Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość linka66
Hej dziewczyny! Ja chyba też Bede mama w maju ;) pisze chyba bo wciąż nie mogę w to uwierzyć.. We wtorek zrobiłam bete i wyszła 648 czyli 5 tydzień. na razie do gina nie ide bo nie chce za wcześnie. Chciałabym usłyszeć już serduszko.. Co o tym myślicie? Bardzo sie stresuje że coś sie stanie i dzidziusia nie bedzie:/ chciałaby m już mieć badanie za sobą..

Gość linka66
Co do objawów to pobolewa mnie brzuch i piersi, szybko sie męczę i jem jakby więcej

Gość Justa2704
Hej linka :) Gratulacje ;) Mi tez ciezko w to uwierzyc. Wizyte mam dopiero 3.10., bede wtedy wg OM w 6t1d, czyli w 7 tygodniu ciazy. Rowniez mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. U mnie jedynie sutki sa wrazliwe, mam zmieniony apetyt, szybciej sie mecze i jestem bardzo senna momentami. A i czasem mi sie w glowie kreci. Czekam jeszcze na wyniki bety, pierwsza robilam w poniedzialek, druga w srode. Wynikow ciagle brak :/

Gość Majówka2017
Witam dziewczyny i mnie też maj. Pierwsza wizyta już była ale widać było tylko pecherzyk. Następna 18 października już nie mogę się doczekać. To moja pierwsza ciąża i strasznie boję się porobić do tego lekarz przpisal mi luteine tak asekuracyjne czy któraś z was też ja bierze

Gość linka66
Ja sie jutro umowie do lekarza może ma przyszły tydzień się uda ;) narazie biore tylko kwas foliiwo ale krótko bo od miesiąca.. Boje sie ze cos bedzie nie tak bo udało nam sie od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabl anty.. Mój mąż bardzo sie cieszy ale też mowi ze ma stres czy sobie poradzi ;)

Gość Matylda123
Hej dziewczyny. Ja mam termin na środek maja. Teraz jest 8 tydzień, serduszko bije. Boję się czy wszystko będzie ok bo to jeszcze bardzo wcześnie, a jestem po poronieniu już. Wy też macie obawy? Strasznie się cieszę, chciałabym wierzyć, że będzie dobrze. Ja do 12 t.c. mam brać tylko kwas foliowy.

Gość Ja_815
Ja pierwsza ciążę straciłam w 10 tyg a 2 w 20 tyg. Wiem co to strach ale staram się być dobrej myśli. Tylko spokój nas uratuje :)

Gość gośćK
Ja_815 strasznie mi przykro. Teraz będzie dobrze:)a co ile masz wizyty u diabetologa i czy w czasie tej cukrzycy dużo rzeczy nie można jeść? Witam nowe dziewczyny już jest nas sporo super:)

Witam Nowe Majówki ;) No to tak u mnie juz 8tyd 5 dzień ;) Serduszko bije ;) Ale mam skierowanie do kliniki ktora będzie mnie kontrolowała ze względu na mój stan zdrowia. Lekarz powiedział, że źle zrobiłam zachodząc w ciążę ale po cmokał i tyle. Czy Wy wybieracie się na badania prenatalne miedzy 11-13 tygodniem? Bo mi powiedzial żeby pojechała.

Gość Ja_815
Póki co wizyta co miesiąc, według pielęgniarki w poradni nic nie mogę jeść ale trzeba porobić "testy" ja po kolei wprowadzam nowe rzeczy i kontroluje cukier dzięki temu wiem co mi służy a co nie :) wiadomo że czysty cukier, słodycze i napoje kolorowe odpadają, to samo biały chleb i przetwory maczne.

Gość Justa2704
Aga to co sie dzieje jesli mozna spytac?

Gość gośćK
Dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek zrobię tą krzywą, zobaczymy co wyjdzie ale już się boję. Aga gratulacje mi też lekarz poleca zrobić prenatalne wręcz namawia i kieruje do dwóch wybranych przez siebie lekarzy i to mnie trochę zastanawia dlaczego akurat do wybranych przez siebie:)

Gość gość
Ja dzis tez po wizycie serduszko bije.Termin z miesiaczki na 20 maja z usg 30 maja mniejszy pecherzyk.Mam liste badan , luteine i kolejna wizyta za miesiac.Najgorsze ze starszy syn ma komunie 14 maja - roznie to bywa.

Na szyjce macicy mam komórki rakowe i mieli mi ja usunąć co za tym idzie ciężko potem utrzymać ciążę o ile w ogóle bym zaszła . Dlatego też zdecydowałam się ze teraz jest ostatni czas. 12 odebrałam wyniki o tych komórkach i skierowanie na operacje a 22 zaszłam w ciążę ;) Bóg tak chciał ;) A co do tych badań to wszystko okej bym pojechała i pewnie pojadę ale to 200 km w jedna stronę i trzeba 200-250zl zapłacić za te badania.

Gość gośćK
Będzie wszystko dobrze. U mnie te badania kosztują 380 zł tam gdzie lekarz poleca.

Gość Justa2704
To tak jak u nas los zdecydowal. Mialam skladac papiery rozwodowe i stwierdzilam, ze jesli udalo sie zajsc, to znaczy, ze jednak jestesmy nadal sobie pisani. Widocznie jestesmy :)

Gość linka66
Ja dopiero we wtorek mam lekarza i zobaczymy co bedzie.. To moja ierwsza ciąża wiec obaw mam bardzo wiele ;)

Gość Mamakrk
Hej ja tez mam jakieś obawy a to koja druga ciąża i bardziej sie boje.mi termin wyszedł z usg na 17 maja serduszko juz biło ale z om wychodził 11 maj wiec tez zarodek jest mniejszy następna wizytę mam za 2 tygodnie juz ale jakaś taka jestem bardzo lękliwa no i rano te mdłości... Co raz więcej nas tu super wszystkim nowym dziewczynom gratuluje ;)

Gość Ja_815
Dziewczyny jakie badania prenatalne macie na myśli? Bo tak potocznie nazywa się "duże" usg które robi się właśnie między 11 a 14 tyg w celu sprawdzenia czy wszystko organy rozwijają się prawidłowo. Zalecił wam coś dodatkowo?

Gość MrsKiss
Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc? Mam takie przypuszczenie, ze chyba ciaza.... W sumie pierwszy cykl staran :) jeszcze dwa dni do spodziewanego okresu, probowalam zrobic dzis rano test, bo cycki mnie bola jak nie wiem, wyszedl mi jakis minimalny cien drugiej kreski, wiec pewnosci jeszcze nie mam... sprobuje znowu za kilka dni. Dwa lata temu bylam w ciazy, wiem jak sie wtedy czulam, tako mega nasilony pms i teraz jakby mam to samo. Niestety tamta ciaza zakonczyla sie poronieniem w 8 tyg... cala ta sytuacja byla dla mnie mega zaskoczeniem, nie planowalam wtedy ciazy, zupelnie nie bylam na nia przygotowana. Co innego teraz, od kilku miesiecy lykam kwas foliowy, tsh wyrownane bo okazalo sie ze mam lekka niedoczynnosc. No coz, mam nadzieje, ze cos z tego bedzie. Pozdrawiam Was wszystkie!

Tak mówimy o tym większym usg które wykryje wady płodu jeśli są, a lekarze w mniejszych miastach nie maja tak dobrych sprzętów wiec kierują do różnych klinik ;)

Gość Mamakrk
Hej dziewczyny piękna pogoda ostatni taki ładny weekend wiec trzeba korzystać

Gość Ja_815
Ok :) nie zdawałam sobie z tego sprawy. Do tego ta cena prawie 400 zł to jakaś masakra, dlatego obstawialam jakieś dodatkowe badania :)

hej dziewczyny :) ja po wizycie i był pęcherzyk,czekamy na serducho -wizyta w środę, proszę trzymajcie kciuki.

Gość Mama AL
Ja 815 zapewne chodzi o te badania o których piszesz. 3 razy robi się takie bardziej szczegółowe gdzie robi się wszystkie pomiary np. Kości nosowej w tym pierwszym 11-14 tydzień. Ja mam je 24 października . Robie je dodatkowo u innego specjalisty . Z blixnietami chodziłam do niego i byłam bardzo bardzo zadowolona. Obecnie jem nałogowo kiwi. Jest mi po tym trochę lepiej a i jelita pracują jak marzenie. Mdłości nadal nie przechodzą.

Gość Mama AL
Goooolll trzymam kciuki bardzo mocno! !!

Gość Ja_815
Ja też trzymam kciuki :) Ja mam swoje prenatalne 20.10 :)) ale wcześniej idę jeszcze na zwykle usg żeby zobaczyć co u mojego malucha :D

Gość MrsKiss
Zrobilam drugi test w dniu spodziewanej @ - negatywny. Cycki jakby bola mnie mniej... @ wciaz nie ma. Nastroj zdecydowanie gorszy.

Gość mamakrk
hej dziewczyny mi wogole ostatnio ucięlo prawie całego posta ale nie wazne. ja tez bede robic usg genetyczne czyli to bardzo dokladnie kolo 12 tyg.na szczescie moj lekarz ma super sprzet wiec nie musze nigdzie jezdzic ale przed tym jeszcze jedna wizyta zeby zobaczyc co tam sie dzieje :) dzisiaj sie jakos normalniej czuje piersi juz nie sa takie tkliwe i brzuch nie taki wzdety i nawet nie miałam mdłości juz sobie wkrecam ze to źle, mozlwie ze tak nagle dzisiaj sie lepiej czuje?