Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce? Trochę ich dużo w naszym kraju

Polecane posty

Gość gość

Niby do nich nic nie mam, ale ilekroć mam z nimi do czynienia to w tyle głowy pojawia się myśl o zbrodni Wołyńskiej. Może nie powinnam tak myśleć, bo to zapewne ich dziadkowie, pradziadkowie mieli z tym coś wspólnego a nie oni, ale jakoś nie mogę o tym przestać myśleć. My im pomagamy, a oni tworzą nowe ulicy umieniem Bandera :O Nie wiem właściwie czy ci Ukraińcy mają nas dalej za lachów, czy zmienili myślenie?

Gość gość
Prowokacja 😴 W dodatku zrobiłeś/łaś błąd który zdradza, że polski nie jest twoim językiem ojczystym :P

Gość gość
po czym wnosisz znawco z koziej wólki? Grzegorz Szczębrzyszczykiewicz rozwieje twoje dylematy?

Gość gość
RUSKI TROLL GRASUJE NA KAFE!! idź się pobrandzluj przed portretem Putina!

Gość gość
gość dziś a ty ten ukraiński imigrant co na taśmie zasuwa w polskiej fabryce? :

Gość gość
Nie przeszkadzają mi, mimo że w moim mieście jest ich pełno. Pracują, a nie wyciągają łapska po zasiłki.

Gość gość
Lepsi Ukraińcy niż muzułmanie.

Gość gość
Żaden Polak nie napisałby "tworzą nowe ulicy umieniem Bandera". To ktoś kto myśli po rosyjsku, prawdopodobnie putinowski troll prowokator

Gość gość
Nic do nich nie mam. Przyjeżdżają, pracują. Nieraz na placach zabaw spotykam rodziny z dziecmi, mili, spokojni ludzie, nie takie bydło jak co neiktórzy "nasi". W weekend za to sporo się "szlachty" zjeżdża do mojego miasta na zakupy, to już inny poziom;)

Gość gość
gość dziś Żaden Polak nie napisałby "tworzą nowe ulicy umieniem Bandera". To ktoś kto myśli po rosyjsku, prawdopodobnie putinowski troll prowokator X To po pierwsze. Ale już odpisuję,bo trafia mnie takie podburzanie. Niemców też oceniasz z perspektywy obozów koncentracyjnych wybudowanych w naszym kraju, z perspektywy milionów Polaków którzy tam zginęli? Zaś co do Ukraińców: pracują uczciwie, wykonują prace której Polscy często nie chcą, lub w dziedzinach w których brakuje rąk do pracy. Żyją tu spokojnie. To chyba dobrze, co nie? Nic do nich nie mam. A te podpuszczania o Banderę to jeszcze nienormalni PiSowcy mogą pisać, bo ostatnio oni są tacy chętni do rozliczania z historii.

Gość gość
To fakt dużo i coraz więcej. Czy mi przeszkadzają? Nie są głośni i wulgarni jak Brytole i nie są od nas tak różni jak Arabowie. W końcu to nasi wschodni sąsiedzi. Jak obserwuję i słyszę to Ukraińcy są bardzo pracowici, a pracodawcy ich chętnie zatrudniają. Skoro tak, to niech sobie będą. :)

Gość gość
To po pierwsze. Ale już odpisuję,bo trafia mnie takie podburzanie. Niemców też oceniasz z perspektywy obozów koncentracyjnych wybudowanych w naszym kraju, z perspektywy milionów Polaków którzy tam zginęli? Zaś co do Ukraińców: pracują uczciwie, wykonują prace której Polscy często nie chcą, lub w dziedzinach w których brakuje rąk do pracy. Żyją tu spokojnie. To chyba dobrze, co nie? Nic do nich nie mam. A te podpuszczania o Banderę to jeszcze nienormalni PiSowcy mogą pisać, bo ostatnio oni są tacy chętni do rozliczania z historii. xxx durna cipo, że się tak wyrażę, aby do twojego zakutego łba dotarlo. W d*pie była i g*wno wiesz, tacy jak ty są najgrosi, bo myślą, że łukraińcy to nasi przyjaciele, a prawda jest taka, ze to wrogowie najwięksi!!! Jakby część twojej rodziny została zarżnięta przez łukraińców, inaczej byś śpiewała. Jakbyś mieszkała w regionie polski, gdzie łukraińców pełno i to nie tylko tych, którzy przyjechali teraz, ale byli tu tuż po wojnie i miała takich sąsiadów - też inaczej byś śpiewała. Jakbyś widziała ich wiecznie umęczone mordy, ze polacy ich nie szanują przy czym wykrzykujących na całe osiedla, ze jak się tylko nadarzy okazja, to jeszcze więej polaków wyrąbią. Mówili po ukraińsku - rozumieli tylko wybrani polacy, którzy pochodzili z kresów. To są zwięrzęta, jakby tylko nadarzyła się okazja, to mordowaliby dalej oni to mają we krwi. Ty im wspólczujesz a oni ci się w twarz śmieją, żeś durna polska świnia. Niemcy nie hołubią Hitlera, ukraińcy tak, oni są dumni z tego, że ich dziadkowie wbijali na pal matki z dziećmi i rozpruwały im brzuchy. Dla takiej tępoty jak ty ratunku nie ma. Obyś się kiedyś przekonać nie musiała, historia jak wiadomo lubi się powtarzać, zwłaszcza przy tak naiwnym ludzie wierzącym ze swołocz ukraińska to nasi przyjaciele. A oni tylko chcą sobie na nas skorzystać teraz i dlatego są tacy skruszeni.

Gość gość
12:59 Akurat na Ukrainie wielokrotnie byłam i nie spotkałam się nigdy z taką nienawiścią. Pewnie jest jakiś odsetek oszołomów, którzy nienawidzą Polaków, ale dla mnie są oni tacy sami jak Ty. Nienawidzisz ich za pochodzenie, pozabijałabyś gdybyś mogła. Wcale od nich lepsza nie jesteś. Też można by wszystkich Polaków oceniać na podstawie Twojego zachowania i Twojej nienawiści. Dzięki Bogu takich ekstremistów po obu stronach jest niewielu, większość jest normalna i od takich zachowań się odcina.

Gość gość
Sądzę o nich to samo co o Polakach w UK i DE.

Gość gość
W ogóle nie rozumiesz sytuacji, kompletnie. Jesteś zaślepiona jak dziecko. Będąc na ich terenie "w gościach"nie znając ich języka, nie miałaś szansy odkryć ich prawdziwej twarzy, tym bardziej w naszych czasach, kiedy uciemiężona łukraina musi walczyć aby nie zniknąć z mapy Polski a jedyną ich drogą jest naiwna Polska, która jako jedyna liże im od**y. Nigdy nikogo zabijać nie chciałam, nigdy bym nikogo nie zabiła, chyba, ze w obronie własnej, jednak jestem za CAŁKOWITYM odcięciem się od tejże swołoczy, nie pomaganiem, przynajmniej dopóki nie przyznają się do swojej winy i nie przestaną podjudzać na polaków. Oni nadal uważaja, ze nic się nie stało!!! wyznanie banderowskie uważają za święte, wiesają czerwono-czarne flagi jako symbol wolności ich kraju, podczas gdy ci sami wyznawcy popierają mordowanie niczemu niewinnych ludzi w imię wolności. Wytłumaczę ci to tak, ktoś nienawidzi Tuska w związku z czym mamy prawo wymordować jego: żonę, dzieci, dziadków, rodzeństwo dziadków i ich rodziny i zostawiamy w spokojupo czym mówimy DOBRZE MU TAK NIECH CIERPI, sprawiedliwości stało się zadość, gdyż jego władza była dla nas rujnująca. Tusk kończy rządy a my zadowoleni przytaczamy to jako "odzyskanie wolności". To jest kwintesencja ukraińców.

Gość gość
*miałam na myśli, ze jego zostawiamy w spokoju i żyje nadal. Nic nie usprawiedliwia popierania MORDERSTWA na niewinnych ludziach z premedytacją, nie w wyniku wojny ale z premedytacją, bo oni przyszli do niewinnych ludzi z zamiarem wyrżnięcia wszystkich, "niestety" się nie udało. Młodzi ukraińcy postrzymują tradycję, że od polaków im się wszystko należy - miejsca pracy, kasa, stypendia, szacunek, nie musza się uczyć j polskiego. Przy okazji uważając, ze to wszystko Polaków wina i żebyśmy im przemyśl oddali bo to ich.

Gość gość
gość dziś dokładnie. w tym rzecz, że na UKrainie wciąż czci się symbol Bandery i nadaje ulice jego imieniem. Oni twierdzą, że nic się nie stało, dobrze, że wybili polskie lachy,a Bandera to ich gieroj. Jest róznica między Ukaińcami, którzy za bohatera mają największego morderce a Niemcami, ktorzy do swoich win się przyznali i wstydzą się Hitlera.

Gość gość
Za dużo propagandy PiSowej się naoglądałyście stąd takie głupoty piszecie.

Gość gość
Za dużo propagandy PiSowej się naoglądałyście stąd takie głupoty piszecie. xxx Nie pogrążaj się już, na te wyświechtane teksty nikogo już nie nabierzesz. Akurat PiS jest za tym aby całą sprawe wyciszyć, oni się wręcz bratają z ukraińcami, przecież to oni jako rząd, jako pis dają im pieniądze bo są tacy biedni, to, ze Kaczyński się raz pomodlił pod grobami nic nie znaczy, sam powiedział, ze należy zapomniec i wspólnie tworzyć politykę przeciw rosji. Ludzie nie popierający ukraińców, bandery, mówiący o wołyniu i dążący do ukazania prawdy wszystkim o tej nacji to nie są pisowcy w żadnym razie!!!

Gość gość
13:12 A ja się obawiam, że to Ty nie rozumiesz. Wrzucasz wszystkich Ukraińców do jednego wora, i tych fanatycznych wyznawców kultu Bandery których jest jakiś niewielki odsetek i tych normalnych, którym jego osoba za przeproszeniem wisi. Według Ciebie wszyscy Ukraińcy nienawidzą Polaków i wyrżnęli by nas w pień. Sorry, ale takie myślenie jest po prostu chore. I to nie ja jestem zaślepiona, ale Ty: nienawiścią do wszystkich Ukraińców. Czemu ich tak nienawidzisz? Bo ileś tam lat temu Bandera mordował Polaków? Serio uważasz, że większość narodu Ukraińskiego dziś robiłaby to samo? Zaś co do sytuacji a tym kraju: mocno Cię zdziwię, ale bywałam tam wiele razy, znam młodych Polaków mieszkających tam po kilka lat i wierz mi, ale nie potwierdzają oni takich głupot jakie Ty wypisujesz. Obawiam się więc, że ta cała Twoja znajomość mentalności Ukraińskiej jest żadna, lub przemawia przez Ciebie kompletnie niezrozumiała dla mnie wrogość ze względu na historię.

Gość gość
Nie pogrążaj się już, na te wyświechtane teksty nikogo już nie nabierzesz. Akurat PiS jest za tym aby całą sprawe wyciszyć, oni się wręcz bratają z ukraińcami, przecież to oni jako rząd, jako pis dają im pieniądze bo są tacy biedni, to, ze Kaczyński się raz pomodlił pod grobami nic nie znaczy, sam powiedział, ze należy zapomniec i wspólnie tworzyć politykę przeciw rosji. Ludzie nie popierający ukraińców, bandery, mówiący o wołyniu i dążący do ukazania prawdy wszystkim o tej nacji to nie są pisowcy w żadnym razie!!! X Dziwna sprawa, ale wydawało mi się, że to właśnie obecny rząd wprowadza nową uchwałę mówiącą o ludobójstwie w Wołyniu i to przedstawiciele obecnego rządu wypowiadali się ostatnimi czasy w telewizji, że nie może być mowy o pojednaniu, póki jedna strona nie chce przyznać się do błędu.

Gość gość
Dokładnie tak jest, większosć ukraińców nas nienawidzi bo od dzieciństwa wpajana jest im niechęć do polaków, uczą ich w szkołach, ze to polacy są winni ich tragedii, nie mówi się o tym, co zrobili ukraińcy polakom w kontekście, ze "wymordowali" tylko, że "wzięli co im się należało" ze ukraińcy wiecznie poszkodowani są przez polaków. Znam z pewnością o wiele lepiej niż ty, gdyż wychowałam się w miasteczku, gdzie ludzi pochodzenia ukraińskiego było niemal tyle samo (albo i troszkę więcej) niż polaków, prawosławie to tak samo spopularyzowana religia jak katolicyzm, sąsiedzi moich rodziców z osiedla to jeszcze kilkanaście lat temu to byli SAMI ukraińcy, teraz się to troche wymieszało. Część mojej rodziny zostala zamordowana bestialsko przez ukraińców. Moi dziadkowie znali ukraiński jak polski - wiedzieli co mówią ukraińcy "pod nosem" udając dobrych i szlachetnych a polacy nie znający tego języka często uważali ich za porządnych, ja i rodzice znamy komnikatywnie ten język. To fałszywy, interesowny naród, mający żal do polaków podszyty ogromna nienawiścią niewspółmierną do tego co ja teraz piszę, bo ja nikogo bym nigdy nie zamordowała i moja rodzina również tego nie zrobila, polacy nie mordowali ukraińców. To jak się zachowują wobec ciebie jest niczym wobec tego co myślą, mówią za twoimi plecami w swoim języku. Nie "ileś tam lat temu" Bandera wymordował, bo to nie on osobiście mordował, to organizacja pod jego nadzorem, popierana NADAL przez WIĘKSZOŚĆ ukraińską, takie są fakty. Tak jest, tak właśnie oni myślą: chcą od nas "swoich ziem", i jestem zdania (nie tylko ja) ze gdyby tylko mogli to by tu wparowali z siekierami aby pomścić, Zrozum, ze nigdy nie będzie przyjaźni polkso-ukraińskiej, tylko pozory. Oni teraz mają interes zeby się z nami bratać bo dzięki temu ich nacja przetrwa, niestety, ale to fałszywa "przyjaźń".

Gość gość
Dziwna sprawa, ale wydawało mi się, że to właśnie obecny rząd wprowadza nową uchwałę mówiącą o ludobójstwie w Wołyniu i to przedstawiciele obecnego rządu wypowiadali się ostatnimi czasy w telewizji, że nie może być mowy o pojednaniu, póki jedna strona nie chce przyznać się do błędu. xxx Niestety nie wprowadza bo krótko mówiąc UKRAIŃCY grzejący ławy w NASZYM rządzie tego nie podpiszą za chiny. Przy czy chyab nie rozumiem co masz na myśli, to źle, ze chca to zrobić? Rany boskie, nie szanujecie własnej polskości, było ludobójstwo czy nie było? było! więc tak to należy nazwać i taką uchwałę wprowadzić!! żeby przynajmniej uświadomić takich jak wy, nieświadomych tego co się wydarzyło. Oni chcą to wprowadzić, ale zarazem mówią o pojednaniu, które "już" nastąpiło (a nie, nie nastąpiło) a to miało na celu tylko upamiętnienie ofiar bo do tej pory nigdzie się o tym nie mówiło. Przedstawiciele rządu to nie tylko PiS, osoby wypowiadające się o tym w taki sposób to garstka i nie ma znaczenia z jakiej partii są bo pochodza z różnych, najwięcej z PSLu i Kukiza, z PiSu być może była jakaś osoba, ale na pewno jest ich mniej niz z tych dwóch.

Gość gość
To nie sa mili spokojni ludzie. Nie sa tez tak pracowici jak sie niektorym wydaje. Jesli maja akord, to pracuja, jesli stawke godzinowa to oj, nie chcesz tego widziec he he. Tak sciemniaja. Powiedzialam jednej z nich, ze przeciez polowa Ukrainy wrecz nienawidzi Polski, a ona mi prawda, tak jest. Inna mowi, ze jej rodacy w wiekszosci to debile. Podejrzewam, ze podejscie do Polski, niefauszywa chec do pracy, ktora u niektorych jest, inteligencja zalezy od miejsca zamieszkania. A mili sa, bo nie sa u siebie. Malo tego, wiekszosc uwaza nadz narod za glupszy od siebie. A na pewno polki sa durne, co prawda nie jest.

Gość gość
14:15 swoich ziem? Ha ha ha. Dziwne, bo Ukraina przez bardzo dlugi czas byla ziemiami polskimi. Do tej co broni Ukrainy, bo przeciez tam byla . Ten narod ma doszczednie wyprany mozg przez wujka Jozia. Pamieta wymyslone krzywdy ze strony Polski, a to ze wujcio zaglodzil ponad polowe ich narodu juz nie. Swoich zbrodni wobec Polski tez nie pamietaja, bo przeciez wtedy to oni byli ZSRR. Powiem ci jeszcze jedno. Zarowno ja i moja matka pracujemy z nimi i obie widzimy jak niektorzy patrza na nas Polakow z nienawiscia. Jak juz napisalam wyzej , chyba zalezy to od miejsca za, bo fakt z niektorymi mozna konie krasc, a ci mieszkaja calkiem, gdzie indziej niz c****erwsi.

Gość gość
14:16 Wiesz co, widzę, że dalsza polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu, Ty już masz wyrobioną opinię, żadne argumenty Cię nie przekonają. Szkoda tylko, że tą swoją nienawiść wypluwasz wszędzie naokoło, podburzając przeciwko Ukraińcom, którzy nic nikomu nie zrobili. Historia historią, ważne by ją uszanować, ale nie można tylko nią żyć i nie można na podstawie wydarzeń historycznych oceniać całego współczesnego narodu, który do tej historii najczęściej ma dystans. Dodam tez tyle, że z takim podejściem jak Twoje nigdy w życiu nie będzie możliwe budowanie pozytywnych relacji z Ukrainą. Bo Ty z góry zakładasz, że Ukrainiec=zły. Tak jak już napisałam wcześniej, jesteś taka sama jak Ci nacjonaliści ukraińscy piszący, że nienawidzą Polaków. Dzięki Bogu takich skrajnych postaw jest niewielki odsetek. Szkoda tylko, że wypowiedzi takich osób o skrajnych poglądach jak Ty trafiają w naszym kraju często na podatny grunt. Bo my lubimy mieć wszędzie wrogów, lubimy być tymi biednymi poszkodowanymi i zamiast budować relacje wolimi rozpamiętywać wojny. Najlepiej się odgrodzić od wszystkich, bo każdy chce nam zrobić krzywdę.

Gość gość
gość dziś 14:15 swoich ziem? Ha ha ha. Dziwne, bo Ukraina przez bardzo dlugi czas byla ziemiami polskimi. X Hahaha, były to ziemie polskie, bo zostały przez Polaków podbite. A wcześniej były to ziemie ukraińskie. Nie ma się co dziwić, że nas Ukraińcy nie lubią, nikt nie lubi najeźdźcy.

Gość gość
słyszeliście jak wzburzony jest ichniejszy pieski parlament z powodu uchwały podjętej ost przez nasz senat? nie? to radzę sobie poczytać i szeroko otworzyć oczy/zwoje mózgowe natezyc. przynajmniej DEU mieli honor się przyznać, a tamte psy?

Gość gość
Z tobą również nie am bot y widzisz w ukrańcach przyjaciół i nic cię nie przekona, ze tak nie jest :). Rozzróżnij - nie jestem za tym aby ukraińców wymordować, a żeby się od nich odgrodzić, nie bartać się z nimi, bo to nie są i nigdy nie będą nasi przyjaciele, choćbyś się z nimi po ramionkach poklepywała! przyjaźń między narodami to coś więcej niż powiedzmy jeedna rodzina życzliwych tobie ukraińców którymi robisz sobie grilla w lecie. Powiedz mi po co tak usilnie chcesz walczyć o tę "przyjaźń" i porozumienie polsko-ukraińskie? Zbyt wiele nas dzieli, tak jest i koniec, w ogóle masz mierne pojęcie o przyjaźniach między państwami które nie są z życzliwości i dobroci serca ale z układów. Po co nam przyjaźń ukraińców? to biedny, wiecznie uciemiężony naród, który nie ma demokracji, to pozostałość po ZSRR sama nazwa "ukraina" kraina, która nie ma ani historii własnej, ani żadncyh osiągnieć, ani bohaterów prawdziwych, muszą się wspierać na odpadach takich jak morderca bandera. Nie mielibyśmy z tej przyjaźni żadnej korzyści a zagrożeń cała masa. Jeszcze by nam Przemyśl zabrali bo w końcu by udowodnili, ze to ich a Polacy pokornie by oddali. tak samo jak to, że np. jestem zagranicą jedyną polką nie znaczy, ze mam się solidaryzować z jedynym tam polakiem, mimo, że pijaczyną i mendą, ale moi "rodakiem" tak samo to, ze nie mamy może zbyt wielu przyjaciół w europie nie zmusza nas do solidarności z tm nic nie wartym państewkiem próbującym tylko ugrać dla siebie. Oni nam NIGDY nie pomogli i nie pomogą, a Polacy pomagają im jak tylko mogą, taka różnica jest.

Gość gość
14:52 Wiesz co, akurat nie słyszałam o jakiś sytuacjach w ichniejszym parlamencie, ale nawet gdyby, to powiedz mi od kiedy to parlament jest wyznacznikiem tego są sądzą ludzie? Prosty przykład: popatrz na nasz parlament:/ I popatrz jak zacofane intelektualnie osoby w nim siedzą (Pawłowicz, Macierewicz i "pan i władca" Kaczyński). Poparcie dla Rydzyka, gnojenie WOŚP i Owsiaka, wprowadzenie ustawy inwigilacyjnej, niedługo pod obrady pójdzie ustawa antyaborcyjna. I milion innych przykładów. Intelektualne średniowiecze. Wybacz, nie uważam aby parlament na przykład naszego kraju był wyznacznikiem tego co uważają ludzie w Polsce. Najczęściej to jest tak że polityka to jedno a ludzie to drugie.