Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że ludzi bardziej wzrusza krzywda zwierząt niż innych ludzi

Polecane posty

Gość gość
Własnie wartosciowi według samych siebie. Nie widze, zeby inne isototy na tej ziemi uwazały ludzi za wartosciowe. Tako antropocentryczne podejscie. Przestancie zreszta tylko o tych psach. Mowimy tutaj o wszystkich zwierzetach. Ludzie morduja je dla sportu i zabawy.

Gość gość
Małpy myślą abstrakcyjnie i są inteligentne. Delfiny maja wysoki iloraz inteligencji. Najnowsze badania to wykazują.

Gość gość
Tylko,z e zwierzeta rowniez sa intelignetne, rowniez sa tworcze. Wiele zwierzat np ptaki miedzy innymi uzywaja narzedzi, zeby sobie pomoc. Wszystkie te atrybuty ludzkie zwierzeta posiadaja w miejszym lub wiekszym stopniu wiec nic specjalnego w ludziach nie ma. Takie same cechy jak zwierzeta tylko inaczej, bardzo destruktywnie i bezmyslnie uzywane.

Gość gość
Myślę, że nie o takie "nielubienie" chodzi. Mnie nie ruszają świnki morskie, nie przepadam za nimi, ale nie skrzywdziłabym żadnej ani mi nie przeszkadzają. Są osoby które aktywnie nie lubią zwierząt i nawet nie mogą być w tym samym domu co one. Miałam taką osobę w rodzinie - nie był to może seryjny morderca, ale też do najmilszych się nie zaliczał.

Gość gość
Dodajmy jeszcze orki i inne walenie. Maja własny jezyk. Maja swietna pamiec i jak rodzice orek sa mordowane na oczach dzieci to czesto maja psychiczne problemy. Maja depresje. Orki zyja w rodzinach gdzie starsi ucza młodszych jak zyc. Nie wspominam nawet o naszych kuzynach to przeciez samo za siebie mowi. Zwierzeta maja wiecej empati niz ludzie, bo potrafia zaopiekowac sie innymi gatunkami nie liczac na to, ze potem ich podopieczni beda sie nimi na starosc opiekowac.

Gość gość
gość dziś Wiesz ze większość zwierząt zabija swoje młode które sa słabsze? Wiesz ze kotka jak urodzi 4 młode i "czuje" ze nie da rady ich wykarmić jedno z nich zostawia obok az zdechnie z głodu ? Wiesz jak inne reagują jak jedna nich jest ranna ? Beda ja tak długo szarpały az zdechnie . Zwierzęta sa bardzo okrutne .

Gość gość
Co za bzdura z tymi kotami, widziałam wiele kocic karmiących i jest wręcz przeciwnie. Miauczy i lize martwe kocie bo nie wie co się dzieje! Przestań wymyślać jakieś bzdury i robić regułę z odosobnionego przypadku

Gość gość
A komu przyniosi korzyść ten ludzki wysoki poziom, poza ludzmi? Co?

Gość gość
Nie inny poziom tylko inaczej uzywaja swojej inteligencji. Ludzie uzywaja swoja inteligencje zeby zniszczyc całe srodwisko bez ktorego nie przetrafaja wiec sa glupsi od zwierzat.

Gość gość
Sorry nie mogę czytać takich idiotyzow że ludzie są bardziej wartościowi bla bla. Dla kogo są? Takie coś mogło być argumentem kiedy ludzi było mało, tera jest nas tyle że niszczy y jak szatan za wszystko, środowisko, atmosferę, zwierzęta naszym OBOWIĄZKIEMjest dbać o ekosystem który mam pozostal bo go sami zniszczylismy! Ekosystem to też zwierzęta!

Gość gość
Wiele zwierzat jak małe im umrze nie chca go zostawic, Małpy nieraz chodza ze swoimi martwymi dziecmi tygodniami nie wypuszczajac ich z ramion

Gość gość
dziś Jakie bzdury ? Taka jest natura . Słabsze młode wywali z gniazda i zostawia na pewna śmierć. Jesli przyjdzie kot do gniazda gdzie nie ma matki to zagryzie wszystkie kotki . Ranne zwierzęta nie opiekują sie soba . Zostawiają ranne i ida dalej

Gość gość
Edit Teraz jest nas mało i niszczymy jak szarancza *

Gość gość
Akurat to o kotach to prawda. Czasem nawet zjadają młode. Inne przykłady dziwnego zachowania zwierząt...samce wydr gwałcą i topią małe foki. I to nawet nie jest takie dziwne, bo nekrofilia wśród zwierząt jest dość częsta, np. u szczurów które przecież są inteligentne. Są gatunki u których g**** jest tak normalny, że samice ewolucyjnie wykształciły organy żeby się przed tym bronić (zwykłe kaczki). Z kolei delfiny zabijają dla zabawy - bawią się rybami do póki te się ruszają, potem je zostawiają i nie zjadają. Zjadają też ryby którymi mogą się "naćpać"

Gość gość
Egoizm do tego stopnia jest tylko wsrod ludzi. Ludzie jest zdecydowanie za duzo. Takze zycie zagrozonego gatunku zwierzecia, ktorych moze byc tylko kilka egzemplarzy na ziemi jest duzo bardziej wartosciowe niz zycie czlowieka poniewaz jest nas prawie 8 bilionow.

Gość gość
Z kotami to nie jest prawda tylko bzdura.

Gość gość
A co ludzie sa lepsi? Do tej pory sa przyklady kanibalizmu. Ludzie nie tylko zabijaja, ale znencaja sie nad soba wiec pod tym wzgledem zwierzeta sa znacznie bardziej rozwiniete. Zwierzeta zabijaja zeby zyc, ale nie pastwia sie nad ofiarami

Gość gość
ść dziś Kotka jak jest godna to zje swoje młode zeby mieć pokarm dla innych .

Gość gość
Człowiek jest odpowiedzialny za to w co ingeruje, a ludzie zaingerowali w srodowosko strasznie, dlatego teraz jest odpowiedzialny za ochronę tego co niszczy. I to jest obowiązek każdego, dzieci też trzeba uczyć od małego szacunku do zwierząt

Gość gość
gość dziś pasta sie i znęcają . Widziałaś kiedyś jak hipopotam tata zabija swoje dziecko tylko dlatego ze to samiec?

Gość gość
A ludzie gwalca wyłącznie dla przyjemności, gwalca młode ( nie ma tego u zwierząt), zabijają dla zabawy.

Gość gość
Nawet jezeli to robi to zeby przezyc i dac szanse reszcie dzieci. Zadna kotka nie pastwi sie nad swoim dzieckiem. Nie obgryza im czesci ciala, nie wali o sciane itd. Zreszta nie o to chodzi. Chodzi o to, ze ludzie sa egocentrykami, ktorzy nie szanuja prawa do zycia zadnych innych istot.

Gość gość
Są matki które wyrzucają swoje dzieci na śmietnik albo dusza po porodzie i to nie z głodu tylko kaprysu. Bo nie ma uczuc do własnego dziecka. Wiec mówisz że wciąż ludzie są lepsi? Haha, dobre

Gość gość
to zależy od sytuacji. obcych mam w nosie czy to zwierzę czy czlowiek. za swoje zwierzę czy rodzinę bym dała się zabić. chyba że bym widziała wypadek to próbowałbym ratować. kilka razy nadziałam się na zbiórkę na :"chorę dziecko" nigdy więcej

Gość gość
00:36 Nie martw sie, za naszych czasow zaczniemy zbierac owoce naszej dzialanosci. Zniszczenia i zmiany w srodowiku, a potem wojny o zasoby i kawalek nieskazonego gruntu dosiegna i ciebie takze twoje zyczenie sie spelni hehe

Gość gość
Ludzie robią aborcję.

Gość gość
zwierzęta są ograniczone instynktem, zwierzęta mają trudność naturalną w zwiększaniu świadomości w ramach swojej rasy, ale jest to możliwe , dzięki ludziom, ich rozwój jest niesamowity, a człowiek ma naturalne warunki do poszerzania świadomości własnymi zdolnościami, ci co tu chcą porównywać zwierzę i człowieka tak by do zwierząt zniechęcać to ludzkie demony

Gość gość
zwierzęta są ograniczone instynktem, zwierzęta mają trudność naturalną w zwiększaniu świadomości w ramach swojej rasy, ale jest to możliwe , dzięki ludziom, ich rozwój jest niesamowity, a człowiek ma naturalne warunki do poszerzania świadomości własnymi zdolnościami, ci co tu chcą porównywać zwierzę i człowieka tak by do zwierząt zniechęcać to ludzkie demony

Gość gość
Osobiscie przestawalam nadeptywac na "robactwo" jak ide i cos widze, ptaszki ktore wypadly z gniazd odstawiam poza chodznik, zeby nie zdeptac- jezeli matka sie nie zaopiekuje to bedzie pokarm dla innego zwierzaka. Pajaki bire w rece i wyrzucam za okno od dziecka, inne stworzenia zlapane w domu rowniez. Wszyscy maja prawo do zycia tak samo jak ja chociaz ja najmniej. Jako czlowiek potrzebuje do zycia duzo wiecej zasobow niz inne istoty wiec pomimo, ze bardzo sie staram jest odpowiedzialna rowniez za zniszczenia w moim srodowiku.

Gość gość
00:41 Zalezy od wieku oczywiscie, ale wydaje mi sie z obserwacji, ze to juz długo nie potrwa. Klimat juz sie zmienia i caly ten cyrk juz sie zaczal. Zmiany beda coraz szybsze,