Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że ludzi bardziej wzrusza krzywda zwierząt niż innych ludzi

Polecane posty

Gość gość
21:01 Własnie, Nie tylko rodzice, ale prawo broni człowieka. Nikt nie broni zwierzat. Obcinanie płetw rekinow na zupe po czym wrzucanie ich z powrotem zywych do wody, zeby sie utopiły- widział ktos kiedys, zeby ludzie robili cos takiego otwarcie i z aprobata ogolna? Wyobrazacie sobie obciecie rak i nog u dziecka, nastolatka, starego na zywca i wrzucenie go do wody?

Gość gość
Oczywiście, ze gdybym miała do wyboru ratowanie swojego dziecka, albo zwierzęcia wybrałabym dziecko, jednak gdybym miała uratować swojego psa, albo obcego człowieka to bym wybrała swojego psa.

Gość gość
21:03 Tak, a mało to razy sie zdarza, ze rodzina na ktora wydałes pieniadze tak cie kocha, ze z********i cie, zeby dostac tych pieniedzy wiecej. Mało ludzi umiera w samotnosci w domach starcow pomimo, ze maja rodzine? Akurat zwierzeta zabija cie tylko w obronie lub na pokarm. Tylko cudowni ludzie zabijaja ludzi za prostokatne kawałki papieru.

Gość gość
Nie zauwazyłam. Niestety zbyt wielu ludzi własnie krzywda zwierząt nie wzrusza wcale i w tym jest problem.

Gość koroko
Mnie tez zdecydowanie bardziej wzrusza krzywda zwierząt. Swoj 1% oddaje na zwierzaki, wielokrotnie wplacalam wysoki sumy (po 200-400 zł) na leczenie zwierzęcia, regularnie wspieram lokalne schronisko i pienięznie, i jakimiś darami. Nie mowie ze wspieranie innych akcji jest gorsze czy lepsze ale ja wspieram głównie zwierzęta.

Gość gość
Pies , kot nie pomoże ci jak jesteś chory a człowiek tak . Violetta Villas jest tego dobrym przykładem . Moze jakby bardziej skupiła sie na rodzinie . znajomych to nie leżałaby tyle dni sama chora i bez opieki .

Gość gość
21:15 Wcale nie ma gwarancji, ze gdyby ludzmi sie intersowala to byloby inaczej

Gość gość
Pies , kot nie pomoże ci jak jesteś chory a człowiek tak . x niektórzy opiekują się drugim stworzeniem bezinteresownie. Ty widac nawet dzieci masz po to zeby z nich miec korzysc.

Gość gość
gość dziś Nie podniecaj sie tak :) Mam zwierzęta w domu ale zawsze na pierwszym miejscu jest dla mnie człowiek . Nigdy żadne zwierze nie będzie ważniejsze od mojego dziecka , męża , moich rodziców i mojej rodziny .

Gość gość
ale co sie nie podniecaj? nie masz co powiedziec to piszesz byle co byle było twoje na wierzchu? po co ci dzieci? zeby sie opiekowały na starosc? masakra, jaka egoistka

Gość gość
gość dziś No i znowu sie podniecasz :) .

Gość gość
Jezus, przecież nikt nie mówi, że macie ratować czyjeś dzieci albo nawet je lubić. Możecie sobie woleć je i tylko im pomagać, ale chodzi o osoby, które są takie dobre dla zwierząt a są ch**ami dla ludzi. Nie czujecie tutaj zgrzytu i hipokryzji? Osoba np. pomaga w schronisku i pieskowi by ostatnią miskę oddała, ale dla rodziny jest wredną suką, albo dla własnych dzieci, wyżywa sie np na pracownikach i ogólnie jest podła, uważa się za kogoś lepszego, potrafi kogoś zgnoić psychicznie. Bo człowieka już im nie szkoda, co z tego, ze potem będzie sie czuł jak śmieć, płakał po nocach. O tym mowa a nie o jakichś Brajankach, opanujcie sie jędze.

Gość gość
no nie, to juz sama nie wiesz co pisałaś zakładając temat? to ci przypomne: Nie miałabym wątpliwości kto jest ważniejszy, kogo ratować np. jeśli chodziłoby o mojego psa a nawet obce dziecko... są dla mnie ważne, dbam o nie, głaszczę, daję jeść, ale wiem, że ŻYCIE I ZDROWIE CZŁOWIEKA JEST NAJWAŻNIEJSZE

Gość gość
gość dziś a ty znowu nie masz nic mądrego do powiedzenia

Gość gość
gość dziś Zgadzam sie w 100 % . Człowiek który lubi zwierzęta może być bardzo złym człowiekiem .

Gość gość
Dzieci , zwłaszcza małe dzieci są jak te bezbronne zwierzęta. Tak samo ufne, tak samo wierne. Nie rozumiem jak mozna widzieć między nimi różnice. Po co weszłam na ten temat bo tylko serce boli.

Gość gość
za to czlowiek który NIE LUBI zwierząt nigdy nie jest tak naprawde dobrym człowiekiem.

Gość gość
ale co serce boli? bo ktos kocha SWOJEGO kota bardziej niz TWOJE dziecko? krzywdzi ktos ci dziecko czy co? ja straciłam zwierze przez takich ludzi jak ty, nieliczacych sie z zyciem zwierzaka. twojego dziecka nikt ci nie zabił wiec sory, glupia jestes

Gość gość
Interesuje mnie cierpienie , flaki na wierzchu, zagrozenie zycia, ale placz jakiejs panienki bo chlopak jej nie chce juz mnie nie obchodzi, to jej lekcja dla psychiki nie moja , i nie jestem wredna dla ludzi, po prostu daje im zyc, maja co jesc nikt ich nie dzga nozem czyli ok, zwierzaki tak dobrze nie mają ,

Gość gość
gość dziś Serce ja boli bo nie jest taka wredna suka jak ty .

Gość gość
wole byc suką i chronic zwierzeta niz dziwką która sie umie tylko i wyłacznie rozmazac i zabijac kazde stworzenie ktore sie zblizy do jej bachora i nic poza tym

Gość gość
I jeszcze nie robie roznicy czy czlowiek czy krowa, bo to wszystko ma swiadomosc, a swiadomosc jest jedna , boska, w roznych cialach w cyklu reinkarnacji,

Gość gość
dodam jeszcze ze taka suka jest i tak lepszą matką niż ty która klepie dzieci zeby na starosc miec darmowych opiekunów

Gość gość
Zabic istote ssaka w tym czy innym ciele, zadna roznica, to tylko prawo ludzkie dalo prawo do zabijania swoich mlodszych braci, prawo ludzkie nie jest doskonale, ksieza dostali slowa nie zabijaj ale dalej sa za rytualnym ubojem

Gość gość
Tak, zauważyłam to. Na przykład niejedna osoba nie pozwoliłaby skrzywdzić zwierzęcia, a opowiada się za czarnym protestem. Wcale nie twierdzę, że zwierzęta należy źle traktować, ale że bardziej powinno się dbać o dobro ludzi niż zwierząt.

Gość gość
A wy tylko swoje widzicie , i tylko wlasne podworko was obchodzi i psioczenie babskie, glebsza mysl nie dla was, moje moje ja lepsza ja wspanialsza, zawsze ta sama gra ego

Gość gość
A ja nie bardziej o zadne! Tylko tak samo, bo wszystko jest tym samym duchem

Gość gość
wez w*********j ze swoim czarnym protestem, co to ma do zwierzat? nie wciągaj w to innych ideologi. To ja moze powiem ze taka matka co bez problemu zabije kota bo smiał zadrapac w obronie własnej d.u.pe jej brajanka to najczesciej potem i tak stosuje przemoc fizyczną wobec dziecka, bije i pije. takie są statystyki, oprawcy zwierzat predzej czy pozniej staja sie oprawcami ludzi i co na to powiesz, co mitomanko?

Gość gość
"człowieka poznasz po tym jak traktuje słabszych od siebie" - w tym przypadku zwierzęta są słabsze i zalezne od człowieka.

Gość gość
Jesteście beznadziejni, założę się że jesteście ch**jaki dla ludzi współczuję waszym bliskim a ja mma nadzieje nigdy nie spotkać tak wrednych ludzi jak wy.