Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość Justa2704
MrsKiss najlepiej zrob Beta HCG, tylko .ie na takim zadupiu jak u mnie, ze dzis dopiero odebralam wynik sprzed tygodnia, a ze srody nadal nie ma :/ Krk czasami mozesz miec lepszy dzien, czasami gorszy. Spokojnie :) Ja mam dzis pierwsza wizyte :) Poza tym od wczoraj zaczely sie u mnie mdlosci ktore czasem koncza sie wymiotami.

Gość Ja_815
Mnie też mniej bolą piersi ale mdłości zostały :/ idę na wizytę w piątek. Też od razu mam stres jak objawy maleją :/

Gość gosść
Dziewczęta ja to bym chciała żeby coś mi ustąpiło chociaż troche. Całe dnie mi niedobrze, mało tego jak wstaje w nocy to też mi niedobrze. Dobrze ze chociaż nie wymiotuje :) . Piersi bolą okrutnie i są całe w niebieskich żyłach. A tak to ogólne osłabienie. W środę lekarz :) już nie mogę sie doczekać ;) Gosia

Gość gość
HejDziewczyny ;) Mnie tez piersi bolały bardzo ale od 2 tygodni spokój ;) Co mnie bardzo cieszy gdyż mam rozmiar G i każde zdejmowanie stanika wywoływało potok łez juz nie wspomnę o spaniu ;) U mnie umówione spotkanie na prenatalne na 27 Października koszt 400 zl jednak, 20 Normalna wizyta na usg u mojego lekarza . Tak się zastanawiam bo w pierwszej ciąży 3 lata ponad temu nikt mi takich badań nie proponował a teraz na każdym kroku ktoś mi mówi żebym je zrobiła

Gość Mama AL
Gosc 12.10 Mowisz o tych badaniach 11-12 tydzien? Bo jesli tak to standard teraz te badania robi sie rutynowo 3 razy podczas ciazy. Ja 4 lata temu tez normalnie bylam na nie kierowana. Jesli ciaza pojedyncza to cena kosmiczna. Ja tyle placilam z blixnietami teraz robie u tego samego lekarza i place 270 zl . A jest to gabinet oblegany dosc intensywnie w krakowie bo lekarz dobry. My dostalismy sie bo jedna ciaze juz monitorowal. Chyba ze poszesz o zupelnie innych badaniach.

Gość mamakrk
Dziewczyny czy wy tez macie taki apetyt ja co chwile jestem głodna juz nie mam co jeść momentami...bo nie na wszystko mam ochote wogóle nie moge patrzec na mięso a słodkiego jak sie najem to tez mi potem nie dobrze wczoraj robiłam np.knedle ze śliwkami pierwszy raz w życiu bo taka miałam ochotę.przed ciąża ważyłam na szczeście nie wiele i raczej mialam niedowage ale jak bym miała problem z kilogramami to nie wiem jakbym sobie radziła z tym apetytem ... Mama AL gdzie chodzisz do lekarza w Krakowie bo ja tez z Krk, ja 3 lata temu tez robiłam to usg genetyczne i płaciłam 250zl chyba u tego samego lekarza mam nadzieje ze nie podrożało :P

Gość gość
Hej ;) Tak pisze o tym badaniu miedzy 11-13 rokiem. Ja jak byłam w pierwszej ciąży to nikt mi nie mówił o takich badaniach. Dla mnie to duży wydatek bo jednak musze prywatnie co miesiąc chodzić do lekarza na zwykle usg, badania tez bo prywatny nie ma podpisanej umowy z nfz , dojazdy takze juz jestem w 9 tygodniu a zapłaciłam 470 zl , a jeszcze będę musiała co miesiąc na ta patologie dojeżdżać to nie wiem czy nie zbankrutuje :( Pozdrawiam aga0205

Gość gość
To jak 3 razy będę szła to 1200 zl :( Poprzednia ciąża z badaniami wyniosła w całości lekarzy ,witaminki i badania okolo 1300 :-( A jk powiedziałam dla męża ze 27 Października mamy wizytę i 400 zl bd kosztować, to on się śmieje. Ja pytam co w tym śmiesznego a on ze to nasza rocznica ;) Ja przejęta ceną zapomniałam ;) Aga0205

Gość mamakrk
aga0205 ale to raz sie robi tylko to usg takie genetyczne bardzo dokładne z tego co wiem ,przynajmniej ja mialam raz wlasnie w 12tyg. i teraz tez mi tak kazał przyjsc.tez chodze prywatnie u mnie wizyta z usg zwykłym 180-200zl a to genetyczne chyba 250 kosztowalo 3 lata temu. to ile ty placisz za wizyte?

Gość Mama AL
Aga A nie lepiej wykupic pakiet w prywatnej opiece medycznej. Mn8e ten pakiet na rok w lux med wynosi ok 1600 zl a mam w tym wszystko nie tylko ginekologa badania wixyty nawet te usg polowkowe wiec wychodzi zdecydowanie taniej no i opieka na rok roznych lekarzy. Moze warto sie zastanowic nad tym. Krak Ja chodze do ginekologa Mogila-Komorowski poprzednia ciaze tez prowadzil. A na to usg ide do Zarotynskiego u niego usg razem z opisem z rozmowa trwa ponad godzine ale naprawde warto nie ma porownania z innymi tak ze te 3 razy ide do niego.

Gość Mama AL
Aga to 400 zl to przegiecie . W jakim miescie? Moze poszukaj cos tanszego bo to jest bardzo duzo.

Gość gosść
Hej :) byłam u lekarza i jest dzidzia i serduszko już pięknie biło :) wychodzi 6tc 3 d, dzidzia ma 5.8 mm. Termin z usg mam na 28 maj a z om 25 maj. Gadałam z lekarkzem o badaniach prenatalnych i mi powiedziała że jeżeli pierwsze dziecko jest zdrowe a w rodzinie nie ma chorób genetycznych to wszystko zależy od usg miedzy 10 a 14 tyg. Jeżeli bedzie ok to nie będę musiała robić a jeżeli coś się nie spodoba pani doktor to dostane skierowanie na nfz (chodze prywatnie). Gosia

Gość Mama AL
Ja tez wlasjie dzis rozmawialam z lakarzem i zeszla rozmowa na te badania i wszystko rozbija sie o nazwnictwo i jest wlasnie tak jak piszesz ze Jest normalne usg Polowkowe - 3 razy robione poerwsze wlasnie 11-14 tydzien - niektorxy na te mowia prenatalne Jak tu vos nie tak robi sie prenatalne genetyczne. I na koncu robi sie testy z biopsji wŏd albo plodu.

Gość gość
Mieszkam w Suwałkach wiec tu nic nie ma najbliżej Białystok :-( Za wizytę co miesiąc place 100-120 zl. Tez doznałam szoku bo jednak za 400 zl juz bym kupiła ubranek ;) Byłam dziś u rodzinnego i mowie mu ze musze płacić za wszystkie badania bo moj lekarz nie może mnie skierować na fundusz na co on postawił oczy i mówił ze nie możliwe . Wiec wyciągam mu te skierowanie ze jest zaznaczone ,,płatne" . Wziął drugie skierowanie zaznaczył podstawowe na Fundusz, wiec juz za 4 badania nie będę musiała płacić. Niech tn czas szybko leci żeby już urodzić ;) Aga0205

Gość mama AL
Aga to choc to sie udalo. niech ten czas faktycznie leci :)

Gość gośćK
Witajcie. U mnie ciężkie dni, jestem po krzywej cukrowej bardzo źle ją zniosłam i chyba niestety mam tą cukrzycę jestem nią przerażona wizyta w poradni dopiero za 2 tygodnie. Samopoczucie fatalne, bardzo boję się tej ciąży oby było wszystko ok niech ten czas do maja jak najszybciej minie. Pozdrawiam.

Gość Ja_815
Ja dziś byłam na kontroli u diabetologa i niestety insuliny na noc :( jutro idę na usg, zaczynam 10 tyd i chce zobaczyć co u malucha :))

Gość gośćK
A czemu masz insulinę na noc?

Gość Ja_815
Bo rzadko kiedy jestem w stanie zejść poniżej 92 na czczo

Gość Mama AL
Ja mialam insuline miedzy posilkami. I naprawde jesli w miare trzymasz sie wynikow i diety to dziecko jest bezpieczne. Moje zaraz po urodzeniu i do tej pory wyniki maja bardzo dobre. Insulina tez pomoze ci jesc troche wiecej i bezpieczniej.

Gość Justa2704
Witajcie :) Alez sie paskudnie czuje... Wczesniej sie martwilam brakiem wymiotow, to teraz przyszly takie, ze nie moge nawet nic zjesc ani wypic, a nie wymiotuje tylko jak leze, za to mam ciagle nudnosci. Dzis nie spie od 5tej i jeszcze nic nie zjadlam, jedynir udalo mi sie wcisnac w siebie kubek kwasnej herbaty. A najgorsze, ze corcia na tym cierpi, bo matka niezdolna do czegokolwiek :/

Gość linka66
Hej hej ;) ja jestem po badaniu i to 5/6 tydz niestety niewiele było widać na zdj.. Pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte jest ale nic więcej.. Boję się że ciąża sie nie rozwinie, wydaje mi sie że powinno być już coś więcej.. Następna wizyta 18.10

Gość gosść
Linka nic sie nie martw. Ja też poszłam do lekarza w 5-6 tyg i był tylko pecherzyk i kazała mi lekarka przyjść za jakieś 10 dni i wczoraj byłam i był dzidziusś i serduszko :) Gosia

Gość Mama AL
Linka nie martw sie bedzie dobrze. :)

Gość Ja_815
U mnie 10 tyd byłam na usg i jest super :D:D dzidzia ma odpowiednie wymiary, serduszko bije w normie . Wszystko wygląda dobrze :))

Gość gooollll
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków-zarodek 6 mm i bijące serducho;) termin 25.05 moje urodziny ;)

Gość gosść
Gool mamy taki sam termin ;) Gosia

Gość linka66
Obyscie miały racje dziewczyny ;) fajnie że u Was już serduszka biją to pewnie niesamowite usłyszeć coś takiego ;) a czy Wasi mężowie chodza z Wami na badania?? Udzielają się już jakoś w sprawy związane z ciąża?

Gość Mama AL
U mnie usg 24 pazdziernik. Maz moj chodzi ze mna na usg bardzo chetnie.

Gość gość
Moj mąż tez ze mną chodzi ale czeka na zewnątrz gdyż moj lekarz nie pozwala wchodzić. Dopiero gdy będzie mozna wykonywać usg przez brzuch to wtedy będzie można czekać. U Was tez tak jest? Aga0205