Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Afrodit bardzo bym chciała ale nie nastawiam się bo wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować ;)

Gość Afrodit
znam tylko taki co sobie wyliczyłam w necie w kalendarzu ciąży... u lekarza jeszcze nie byłam idę we wtorek

Gość Bluebell1984
Nana - to życzę Ci z całego serca, żeby jednak było coś na rzeczy :) (słownik w moim telefonie przerobił mi Twój nich na "mama" hehe, może to znak? ;) ) Ja ignorowałam w tym cyklu wszystkie ciążowopodobne objawy, bo przejechałam się na nich już 2 razy i niestety rozczarowanie było gorsze.

Gość Lili91
Też o tym myślałam ostatnio, jakie to jest wszystko dziwne... Jedne się starają miesiące albo nawet lata, sprawdzają śluz, mierzą temperaturę, zmieniają dietę, robią mnóstwo testów i robią co mogą, a inne zachodzą w ciąże zupełnie przez przypadek lub nawet tego nie chcąc. Moje dwie bliskie przyjaciółki zostały w tym roku mamami - obie z wpadki i zupełnie do tego nieprzygotowane. Obie bez pracy, w związkach niezbyt długo, nie planowały dziecka jeszcze przez lata. A teraz obie są szczęśliwymi mamami. Cieszę się ich szczęściem oczywiście, tylko czasem myślę jaki ten swiat dziwny.

Gość KateA92
Afioz gratuluję ! :) bardzo się ciesze :) Co do tabelki to u mnie tylko tydzień ciąży się zmienił. Nie wiem w sumie jaki wam podawać bo według miesiączki jest 21 a według usg 20. Chyba lepiej ten z usg bo od samego początku tydzień, półtora jestesmy do tylu bo owu była późno ( w 21dc)

Bluebell1984 oby to był szczęśliwy znak :) Afrodit to jaki Ci wychodzi z kalendarza?

Bluebell mam nadzieję, że w pon obydwie tutaj napiszemy, że dołączamy do klubu przyszłych mam :)

Gość gość
Na izbie jak przyjmuja w książeczce zdrowia dziecka na badaniach i wogole wszędzie pisze i patrza na termin z om a usg jest tylko orientacyjny dla lekarzy

nick_________ wiek______ termin @ Martka10______35________22.06 Viola999_______29________13.06 Iwona25lat____ 25_________03.07 KasW91_______25_________15.06 Mila__________27________13.06 Lisa___________31________4.07.ost. Paula_________24_________26.07 Bluebell1984___32________22-23.07 SmutnaJaa ____36 _________10.07 toska_88______28__________9.07 Różowy_Kordonek__27______27.07 Małła_________29_________16.08 ost. @ gawronkowa ___25________ 2.07 ost. @ Karolcia06_____25_________08.07 onaa124_______21________11.08 ost. @ caroline29______29________9.08.ost.@ Martyna1111____25________15.07 Ewelina2506____30_________21.07 nic.................wiek.........tydz.ciąży......termin ............które dziecko Angelowa11....34................18............26.01.2017. ............... BasiekKk.........26.................5.............19.12.2 016..............2 Kushina...........29.................4.............25.12. ......................... KateA92...........24................17............10.01.2 017..............1 Mila..................27................9..............22 .02.2017.............2 Villemo84 ........31................6..............21.03.2017......... ....1 Afrodit..............29.................................. .............................1 Aifoz.................33................................. 22.04.2017.............2 GRATULUJĘ II kreseczek niedawnym przyszłym mamom :)

Gość sarita82
Hej, mogę dołączyć? Staramy się z mężem o 3 dziecko. To nasz czwarty cykl starań. Córka ma 9 lat (poczęta w 3 cyklu) a syn będzie miał 5 lat ( o niego staraliśmy się przeszło rok). Marzy mi się kolejna córka :) chociaż i tak najważniejsze zdrowe dzieciątko ;) Dzisiaj mój 20 dc więc muszę się uzbroić w cierpliwość ;)

Gość sarita82
Hej, mogę dołączyć? Staramy się z mężem o 3 dziecko. To nasz czwarty cykl starań. Córka ma 9 lat (poczęta w 3 cyklu) a syn będzie miał 5 lat ( o niego staraliśmy się przeszło rok). Marzy mi się kolejna córka :) chociaż i tak najważniejsze zdrowe dzieciątko ;) Dzisiaj mój 20 dc więc muszę się uzbroić w cierpliwość ;)

Gość Różowy_Kordonek
Dziewczyny wkleilyscie stara tabelke, ja sie juz dawno do ciezarnych przepisalam a nawet aktualizowalam tydzien ciazy :) Ja bylam wczoraj i endo i potwierdzila hashimoto, chocia zmiany zapalne lagodne. Ciesze sie bo przyjmuje juz leki ale jestem tez pelna obaw bo przy hashimoto zwieksza sie ryzyko poronienia. Nie mam plamien ale ciagle mysle czy to male serduszko jeszcze we mnie bije. Od poniedzialku zaczynam urlop, wiec moze skupie mysli na czyms innym. Serdecznie gratuluje swiezym mamusiom!!! :) Ja wlasnie zaczynam 8 tydzien ciazy a objawow jak nie bylo tak nie ma.. sennosc, zmeczenie i tkliwe piersi - to wszystko. Nie wiem czy cieszyc sie czy martwic.. My jestesmy 2 lata po slubie i 6 lat razem :) udalo sie w pierwszym cyklu przy... dwoch podejsciach! ;) wiec wmawiam sobie, ze dzidzia musi byc silna, skoro przy mojej niedoczynnosci tak ladnie zaskoczylo to i dalej musi byc dobrze! Ciezko Was nadrobic ale staram sie hyc na biezaco :) wizyta u gina za dwa tygodnie :)

Gość caroline29
Ewelina 2605 nie załamuj sie uda sie i nam :) ale na prywatna wizytę chciała bys się umówić? Ja idę na nfz do nowego lekarza ciekawe co powie mam 29.08 oczywiście troche nasciemniam :) moze da wiecej skierowań choćby na podstawowe badania. Moze ten cykl będzie dla nas owocny .

Gość Nela2987
Kuchcinka 7 maj :) Mnie tez wpiszcie w tabelkę bo ja nie wiem jak a pisze z telefonu. Wiek 29, ost. @ 8.07. Termin 15.04.2017. Ana ja bylam dzis u gina. Na razie wygląda wszystko ok. Usg mam w środę i czekam na nie z niecierpliwością:) i mam brać luteine.

nick_________ wiek______ termin @ Martka10______35________22.06 Viola999_______29________13.06 Iwona25lat____ 25_________03.07 KasW91_______25_________15.06 Mila__________27________13.06 Lisa___________31________4.07.ost. Paula_________24_________26.07 Bluebell1984___32________22-23.07 SmutnaJaa ____36 _________10.07 toska_88______28__________9.07 Różowy_Kordonek__27______27.07 Małła_________29_________16.08 ost. @ gawronkowa ___25________ 2.07 ost. @ Karolcia06_____25_________08.07 onaa124_______21________11.08 ost. @ caroline29______29________9.08.ost.@ Martyna1111____25________15.07 Ewelina2506____30_________21.07 nic.................wiek.........tydz.ciąży......termin ............które dziecko Angelowa11....34................18............26.01.2017. ............... BasiekKk.........26.................5.............19.12.2 016..............2 Kushina...........29.................4.............25.12. ......................... KateA92...........24................17............10.01.2 017..............1 Mila..................27................9..............22 .02.2017.............2 Villemo84 ........31................6..............21.03.2017......... ....1 Afrodit..............29.................................. .............................1 Aifoz.................33................................. 22.04.2017.............2 Nela2987...........29...............6..............15.04.2017................

Gość gość
Nela to super ja jutro mam usg. A co do tabelki to też bym prosiła o wpis. Ost miesiączka 6 lipca termin porodu 12.04 obecnie zaczęłam 7 tydz ciąży będzie to nasz trzeci dzidziuś ☺ Ana

Gość gość
Lat 26 Ana

Gość nana266
Jejku Ana mam tyle lat co Ty a jeszcze w ogóle nie mam dzieci a Ty masz 3 w drodze ;)

Gość caroline29
Witaj sarita! W gronie staraczek zawsze łatwiej !!!! Nela tez nie wiedziałam ze w jednym wieku jestesmy :) Kordonek najważniejsze ze lekarz przepisał leki oby okazały sie skuteczne :) nie martw Sie z tak silna fasolka wszystko w porządku. Na podstawie tsh wywnioskowala ze to hoshimoto? Czy inne badania robilas jeszcze?

Gość gość
Cześć dziewczyny, staramy się z mężem o dziecko. Robiłam prolaktynę wyszła mi 12.66 przy normie (3.34-26.72) a po obciążeniu 192.26 (3.34-26.72), natomiast tsh 1,772 (0.34-5.6). Czy któraś z Was może orientuje się czy te wyniki są ok?Wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg:(

Gość gość
Nana jesteś rok starsza ode mnie. Ja jestem rocznik 90 Ana

Gość gość
Hihi no wiesz to zależy od Ciebie

Gość gość
No tak ☺ my z mezem akurat w tym temacie jestesmy zgodni ☺ cala 3 planowana

Mój Mąż też chce mieć dzidziusia, chodziło mi raczej o to, że my chcemy ale nie zawsze to jest takie łatwe, żeby się udało :)