Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że ludzi bardziej wzrusza krzywda zwierząt niż innych ludzi

Polecane posty

Gość gość
Ładnie się rozkręciłyście... Jak dla mnie opracy kogokolwiek powinni siedzieć - nie ważne czy to dziecko, dorosły czy pies sąsiada. To, że ratowałabym koty, a nie obce dzieci wynika z tego, że emocjonalnie jestem przywiązana do kotów, nie do obcych dzieci.

Gość gość
Tak tak Hitler byl bardzo dobrym człowiekiem w końcu lubił pieski .

Gość gość
Wyjątek potwierdza regułę

Gość gość
Ja to widzę tak, można kochać zwierzęta i być podłym dla ludzi, ale nie ma ludzi podłych dla zwierząt którzy byliby dobrzy dla innych ludzi

Gość gość
Jak ktoś jest podly dla zwierząt to jest też podly dla ludzi tylko się kryje. Stworzenie żywe to stworzenie żywe , człowiek, pies nie wazne. Jak się raz przekroczy granice wobec stworzenia np skrzywdzi psa to potem to samo się zrobi wobec dziecka. To siedzi w głowie, nie w sercu

Gość gość
Moja babcia nie lubi zwierząt a jest bardzo dobrym człowiekiem . Dobra dla swoich dzieci . wnuków , uczynna Jej sąsiadka ma niepełnosprawne dziecko i nie raz babcia pomaga jej w opiece. . Zwierzeta lubi tylko na talerzu:)

Gość gość
Nie jest dobrym człowiekiem w takim razie skora jej dobroci starcza tylko dla własnej rodziny. Współczuję babki. Oby ja psy wykopaly z cmentarza i zezarly, dostanie za swoje star***a

Gość gość
ja myslę, ze to b skomplikowana sprawa, i faktycznie to dobrze swiadczy ze ktos lubi zwierzeta i b często tacy ludzie sa jacys lepsi. Bo wydaje mi sie, ze to w wiekszosci sa osoby które maja większa empatię, a to b wazna cecha. Ale oczywiscie, mozna byc dobrym człowiekiem i nie lubic zwierzat, z róznych powodów, np. złe doswiadczenia we wczesnym dzieciństwie, pogryzienie, rodzice wmawiajacy ze piesek ugryzie, a kotek podrapie, itp.

Gość gość
Lidzie sa sami sobie winni swojej krzywdy, zwierzeta niemo

Gość gość
gość dziś hehe ale napisałam ze lubi zwierzęta ....na talerzu :)

Gość gość
To dobrze niech się zaprzyjaźnia bo skończy jako karma dla dzikich psow :)

Gość gość
gość dziś no i ?

Gość gość
No i pstro

Gość gość
"gość dziś wole byc suką i chronic zwierzeta niz dziwką która sie umie tylko i wyłacznie rozmazac i zabijac kazde stworzenie ktore sie zblizy do jej bachora i nic poza tym" Co za patologia fujjj . Ty nawet chomika nie powinnaś mieć bo jesteś beznadziejnym i złym człowiekiem .

Gość gość
Babcia jest przekonana ze tylko czlowiek czuje boi sie przywiązuje, taki rodzaj ograniczenia, lubi ludzi bo boi sie samotnosci

Gość gość
Czyli nie lubi tylko nie chce być samotna :)

Gość gość
Jeszcze zapomniałas dodać że rynsztok. Nie robisz na nikim wrażenia powtarzając jak popuga teksty kafeterianek którym brakuje argumentow. Ty za to powinnaś się wykasyrowav i nie mieć dzieci skoro wyzywasz od suk kogoś bo chroni zwierzęta. Masz cos nie nie tak z głową debilko. Wolę się brzydko wyrazić ale miec dobro w głowie i sercu DLA WSZYSTKICH STWORZEŃ nic ten gnoj który ty u siebie we łbie chodujesz

Gość gość
To babcia jest nie z tej ery i wogole nie wie nic na temat zwierzat. Ostatnie badania nawet wykazuja, ze nawet rosliny czuja bol, a co dopiero zwierzeta. Na szczescie w niektorych krajach rozmawia sie na temat nadania praw człoweika (czy tez juz nadali w Hiszpani) naszym najblizyszym kuzynom. W przyrodzie sa czeste przypadki, ze rozne gatunki opiekuja sie zwierzetami z innych gatunkow. Wiele jest takich przypadkow i mozna zoabczyc filmy na youtube. A te tutaj zakrecone uwazaja, ze ludzie sa lepsi poniewaz potrafia odczuwac empatie tylko do swojego gatunku- nawet zwierzeta sa od nich bardziej rozwiniete. Co za prostactwo.

Gość gość
Jak ktoś wyzywa matki od dziwek (przy okazji tez swoja matkę ) a dzieci od bachorów to tak jest wredna suka , Nieważne czy lubi zwierzęta czy nie JEST WREDNA SUKA

Gość gość
Nie znasz definicji słowa bachor chyba.

Gość gość
Czy w takim razie ktos moze tutaj powiedziec dlaczego uwaza, ze ludzie sa lepsi od innych ssakow?

Gość gość
No i gites. Już napisałam że wolę być empatyczna suka która broni zwierząt przed takimi debilka i jak ty niż zimna d***** która chroni tylko swojego gowniarza a resztę by zabiła bez mrugnięcia okiem. Niech tak pozostanie, bo to zdecydowanie lepsza opcja.

Gość gość
Bardziej wartosciowy, ale dlaczego? Wyjasnij.

Gość gość
Maja dostęp do pamięci kim są w większym stopniu niz kamienie czy rosliny,, w cialo czlowieka moze sie wcielic rowniez demon ktory zabija , wszyscy snią sen , wcielali sie zgodnie z mozliwosciami w rozne ciala

Gość gość
Wartościowi dla kogo? Tylko dla samych siebie, z punktu widzenia ekosystemu wręcz powinna zapanować jakaś epidemia żeby nas dużo ubylo bo tylko szkodzimy reszcie swiata

Gość gość
To "nielubiane" zwierząt przez babcie objawia się jak przypuszczam tym, że nie ma ich w domu, nie lubi z nimi przebywać ale to nie oznacza że je krzywdzi. Wielbicieli zwierząt ukamieniowalaby każdego za to że w się nie spuszczają nad pieska i jak one i nie srają z zachwytu a w domu nie mają schroniska. Leczcie się o ile nie za późno.

Gość gość
gość dziś hehehhehehhehehhehehhehehhehehhehhe no w twoje wcielił sie demon GŁUPOTY hehehe

Gość gość
Zwierzęta przecież też mają sny i pamięć.

Gość gość
Ostatnio czytałam o zwierzętach które przygarniaja młode innego gatunku jeśli ich matka ginie i opiekują się. Nawet zwierząt są bardziej rozwinięte od was psycholek matek które nic poza dzieckiem nie widzą.

Gość gość
gość dziś Dokładnie babcia nie ma zwierząt w domu . Jak byla u nas to nasz kot byl jej obojętny . Siedzi obok niego ale np nie głaszcze go .