Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

małżeństwo i samotność cz.2

Polecane posty

no tak wszyscy baluja a reszta podsypia:D ja sie melduje na polu walki:D aloe uciekam do kuchni na jeszcze jedna kawke bo dzien do sp[ania u mnie i nie moge sie zmobilizowac do czegokolwiek:D:D:D a roboty co niemiara na mnie czeka wiec pozdrawiam was serdecznie i zycze milego poczatku tygodnia:D papatki:classic_cool:

Margo 🌻:) Widzę że tylko Ty tutaj wpadasz :) Kiedy wracają dziewczyny, bo jutro ja wybywam na dłużej i trudno będzie topik w końcu odkopać :) Chyba że jakiś \"życzliwy\" pomarańczowy to zrobi. Buber :) kto Cię tak prześladuje ??? Widać ktoś chce zwrócić na siebie Twoją uwagę ;) Spadam, bo nie będę do siebie gadać :D Pozdrowienia dla zaglądających tutaj :) Może ktoś coś skrobnie ?

witam wszystkich :) margo :):) buber :):) całus :) love1966:):) cicha :):):) jak miło was widzieć :) a ja już myślałam że ten topik nie istnieje :)

... i po urlopie ...................:(:(:( melduje swoja obecnośc . Opowiem potem jak było. Na razie do pracki. Ale widzę ,ze się nie staraliscie pod moją nieobecność :(:( Tak mało wpisów. OOOOOOOO jak przyjemnie widzieć ,że Jako Taka zajrzała 😘 Chyba Agrypina też juz wraca , to się zaktywizujemy. Na razie. Milego poniedziałku / o ile poniedziałek w pracy po urlopie moze być miły ??!!??!! /

tak to poniedzialek wiec i ja witam:) wszystkich:) jako taka❤️ alez mi zrobilas niespodzianke:):):):):):):):):):) ciesze sie ze zajrzalas...........co tam u ciebie serduszko??? lowe fajnie ze wrocilas:) bo tu bylo naprawde pusto:) a jesli chodzi o mnie to jeszcze sie dobrze nie obudzilam i siedze jak neptyk wiec lece kawke robic:) pozdrawiam i papatki

witam:) ale okrutnie zaniedbalam ten topik....ciesze sie, ze wiekszosc z was ma jakies plany na wakacje.... ja jestem juz po przeprowadzce na wlasne mieszkanie,mam nadzieje, ze nie bedziemy sie musieli z mm przeprowadzac przez najblizsze 30 lat....bo mam dosyc pozdrawiam goraco:)

Obiecałam zdać relacje z wakacji ,więc to czynię :) Pojechalismy sami z MM do Sopotu i przez Władysławowo,Jastarnię i Juratę na Hel. Generalnie nie podobalo sie nam.Tlok , korki potworne. Na Hel jechalismy 4 godziny z Sopotu. Korek zaczął sie przed Władysławowem i skończyl za Chałupami. Hel - brudny i plaża taka sobie. Za to Jurata sie podobala. Plaża piekna ,czyściutka, miasteczko tez. Ale drogo , mało normalnych miejsc do spania i za duzo ludzi jak dla nas. Przy okazji tych wojaży dowiedziałam sie ,czy raczej uświadomiłam sobie smutną prawdę ,ze nie umiemy z MM rozmawiać abstrakcyjnie , tylko o konkretach : gdzie jedziemy ,co zamawiasz ,co robimy itd. Nie ma już w nas romantyzmu i chyba inaczej cieszymy sie ze swojej obecnosci. Nie chce sie nam siedziec w nocy i patrzeć w gwiazdy czy księżyc i rozmawiać .............. Wiem ,że za dużo wymagam ,bo po wielu latach tak jest u większości ,ale co z tego ????????????????? Ja bym chciała inaczej...................... Eh ,marzenia................ Ciekawa jestem czy Buber tak potrafi ze swoją żoną ?????????............ Pozdrawiam wszystkich. Cicha, Ciepła - gdzie jesteś ????? Agrypina 😘 Buber 😘 nie przejmuj sie pomarańczowymi. Chcemy Cie tuttaj :):):) Jako taka 😘 Żona - no no , pamietam Cię z dawnych wpisów. Zaglądaj. Margo - kiedy to sanatorium ? Będzie nam Ciebie brakowało. Naprawde. Wszyscy inni i inne pozdrawiam i życzę wielu powodów do uśmiechu. 😘 😘 😘

Hej, spiochy ! :) wstawać . Ja juz wypilam kawkę i zabieram sie do pracy ,bo dzisiaj jeszcze mam tzw dzień wolny ,hihihi ,czyli latam załatwiać różne urzędowe sprawy ,banki itd . Nie wiem jak wy ,ale ja nie cierpię tych papierów ,umów, rachunków itp prozy życiowej .Ale jestem lepiej zorganizowana niż MM ,więc to spada na mnie ,bo on by się w tym pogubił i dopiero bym miala zajecie z odkręcaniem jego błędów. Pogoda razczej barowa . Wczoraj powialo jesienią ,a to przecież początek sierpnia. Czyżby koniec lata.......................... Mam nadzieję ,że jeszcze wrócą cieplutkie dni. Wieczorkiem zajrzę . Chciałabym mieć co tu poczytać .:) :) :) Na razie...............

czesc👄 dla wszystkich lowe w tamtym roku bylismy na helu:) bardzo mi sie podobalo a co do romantycznosci:(:(:( gdzies zniknela...ale to nasza domena...dla faceta to zbedna smieszna niepotrzebna glupota:(:(:( a szkoda...zona witam:):):) juz mielismy cie szukac przez interpol:D:D:D ale dobrze ze sie sama odnalazlas:)pisz co tam u ciebie za oceanem:) ja dzis znow nie moglam wyjsc z lozeczka taka pogoda do spania a musze zrobic co trzeba i leciec do lekarza bo zwolnienie sie konczy a do sanatorium jeszcze 9 dni, jade w czwartek i boje sie czy walizek mi wystarczy:D jak ja nie nawidze pakowania teraz uciekam kochani do roboty papatki

witam wszystkich:) pogoda nie dopisuje a mimo to nalatalamsie z lukim po miescie bo szukalam prezentu urodzinowego dla mm...kupilam w koncu szlafrok cieplutki i milutki upieklam tort, kupilam szampana i teraz czekamy na pana a jego nie ma jeszcze...dobra lece pod okno czatowac:D:D:D papatki

Gość de
witajcie po dlugiej przerwie :) jeszcze nie koniec urlopu, ale paskudna pogoda przygnala mnie do domu. Nie zdazylam jeszcze wszystkiego poczyta, ale jak widze, najdzielniej podtrzymuje topik margo:) Kiedy juz wroce do pracy, to obiecam sumiennie wszystko przeczytac i popisac wiecej:) Fajnie ze znow z nami zona i nawet jako taka odezwala sie:) Margo , no prosze, widze ze wybralas dla meza taki sam prezent jak ja zaplanowalam dla swego. tylko nie wiem czy uda sie mi gdzies przemycic jego stary , zanoszony prawie do dziur, ale ulubiony...hehe...ciekawe, dlaczego faceci tak czasem umieja przywiazac sie do jakiejs szmatki, moga nosic jakis wyswiechtany podkoszulek z czasow studenckich, bo maja sentyment, bo kiedys wygral w niej jakies zawody:) a jeszcze mowia, ze kobiety bardziej ganiaja sie za szmatkami:) mam nadzieje, ze u was lepsza pogoda i doczekasz sie SM w calosci, bo u nas to potrzebna juz lodz podwodna, zeby bezpiecznie trafic do domu.Pozdrow jego i od naszego imienia:) na twoj tort, to chetnie tez bym sie wprosila, ale ten TM ma dobrze:) pozdrawiam wszystkie dziewczynki i nie tylko , trzymajcie sie cieplutko :)

:D Wpadłam na jeden dzień do domu i od razu na topik :) Tzn. od razu jak udało mi się do kompa dostać :) A tu proszę :) same niespodzianki :) Zona 🌻 :D Jako taka 🌻 :D De 🌻 :D no i Love 🌻 :D po urlopie :D Aż mi szkoda że jutro znowu wybywam. U nas pogoda ostatnio byle jaka. Dzisiaj pierwszy dzień nie padało ale wiatr wieje i jak dla mnie - za zimno. Choć już cieplej niż w ostatnie dni. To pa pa do mojego następnego powrotu :) 👄

cicha:) praga jest strasznie sympatyczna, nie ma szans zeby sie zgubic no i koniecznie powinnas sprobowac ciemnego piwa pod knedliki!!!! ja juz-niestety-jestem po urlopie, w tym roku M zostawilam w domu i z kumpela wybralysmy sie na pare dni ponurkowac na otwartym oceanie-kazdemu goraco polecam!!!!!zrzucilam hihi skore od czola po piety, zchudlam pare kilo-to przez te upaly!!! i teraz wrocilam do rzeczywistosci..... przede mna umycie 10 okien...brrrrrr!!!! postaram sie czesciej zagladac..problem polega w tym, ze ja mam straszne problemy,zeby nasz topik odszukac.... uszy do gory za rogiem weekend!!!! pozdrawiam

:):):) o jak przyjemnie widziec tyle nowych wpisów. De- 😘 fajnie ,ze zajrzałaś Cicha- urlopuj , potem opowiesz jak bylo Zona- 😘 Jako taka 😘 mam nadzieje ,że to nie jedyny wpis. Ale to mnie przekonuje ,ze mialysmy racje podtrzymując topik ,bo byl taki czas kiedy pisałysmy tylko my na zmianę z Agrypiną. Ale przetrwal ........................ i tyle osób wraca . Super. Nie wiem czy Ciepla urlopuje ,chyba tak ,bo sie nie odzywa. Buber -w Egipcie czy gdzie ? Margo 😘 jak tort i prezent ? Przynajmniej docenił ????? Będzie nam Ciebie brakować przez te trzy tygodnie sanatorium. Pogoda jakaś jesienna ,buuuuuuuuuuu Nie chce jeszcze końca lata. Chyba w weekend zrobimy grilla w ogródku ,żeby je przywołać. Lecę załatwiać sprawy. Moc buziaczków dla wszystkich.

czesc:) deszcz pada i z lozka nie moglam sie wykopac:D tort wyszedl super prezent ponoc trafiony bylo nawet milo i spokojnie:) a ja juz myslami jestem na wyjezdzie...troche sie boje bo luki zmienia szkole a mnie wtedy nie bedzie:(...nie przypasowal mi termin wyjazdu i martwie sie na zapas:(...jutro jeszcze musze kupic wszystkie ksiazki i pantofle dla syncia i wszystko juz mam dopiuete na ostatni guzik z lukim. a moje pakowanie zostawiam na koniec bo nie wiem ile walizek szykowac:D:D:D moje pakowanie wyglada tak: wyciagam po kolei wszystko z szafy i czy w tym chodze czy nie to i tak wrzucam do walizki bo przeciez moze sie przydac:D:D:D a na koniec okazuje sie ze miejsca juz brak a ja nie wpakowalam najpotrzebniejszych rzeczy:):):) jestem poprostu szalona i tyle:D:D:D szkoda tylko ze nie mam laptopa i nie moge ze soba zabrac:( ale jak znajde kafejke internetowa napewno do was zajrze:)jako taka👄 zona👄 lowe👄 cicha👄de👄 i dla calej reszty 👄 papatki

:) ciesze się, że przetrwaliście. ciepłe pozdrowienia dla wszystkich margo - swietna stopka.niestety realny cynizm. na razie was czytam.

Jeszcze jestem w pracy , urlop od przyszłego tygodnia. W domu nie mam już netu. Co do pisania tutaj , jakoś ..... no nie wiem,.... próbuję coś zrobić z moim małeżeństwem. Codziennie , powolutku próbuje rozmawiać ...pytam czy jest szczesliwy, czego oczekuje od swojej żony (ma powiedzieć jakie jest jego wyobrażenie - tak jakby nie mi , tylko komuś lub jakby sobie myślał , ustalał,,, niby przed ślubem ...) ,..pytam czy czegoś mu brakuje w małżeństwie ,.. co chciałby zmienić.... narazie niewiele odpowiedzi uzyskałam , ale poczekam, nie nalegam ...zaproponowalam, ze moze mi napisać odpowiedzi , jeśli nie chce mowić patrząc mi w oczy ..... jak cos mu się tam przypomni , to niech dopisze itd. ... bo ja wrócę do tych pytań .... Zauważyłam, że nie bardzo chce wogóle ciagnąc taki temat ... to głupie dla niego ...boję się ,ze nie bedzie szczery ... nie potrafi się otworzyć ... Potem ja - otwarcie (CHYBA SETNY RAZ!!!) ...powiem mu o moim wyobrażeniu, oczekiwaniach i pragnieniach ...... następnie mamy to podsumowac, przeanalizować ... co sie da zrobić , czego nie .... i wnioski mają dac odpowiedż , co dalej bedzie z nami ....... albo razem zaczniemy - CHCIEĆ ,.... albo będziemy ....... razem(czyt. \"wspólny klucz\") ale osobno prowadzić sobie życie ............... Nie wiem , czy mi się uda taki plan,... ale coś musze robić , bo zwariuję !!!!! BO JA JUŻ WIEM JEDNO ,....Z PEWNOŚCIA NIE CHCĘ BYĆ SAMOTNA .... A CZY MĘŻATKĄ ?, TO JESZCZE SIĘ ZASTANOWIĘ . Pozdrawiam ... dzięki za pamięc ..pa 🌻

o rany ciepla...jak ja wiem o czym mowisz...myslisz ze tak sie da??? ja probowalam i nici......................tyle niedomowien...dla mnie wciaz za malo zeby cos postanowic:(:(:( zycze powodzenia i trzymam kciuki za ciebie👄 pa

:D Jeszcze mi się dzisiaj udało tutaj wpaść :D MOKKA 🌻 :D :D :D :D :D :D :D :D!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? No coś takiego :D :D :D :D!!!!!!!!! Fajnie że się pojawiłaś :D Ciepła 🌻 :) powodzenia Ci życzę z całego ❤️ Tylko na wszelki wypadek sobie za wiele nie obiecuj, bo już ja wiem jak od faceta możesz się czegoś dowiedzieć :) Margo 🌻 :D stosuję Twój pomysł z \" ja ciebie TEŻ bardzo kocham \" :D Ale jaja były, jak wysłałam do MM sms-a na którego oczywiście nie doczekałam się odpowiedzi ani nawet sygnału że odebrał i po 10 min. czekania wysłałam mu drugiego z tym właśnie \"ja ciebie......\" :D Dziewczyny :D :D :D jak on prędko zadzwonił :D :D :D myślalam ze umrę ze śmiechu :D :D :D :D :D Dzwoni i pyta czy się czasem nie pomyliłam z sms-ami, bo tak jakoś dziwnie napisałam, jakbym komuś coś odpowiadała :D :D :D :D Super to było :D Teraz mu co chwilę tak mówię :D Love 🌻 :D Zona 🌻 :D De 🌻 :D 👄

hej :)..kawa , herbata.... - proszę ,..już zapażona ;) Wczoraj nie było - \"ciągu dalszego \" - rozmowy ... Pzrzyszli znajomi - para. MM z \"nim\" oczywiście przed komp., a ja z koleżanką ............... w kuchni :( . Podczas zajmowania sie gościem: robiłam kawe , harbętę, pranie, obiad na dziś, kolację, pozmywałam , jeszcze kaszę na noc ugotowałam, kąpiel małej, położenie spać... a, no i przez cały czas musiałam mieć córcię na oku rzeby nic nie zbroiła :( ... byłam zaganiana , aż mi głupio ,ze nie mogłam usiaśc spokojnie i pogadać z nią...:(...ale ta koleżanka wie jak to jest u mnie i juz się do tego przyzwyczaiła..:( ..... W jakimś tam momencie spytałam męża : mógłbyś wykąpać małą ? ..on na to :...no wiesz - przecież mam gościa ! ...... jaki ja wstyd wtedy poczułam :(:(:( ........ nic mu nie odpowiedziałam i mam nadzieje ,ze koleżanka tego nie słyszała ...bo ona to co ???nie gość!!! .....kuźwa .... intruz, czy noga od stołu, ..matko ja mi było głupio :(:( W sumie gdy już zostaliśmy sami mogłam wrócić do tematu małeżeństwa naszego , jednak nie miałam sił, nie chciało mi się ..... MM już spał zanim gdy ja sie kładłam, telewizor był właczony, niechcący przełączyłam pilotem program i ............... patrzę , a tam ....\"Trędowata\" leci ............... i to był czysty masochizm !!!! Ogladąłam i ........... wyłam , boze jak ja wyłam !!! zanosiłam sie płaczem. Jak ja bym chciała żeby na mnie choć raz ktoś tak spojżał , jak tam w filmie ............. tylk oraz, choć przez chwilę poczuć się tak wazną i kochaną ........................................ mąz nigdy na mnie tak nie patrzył ,..nawet przed ślubem ............ dobra , koniec,... bo sie rozkleję totalnie , a przecież w pracy jestem ....... pozdrawiam i miłego dnia życzę....pa

dla mnie masochozmem była filmowa adaptacj a anny kareniny. po tym powiedziała nigdy więcej dołowania się na własne życzenie. nadawana była w swięta bożego narodzenia... całusy

Czytam i widzę jak tu pełno naszych niespełnionych pragnień ,marzeń ,tęsknot............... tym sie róznimy od tych ,co przybyli z Marsa :) Niestety mówimy innymi językami , odczuwamy inaczej , co innego jest dla nas ważne i istotne , małe codzienne gesty znaczą dla nas więcej niz pierscionek z brylantem raz na 10 lat / chociaz i to by mogło byc / :):):) Analizujemy za dużo ,nad każdą rzeczą sie zastanawiamy ................ myslimy co ona znaczy ,a mnie się wydaje z własnego doświadczenia ,ze nie chcemy przyjąć do wiadomości tych różnic ,które nas dzielą i chcemy ,aby Oni byli tacy jak My lub jak My sobie wyobrażamy. To niemożliwe !!!!! Ja w zeszłym roku przebyłam długa droge i myslałam przez wiele miesiecy ,czy potrafie i chcę żyć bez MM. Chodzilam na długie spacery po lesie i usiłowalam to sobie wyobrazic.................... Nie umialam i stwierdziłam z całą pewnością ,ze nie Chcę . Zaczęłam bardziej szanować jego JA , jego odrębność i nie motam się juz tak bardzo. Chociaż nie mogę powiedziec ,ze nie dopada mnie nostalgia za prawdziwymi uniesieniami i miłością jak z bajki . Z tego sie nie da wyleczyć. Ciepła - rozumiem Cię doskonale. Trzymam kciuki ,za szczęśliwe zakończenie. Dla wszystkich buziaki. Witam Mokkę dawno nie widzianą . 😘 A tak na marginesie : Ja chcę ,żeby lato wróciło. :(:(:(:( ,bo jak tak dalej pójdzie to w komnku napalę.

cicha 👄 \' love 👄 👄 i jako taaaaka :) widzę, że zycie mija, a my nadal zagladamy na topik. u mnie wmalzenstwie bez wiekszych wlasciwie zmian. jedyne zmiany zaleza od moich hormonow...;) a na powaznie, to mysle, zy chyba po prostu troche zobojetnialam, moze sie przyzwyczailam. na pewno nie zaakceptowalam. niektorzy pewnie nazywaja to dojrzaloscia, ale wedlug mnie to po prostu niestety rezygnacja. pewnie po trosze z siebie... ale proste recepty, ktorych nie brakuje w sieci sie nie sprawdzaja. gdyby MM byl moich jeszcze chlopakiem, na pewno bym zrezygnowala z takiego zwiazku. A WY? Pomimo całej jego troski o nas, pomocy itp. a tak probuje to wszystko na codzien zrozumiec. i juz nie placze lezac obok niego. drugiego człowieka sie nie zmiebi. mozna jedynie ustalac kompromisy.

pytanie dotyczyło, czy Wy zrezygnowalibyście gdyby Wasz maz/zona byl/a jeszcze waszym chlopakiem/dziewczyna? zona -............- caly czas nie moge doczytac sie u Ciebie powodow, dla torych pasuje Ci tytul topiku (fakt:moglam cos pzreoczyc). KABA 🌻 🌻 ;>>>>>>>>>>> co u Ciebie? jak odremontowany domek i jak plany macierzynskie? ostatnio czytalam o nich rok temu. brakuje Ciebie tutaj.

Gość majwi
co mogę dodac? 16 lat z MM, synek 3,5 roku bardzo oczekiwany i kochany Sielanka? NIE?, MM nie do zniesienia, ja deprecha total TO nie tak niało być! siedzię i ryczę On śpi i wszystko w d.. ma!

majwi>>>>>>>>>>>>> poczytaj nas od początku. to pomaga. i wypisz się tu, ile zapragniesz. tez powinno nieco ulzyc. my na pewno zrozumiemy. a poza tym czas.... czas zmienia perspektywę. trzymaj się 👄

mokka witam cie sloneczko:):):)👄 pisz co u ciebie? czy mieszkasz jeszcze u tesciowej czy moze juz u siebie? jesli chodzi o twoje pytanie...gdybym wiedziala jakim czlowiekiem jest mm nie wyszlabym za niego:( byl zupelnie innym chlopakiem niz teraz...niestety:(:(:( a teraz moge tylko powiedziec ze czesto sie boje...ale to wlasnie strach uswiadamia nam na czym nam bardzo zalezy i czego boimy sie stracic...to z wczorajszego filmu ale jak dla mnie to bardzo madre slowa...dzis juz chyba nic nie napisze bo cosik dolek lapie:( do jutra kochani papatki

Mokka - ale to jest trudne pytanie ? !!!!!!!! Ja sie nad tym zastanawiałam wielokrotnie ,ale nie umiem jednoznacznie odpowiedzieć . Jaką mam gwarancję ,że ktos inny byłby PO ślubie i na codzień lepszy ? Taki jak bym chciala i marzyla ? Wybieramy sobie męzów czy oni nas ,wtedy gdy jesteśmy młodzi i przeważnie niedojrzali , wiec wybór jest podyktowany porywem serca ,a nie rozumem :(:(:( Gdybysmy wtedy wiedziały to co teraz wiemy i jeszcze umiały przewidzieć przyszłośc ,!!!! to hoho , zadnych blędów bysmy nie popełnily .Ale tak !!!!!!!!!!!! ?????????????........................... Witam nowe twarze. Zaglądajcie często.Przyjemnie tu być w duzym towarzystwie :):):) U mnie pada, słoneczko rano wyjrzało i stwierdzilo ,ze idzie spać. I poszło ...................... Ale ja mam dzis dzień sprzataczki ,więc zabieram sie do roboty ,a potem obiadek i ciasto może upiekę. Sernik ze sliwkami i kruszonką. Jak nie mozna wyjść z domu to przynajmniej niech tu bedą frykasy. Miłego weekendu.