Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na ile lat wyglądać i ile macie w rzeczywistosci

Polecane posty

Gość gość
Ja mam 22 a dużo osób mi mówi, wyglądam na 15. Ale ostatnio jak byłam u dentysty to babka w recepcji poprosiła mnie o legitymację żeby moje dane spisać. Gdy podałam jej dowód to była wielce zdziwiona i zapytała od kiedy to gimnazjaliści dowody sobie wyrabiają. Gdy jej powiedziałam ile mam lat to zrobiła się czerwona że wstydu i zaczęła mnie przepraszam szac, bo wyglądam jej na 13 lat... Normalnie zatkało mnie.

Gość gość
A jak wychodzę z synkiem na spacer albo plac zabaw to nie raz mówili mi, że dobra ze mnie siostra bo tak ładnie się bratem zajmuję. Wyobraźcie sobie ich zdziwienie gdy mały zaczyna do mnie mamo wołać. Miny niektórych ludzi są bezcenne! :D

Gość gość
Mam 22, dają mi 15. Śmieszne sytuacje tego wynikają, ale nie obrazam się ;)

Gość gość
21 a wyglądam na 15

Gość gość
Ta, jak miałam 21lat też mi usiłowano 13 dać. A wcale na tyle nie wyglądałam, owszem młodziej (koło 20 bardzo delikatne rysy miałam), ale bez przesady. Im bliżej 25 roku życia tym rzadziej aż tak się wygłupiają w odmładzaniu. Potem chyba znowu po 30 zaczynają o 10lat odmładzać z uprzejmości.

Gość gość
Za chwile koncze 34,wiem,ze wygladam na duuuzo mniej,jakies 27,ale ostatnio pewna pani mi powiedziala,ze pewnie mam z 22 lata i sie zdziwila,ze mam 12 latka.

Gość gość
35 wyglądam na 28-29. W szpitalu jak rodziłam polozne mi nie wierzyły gdy mówiłam że to pewnie będzie moje jedyne dziecko bo mam swoje lata.

Gość gość
Ja z 21:31,jak mialam 12-15,to wygladalam na starsza,pamietam,ze starsi chlopacy mnie podrywali.

Gość gość
Mam 36lat.Nie wiem do konca na ile wygladam moze dzieki szczuplej sylwetce i db ciuchom na powiedzmy 2mniej ale nie wiem.Moim zdaniem wiek zdradzaja dlonie i u mnie tak jest.Mimo zawsze zadbanych paznokci(robie hybryde sama) mam pare plam po sloncu.To samo twarz.Widze wlasnie plamy.Stosuje filtr 50tke i z podkladem luz,nawet baza zielona plus puder sypki daje rade ale to nie jest ta sama skora co np. w wieku 30lat.Poza tym mohe idealne nogi tez sie zmienily wlasnie po 35r.z.Nafal szczuple ale na 1widze zylki i na okolo 2cm lekko sa wypukle.Bylam u lekarza i sie smial ze zylaki wymyslam i ze jestem mloda i mam ladne nogi.Jednak juz u chorurga na takich bad.szczelnosci zyl wyszlo ze mam predyspozycje do zylakow i wlasnie w tym 2cm miejscu w przyszlosci moga sie zrobic...Tak wiec czasem tuszuje te nogi lekkim podklsdem do ciala z vichy i tyle.Generalnie to pekam ze smiechu jak czytam te wpisy powyzej.No 36lat a wyglada na 18..Chcialabym te gwiazdy w realu zobaczyc pewnie by sie posikac moglo...Wszystko zalezy od subiektywnego spojrzenia na siebie.Slysze mega czesto ze nie wygladam ani na swoj wiek ani tym bardziej z taka figura(szczupla ale juz nie ta sama co po 2dzieci bo wtedy jeszcze byla bliska idealu)na 3ke dzieci.Jednak zwyczajnie traktuje to z przymruzeniem oka i czest w to nie wierze.Moze to blad i powinnam tonac w zachwycie nad soba ale moim zdaniem po prostu lepiej miec swoje oboektywne spojrzenie niz byc zenujacym myslac****iszac ze majac 36lat wygladam na 26 lat... pozdrawiam

Gość gość
No to ja mam 31 lat ostatnio bylam na zakupach ze znajoma i jej nastoletnia corka(lat 17) i ta corka potem sie pytala mamy dlaczego jej kolezanka(czyli ja) jest w podobnym ,wieku do niej :D A ta znajoma tez nie wiedziala ile mam lat ,zaczela jej tlumaczyc ,ze to taki wiek kiedy sie wciaz wyglada jak nascie ,bo mam uwaga 21lat :) .Jak powiedzialam znajomej ,ze mam 31 to opadla jej japa doslownie.O dowod pytaja sie czesto :) wszyscy i nie tylko znajomi twierdza ze wygladam 10 lat mlodziej.Jak poznaje kogos nowego i mowie za mam 8 letnia corke mina bezcenna ,podaje zawsze potem swoj wiek bo mi sie glupio robi.Ostatnio jak w pracy nowej osobie powiedzialam ,ze mam 8letnia corke ,to ta osoba zapytala sie jak to jest zostac matka w 13-14 lat i ze pewnie ciezko mialam :) jak powiedzialam ,ze mam teraz 31 lat to facet zacza lmi mowic ,ze wymyslam sobie albo robie go w balona .Podobno chodzil potem i wypytywal innych ile mam naprawde lat.Tak ,ze to nie moja wybujala fantazja tylko slysze to za kazdym razem jak kogos poznaje :)

Gość gość
Ludzie, wy po prostu wygladacie na swoj wiek. Tylko macie jakies dziwne wyobrazenia na temat tegos, ze 30 czy 40 to starosc. Moze i tak bylo w poczatkach 20 wieku, na jakiejs wsi, bez opieki medycznjej, kobiety z 6 dzieci itd. Ale w dzisiejszych czasach mlody wyglad po 40tce czy 50trce przy dbaniu o siebie nie jest niczym dziwnym. Po prosty wygladacie dobrze, ale wlasnie jak 30 czy 40 itd.

Gość gość
22:02 nie posikaj sie..Mnie tez mowia to ludzie b czesto a mam uwaga 3corki ,nosze rozmiar S i ubieram sie dosc db.Nalezy miec w sobie troche dystansu i traktowac takie sytuacje z przymruzeniem oka.Jestes ciut zenujaca z taka podnieta.Czemu w realu nie widze takiego mnostwa lal co to wygladaja 10lat mlodziej..:)

Gość gość
Jak byłam w wieku 20 do 30 lat moi rówieśnicy mówili "wyglądasz jak nastolatka". Im bliżej mi było trzydziestki, z tym większym pobłażaniem tego słuchałam, bo wiedziałam, że żadna nastolatka ich zdania nie podzieli. Teraz mam 35 i odejmuja mi jakieś 5 lat. Dlaczego? Bo duża część moich rówieśniczek jest trochę przy kości, ubiera się jak ciotki-klotki i niemodnie farbuje włosy. Cały sekret młodego wyglądu - figura, włosy, ubranie. Sama twarz starzeje nam się podobnie - moze z odchyleniem 2-3 lat.

Gość gość
22:15 nega madra wypowiedz!!Pisalam powyzej i tez mam 36lat i faktycznie slysze b czesto ze mlodo wygladam.Jednak popieram-powod to odpowiednie ciuchy,szczupla sylwetka ,dodam do tego db wlosy i db fryzura.Twarz czy rece-nigdy te co to tu wypisuja ze majac 36lat wygladaja na 26lat nie dorownaja mlodoscia i naturalna swiezoscia tej prawdziwej 26latce.To takie podrabiane wyjace 26latki z serii z tylu liceum z przodu muzeum. Nie badzmy smieszne:)

Gość gość
22,12 ale patrzac na twoj post to ty sie podnicasz najbardziej :) No i co z tego ze nosisz rozmiar S haha wow co za wyczyn :) ja tez mam rozmiar S i dwojke dzieci tylko co ma piernik do wiatraka,bo mozna byc chudym i wygladac staro. A co cie tak moja wypowiedz ruszyla ,bol tylka masz czy co ?Bo ja nie mam watpliwosci ,ze ktos moze wygladac mlodziej a ktos starzej taka genetyka i wplyw naszego dbania o siebie (np zadbana sylwetka).Znam i 20 paro latki ,ktore wygladaja jak baby a nie mlodki :P

Gość gość
Mój brat ma 13, może zaraz zacznie podrywać kobiety w wieku swojej matki bo je pomyli z 16stkami :D

Gość gość
ja wygladam na 10 lat mniej

Gość gość
gość dziś Dokładnie. A już pisanie, że 17 latka weźmie 31 latkę za swoją rówieśnicę, to już jakis nonsens.. ps. tak wygląda 17 latka (dodam jeszcze, że zmalowana, bo prowadzi bloga kosmetycznego): https://www.instagram.com/zdzieszk4/?hl=pl

Gość gość
Ja mam 52, a dają mi 51.

Gość gość
mam wlasnie znajoma ,ktora z synem wyglada jak kolezanka

Gość gość
Smiesza mnie te pewne siebie stwierdzenia ze masz np.35a wygladasz na 22.Stan obok 22latki...Chyba nie musze juz niczego dopisuwac..Jasne ze 35latka 35latce nie rowna-bo jedna jest przy kosci z celulitem a druga szczupla i ma zdrowe ladne wlosy itd..Jednak to odejmowanie sobie 10lat i rozpamietywanie komplementow innych z mojej perspektywy jest no slabe.Sama tak nie mam i dystansuje sie do tego typu komplementow.A rozmiar S po dwojce dzieci jak dla mnie nijaki wyczyn.Pogadaj z matkami majacymi 3ke dzieci.Kazda Ci powie ze db figura po 3ciej ciazy to mega mega wyczyn.Jednak oczywiscie nyc moze jestes tym super wyjatkiem z genami modelki i stajac obok dwudziestoparolatki(oczywiscie zadnanej i ladnej takiej jaka bylysmy same w tym wieku) nie ma miedzy Wami zadnej roznicy.Gratuluje aczkolwiek jestem ostrozna w wierze w to co tu te wszystkie "super" ladki wypisuja:))

Gość gość
"Znam i 20 paro latki ,ktore wygladaja jak baby a nie mlodki" To, że mają ostre rysy twarzy +kilka kg więcej nie sprawia magicznie, że mają więcej zmarszczek, mniej jędrną cerę itd. Chyba, że się porównujesz do osób zniszczonych przez choroby czy uzależnienia, wtedy to brawa po prostu. Mam kolezanki które wyglądają owszem, powazniej nieco. Na zdjęciu może i dasz im zamiast 22 to 28. Ale w realu widzisz świeżą, młodą cerę, oczy bez zmarszczek, zgrabne jędrne nogi, gładkie delikatne dłonie, więc wiesz, że to młodziutka dziewczyna. x Moja matka ma 43, też pół życia piała jak to ludzie je odejmują, i raz się nawet obraziła, że głośno ją matką nazywałam. I jest dokładnie jak piszecie - zadbana, szczupła, umie się umalować, uczesać. Ludzie ją komplementują. A jednak jak popatrzysz na szyję, czoło, dłonie, stopy - widać wszystko. Mam nadzieję, że mi tak nie odbije i nie zacznę sobie dekady odejmować.

Gość gość
22,26 zdziwilabys sie jakbys mnie zobaczyla ,mowie serio .szkoda tylko ,ze zdjecia ci swojego nie pokaze :( nie chce byc rozpoznana

Gość gość
Ja pierniczę! Jak jeden mąż wszystkie 10lat młodziej wyglądają ha ha.

Gość gość
37 lat Makijaż, włos, ciuch - można się poprawić. Ale w po wstaniu - ma-sak-ra. Napuchnięta twarz, nierówny koloryt, przebarwienia, ciągle wyskakują mi jakieś hormonalne guzki. A po godzinie włos nastroszony (krótkie), oko podkreślone, kolor w ubraniu+dodatki i perfumy dodające mi pewności siebie. Ja taka domowa, sobotnia to nie do poznania. I tylko nie piszcie, że mogę się w domu pomalować i pięknie ubrać. Nie, nie mogę, bo nie lubię (makijazu). Stwierdzam tylko, że słano wyglądam. Do 33 rż wyglądałam bdb. Ciężki poród i parę problemów mocno odcisnęły na mnie ślad. Do tego w tym czasie mocno posiwiałam. Farbuję, ale nie lubię tego, bo odrost trzeba wyłapać - co innego, jak rosną nie siwe. Ale moje 3,5 letnie mnie odmładza, mimo wszystko;)

Gość gość
Pracuję w liceum i widze jak wygladają dziewczynki w wieku 19 lat. Sama mam 32 lata, jestem szczupła, ale od razu sie od nich odróżniam :) Naprzeciwko mojego mieszkania jest uniwersytet i widze codziennie studentki. Zadna kobieta, którą znam, w wieku 30+ nie wygląda i nie zachowuje się jak dziewczyny w wieku 20-25 lat. Sama uważam, ze wygladam przyzwoicie, jak na 32 lata, ale z cała pewnością nie wygladam na 20 :)

Gość gość
masakra...

Gość gość
gość dziś 31 wygladam na jakies 25. Moja mama ma 64 a wyglada na max 45. Na twarzy dopiero zaczely jej sie robic drone zmarszczki. Ale obie wczesnie zaczylysmy siwiec. Ja mialam 19 lat jak zauwazylam pierwsze siwe wlosy. Teraz mam 1/3 siwych. xxx No sorry, ale coś kręcisz mała. Tak się odmładzasz na siłę a masz 1/3 siwuchów na głowie? To raczej wyglądasz na 10 więcej niż masz, jeśli chodzi o wygląd ogólny. A w to, że ktokolwiek, nawet z najlepszymi genami zaczął mieć zmarszczki dopiero po 40 też nie uwierzę. No chyba że przeżył całe życie z jedną miną, absolutnie bez uśmiechania się, bo to powoduje zmarszczki mimiczne o wiele wcześniej.

Gość gość
Widzę ze na kafe to same 30-40 latki które wyglądają na lat 20 :D :D :D Kobiety nie bądźcie śmieszne,tez często słyszę teksty ze młodo wyglądam,ale nie biorę tego zbytnio na poważnie ani się tym nie jaram bo to ze ktoś chce być miły albo rzuci na nas kątem oka i nawet poprosi o dowód w sklepie zdarzyło się chyba każdej kobiecie :D

Gość gość
Miałam taką sytuację, że facet w moim wieku będący po paru głębszych;)) widząc mnie z moimi znajomymi ciut starszymi wziął mnie za ich córkę. Znajoma była zniesmaczona i udawała, że nie rozumie jego paplaniny, a znajomy śmiał się i nie dementował. Facet powiedział coś w stylu - że znajomy narzekał, że jest niski, a córka tak wyrosła...;))) A ja miałam taki zaciesz i mam do tej pory jak sobie przypomnę. Nawet nie bardzo mogłam się pochwalić wspólnym koleżankom, bo tamta była tak podkurzona, że strach.