Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość olciaaa4050
hej dziewczyny dawno mnie nie było.to mój 4 cykl starań od kwietnia cały czas się nakręcałam co miesiąc miałam objawy współżyłam codziennie i co miesiąc testy negatywne po robiłam badania wszystko ok i moja ginekolog powiedziała mi ze jak się dużo myśli to nic z tego nie wychodzi i żeby z mężem współżyć co 3 dzień bo wtedy plemniki są bardziej jakościowe a jak się często współżyje to tam nic nie ma i dlatego nie zachodzę w ciąże.. Powiem Wam ze w sierpniu sobie odpuściłam bo już mnie to Wszystko denerwowało ze nie zachodzę w ciąże i z mężem rzadko się widywaliśmy bo miał duzo pracy i były tylko 4 stosunki w sierpniu.. IIII miesiączka mi się spóźniała zrobiłam wczoraj test pozytywny dzis powtórzyłam również 2 kreseczki :) jestem mega szczęśliwa wiec dziewczyny cos w tym jest m bardziej myślimy tym bardziej blokujemy sie trzeba dac na luz 3mam za Was kciuki żeby Wam też się udało !!!

Gość caroline29
Fghjsd pomyślnej ciazy:) Olcia4050 gratulacje :) naprawde odpuściłam nie nakrecalam sie i tak sie nie udalo. U nas tez bylo stosunków tym bardziej ze od @ nic aż dopiero 14 dc i 18 dc zbliżenie ovu 16 dc i tak nie wyszlo. Nawet te wyposzczone plemniczki nie daly rady :(

Gość olaaaa4050
Przykro mi dziewczyny uda się wam na pewno w najmniej spodziewanym momencie.. Ja jeszcze nie dowierzam jestem w lekkim szoku..

Gość Angelowa11
Hej kochane :) dzis spotkala mnie dziwna sytuacja,ktora chcialabym sie z Wami podzielic ...zaczne od poczatku ; w szkole ,w której pracuje jest taka niepisana zasada ,ze jezeli ktoras z uczennic urodzi dziecko to my -grono pedagogiczne skladamy na pewna kwote i kupujemy cos na ksztalt wyprawki ,podczas 10lat mojej pracy w tej placowce taka sytuacja miala miejsce 3razy,dzis dyrekcja oswiadczyla ,iz jedna z dziewczynek z kl3 w wakacje urodzila syna i trzebaby temat ogarnac ,zapytalam o imie dziecka na co moja kolezanka z kpina odrzekla ze pewnie kolejny Brajan ,bo czego innego mozna sie po ,,tego typu,, matce spodziewac....coz ,zatkalo mnie ...z ciekawosci w domu zajrzalam na fc ,weszlam na profil w/w uczennicy i wiecie co ...pod zdjeciem slicznego chłopca widnial napis ,,moje szczęście -Brajanek "...nie rozumiem...nie pomyslalabym nigdy ze imie takie czy inne moze w tak niefajny sposob moze z gory okreslac to kim dany czlowiek jest czy bedzie....czy faktycznie tego typu imiona nadaja tylko rodzice ,ktorzy sa negatywnie odbierani przez spoleczenstwo....co o tym myslicie ? Jestem szczerze zagubiona ...

Gość Anulek31
Cześć dziewczyny. Dostaje świra już od czekania, doszukiwania sie wczesnych objawów, czy Sie udało czy nie! Termin @ mam na 14 i zgłupiejemy do tego czasu. Jeszcze jakieś dwa dni temu miałam nadzieje ze jednak coś.... Ze coś sie dzieje i sie zadziało dostałam stanu zapalnego ( wstrzemięźliwość wskazana bo boli jak cholera), nawet już i piersi przestały bolec

Gość gość
Angelowa - niestety zazwyczaj im bardziej wyszukane i dziwne imie, tym mniej reprezentuja sobą rodzice. Brajan, Dżesika itp to imiona nadawane przez patologie.

Hej Dziewczyny, gratulacje dla wszystkich którym się udało i powodzenia wszystkim staraczkom! Jestem dziś w 41dc, od kilku cykli luteina od 15dc, dziwnie się czuję, jest mi gorąco, mam duże piersi, pobolewa mnie brzuch, a okresu nie ma na razie. Boję się zrobić test, żeby się nie rozczarować...

Anulek, z moich doświadczeń, mogę Ci powiedzieć żebys dała na wstrzymanie, wiem, że to trudne bardzo. Ale od takiego czekania na okres można oszaleć! Każdy dzień ciągnie się w nieskończoność, znam to. Trzeba po prostu myslec o czyms innym. Taka walka co miesiac i czekanie na okres to masakra.

Gość gość
Witam wszystkie dziewczyny czesto tu cos czutam ale nie pisalam mam tylko taka informacje ze u mnie test pokazal 2 kreski juz 24 dnia cyklu i najpierw robilam z rannego moczu pozniej po pracy bo nie moglam uwierzyc i tez byly 2 kreski i powiem Wam ze podzieiam Was ze potraficie tak dlugo czekac z testowaniem i zycze wszystkim powodzenia

Gość Anulek30
Powiedziałam już sobie jeśli nie teraz to kiedyś.,,, w październiku odpuszczę , zajmę sie sobą.... Mam już dwoje dzieci, wiec na brak zajęć nie narzekam;-). Ale w rzeczywistości wyglada to tak... ja swoje a instynkt macierzyński każe działać!!! Zmiana tematu- jedli chodzi o imiona dzieci, post wyżej- to zgadzam sie ze wyimaginowane imiona często wieją lekkim pochodzeniem... Dziś byłam sama świadkiem jak znajoma z widzenia, z brzuchem już dobrze widocznym, z faja w ręku, i wygladała niezbyt korzystnie miałam watpliwości co do jej trzeźwości wolała swoją gardzą córeczkę właśnie Dzesika( może powinnam napisać przrz J:-) zapomniałabym gratulacje dla tych którym sie udało, dla tych które ciagle czekają- głowa do góry nam tez sie uda!!!! Polubiłam bardzo to forum

Gość Ewelina2605
Gratuluję wszystkim dziewczyna II kreseczek :) wierzę ze kiedyś wszystkim się uda. Tam to jest ze czlowie, im bardziej chce tym bardziej nie wychodzi. Ja często staram się skupić myśli na czymś innym ale zawsze gdzieś w głowie to siedzi....

Gość caroline29
Anulek poczekaj do terminu @ i zatestuj moze stan zapalny cos oznaczać albo zglos się do lekarza jak bardzo ci dokucza! Po co się mordować. Moze zlapalas jakas infekcje.

Gość caroline29
Daga o które maleństw się staracie? Od 15 dc bierzesz luteine przez ile dni? Po odstawieniu @ powinna sie pojawić pi kilku dniach. A może dla pewności powinnac zrobić ten test! Ja bym nie czekala byc może jak ciaza to może warto bylo by kontynuować luteine . A temperaturę mierzysz?

Gość caroline29
Angelowa nigdy się nie spotkałam z taka sytuacja ze np.to mogą być typowe imiona dla patologi raczej nigdy na to uwagi nie zwracałam. A co do pomocy takim osobom to czasem warto i nie warto . A po drugie taki przypadek jak opisujesz to nie musi być patologia żeby tak określić dana rodzinę czy osobę trzeba by się wglebic w ich życie by moc tak okreslac dany przypadek :)

Gość Dagaa1985
Kupilam trzy testy. Jeden zaraz zrobie, drugi jutro rano, a trzeci za jakis czas. Ale bylby psikus gdyby pierwszy wyszedl! He he he :)

Gość Dagaa1985
Kupilam trzy testy. Jeden zaraz zrobie, drugi jutro rano, a trzeci za jakis czas. Ale bylby psikus gdyby pierwszy wyszedl! He he he :)

Gość Dagaa1985
Kupilam trzy testy i bede sprawdzac, moze nawet dzis wieczor. Chociaz wiem ze powinnam poczekac do rana.

Gość gość
Up Up Up Up Up

Gość gość
Cześć dziewczyny, czy ten olej z wiesiołka na "lepszy śluz" to sprawdzone, czy kolejny mit?

Gość gość
Cześć dziewczyny, czy ten olej z wiesiołka na "lepszy śluz" to sprawdzone, czy kolejny mit? Chyba wypróbuje, bo zauważyłam zmianę właśnie w jakości śluzu. Jestem już mamą 3 latki i poprzednim razem bylo wszystko ok

Gość Dagaa1985
Hej, cos sie zacina

Gość Dagaa1985
Nie widac

Gość Dagaa1985
Up

Gość Dagaa1985
W końcu mój wpis sie pokazał, eh, cała stronę zasmiecilam przez to zacinanie forum... Wybaczcie. Tak, stosowałam Olej z wiesiołka i siemię lniane, tylko olej mozna do owulacji, bo potem podobno wywołuje mikro skurcze macicy a tego sie nie chce we wczesnej ciąży. Polecam siemię lniane, dobre na śluz i zaparcia :) Wczoraj zrobiłam test. Kupiłam trzy, zeby zrobic jeden od razu, drugi nast dnia rano, a trzeci Ew po jakimś czasie. Już wszystkie trzy zrobione! Wszystkie trzy po dwie krechy!!! Jestem zachwycona i mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo brzuch mnie pobolewa. Starania od stycznia, czyli 8 miesięcy :)

Gość Dagaa1985
Caroline, o drugie, tylko syn ma już 8 lat, a ja miałam wtedy 22, teraz 30. Brałam od 15 dc do 25dc. @ pojawiał sie po 10 dniach dopiero. Zaraz dzwonię do mojej lekarki czy brać ta luteinę. Dziewczyny, powodzenia, ja nie wierzyłam, ale sa dwie krechy!!!

Gość caroline29
Daga te forum tak ma ze się zawiezsza! Gratulacje!!!! I jak nadal masz brac ta luteine? A który cykl ja bralas?

Gość Dagaa1985
Bralam od 15 do 25 dc, 2tabl dziennie, 3 cykl :)

Gość Dagaa1985
Tak, dzwonilam i mam brac dalej, w poniedzialek ide do lekarki to mi powieco i jak.