Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

:D A w którym poście ja bronię bandziorów? Całkiem ci sie z tej złości pomyszkowało w główce...:O I jeszcze w związku z tym próbujesz mnie obrazić...:O

Data 22 lipca kojarzyła się do tej pory z powstaniem PKWN w 1944 r., czyli początkiem budowy PRL. Od wczoraj będzie kojarzona z nowym fundamentem, który władza kładzie pod państwo narodowo-katolickie z fasadową demokracją w stylu wschodnich despotii. Chce ją zafundować w większości nieświadomym Polakom Jarosław Kaczyński. x PiS metodycznie zawłaszcza i ubezwłasnowolnia kolejne niezależne instytucje. Wczoraj dobił Trybunał Konstytucyjny atakowany przezeń od kilku miesięcy "ustawami naprawczymi". x Dla przeciętnego Polaka, zwanego dziś chętnie "suwerenem", Trybunał to organ abstrakcyjny. Jednak uchwalenie w piątek trzeciej już pisowskiej ustawy pozbawia nie tylko państwo, ale także obywateli największej zapory chroniącej przed rządem totalnym. x Ustawa odbiera Trybunałowi ustrojowe znaczenie i go obezwładnia. Pozwala czterem sędziom opóźnić wydanie orzeczenia nawet o pół roku. W jakim celu? Otóż dziś PiS ma w Trybunale trzech sędziów. Ustawa wprowadza do orzekania trzech kolejnych nominatów sejmowej większości, ale Trybunał nie potwierdził legalności ich wyboru. Mając sześciu sędziów, PiS będzie mógł blokować wyrok w sprawie nowej ustawy o TK, jeśli ktoś ją zaskarży. x Całość: http://tnij.org/brhlwwu x x Tu mamy realne problemy, których wy usiłujecie nie zauważyć albo nie rozumiecie powagi sytuacji...:O

otulona_snem dziś wytlumacz to temu Poroszence i temu pokickanemu ambasadorowi tej swojej Ukrainy ukochanej pechowiec.gif ,niech nie stoi i nie biadoli,ze jest mu "przykro",ze PL uznala mord na wolyniu za ludobojstwo,i z ta spiewka z obrazaniem to nie rob z siebie jakiejs nadetej zaby,albo ciotki klotki bo to juz nawet zabawne nie jest,stary chlop i o obrazaniu biadoli smiech.gif widzisz i nie grzmisz x x A po co mam to im tłumaczyć? Tobie tłumaczę bo nie rozumiesz, w swoim zacietrzewieniu, prostych spraw i uznasz, że twoje zdanie powinno Ukraińców obowiązywać. Ukraina nie jest "moja ukochana' To tylko twój omam, otulona. Mam nadzieję, ze nie w pijackim widzie...:O A co do prób obrażania. Każdy człowiek, mający honor, jest na takie rzeczy czuły. Ale rozumiem, że ty nie jesteś czuła na takie rzeczy czyli... No to już wiesz sama...

otulona_snem dziś a najlepiej zrobisz,jak sie wyprowadzisz na Ukraine,blisko w sumie masz x x Dostrzegasz jak bardzo jesteś żałosna czy tego też nie widzisz i nie czujesz?

otulona_snem dziś czuje za ta "dyskusja",jak zwykle na koniec przyprawi mi o bol brzucha ze smiechu smiech.gif ,nie nie da sie na powaznie z toba,chociazby by sie nie wiem jak czlowiek staaral x x Nic dziwnego. To normalna reakcja ludzi prymitywnych i prostackich na sprawy których ich rozumek nie obejmuje.

Ale może nie mam racji? Podaj JEDEN przykład na powód do śmiechu w tym co napisałem, wraz z krótkim uzasadnieniem. Z tego łatwo będzie się zorientowac, czy śmiejesz się jak "głupi do sera" czy też rzeczywiście masz podstawy do takiej reakcji...

Gość gość
A ja tematu nie rozmydlam , tylko go wzbogacam . Wzbogacam o świadomość , że mord o charakterze ludobójstwa jest jakby wpisany w naturę ludzką na całym świecie i na całym świecie występuje cyklicznie . Kiedyś był powszechny i w przyszłości zanosi się , ze też będzie . I trzeba sobie uświadomić , że bandyta dla jednych często jest bohaterem dla innych . Kiedy opisujemy potworne zbrodnie poczynione przez Ukraińców nasuwa się pytanie : dlaczego ? Dlaczego sąsiad po latach wspólnego współistnienia nagle w sposób bestialski morduje sąsiada . Dlaczego z taką zapalczywością nas mordowali i jeszcze pastwili się nad zwłokami . Skąd tyle nienawiści do nas Polaków ? Jak ktoś , kogoś chce wykończyć to tak jak bolszewicy w Katyniu : jeden strzał w potylicę i następny . A na Kresach było zdecydowanie inaczej . Tam Ukraińcy dawali upust jakiejś niesamowitej nienawiści do Polaków . Dlatego , jeśli już chcemy babrać się tak w tej pokręconej naszej historii , warto zadać pytanie : dlaczego ?

I trzeba sobie uświadomić , że bandyta dla jednych często jest bohaterem dla innych . x x Dokładnie.

Dlatego , jeśli już chcemy babrać się tak w tej pokręconej naszej historii , warto zadać pytanie : dlaczego ? x x Takie pytanie moze zadać człowiek myślący, mający pojęcie o przedmiocie rozważań a nie prymitywny człowiek nie posiadający wiedzy jak np otulona...

Bruno Shatyn dziś Ale może nie mam racji? Podaj JEDEN przykład na powód do śmiechu w tym co napisałem, wraz z krótkim uzasadnieniem. Z tego łatwo będzie się zorientowac, czy śmiejesz się jak "głupi do sera" czy też rzeczywiście masz podstawy do takiej reakcji... x x x Jak widąc po braku odpowiedzi na mój post, sama otulona przyznaje się do śmiania typu "jak głupi do sera"... Co ja co ale odwagi do samokrytyki jej nie brak...

- Jestem przeciwnikiem PiS nie tyle ze względów politycznych, ile estetycznych. To brzydka partia, popełniająca brzydkie uczynki, posługująca się brzydką retoryką i wreszcie złożona w dużej mierze z ludzi o brzydkich, zaciętych twarzach, które prawdopodobnie są odbiciem stanu ich duszy. Oni nie mają przyzwoitości, nie tylko politycznej, ale też osobistej - mówi prof. Andrzej Wiszniewski. x x Warto przeczytać całość: http://tnij.org/rscmvgo

- Ten środkowy palec to nie jest tak naprawdę gest wobec posłanek i posłów opozycji. Środkowy palec to jest gest wymierzony w Polaków - mówił w trakcie głosowania nad poprawkami Senatu do ustawy o Trybunale Konstytucyjnym Krzysztof Brejza (PO). x x Dokładnie !!!

Gość gość
otulona na miły Bóg czytaj ze zrozumieniem ! Nie "dlaczego" mamy wspominać tragiczne wydarzenia , tylko dlaczego nas z takim bestialstwem i upodobaniem mordowali , często pastwiąc się nad zwłokami ! Cóż takiego Polacy uczynili Ukraińcom . To jest pytanie "dlaczego" !

{ Inni świadkowie opowiadają o takich wydarzeniach, jak np. rozpruwanie brzuchów ciężarnych kobiet, wyjmowaniu dzieci i wciskaniu do środka kotów. Często te okropieństwa robili Polakom ich właśni sąsiedzi. W ciągu kilku miesięcy zginęło 200 tysięcy Polaków.} <<>> {Po lewej stronie w środku wioski była szkoła, a za nią prostopadle do drogi strzelnica (...). (...) cały wykop strzelnicy był zapełniony zwłokami pomordowanych Polaków na wysokości 1 m. (...) Dookoła leżały porzucone narzędzia zbrodni: siekiery, widły, motyki, piły, drągi i inne – wszystkie we krwi.} <<>>

:D Nie daję zadnego przyzwolenia bo nie mam takiej władzy. Twierdze tylko, że każdy naród może sobie czcić kogo chce bo to sprawa tego narodu a nie innego. Taka sama "otulona" tylko po ukraińskiej stronie twierdzi, ze Polacy nie mogą czcić AK bo to mordercy z każdy kto twierdzi inaczej to ich obrońca... To mamy się do tego zastosować? To co piszesz otulona nie jest nawet głupie bo takie okreslenie byłoby nobilitacją dla tego co wydalasz z siebie tutaj na forum.

Niczego nie bronię. Kiedy to wreszcie dojdzie do górnej wypustki twojego ciałą zwanej u innych głową? Twierdzę, ze masz prawo do czegoś tam co nie oznacza, ze bronię twoich zachowań i durnot które wypisujesz. Doszło? Jak nie to czytaj post od początku...

Gość gość
Dajcie spokój, niedziela jest, nie kłóćcie się tak zażarcie. Myrek, lepiej powiedz co dobrego piliście wczoraj przy sobocie :P Ja zaszalałam, kupiłam sobie Bacardi i wypiłam 3/4 butelki z miętą i lodem :classic_cool: Mogłabym być alkoholiczką gdyby nie dziecko, no bez yay :classic_cool: :D

otulona_snem dziś i niech na poczatek Ukraincy dostosuja do nas... x x :D No tak... Jakby tu powiedzieć, żeby nie obrazić. Jesteś niemądra... x x x to nie my robimy z katow bohaterow x x Nie? Wg nich robimy z AK bohaterów którzy wg nich są katami.

otulona_snem dziś inaczej bo ty czegos nie rozumiesz,skoro tak sie Ukraincy zachowuja to won do siebie,koniec z kasa dla nich,koniec z pomyslem z wizami,pozwoleniem na prace i na pobyt,koniec z zabawa w adwokata banderbandy teraz rozumiesz? x x Czy wg ciebie tak samo powinni postąpić np Niemcy i powiedzieć, że skoro uznajecie naszych dziadków, ojców, braci za bandytów to won do siebie? Koniec z pozwoleniami na pracę? I na pobyt? Ale skoro koniec z zabawa w adwokata banderbandy to koniec. Nie baw się tak dłużej bo to wstyd.

Swoją drogą ciekawe jakby te Ukraińskie "dążenia" niepodległościowe by się skończyły gdyby nie wybuch II wojny światowej. UPA już przed wojną działała jak terroryści. Organizowała zamachy. Polskie władze w odwecie zniszczyły bodajże ponad 100 ukraińskich cerkwi. Gdzieś czytałem kiedyś..

Gość gość
No to co wczoraj sączyliście do kolacji, Otulonaaaaaa?!? 😭

:D To oczywista oczywistość, że przy braku argumentów zaczynasz używac inwektyw i atakowac personalnie rozmówce. To normalne u prostych ludzi a więc nawet się nie dziwie. A że to żałosne. no cóż. To u ciebie też normalne. Nie potrafisz nawet uzasadnić własnych słow, nie znasz historii, nie masz kultury osobistej itp, itd. I to by było wszystko bo ja znikam na czas jakiś...

{ – To ja się nazywam Leszek Miller i uważam, że UPA ponosi odpowiedzialność za ludobójstwo na Polakach. Ukraińcy ścigajcie mnie – stwierdził w odpowiedzi na wiadomości z Ukrainy lider SLD podczas swojego wystąpienia w TVP INFO. Skrytykował też polskie władze za brak reakcji na nowe ukraińskie prawo. Zarzucił im "zapominanie o 100 tys. zamordowanych okrutnie dzieciach, kobietach, mężczyznach na Wołyniu". } <<>> chapeau bas Panie Miller.

Ale dodam na koniec. Każdy naród ma prawo czcić takich bohaterów jakich chce. I nikomu nic do tego. PA

{ Każdy naród ma prawo czcić takich bohaterów jakich chce. } <<>> Oczywiście że tak, już to pisałem, ale reakcja polskich władz powinna być co najmniej adekwatna do ustawy Ukraińskiej. To nie jest skomplikowane. Też już pisałem.