Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozczarowana ludźmi

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem już jaka mam być, żeby mnie lubili :(

Gość gość
A dlaczego twoim zdaniem cię nie lubią? i kto właściwie?

Gość gość
Sobą :) Ja mam taka zasade: lubia czy nie maja szanować. Nie da sie kazdemu dogodzic ;) Mnie tez tam nie lubi pare osob i czy sie tym przejmuje? Nie, bo niby czym? Nie masz gorszych zmartwien niz to czy ktos Cie nie lubi?

Gość gość
Ja mam bzika na punkcie tego, by być lubiana. Całe życie czułam się nieakceptowana i stąd potrzebuję rekompensaty. Kiedy odczuwam brak sympatii, gwałtownie spada moja samoocena i popadam w dołek.

Gość gość
Ja Cię lubię :) Mogę się założyć, że wiele osób też Cię lubi ;) Głowa do góry :)

Gość gość
Wyczuwam, że pewne osoby się wciąż z jakiegoś bliżej nieznanego mi powodu dystansują. Oczywiście są jakieś osoby, które darzą mnie sympatią, ale mnie to nie wystarcza, żeby czuć się wartościowym człowiekiem. Piszecie, żeby być sobą. Od jakiegoś czasu staram się taka być, ale wyczuwam, że odsłonięcie mojej nieznanej strony też pewnym osobom przeszkadza... Z drugiej strony jako cicha myszka też nie czułam się zbytnio lubiana.

Gość gość
Po paru zdaniach wydajesz się zakompleksiona i głupia, jako że zwykle wymieniamy z ludźmi tylko parę zdań robisz na nich własnie takie wrażenie.

Gość gość
Dzięki. ;) Może przesadzam, ale uwierz mi, że strasznie tęsknię za ludźmi i chcę być lubiana przez większość z nich. Dbam o siebie, o swój rozwój intelektualny i duchowy, mam pasje, jestem miła i kulturalna, staram się nie obrażać, a mimo to nadal mam wrażenie, że lubią mnie tylko wybrane osoby.

Gość gość
Zakompleksiona jestem, owszem, i to bardzo. A głupia niby dlaczego? Uchodzę za osobę oczytaną.

Gość gość
subiektywne odczucie :P piszesz że jesteś rozczarowana ludźmi bo cię nie lubią, to już same w sobie jest głupie

Gość gość
Głupia nie ma nic wspólnego z oczytaniem ;) bo pewnie chodziło o to jak się zachowujesz temu komuś . Cóż można powiedzieć, dorośnij. Bo jeżeli chcemy by nas każdy lubił, to znaczy, że nie jesteśmy sobą !!! Lepiej mieć mniej znajomych ale takich, którzy lubią Cie taką jaką jesteś, niż wiele znajomych tylko dlatego, że dostosowujesz siebie do innych. Oczywiście to tylko moja opinia. Mam nadzieję, że jednak się odnajdziesz ;)

Gość gość
Ja też zawsze sobie powtarzam, że ważna jest jakość a nie ilość, jednak mimo to zazdroszczę ludziom, którzy mają mnóstwo znajomych i są typami liderów. Ja zawsze byłam sama i nie miałam na kogo liczyć, w dodatku często mnie gnojono. Nie dziw się zatem, że teraz mam silną potrzebę stania się kimś ważnym, lubianym (może nie przez wszystkich, ale przez więcej osób niż obecnie). To pozwoliłoby mi pokonać kompleksy.

Gość gość
Miałem coś na twój typ. Idź do odpowiedniej pracy. Najlepiej jak coś masz opanowane do perfekcji :D Zawsze się wybijesz i ego nakarmisz ;)

Gość gość
Jak tylko taką znajdę ;) Na razie pracuję w miejscu, które nie pozwala mi się specjalnie wybić. Nie mam za bardzo podstaw, by myśleć dobrze o sobie.

Gość gość
Nie dziwię się. Rozumiem. Chciałem tylko dodać otuchy. Nie oceniam bo nie znam Ciebie. Na podstawie kilku słów nie da się nikomu nic doradzać, tak po za tym zawsze uważałem, by nie doradzać komuś za wszelką cenę, bo skąd wiemy, że akurat oni znają recepturę na powodzenie. Napisałaś tak posta, jakbyś miała problem ze swoją osobowością, a tu chyba po prostu chodzi o samotność? Czy mylę się?

Gość gość
Oj tam... Jesteś z******ta i tego się trzymaj. Wiesz... Wy kobiety macie w sobie coś takiego, że Nas mężczyzn bierze głupawka :D Pamiętaj jesteś wspaniała!

Gość gość
Owszem, czuję się samotna. Osoby, które mnie lubią, mieszkają w innych miejscach, więc na co dzień często nie mam do kogo gęby otworzyć. Pogaduchy na fb jednak nie zastąpią tych w świecie rzeczywistym.

Gość gość
jeśli to kwestia odległości zawsze jest telefon czy skype

Gość gość
Samotność dotyka teraz wielu ludzi, nawet tych co niby mają znajomych. Jednak gdzieś w głębi czują się samotni. Ja tak mam przynajmniej, niby to się gdzieś wyjdzie na imprezę, albo gdzieś na kręgle czy cokolwiek. Jednak mimo wszystko na co dzień czuć samotność. Nie wiem z czego to wynika. Sam bym chciał wiedzieć, jednak nie ma się czym przejmować. Olać to ;) chyba po prostu trzeba zacząć wychodzić na zewnątrz niż szukać w domu odpowiedzi ;)

Gość gość
Korzystam z obydwu, ale wiadomo, że to nie to samo co spotkanie na kawie czy piwie. Mnie bardzo brakuje ludzi w swoim mieście.

Gość gość
To poznaj nowych w mieście a nie w okolicy miasta, Taki Protip ;)

Gość gość
To jest bardzo dobry pomysł :) Zastanawiam się tylko gdzie. Jestem już po studiach, pracuję...

Gość gość
Gdziekolwiek, idź na kawę, do porządnego pubu, gdziekolwiek gdzie można sobie usiąść i kogoś poznać. W końcu ludzie są wszędzie ;) zawsze można sobie iść na imprezę dla singli ;)

Gość gość
No dobra, spróbuję ;)

Gość gość
Imprezy dla singli są kijowe nie polecam, najlepiej dla mnie to tak przy okazji albo przy zainteresowaniach sporo ludzi poznaje.

Gość gość
no i internet.