Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masaya

Mamy na Kwiecień 2017!

Polecane posty

Gość Eviii
gośćmakak - odnośnie łóżeczka, my mieliśmy te boki krótsze tak pół na pół, częściowo zakryte. Jak dziecko chciało to zaglądało. ;) Ale i tak używałam ochraniaczy do łóżeczka, nie na cały obwód tylko takich skąpych w okół rączek i główki. Każde dziecko rusza się w nocy . Dziecko jak ma już kilka miesięcy i zaczyna raczkować to może sobie zmieniać miejsce położenia przez sen. My naszą znajdowaliśmy w dziwacznych pozach i miejscach. Każde łóżeczko ma plusy i minusy. My mieliśmy z wyjmowanymi szczebelkami z dłuższego boku. Jak dla nas było wszystko ok.

Gość Eviii
gośćAnia27lat - do naszego szpitala nie trzeba mieć swoich ciuszków dla dziecka, tylko te na wyjście. To fajna sprawa, bo jak trzeba poleżeć kilka dni dłużej niż normalnie to w domu masz wszystko czyste, nie ruszone. Dziewczyny, ostatnio przez to zatrucie mam awersję do jedzenia i ogólnie straciłam apetyt i nawet witamin nie mogę łykać bo mi stają w gardle. Polećcie coś dla kobiet w ciąży bez łykania np. w syropie, albo jakieś rozpuszczalne tabletki, kapsułki itp. Znacie coś?

Gość druga ciaza32
Torbe juz mam gotowa. A ciuszki na pierwsze 2 miesiace mam od kumpeli i od szwagierki, wygladaja jak nowe. Moja corka chce koniecznie ze swojego kieszonkowego kupic ubranko, jak sie dzidzius urodzi. Ogolnie bardzo sie cieszy.

gośćAnia27lat ja biorę do szpitala rzeczy które kupiłam w lumpku.. wygladają jak nowe i lepsze gatunkowo niż niejedne w sklepie :)

Gość gośćAnia27lat
Widzę że piszecie bo się zmieniają godziny dodania ostatniego posta tylko ja tych odpowiedzi nie widzę

Gość gośćAnia27lat
Już widze :-) Kupiłam nowy komplet na 62 i myślałam żeby więcej nowych kupić ale skoro wy bierzecie to co macie to ja też tak zrobię :-) mam dużo idealnych nawet te co były żółte są w świetnym stanie i już problem z głowy kilka rzeczy z listy można skreślić :-) Mam znajoma która urodziła drugiego syna z waga uwaga! 4880g kolos normalnie aż strach iść rodzic tylko ona z natury dwa razy taka jak ja :-)

Gość gośćAnia27lat
Dziewczyny jak z tymi pampersami? Myślę używać dada z biedronki czy jeśli wezmę takie od razu do szpitala to mnie położna z nimi wygna?? albo pomyślą biedaczka albo na dziecku oszczędza?? Czy kupić firmy Pampers a w domu dopiero dada?? jakie jest wasze zdanie?

Gość druga ciaza32
Co do materaca, to bylam sie rozejrzec w sklepie dzieciecym. Maja tylko kokos-gryka i piankowe. Lateksowych nie zamawiaja, bo sa drogie i nie schodza. Babka ogolnie polecala piankowe. Jesli o witaminy chodzi, to ja mam FeminovitDHA, ale tez ciezko sie lyka.

Gość druga ciaza32
Pieluchy mam Pampers, odkupilam od kumpeli, ktora mi ubranka dala. Nie zdazyla zuzyc, bo miala za duzo kupione tych najmniejszych. Myslalam nad Dada, widzialam, ze teraz sa o niebo lepsze niz kiedys. Moja przyjaciolka ich uzywa, ale ma porownanie z Pampersami i te drugie wypadaja o jiebo lepiej. Wiec nie wiem, zwlaszcza ze moja corka musiala tylko Pampki, po kazdyvch innych miala odparzenia, krosty.

Gość Mama po raz czwarty
GoscAnia27lat Ja nie kupuje zadnych nowych ubranek do szpitala. Przygotuje mezowi zestaw na wyjscie ze szpitala dla dzidzi bo u nas daja ubranka w szpitalu to tylko na wyjscie do domu potrzebne U mnie tez sie dziwia pewnie, ze mamy kolejne. Jak to mowia co niektorzy znajomi, ze ciezko maja jedno dziecko ogarnac, a co dopiero czworo☺ Jeszcze bardziej zdziwi sie rodzina typu babcie , ciocie bo nic nie wiedza o ciazy. Ja kupilam dzisiaj rogala do karmienia. Nigdy nie mialam wczesniej, ale zawsze jakis poduszek uzywalam zawsze, wiec przetestujemy rogala ☺ Pampersy z dady sa dla mnie dobre. Wiekszosc osob kupuje dade lub pampersa. Ja nawet mialam probki dady w tych pudelkach z probkami co sie w szpitalu dostaje. Przy pierwszej corce uzywalam pampersa, przy drugiej 3m , a pozniej juz tylko dady. Nie sa wcale jakos duzo gorsze od pampersa, a po co przeplacac na cos co i tak laduje do kosza. Nigdy dzieci nie mialy odparzonej pupy. Maluszki to juz wogole robia kupke co chwile to pampersy ida hurtowo. Szpital nie obchodzi jakie masz pampersy☺ Eviii Jedna corka tak wedruje strasznie do tej pory, spi powyginana w rozne dziwne pozycje. Druga znowu zawsze spi po tej stronie co usypiala. Ja jak wyjelam corce szczebelki to tak mi uciekala w nocy, ze stwierdzilam, ze wloze je z powrotem. W koncu i tak zmienilam na turystyczne. Nie znam zadnych witamin nie w tabletkach. Moze je jakos rozkrusz na mniejsze zeby bylo latwiej polknac☺ Ja ogolnie uzywam falvit mama, ale teraz mam witaminy z firmy colway. Tylko drogie to strasznie, maz mi kupil to jem.

Gość Masaya
Drugaciaza32- my mieliśmy w planach dwójkę dzieci i w odstępie 2-3lat, więc nikt nie był zdziwiony drugą ciążą. Myślę, że trzecia mogłaby być zaskoczeniem, bo na razie mówimy, że dwójka wystarczy, choć skrycie oboje marzymy o trójce. Ale na tym pewnie w dużej mierze zaważą w przyszłości nasze finanse. GoscAnia27lat- biorę to co mam w domu, przecież po wybraniu i prasowaniu są jak nówki. Goscmakak- gratuluję zakupu! A miałam pisać, ze w tych pełnych bokach ciężko przywiązać ochraniacz :-) U nas w bokach łóżeczka są dwie pionowe przerwy i dzięki nim widzę co u maluszka, a i z ochraniaczem jakoś ogarnęłam. Eviii- no właśnie fajnie, że dają w niektórych szpitalach ubranka dla maluszka. W moim tak nie było i jak wróciłam po 5 dniach do domu to pierwsze co pralkę wstawiłam.Mąż niby wiedział co i jak prać, ale stwierdził że woli nie ruszać żeby czegoś nie zniszczyć, bo to takie małe i delikatne :-D GoscAnia27lat- no co Ty się w ogóle przejmujesz tymi pieluszkami? Położne nie są specjalistami od wyrobów higienicznych i nie mogą narzucać tego jakich pieluszek używasz. Nawet jakbyś z najtańszym na rynku pojechała do szpitala, to jest to wyłącznie Twoja sprawa. Ja tam pakuje Dady. Choć wiem że u nas w okolicy wszędzie używają Happy. Tylko dlatego że to marka tutejszej toruńskiej firmy i w każdym szpitalu w okolicy widocznie mają kontrakty. A nie uwazam, żeby Dady były od nich gorsze. I możesz mi wierzyć, bo akurat jestem kontrolerem jakości wyrobów higienicznych, m.in. happy, babydream. Jakby mi położna zwróciła uwagę, to jej wykład z jakości mogę zrobić :-D Drugaciaza32- każde dziecko może inaczej reagować na dane produkty. Dla jednych najlepsze będą pampersy dla innych toujours. Także każda mama i tak kieruje się rozsądkiem i dobrem dziecka, a nie marka tanią czy drogą: -) Jakby mój malutki tolerowal tylko pampersy, to tylko w nich by chodził. Ciekawe jak drugi synek, czy nie będzie miał żadnych problemów ze skórą. Także nie ma co się przejmować gadaniem innych, trzeba na własnym dziecku sprawdzić co im odpowiada. A czy zaczniemy od pampersów czy innej mniej znanej firmy, to już nasza sprawa. :-)

Gość gośćmakak
gośćAnia27lat i inne koleżanki - ostatnio w szkole rodzenia położna powiedziała coś interesującego. Zrobiliśmy test mokrej pieluszki. Kolejno wygrały Premium care, Active Dry, Toujuors, Dada. Ale co powiedziała to to, że skoro pielucha trzyma sucho i szybko wchłania to z jakiegoś powodu... I to z takiego z czego jest zrobiona. A mianowicie ile ma chemii. I wg. niej dobry schemat jest taki żeby na noc ubierać original Pampers a na dzień dyskonty. Ja mam z dyskontów toujuors i babydream - zobaczymy. Masaya- od początku nie zamierzamy zakładać ochraniacza- chcemy żeby ktoś nam sprezentował ze znajomych :) Ale masz rację, nie pomyślałam o mocowaniu. Trudno, trzeba będzie mocno naciągnąc żeby nie falował od luzu. Moja koleżanka urodziła 3 dni temu chłopca 4740g...Uhuhuhu Oooo muszę lumpka odwiedzić - przypomniałyście mi :) Witaminy jakieś zaczęłam brać, ale muszę w domu spr jakie to Wam napiszę :)

Gość gośćAnia27lat
Zacznę od Dada jeśli będzie coś nie tak ze skórą Maluszka kupie lepsze :-)

Gość gośćmakak
Nie.wiem ile.Dada kosztuje bez promocji ale mnie sie dzis.udalo kupic w.rossmanie premium care 2 za 45gr/szt!!! Zamawialam online nie.wiem.czy te ceny obowiazuja w sklepie stacjonarnym.. Wyjście do lumpka bylo pomyslne kombinezon polarowy i normalny na podszewce udalo sie kupic W lidlu kupilam fajna lampke nocna zapalana na dotyk w mlecznym szkle. Bedzie sie palic u malego w pokoju. Pytanie zostawiac ja.na noc? Aha i jeszcze czy piersi po porodzie znacznie urosna?

Gość MamaMM
Gośćmakak MI po po porodzie piersi poszły jakieś 2 rozmiary. Miałam 75 g. Masakra. Ale pewnie różnie bywa. A będziesz kłaść dzidziusia w osobnym pokoju? Wymeczysz się strasznie. Ja przy pierwszym też tak planowałam ale zmieniłam zdanie. U nas sprawdziło się i Dada i Babydream. Kupowałam te, na które była promocja. Potem z kartą z Rossmanna zawsze też były rabaty kilka %. Jako początkujący rodzice kupiliśmy Pampersy, bo myśleliśmy, że będą lepsze, ale potem przeszliśmy na tańsze. Nie wiem za bardzo po co na początku zakładać na noc inne pieluchy. Dziecko i tak nie wie czy jest noc czy dzień i na początku wcale dłużej w nocy nie przesypia. A jeśli będzie karmione piersią to kupa jest w każdej pieluszce i trzeba zmienić. Ciągle. :-( Ja ubranek nie biorę. Przygotuję oddzielną torbę do wyjścia z ubrankami dla mnie i małego. U nas ubierają w ubranka szpitalne. Wiadomo, że wszystko jest czyste, ale nikt nie patrzy czy dziewczynka leży w ubranku w niebieskie samochodziki, czy w różowe lale. Leżała że mną mama, której to nie odpowiadało i przebierała w swoje. Mi było obojętne i cieszyłem się, nie nie muszę się martwić praniem. Pieluchy też dawali. Z tego co pamiętam to happy. Evii Jest coś takiego jak syrop Floralix. Tam jest żelazo i Wit c i z grupy B. Kwasy omega i Wit D można dostać w żelkach rybkach Mollers. Essence A w waszym szpitalu te ubranka wam piorą, czy trzeba samemu? Przecież jak trzeba leżeć dłużej to trzeba by mieć zawartość całej szafy. Gość Ania 27 Położne raczej nie zwrócą ci uwagi jakie masz pieluchy. Dowiedz się czy u was nie dają, to nie będziesz musiała ciągnąć niewiadomego ile. U mnie dla dziecka dają wszystko, a dla mamy tylko wkładek laktacyjnych nie dają. Mama po raz czwarty Też zaopatrzyłam się w Rogala do karmienia. Wygląda jak kura i musiałam schować bo córce się spodobał i wszędzie z nią łaziła. :-)

Gość gośćmakak
MamaMM z pieluchami chodzilo nie o wygode dziecka tylko rodzica. Te drozsze lepiej chlona i szybciej wiec maluch nie czuje zimna na pupie i jesli budzi sie notorycznie to mokra pielucha moze go dodatkowo wybudzac. Ale.sa drozsze.A.w dzień czesciej sie zmienia wiec nie ma.sensu drozszych zakladac. Taka idea byla☺ Lozeczko ma.3 poziomy i zdejmowany bok. Jesli nie uda sie zeby maly spal sam w pokoju obok to dosuniemy lozeczko do naszego. Z.tymi cycami tak myslalam ze urosna☺

Gość gośćAnia27lat
Od 2 lutego będą w lidlu ubranka dla maluchów coś dla ciężarnych też będzie zobaczcie gazetke :-)

MamaMM Nie u mnie nie piorą ubranek, po prostu bede miec przygotowane więcej a w razie potrzeby to mi przywiozą.

Gość Mama po raz czwarty
Ja juz nawet nie pamietam jak bylo z moimi cycami , ale chyba jakos drastycznej zmiany nue bylo po pojawieniu sie mleka. Mi w ciazy urosly juz. Za to pamietam jak szybko mi zmalaly jak przestalam karmic corke. Trzy, cztery dni a roznica taka, ze szok. Tylko ja bardzo schudlam, a mleczne cyce zostaly. Takze po skonczeniu karmienia dopasowaly sie do figury☺ MamaMM Jakiegi kuoilas rogala? Malego czy duzego? Ja malego jakos praktyczniejszy mi sie wydawal. Ja raz kupilam z ciekawosc***ampersy z rosmana, nie wiem nawet jak sie nazywaja, ale mi nie pasowaly. Co do dady to moje nigdy nie narzekaly, ze maja mokro nawet jak byly juz wieksze.

Gość Masaya
Goscmakak- lubię czasem zajrzeć do lumpka , ale po przeprowadzce mam daleko i muszę to logistycznie rozegrać, żeby mieć opiekę dla synka i auto do dyspozycji. Wczoraj sąsiadka zapytała się czy nie chce trochę ubranek po jej wnuku i ma mi podesłać torbę, żebym sobie wybrała. Fajnie, że kobieta pomyślała. Ale wypad do lumpa też będzie :-P Ile ta lampka kosztuje? Niedlugo mają być lampki Led do kontaktu w Lidlu za 6 czy 7 zl. Sa fajne, bo nie dają mocnego światła, np przy nocnym przebieraniu czy karmieniu w sam raz jak dla mnie. Ale ta mleczna też mnie zainteresowała. My przez pierwsze tygodnie mieliśmy zapaloną lampkę na noc. Później już nie, włączałam małą ledową w razie potrzeby. I mi akurat piersi urosły wraz z przypływem mleka. Już teraz są większe. W ciągu dnia jak były po karmieniu to robiły się bardziej miękkie i jakby trochę mniejsze, a jak mleka przybywało to zwiększyły objętość :-D Najgorszy był tydzień jak odstawiłam synka od piersi. Myślałam, że większe już być nie mogą :-P a potem rach ciach i takie niefajne zostają :-( po takim czasie już nabrały trochę lepszych kształtów, ale to już nie to samo co przed pierwszą ciążą. No i teraz powtórka z rozrywki :-P MamaMm- a odnośnie tych wkładek laktacyjnych, to korzystasz konkretnie z jakiejś firmy? Ja miałam te z belli i tak na dwa razy, dla mnie byly za grube i miałam wrażenia ze je widać. Później kupiłam drożdże innej firmy i były super. Tylko trochę kosztowały i na dłuższą metę to kasa na nie leciała raz dwa. Jak przypomnę sobie nazwę to dam znać. Jak któraś mama ma sprawdzoną firmę tych wkładek, to też dajcie znać: -) GoscAnia27lat- widziałam i to nie tylko ubranka będą, fajna pościel i jakiś spiworek do fotelika. Ciekawe mają rzeczy w Lidlu.

A te wkładki, które mi najbardziej odpowiadały to firmy Lansinoh :-)

Gość Masaya
Dziewczyny, a wiecie, że od początku tego roku kobiety w ciąży przyjmowane są do lekarzy poza kolejnoscią? Zdziwiłam się, bo jak na początku stycznia chcialam zarejestrować się do dentysty na nfz, to wyznaczyli mi termin na 22 lutego. A wg najnowszej ustawy ciężarną należy przyjąć w tym dniu w którym się zgłasza bądź najpóźniej do 7 dni po zgłoszeniu. Chyba dziś zadzwonię do tej mojej stomatolog i zapytam się o wcześniejszą wizytę. Ciekawe czy będą się wykręcać.

Gość Mama po raz czwarty
Masaya Ja tez czytalam artykul o specjalistach dla kobiet w ciazy. Dokladnie tak jak piszesz, ale poki co to nie wiadomo czy to juz wdrozyli w przychodniach. Pewnie nie wszedzie o tym nawet slyszeli ☺ Co do wkladek laktacyjnych ja mialam rozne i zazwyczaj wszystkie z tego co kojarze bylo widac przez ten stanik do karmienia, ale ja szybko zmie ilam na normalne i nic mi juz nie bylo widac. Bylo mi obojetne jakie mam. Czesto kupowalam te z rosmana z babydream bo sa w dobrej cenie. Nie wiem jak teraz bo to bylo juz bardzo dawno , ale wydaje mi sie ze cos ponad 5zl kosztowaly.

Gość gośćmakak
Mama po raz czwarty - ja mam małego rogala do karmienia z możliwością związania rogów i stworzenia cos ala kojca dla maleństwa. Masaya- ta lampka moim zdaniem była u nas w Lidlu wyciągnięta ze starych zapasów. Bo była z boku głównych regałów i tylko 2 sztuki. A wytłumacz mi proszę to zapalone światło w 1szych tygodniach to lepiej dla malucha czy dla rodzica? I w jakim celu? gośćAnia27lat - to samo miałam wczoraj pisać o lidlu :) Ja mam wkładki babyOno - dostałam w spadku.

Gość mama_last_minute
Wyjechałam sama na 2 dni do rodziców, moi męzczyźni zostali sami, mąz wziął urlop. Ale odpoczęłam! :) A chłopaki świetnie sobie poradzili, taka wprawka przed moim szpitalem. Pobojowisko po męskim rządzeniu właśnie skończyłam ogarniać. Byłam już strasznie umęczona moim 4latkiem, mąż zaproponował taki układ, żal nie skorzystać :) Zostali sami 2 raz w życiu. porobiłam tam zakupy w lumpku dla synków, sobie też dokupiłam super ciuszki na ciążę i karmienie i odpoczęłam. Tydzień temu zamówiłam na allegro dużo rzeczy od jednego sprzedawcy i jeszcze ich nie ma. Dobrze, ze to z takim wyprzedzeniem, bo byłoby już nerwowo. Ze światełkiem jest tak, powinno być jak najmniejsze i najlepiej tylko na czas przewijania i karmienia, żeby dziecko uczyło sie odróżniać dzień od nocy. podczas nocnych karmień też jak najmniej gadać, nie odpowiadać na zaczepki dziecka (bo potem takie będą), żeby pokazać, ze to nie czas zabawy i nie rozbudzić. U nas w szpitalu wszystko ma się swoje, mąż przywoził mi ubranka czyste, a zabierał brudne. wcześniej go uczyłam, co to pajac, bodziak, kaftanik, śpiochy. Był ubaw :)

Gość Masaya
gośćmakak- my zostawiliśmy lampkę dla malucha niby :-P ale jak po czasie ją wyłączałam na noc i malutki nie protestował, to stwierdziłam, że to tylko dla naszej wygody było. Mama po raz czwarty- to chyba czas co niektórych poinformować o zmianach :-D no weź pod koniec 8 miesiąca leż na tym fotelu i męcz się z kanałowy leczeniem. Mama_last_minute- ale fajne wczasy miałaś :-) Też kiedyś spróbuję ;-) Pospaliśmy dziś z synkiem do 8! Nie licząc mojej 2godzinnej przerwy w nocy, to zaszalałam :-D

Gość mama_last_minute
fajne te rzeczy w lidlu, najbardziej podobają mi się spodenki bez stópek ze ściągaczem, są bardzo praktyczne, bo dziecko tak szybko z nich nie wyrasta, najwyżej są troszke krótsze. Kiedyś jak kupowaliśmy bodziaki lidlowe, to były bardzo szczupłe, ale teraz chyba nie, bo te dzieciaki na zdjęciach drobinkami zdecydowanie nie są. Staniki ładne, ale spójrzcie na rozmiary-duże obwody, a małe miski jak na mleczny cyc. Już mam 80DD, a będzie więcej. Spodnie ciażowe też fajne, postaram się kupić.

Gość gośćAnia27lat
Mnie urzekly te spodnie dwie pary za 20 zł będę z kotkiem u weterynarza to zajrzę do lidla takich małych mam kupie większe kolory też bardzo ładne Corka jak była mała to nie paliło się w nocy żadne światło ani lampka ani nic innego ale za to teraz musi się palić bo się boi ale chociaż będę już miała światło dla młodego :-)

Gość MamaMM
Gośćmakak Rozumiem teorię. U nas praktyka była inna. Te tańsze pieluchy są i tak chłonne, więc małej nie przeszkadzało. Zresztą dlatego, że pieluchy są teraz tak chłonne, to dzieci często dłużej nie uczą się nocnikowania w porównaniu z naszym "tetrowym" pokoleniem. U nas przy córce było tak , że budziła się w dzień i w nocy z taka samą częstotliwością przez pierwszy miesiąc i za każdym razem była kupa. W związku z tym zmieniało się tak samo jak w nocy. Zresztą jak by było tylko siku, to też bym zmieniła, żeby się bakterie nie mnożyły . Niestety każde dziecko jest inne i nie wiadomo czy te same pieluchy sprawdzą się przy kolejnym. Ja mam kupione Pampersy, Dada i chyba wezmę jeszcze Babydream do przetestowania. mam oczywiście nadzieję, że tańsze podpasują pupie juniora. Zresztą to wcale nie takie oczywiste, że zawsze sprawdzają się droższe. Znam odwrotne przypadki, kiedy po Pampersach były odparzenia, a po innych nie. Gość Ania 27 Dzięki z cynk z Lidlem. Ubranka co prawda wszystkie mam więc nie będę niczego brać, ale widziałam jakieś spodnie dla mam za 35 zł. Teraz chodzę w spodniach sprzed ciąży i może warto by zmienić. Szkoda mi tylko kupować dżinsów za 150 zł na 2 miesiące. Trochę strata kasy. Ciekawe tylko czy dowiozą. U nas albo coś jest niedowiezione, albo tylko w jednym rozmiarze, albo ludzie się rzucają i po godzinie nie ma. Te staniki mają też ładne, szkoda tylko, że rozmiarówka nie dla kobiet karmiących. Ja już noszę 80F. Mama po raz czwarty. Ja mam dużą kurę https://www.calydlamamy.pl/-sen/4955-poduszka-kura-babci-dany-la-milloufollow-me-chessboard-ecru.html. Bardzo fajna. Wydaje mi się, że to będzie idealny rozmiar do karmienia. Co do pieluch z rossmanna to nawet bardziej je lubiłam, niż dadę, szczególnie tę wersję majtkową ( bez rzepów tylko z gumką). Oczywiście jak młoda była większa. Masaya Wkładki miałam z Bell i Tommee Teepee i jak dla mnie to samo. Jak miałam nawał mleczny to nie dawały rady. Ale jak się unormowało, to wystarczały. Teraz mam jeszcze jakieś żelowe. Ale zobaczymy, czy się sprawdzą. Nie miałam Firmy Lanisosh. Ale zerknę. Dzięki. Teraz oprócz lanoliny ( Ziaja i Purelan mają taki sam skład , ale cena inna:-)) planuję dokupić takie kompresy dla matek karmiących http://www.srokao.pl/2017/01/multi-mam-kompresy-dla-matek-karmiacych.html . Są drogie, ale jeśli jest szansa, że ulżą w cierpieniu to wezmę. A co do zmiany prawa w przyjmowaniu ciężarnych to masz link do jakiejś ustawy? Warto by mieć na co się powołać. W poprzedniej ciąży znalazłam gdzieś informację, jakoby leczenie kanałowe dla ciężarnych było za darmo, a i tak płaciłam. Ja mam dwie lampki led. Jedna pali się każdej nocy w łazience bo ja często wstaję, a nie chcę się rozbudzać silnym światłem, a drugą z włącznikiem wsadzę przy łóżku. powinna wystarczyć przy przewijaniu.

Gość Mama po raz czwarty
MamaMM Juz wiem o co Ci chodzilo z tą kurą. Hahaha. Fajna.