malamii89
Kinia jasne, ze mozesz wpisac ale tak ok 6.10 bo wczesniej chyba nie pojde... a mialam 7 komorek z czego 5 dojrzalych...3 sie zaplodnily...1 zabralam ...1 zamrozili...a 1 nie przetrwal...wiec w razie W mam jeszcze 1 malenstwo;) Ania prosze Cie rozpocznij dobra passe;))

Malamii ale numer! Tak myślałam ze Ty juz po punkcji. Cieszę sie ze transfer na świeżym tym razem! Moze to bedzie ten klucz do szczęścia! Życzę Ci tego z całego serca! Ania oby ten brak objawów był mylący i juz za chwile będziesz miała mdłości, ciążowe mdłości! Biedronka zamieszkajmy razem :D

Gość aleczka21
A ja mam pytanie do mamusiek... zaczynam rozglądać sie za śpiworkiem zimowym do wózka. Co polecacie? Może jakieś linki? Następnie jak ubieracie swoje pociechy na dzień i na noc? I czy macie już jakieś kremy do buziek? Chodzi mi o ochronny przed wiatrem, a później mrozem?

Gość gość Szmacioszka
Aleczka, ubieram Juniora w body z długim rękawem i śpiworek, tak się kręci, że byłby idkrtu przez pół nocy. Buźkę smaruję nu jeszcze kremem z filtem firmy Dax, super nawilża. Mam też Ziajkę. X Co do gotowania, to ja wszystko przygotowuję sama oprócz ryby. Gotuję co 3-4 dni, dziś Junior jadł krem dyniowy. Wczoraj brokuły z ziemniakiem. Często gotuję mu pomidory z makaronem lub ryżem. Rosół lub wielowarzywną. Ostatnio też buraczki. Oczywiście dodaję zawsze marchewkę , pietruszkę i porę. Mięso gotuję osobno i mrozę porcje na jeden raz co jest wygodne, bo tylko wyjmuję w wybrany przeze mnie dzień i gotowe. Jajko podaję z białkiem, po pół cposiłeko kilka dni. Desery to u mnie osobny posiłek, miksuję gruszkę z kiwibi bananem lub brziskwinie, dodaję kaszę manną. Co parę dni twarożek waniliowy fanio z biszkopten. X Ania i Małalami trzymam kciuki X. Pozdrawiam

Małamii, Ania mocno trzymam kciuki! Xxxxx Aleczka co do kremów i śpiworków nie pomogę, bo sama muszę pomyśleć. Dobrze, że podsunęłaś mi temat na przemyślenia;) Chociaż ja myślałam, że kupię kombinezon i wystarczy. Ale z drugiej strony jak Małego upchnąć w kombinezonie w foteliku samochodowym kiedy on już ma i tak mało miejsca!? Co do ubierania to w dzień jest w długim bodziaku i półśpiochach (wg mnie najwygodniejsze, bo skarpetki ściąga w ciągu 5s). Oczywiście na wyjścia stroimy się najczęściej w dresik;) W nocy pajacyk, bo strasznie się rozkopywał. Od kilku dni jak duży chłopiec śpi na płaskiej podusi i pod kołderką, której nie daje rady rozkopać;) ale nadal w pajacu. Nie wiem, może za gorąco ale co innego założyć?! Xxxxx A do dziewczyn, które mają tak jak ja siedzącego niechoda;) co na nogi? My kupiliśmy imitację butów takich do kostki;) oczywiście skarpeta, a nogi jak lody po spacerach!

Aleczka ja zamówiłam taki śpiworek http://m.empik.com/elodie-details-petit-royal-blue-spiworek-do-wozka-elodie-details,p1081172475,dziecko-p?gclid=CjwKEAjw97K_BRCwmNTK26iM-hMSJABrkNtbECUklrBezzb2EGMVSSKw41DQu5v8Sk47O56WKxtRpBoCbJ3w_wcB&gclsrc=aw.ds Buźki jeszcze nie smaruje bo wiaterek osłania gondola a mrozu nie ma, ale sroka o robiła zestawienie kremów ma każda pogodę. Moj mały śpi w pajacu i pod pieluszka lub kocykiem jak chłodniej. Szmacioszka fajne te Twoje gotowanie.

Jejku Szmacioszka! Jak Twój mały dużo już je. Super! Mojemu przedwczoraj smakował kurczak z dynią. Wczoraj buzi już nawet nie chciał otworzyć! Kaszki,już też nie chce! Masakra! Nigdy z tego cycka nie zejdzie!

Gość gość Szmacioszka
Zuzka ja ubieram buty Juniorowi, bo też miał lodowate stopy w skarpetach. Kupiłam kiedyś w lidlu ze skórki cielęcej, są śliczne i stopy ma teraz cieplutkie. Na zimę kupiłam mu kombinezon, wiem, że w foteliku cięzko będzie, ale my raczej nie jeździmy autem. Muszę pomyśleć nad zmianą fotelika, bo mój wielgus ledwo wchodzi do nosidełka.

Julka coś się nie wczytuje link. Ja tez jeszcze nie smaruje, ale robiłam zamówienie na gemini i chciałam juz coś nabyć. Kupiłam Ziajkę ostatecznie. gość Szmacioszka i tylko body długi rękaw i śpiworek? Ja na dzień ubieram body z długim rękawem i jakies leginsy. Na wyjścia czasem sukienkę. I zależy jak jest na dworze to albo bluzę, sweterek lub kurteczke. Raz jak słyszyśmy ok 11 na spacer pod leginsy ubrałam jej cienkie rajstopki. Kupiłam jej kilka takich grubszy ch spodenek , ale musi troszkę do nich dorosnąć. A na noc to albo body z długim rękawem i polspiochy albo body z krótkim rękawem i pajac. Nakrywam ja cienkim kocykiem, czasami kołderką.

Aleczka skopiuj i wklej w przeglądarkę. Ale jak coś to śpiworek Elodie details.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować