Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że ludzi bardziej wzrusza krzywda zwierząt niż innych ludzi

Polecane posty

Gość gość
Nie wiedzialam, ze założyłam temat o tym aby bić i katować zwierzęta, ciekawe z którego zdania to wyczytałyscie... bardzo ciekawe interpretacje tutaj snujecie mojego tekstu, niejeden maturzysta by się nie powstydził :/.

Gość gość
Mozecie sie pluc jak glupie ale autorka ma racje. Zycie czlowieka jest wazniejsze . Najpierw ratuje sie człowieka pozniej zwierze.

Gość gość
Zabolała prawda to i temat się wyczerpał :)

Gość gość
Wracam do tego tematu bo wczoraj był podobny i mi zniknął. Tak więc, owszem. Ludzi i ich dzieci mam głęboko w tyle. Krzywdy nikomu celowo nie zrobię , ale ich życie i zdrowie mi zwisa i powiewa. Natomiast zwierzęciu pomogę zawsze. Ciekawy wpis z tym pożarem. Dosadny, ale ja bym naturalnie najpierw ratowałą swojego psa , a dopiero pózniej obce dziecko. W przypadku obcego dziecka i obcego psa, chciałabym najpierw uratować psa, ale z uwagi na sankcje prawne zmuszona byłabym pomóc najpierw dziecku. W przypadku mojego własnego psa sankcje prawne mam tam gdzie słońce nie dochodzi.

Gość gość
Podobno ci co tak kochaja zwierzeta bardzo krzywdza dzieci i ludzi. Ja osobiscie uwazam, ze krzywdy nie robi sie nikoju i niczemu. Zyjmy zgodnie z natura ale idzmy swoja droga po swojemu. Jak kazdemu sie podoba byle nie wyrzadzac krzywdy i byc w tym obiektywnym.

Gość gość
Jedni stawiają zwierzęta ponad ludzi, drudzy przejadą psa i pojadą dalej - obydwie sytuację nie powinny mieć miejsca.

Gość gość
W przypadku mojego własnego psa sankcje prawne mam tam gdzie słońce nie dochodzi. xx to wypnij mu się jeszcze jak tak go kochasz :)

Gość gość
gość dziś W przypadku mojego własnego psa sankcje prawne mam tam gdzie słońce nie dochodzi. xx to wypnij mu się jeszcze jak tak go kochasz usmiech.gif x mam wspaniałego meża, wiec mam komu wypinać fantasto zoofilu

Gość gość
Autorko w takim razie ile masz adoptowanych dzieci? Skoro ludzie są ważniejsi a zanim zaszłaś w ciąże JUŻ BYŁY te pokrzywdzone dzieci to czemu je nie wzięłaś ale zostawiłaś na pastwę losu i pomyślałaś o sobie ?

Gość gość
Do gość dziś Zrobiłabym tak samo. Nie wybaczyłabym sobie gdyby mój pies zginął wiedząc ze mogłam coś z tym zrobić. Jedyne co by mnie zmusiło to to głupie prawo :/ ale z mojego psiaka bym nie zrezygnowała.

Gość gość
Bachory to egoistyczne, szukające uwagi małe g****a. Drą japę, mają w d***e innych, są okrutne dla innych i dla zwierząt, najważniejsze na świecie. Ja bym się nie wahała przy decyzji czy ratować psa, który nie jest egoistyczny i kocha prawdziwie czy bachora który "kocha" mamusię bo mu jeść daję i przewija obsrajmajty.

Gość gość
że ŻYCIE I ZDROWIE CZŁOWIEKA JEST NAJWAŻNIEJSZE. x no dobra, rzuciłas hasło, a teraz daj jakies argumenty, dlaczego zycie zdrowie człowieka jest najwazniesze?

Gość gość
Jeśli ktoś stawia życie psa wyżej od życia człowieka, to jest baardzo zaburzony:(Zwierzętom należy się szacunek , dobre traktowanie ,ale nigdy nie mogą zająć miejsca czlowieka-to chore.

Gość gość
Mysle, ze w przypadku pozaru nie zastanawialabym sie kogo ratowac - moje koty czy obce dziecko. Po dziecko moze bym i wrocila (nie chce mowic, ze napewno bo nie bylam w takiej sytuacji). Za to wiem, ze lapalabym najpierw koty

Gość gość
Te osoby co piszą, że w pożarze najpierw by ratowały swoje zwierzęta to chyba faktycznie są nie do końca normalne. Ciekawe, że same pewnie w pierwszej kolejności byście chciały być ratowane... A tu strażak biegnie i ratuje najpierw kotki, bo kocha zwierzęta:)

Gość gość
To nie jest zlosliwosc tylko odruch. Najpierw ratujesz to co jest dla ciebie wazniejsze. Obce dziecko pewnie nawet by mi przez mysl nie przeszlo

Gość gość
gość 10.34 jesteś psychopatką i tyle w temacie. Kocham zwierzęta, pomagam im i nienawidzę zwyrodnialców którzy znęcają się nad nimi,ale tak samo jestem wyczulona na krzywdę dzieci! Kim trzeba być,żeby z pożaru nie uratować dziecka :-(

Gość gość
Kims komu wlacza sie intynkt i ratuje siebie i to co dla niego wazne. Nie myslalabym o cudzych dzieciach w takiej sytuacji

Gość gość
Hitler nienawidził ludzi a zwierzątka kochał :) Jeśli ktoś krzywdzi ludzi, czy to fizycznie czy słowem (psychicznie) nie może być dobrym człowiekiem, nawet jeśli pomógł 100 psom. Dobry człowiek nie rozmyśla kogo może skrzywdzić a kogo nie, jest dobry dla wszystkich, bez wyjątku. Odwrotnie również, co z tego że jest np. dobrym tatą skoro uważa, że kotki można topić? Znęcanie się psychiczne nad drugim człowiekiem to ogromna krzywda a ludzie sobie nie zdają sprawy z tego i bez mrugnięcia poniżają, wyśmiewają drugą osobę :(

Gość poli35
ja mam dwa yoreczki i strasznie je kocham...gdybym miała wybierać między życiem moich piesków a życiem jakiegoś bachora to wybrałabym życie piesków...

Gość gość
Plus dlaczego mają nas tak dzieci rozczulać (to już tak btw, nie mówiąc o ratowaniu życia)? Co w nich takiego słodkiego? Że świata poza czubkiem swojego nosa nie widzą? Że są głupie i nieporadne, to ma nas rozczulać? Już nie wspominając o fakcie, dlaczego niejednokrotnie są ważniejsze od kobiety? Jeśli ja miałabym ratować np dorosłego człowieka albo dziecko, postawiłbym na dorosłego człowieka.

Gość gość
"poli35 dziś ja mam dwa yoreczki i strasznie je kocham...gdybym miała wybierać między życiem moich piesków a życiem jakiegoś bachora to wybrałabym życie piesków..." Czyli jesteś jak Hitler. On tez kochał swoje 2 psy a nienawidził ludzi . Zabijał dzieci a jego psy spały na miękkich poduszkach .

Gość gość
Najczęściej na tle sowich psow/.kotów maja joba bezpłodne baby . Nie maja dzieci wiec im odwala . Moja koleżanka mówi do psa "mój synek " hehehe .

Gość gość
Tylko wtrącę, że między nienawiścią i miłością jest jeszcze obojętność. Obcy ludzie, obce dzieci mogą być komuś po prostu obojętni/obojętne. Skąd założenie, że jak się ktoś nie rzuci ratować obce dziecko tzn. że go nienawidzi ? To nie można mieć ich po prostu w doopie, nie czuć nic - ani niechęci, ani sympatii ?

Gość gość
Chybabyście żeby wasza mamę , tatę , siostrę , brata ktoś zostawił na pewna śmierć bo musiał w tym czasie uratować psa ? Wtedy tez każda z was powie "spoko koleś rozumiem nie uratowałeś mojej mamy bo musiałeś wynieść swojego pieska "

Gość gość
Nie mialabym do nikogo pretensji ze ratowal siebie i psa jak mial pod reka

Gość gość
No tak, bo powołaniem każdej kobiety i jej celem życiowym jest mieć bachorka, do tego jest stworzona, jeśli tak się nie dzieje to się robi dysfunkcyjna #seksizm#alert#średniowiecze

Gość gość
A co do posta autorki. Dlaczego nie żal dzieci a żal psów? Psy są kochane, dzieci w**********e i egoistyczne i myślą, że są najważniejsze na świecie plus faktycznie, niestety, dla niektórych są (pro-life mający w d***e zdrowie i życie matki). Jestem przyszłym lekarzem i cieszę się, że na uczelni na której studiuję tak łatwo zebrać ludzi którzy walczą o prawa kobiet i zgodnie wyznają te same zasady.

Gość gość
Mnie wzrusza krzywda i dzieci i zwierząt. Tylko szkoda, że np. psy i koty wolno a nawet powinno się kastrować, żeby nie pomnażać biedy i prowadzi się akcje informacyjne itd. tak w przypadku ludzi uważa się za nieetyczne wysterylizowanie kobiety, która non stop daje w palnik, spłodziła sobie już np. trójkę dzieci, wszystkie z silnym fas, zaniedbywane, odebrane matce a ona dalej sobie chodzi po świecie i zachod******olejną ciążę. Podobnie jak nikt nie kastruje meliniarza alkoholika który po pijaku te dzieciaki płodzi. Ile mniej ludzkich tragedii by było gdyby kobiety nie zachodziły w niechcianą ciążę. Ile dzieci ma prze*ebane już na starcie przez sam fakt, że urodziły się w takiej a nie innej rodzinie.

Gość gość
Ja znacznie wolę zwierzeta od dzieci. Dzieci potrafią byc wredne, wyrafinowane, okrutne, a pies czy kot nikomu nic złośliwie nie zrobię, najczęściej kochaja szczerze właściciela.