Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że ludzi bardziej wzrusza krzywda zwierząt niż innych ludzi

Polecane posty

Gość gość
Poza tym zwierzeta zabijają w celu zdobycia pożywienia, nigdy złośliwie, a ludzie są o wiele bardziej wyrafinowani.

Gość gość
bo ludzie doszli juz do takiego momentu w ewolucji ze jestesmy odpowiedzialni za zwierzęta, do 2050 roku zniknie 60% gatunków zwierząt i roślin. W******ja mnie takie tępaki jak "autorka i przyjaciele" które dalej uwazaja ze ludzie przede wszystkim, a zwierzeta najlepiej zabic lopatą bo śmierdzi jej Brajankowi. z punktu widzenia naszej planety to człowiek jest szkodnikiem, nie zwierzęta. Bez zwierzat ludzkośc nie przetrwa dlatego trzeba dbac o kazde stworzenie. poczytaj sobie dlaczego rozprzestrzeniła się dzuma. własnie przez takich debili jak autorka

Gość gość
poczytaj sobie ile pozyjemy jesli nie ochronimy pszczół! twoj dzieciak nawet dorosłosci nie dozyje jesli pszczoły dalej beda trute opryskami roslin. ale ty pewnie oczywiscie gdybys zobaczyla pszczole zaplatana w wozek twojego bachora to bys ją zabiła. Zgadłam? Albo cos się stało z ptakami w warszawie w ostatnich miesiącach! ludzie to najpodlejsze stworzenia na ziemi, dlatego trzeba chronic zwierzeta przed nami samymi!!!!

Gość gość
gość dziś . TAK każda matka zabije pszczole która będzie blisko jej dziecka . Nikt świadomie nie narazi na użądlenie pszczole , osę itd własnego dziecka . Co do ptaków co sie stało ? jest ich za duzo w miastach . Tak samo jak za duzo jest zwierząt leśnych i niektóre musza byc zastrzelone zeby ci nie wlazły do miasta ,.

Gość gość
AK każda matka zabije pszczole która będzie blisko jej dziecka . x oczywiscie bo nie mozna odgonic, nie? zabicie pszczoły jest akurat bardziej niebezpieczne niz odgonienie jej, bo moze użądlić. oczywiscie tez nie wiesz jakie koseksencje będą jesli te stworzenia wyginą. po co to wiedziec, lepiej byc ignorantką i uzywac tylko macicy zamiast mózgu. a zwierzeta lesnie bardzo rzadko wchodza do miast, odstrzał nie odbywa sie z tego powodu prawie nigdy, wiec nie naginaj faktow i nie p*****l za przeproszeniem głupot.

Gość gość
Kiedy wyginą pszczoły będzie cięzko, ale prawdopodobnie zapylałoby się rośliny sztucznie. Co oczywiście kosztowałoby sporo nakładów finansowych i czasowych, rośliny też stałyby się o wiele droższe. Wątpie tez żeby dopuszczono do wyginiecia pszczół kiedy zaitniałoby takie zagrożenie, pewnie byłyby pod ochroną, albo rozmnazane w niewoli i dopiero wypuszczana na wolnosc zeby zdazyly sie rozmnozyc

Gość gość
Mnie wzrusza chyba jednak bardziej krzywda zwierząt, niektórych ludzi może też, ale nie wszystkich, niektórzy zasłużyli wręcz na cierpienie

Gość gość
Ja akurat wole zabić pszczole . Tym bardziej ze mój maz jest uczulony wiec jak jest w domu to tym bardziej dostaje z buta .

Gość gość
Wątpie tez żeby dopuszczono do wyginiecia pszczół kiedy zaitniałoby takie zagrożenie x pszczoły JUZ są zagrożone głupia kobieto

Gość gość
Pewnie, że kiedy np. pszczoła może użądlić małe dziecko ( co może skończyc się tragicznie jeśli jest uczulone na jej jad), to należy ją zabić. Jednak ludzie często bezmyslnie i odruchowo je zabijają np. kiedy wleci do domu zamiast otworzyć okno i próbować wypuścić

Gość gość
Kiedy wyginą pszczoły będzie cięzko, ale prawdopodobnie zapylałoby się rośliny sztucznie. x naukowcy sie na tym głowią od kilku lat a tu jedna kobiecina wymysliła super proste rozwiązanie na które tęgie głowy nie wpadły! no nobla ci dadzą za to

Gość gość
Dla mnie zawsze człowiek jest ważniejszy . Jeśli mam wydać kasę na schronisko a chore dziecko to zawsze wybiorę to drugie .

Gość gość
Mamy lewactwo autorko i kobiety rzadaja aborcji i g***tow ale martwia sie o muchy

Gość gość
Nigdy nie zabijałam pszczoł i nie zabijam. Spokojnie odganiam i odsuwam sie, a nie jak wariatka panikuje i macham łapami lub butami. Pszczoła zadli jak sie ja zabija wiec oczywiscie pełna ignoracja znowu. Tak zwierzeta sie powinno bardziej załowac. Miliony gatunkow wymiera rocznie, a gatunek ludzki nie jest na wymarciu tylko sie cały czas rozmnaza. Wiekszosc dzieci ma obroncow, natura nie.

Gość gość
a ja wole zwierzeta od ludzi. i płacę(całkiem spore sumy) na organizacje pomagające zwierzętom, nie ludziom, a dzieciom to juz wcale. Ziemia jest przeludniona, wiekszosc tych chorych dzieci nie powinno sie wcale urodzic, dzisiejsza medycyna daje takie mozliwosci ze rodzi sie roslinka i tylko cierpi bo głupia matka tak chciała. od wieków takie dzieci umierały i było dobrze, teraz to co sie dzieje jest chore.

Gość gość
Wiekszosc dzieci ma obroncow, natura nie. - o to to!dzieci mają obrońców(rodziców, innych dorosłych ludzi), zwierzeta nie, więc kotś z nas musi je bronic. chętnie się tego podejmuję :)

Gość gość
Dla tych co człowiek jest wazniejszy- jak nastapi załamanie ekologiczne i bedzie głod to zobaczymy kto bedzie dla was wazniejszy.

Gość gość
Tu nie chodzi o to by olewać zwierzęta, tylko są ludzie którzy w extremalnej sytuacji np jak ci zalani w jaskini przed paroma miesiącami, chowali by jedzenie i wodę by dać je psu gdy obok umierało by dziecko z głodu.

Gość gość
A jak obok umierałby dorosły? Dlaczego wiecznie z tymi dziecmi wyskakujecie? A jak dziecko roslinka?

Gość gość
Jak nie bedziecie kochac zwierzat i natury to wszystko wymrze, a zaraz po tym wszystkie te biedne dzieci

Gość gość
"gość dziś Dla tych co człowiek jest wazniejszy- jak nastapi załamanie ekologiczne i bedzie głod to zobaczymy kto bedzie dla was wazniejszy." Nie histeryzuj bezdzietna babo . Idz zamieszkaj z psami , kotami, pszczołami, wami , małpami a nie p********z jak potłuczona .

Gość gość
Ok nie ważne czy dziecko czy starzec czy ktoś w sile wieku, ważne że woli nakarmić psa niż człowieka

Gość gość
ja tez zawsze wybieram orgaznizacje pomagajace zwierzetom bo wiem ze na dzieci zawsze ktos zaplaci, na zwierzeta juz decydowanie mało kto - wiec wspieram ja. nie rozumiem dlaczego kogos boli ze ktos lituje sie nad zwierzetami? chcielibyscie zeby 100% ludzi bylo takich ze dla dziecka wszystko a zwierze najlepiej zabic? to czyste okrucienstwo - samemu nie pomagac i jeszcze innych do tego przekonywac. Nie wiem czy takie babska bez krzty empati powinny byc w takim razie matkami!

Gość gość
Nikt czlowieka nie zjada, nie wbija mu kolkow w glowe, nie wrzuca do wrzatku nie podcina gardla na zywca, by miec mieso czyste, a bol taki sam jak u czlowieka, bronie slabszych, gdyby w rzezniach niemowlaki wrzucali do wrzatku zebyscie mieli ich mieso do jedzenia bronilabym niemowlakow, proste , od miesa jest rak, smacznego

Gość gość
20:58 Nie jestem bezdzietna i własnie dlatego chce normalnego swiata dla moich dzieci. Moje dzieci podzielaja moja opinie. Załamanie ekologiczne nadchodzi i dla mnie tylko szkoda, ze ludzie, ktorzy kochaja i dbaja o nature nie neda oszczedzeni.

Gość gość
gość dziś co za prostak! widac jaki poziom prezentuja osoby znecające się nad zwierzętami. PATOLOGIA

Gość gość
22:01 A ta to już ma zupełnie kał zamiast mózgu

Gość gość
Wioeltta Willas kochała psy koty ,.Caly majątek na nie wydala i co pomogły jak leżała chora z gorączka i robiła pod siebie ? Pomogły jej wtedy te wszystkie pieseczki ? Umierała długo w samotności.

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 Moja droga wszystkie organizmy na ziemi mają takie same prawo do życia. Ewolucja dopracowala to w łańcuchu pokarmowym. Jeżeli nie zjadasz kotów czy psów tzn. Że musisz szanować ich prawa do życia. Pamiętaj że zwierzęta mają lepiej od człowieka dopracowany system adaptacji w środowisku naturalnym dużo możesz się od nich nauczyć. Podsumowując jeśli zwierze nie należy do twojego łańcucha pokarmowego to traktuj go z należytym szacunkiem a nóż może ewolucja wykształciła go przed homosapiens. jeśli zabralaś do domu to odpowiadasz jak za organizm żywy każdego gatunku w tym człowieka. Pozdrawiam

Gość gość
gość dziś 22:01 A ta to już ma zupełnie kał zamiast mózgu x ty masz g.o.w.n.o w głowie. A skad sie bierze mięso? pewnie twoja odzpowiedz to ' ze sklepu'