Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość Martyna1111
Kate gratulacje! Ja jeszcze troche poczekam na poznanie plci, choc mam cicha nadzieje, ze bedzie coreczka :-)

Gość Bluebell1984
Caroline, rozumiem Cię, ale nie bądź zła na męża :( sama wiesz, że nie da się tak na siłę. Co 2-3 dni w zupełności wystarczy. Na TSH poszłaś sama w końcu, czy lekarz Cię skierował? Nana, dzięki ;) wybrałam dziecko ofkors, ja tylko biłam się z myślami na ile to będzie wporządku wobec innych, ale czas teraz pomysleć o sobie :) Sarita, no właśnie już wymyśliłam ;) będę się dalej starać, do skutku ;) Co to znaczy, że test odbarwiony? Może to bladziocha była? Powtórz go jutro rano może? Kate - gratuluję synka :)

Gość Małła
W weekend odwiedziliśmy znajomych...i co? ona w ciąży! jak to określili "chwila nieuwagi". Przykre, bo oni nie chcieli mieć dzieci...nie teraz, ani pewnie za 5 lat też nie. Bo kariera jest ważniejsza i są za młodzi (zawsze tak mówili). Jak rozmawialiśmy kiedyś wspólnie i powiedziałam im , że dziecko to kwestia pewnie u nas 2 lat to patrzyli na mnie z politowaniem, jakbym miała życie dzieckiem sobie zmarnować (przynajmniej ona- pani sukcesu). gzie tu sprawiedliwość?

Gość TUSIA_87
Jestem z Warszawy. poczytałam trochę o tych przesunięciach owulacji może i to nie była duża zmiana klimatu ale może jednak coś się przesunęło. pozostaje mi czekać jutro jak nie dostanę do jutra @ to w środę rano przetestujemy :)

Bluebell to super kochana :) good choice :* ja już jutro albo pojutrze kończę @ :) chciałabym żeby teraz się udało bo marzy mi się termin na maj :) ale co ma być to będzie :)

Gość Małła
co do l4...jeśli kiedyś będzie mi ono dane to nie będę mieć skrupułów. Ja dla mojego pracodawcy (korporacji) jestem tylko nr ( jak w obozie) i miejscem w tabelce podczas wyścigu szczurów. Od mojego miejsca na mecie kwartalnej zależy premia. Jak jestem za nisko to idziesz na rozmowę do szefa. Stres jest! Więc sorry...ale na l4 w ciąży bierzesz średnią z 12 miesięcy (czyli potencjalnie nawet więcej niż mogę wypracować podczas biegu). Doświadczone koleżanki zalecają pójście jak najszybciej na l4. Dodatkowo im szybciej ja pójdę tym dłużnej będzie ktoś pracował za mnie na zastępstwo (może zdobywać doświadczenie, i możne nawet go zostawią). Poz a tym pracuje z ludźmi... 50 jak nie więcej osób w rożnym stanie zdrowia, higieny, spożycia alkoholowego ze mną rozmawia...kicha, dmucha, ziewa itp. Nie będę narażać dziecka.

Gość cezarka
dziewczyny pamietajcie o kwasie foliowym bo to podstawa, żeby ochronić malucha od wad cewy nerwowej. pamiętacie o kwasie foliowym?

Gość TUSIA_87
Jestem z Warszawy :) Poczytałam troszkę o tych przesunięciach owulki i napawa to jakąś nadzieją chociaż już tyle razy miałam nadzieję no i niestety nic się nie zadziało :( Więc czekam do jutra jak nie dostanę @ kupię test i w środę rano zrobię. Może wyjazd nad morze nie jest wielką zmianą klimatu ale może i wpływ jakiś mieć mam nadzieję że na dniach sytuacja się wyjaśni. Chyba najgorsze jest takie czekanie.

Gość TUSIA_87
Jestem z Warszawy. post piszę już któryś raz i za każdym razem gdzieś go wcina :( Poczytałam trochę o tych przesunięciach owulki no i może jest jakieś światełko w tunelu że to może jednak fasol będzie. Jeżeli do jutra nie dostanę @ kupię wieczorem test i rano w środę zrobię. Nie nastawiam się zbytnio na dwie kreseczki bo już kilka razy się rozczarowałam. Dziewczyny piszecie o pracy itd. Myślę że to temat rzeka i każdy robi tak jak uważa jak mu wygodniej czy jaką ma potrzebę :) Ja chciałabym pracować do 38 tygodnia i później urlop sobie wziąć na końcówkę :)

Gość TUSIA_87
Jestem z Warszawy. post piszę już któryś raz i za każdym razem gdzieś go wcina :( Poczytałam trochę o tych przesunięciach owulki no i może jest jakieś światełko w tunelu że to może jednak fasol będzie. Jeżeli do jutra nie dostanę @ kupię wieczorem test i rano w środę zrobię. Nie nastawiam się zbytnio na dwie kreseczki bo już kilka razy się rozczarowałam. Dziewczyny piszecie o zwolnieniach. Jest to każdego osobisty wybór w zależności od tego jakie są możliwości. Ja osobiście chciałabym pracować do 36 bądź 38 tc w zależności od tego jak będzie planowany poród na który tydzień ponieważ jeżeli zajdę w ciążę będę mieć CC więc zapewne w 38-39 tc to na urlop pójdę już w 36 tygodniu aby się przygotować i odpocząć :)

Gość TUSIA_87
Jestem z Warszawy. post piszę już któryś raz i za każdym razem gdzieś go wcina :( Poczytałam trochę o tych przesunięciach owulki no i może jest jakieś światełko w tunelu że to może jednak fasol będzie. Jeżeli do jutra nie dostanę @ kupię wieczorem test i rano w środę zrobię. Nie nastawiam się zbytnio na dwie kreseczki bo już kilka razy się rozczarowałam. Dziewczyny piszecie o zwolnieniach. Jest to każdego osobisty wybór w zależności od tego jakie są możliwości. Ja osobiście chciałabym pracować do 36 bądź 38 tc w zależności od tego jak będzie planowany poród na który tydzień ponieważ jeżeli zajdę w ciążę będę mieć CC więc zapewne w 38-39 tc to na urlop pójdę już w 36 tygodniu aby się przygotować i odpocząć :)

Gość gość

Gość TUSIA_87

Gość TUSIA_87
oj przepraszam jak nie by ło nic tak teraz wszystko naraz wskoczyło coś się tu wiesza :)

Gość Małła
TUSIA_87 jak zmienia się strona to forum ma to do siebie ze się wiesza. Najlepiej dawać up'ki :). aż w końcu się wyświetlą wszystkie posty :).

Gość TUSIA_87
będę pamiętać teraz :) Jeżeli macie tabelkę co trzeba podać żeby dołączyć ? :)

Gość Martyna1111
Pytanie do ciezarnych: kiedy uslyszalyscie po raz pierwszy bicie serduszka waszego dziecka? U mnie minelo 12 dni od terminu ostatniej @, ktora nie przyszla, czyli 38 dni od ostatniej, ktora byla 15 lipca. Caly czas nie wiem, kiedy isc do lekarze, zeby bylo juz serduszko, mysle ze tak w przyszlym tygodniu w poniedzialek (6t3d) czy lepiej czwartek (6t6d)? Jak myslicie?

Gość caroline29
Ma££a zgodzę sie z toba ja tez pracuje w zakładzie i nie ważne ze czasem pracuje za 2 osoby jak kogos nie ma bo nikt nie jest przyuczony do zastępstwa. Pracuje gdzie na zmianie oj 50 osób i tak jak ty mówisz nie zawsze sa to zdrowe osoby. Obi się nie martwia że nieraz nie ma czasu wyjść na przerwę bo wysylka musi być zrobiona wiec mysle ze chetnie skozystam z l4 chociaż będzie mi szkoda koleżanek bo można na nie liczyć wiec tez tego z dnia na dzien nie zrobie . Nie mogę narzekać na szefostwo bo mamy dobry kontakt ale jest jak jest sa plusy i minusy jak wszędzie :)

Gość TUSIA_87
Carolline myślę że najgorsze jest to właśnie takie rozczarowanie. Ja od dwóch dni miałam takiego dołka mąż zauważył. Co mogę podpowiedzieć abyś nie mówiła mężowi np. znowu zasnąłeś czy coś w tym stylu może zaproponuj wspólny prysznic/ kąpiel po którym razem pojdziecie do sypialni :) a może jakaś kolacyjka i przed kolacyjką prysznic szybki żeby się tylko odświeżyć po całym dniu. u nas na odwrót to ja padam przed mężem i on często musi się oblizać smakiem hihi ale odkąd się staramy próbuję robić tak aby nie paść przed nim, to on idzie pierwszy pod prysznic i na mnie czeka wyręcza mnie żebym nie padała jak mucha hihi.

Gość Kuchcinka
Dziewczyny to enszcze taka historia z życia mojej rodziny a propos zwolnień :) Moja bratowa jak zaszła w ciążę od razu chciała iść na L4 - jest managerem w klubie fitness gdzie mobbing jest na porządku dziennym. Poprosiła lekarkę o zwolnienie ta jej stanowczo odmówiła mówiąc ze ciąża to nie choroba. Moja bratowa próbowała jej tłumaczyć ze mam stresująca pracę, ale lekarka ustawała przy swoim. 4 dni pozniej, bratowa dostała krwawienia w pracy i wyładowała w szpitalu (ok 8tc) nie miała wyjścia i musiała pojechać znowu do tej pani doktor, która odmówiła jej zwolnienia pare dni wcześniej. Lekarka była tak przerażona jak ja zobaczyła, że powiedziała "zapomniała Pani ostatnio zabrać swoje L4, zostało w Pani aktach" - Zwolnienie wystawiła z data wsteczną! Ciaze na szczęście uratowała, ale moja bratowa juz nigdy wiecej do niej nie wróciła a do końca ciąży była na zwolnieniu.

Gość caroline29
Tusia cala strona należy dla ciebie :) Bluebell wkurzyłam się tez go rozumiem ale niech tez i mnie zrozumie boje się ze przegapimy owulcje :) znają życie dlygo sie nie będę zloscic w zasadzie to juz mi przeszło . Martyna oby dziewczynka mija cicha nadzieja tez taka ale najważniejsze aby zdrowe :)i oby się najpierw udalo :)

Gość TUSIA_87
Martyna1111 ja w poprzednich ciążach usłyszałam bicie przy drugim USG to było po 10 tc ;) ale wcześniej jakos ok 7 tc było widać jak serduszko bije

Gość TUSIA_87
Carolline29 tylko 1/3 strony :) Będzie dobrze namów mężulka na coś zrób tak aby to on później poszedł do sypialni :)

Gość Kuchcinka
Ja z mężem najcześciej kochamy sie rano :p jeśli o mnie chodzi to nie jest to moja wymarzona pora, ale mój usypia wcześnie - dużo wcześniej ode mnie, albo po prostu jest zmęczony po całym dniu a ja nie mam ochoty namawiać go na seks. Wiec poszłam na ugodę i pozwalam mu sie zazwyczaj "atakować" rano :) wilk syty i owca cała a na dodatek on ma od razu dobry humor na początek dnia :D A zeby nie przegapić owu to tak jak było napisane w tym artykule, który podesłałam jakiś czas temu - stosunek przez cały cykl co 2 dni i problem z głowy. Plemniki dojrzałe i na pewno trafi sie w owu.

Gość gość
Martyna ja serduszko miałam 2 razy w 6tyg i 5 dni według usg. U syna zgadzało się z terminem om a córka była 2 tyg młodsza więc według usg był to 6t5d a z om 8t5d. Dlatego teraz w trzeciej ciąży się nie spieszę. Usg mam w środę za dwa dni i będzie to 7 tydz i 1 dzień. Wydaje mi się ze ciąża może być młodsza ale nie dużo więc jak lekarz tak zapisał to tak pójdę ale bez większych nadzieji ze zobacze serduszko. Ja cykle miałam zawsze regularne w przypadku krwawien za to w cały świat owulacje więc nigdy nie wiem jak to i mnie wyjdzie. Jak wiesz kiedy miałaś owu to będzie ci łatwiej samej wyliczyć kiedy iść. Ana

Caroline mój Mąż zanim zaczęliśmy się starać też często usypiał zmęczony po pracy a ja leżałam sfrustrowana w łóżku ale teraz pilnował ostro co 2 dzień żeby nie przegapić, porobił krzyżyki w kalendarzu i codziennie pytał czy jest krzyżyk he he To jest właśnie najgorsze, że najlepiej żeby byli wypoczęci i zrelaksowani ale tak się nie da :( Nie wiem jakie upodobania ma Twój mąż ale może kup jakąś sexy bieliznę i przejmij kontrolę :p Cezarka oczywiście że pamiętam o kwasie foliowym brałam już przed rozpoczęciem starań :)

Gość KateA92
Martyna wydaje mi się, że czwartek będzie lepszy ;) ja serduszko zobaczyłam 7t2d (około 29dni po owu) wcześniej byłam w 6t1d i był tylko 6mm pecherzyk (około 21dpo) Dzięki dziewczyny za gratki :) mąż Wniebowzięty hehe :D Trzymam za wszystkie mocno kciuki ! Już się nie mogę doczekać jak juz wszyszki będziemy tu brzuchate :)

Gość princess_mononoke
cześć dziewczyny, w tym miesiącu zaczynama starania o maleństwo. korzystam z apki, która na podstawie początku i końca okresu wylicza mi kiedy mam dni płodne. co myślicie o tym, czy to wiarygodne? Nie chciałabym przegapić tego dnia, a ja i mój chłopak nie mieszkamy chwilowo razem, więc takie "spotkania" musimy sobie planować ;)

Gość Martyna1111
Kate jak 29 dni po owu bylo juz serduszko to moglabym isc w poniedzialek, bo to juz bedzie 31 dni po owu, ale macie racje, pojde w czwartek, 34 dni po owulacji bedzie pewniejsze :-) owulacje mialam okolo 28 lipca, jestem w 99℅ pewna :-)

Princess witamy w gronie staraczek :) Też korzystam z takiej aplikacji ale ona nie daje 100% pewności, że akurat wypada owulacja. W przybliżeniu może obliczyć dni płodne ale musisz jeszcze obserwować swoje cykle. Ile masz lat? Jak długie cykle?