Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Hej dziewczyny jestem juz po badaniach prenatalnych. Wszystko jest pieknie i ksiazkowo. Mierze 6,3.cm i w 70 % bedzie chlopak. :-)

Gość Ja_815
Super Marzena, gratuluję :D ja też już po badaniach ale płci nie dało się sprawdzić, wstydnis się chował :p takeze za trzy tyg się dowiem :)

wow! nie wiedziałam, że tak szybko wiadomo :D :D gratuluję i ciesze się, że wszystko ok :)

Gość Panicara
Czesc dziewczynki! Marzenka gratuluje! Bardzo sie ciesze ze wszystko OK I zazdroszcze chlopaka, mam nadzieje ze moje tez bedzie chlopak. Ja dziewczyny fatalny dzien, zaczelam od badania krwi, klotni z facetem o jego durna zazdrosc I skonczylo sie na plamieniu I znowu szpital ale wszystko ponoc dobrze, tylko znowu sie przestraszylam. Wiec teraz odpoczynek w domku I lezenie....

Gość Ja_815
Oj to niezbyt dobry dzień Paniciara. Oby plamienie szybko ustapilo. Ja też dziś się kłóciłam z mężem. Czasem myślę czy oni nie ogarniają że my jesteśmy w ciąży i mamy się denerwować. Czy tak trudno czasem odpuścić...ehh

Gość Panicara
Dokladnie, moj nie znam slows ustapic. Dzisiaj zachowuje sie jak ostatnio d**ek za przeproszeniem. Zazwyczaj jest strasznie kochany, na rekach doslownie mnie nosi, zacalowalby mnie na smierc :) I strasznie sie cieszy dzidziusiem. Ale jak ma nerwowke w pracy I ja jeszcze zrobie cos co mu sie nie spodoba to potrafi byc okropny. Dzisiaj z rana poszlo o zakrotka sukienke ze niby usage przyciagam, glupota... A sukienka czasna workowata kupilam jak zaczelam teraz Sie zaokraglac I zalozylam ja rano bo ma rekawy szerokie I nie musialam sie rozbierac do pobierania krwi. Moze jak usiadlam to mi troche bardziej udo widac I sie jakis gapil ponoc w poczekalni.... Bufff sory dziewczyny ze nie Na temat ale musialam Sie wygadac.

Gość Panicara
Wybaczcie za te moje bledy, pewnie czasem musicie sie domyslac o co mi chodzi przez literowke... Ale pisze zawsze z tablet albo z telefonu I autocorrect... A jak sie zorientuje to juz wiadomosc wyslalam

Gość Aga0205
MarzenaKa Gratuluje ! Panicara Ty sie uspokój i nie nakręcaj, myśl o swym dzidziusiu ;)

Hej kobitki. Ja mało zaglądam, bo mdłości mam ciągle dość silne. Znów mnie podusiło :( Męczące to jest okropnie. Nic nie idzie zrobić a tata z Polski przylatuje w nd więc nie wiem jak chatę ogarnę :( Może jutro będzie lepiej. Ja z moim menem jestem od stycznia więc jeszcze mamy dobrze i się nie kłócimy :) A poza tym bardzo chce dziecka więc jest do rany przyłóż. Przez poronienie w maju to o krzyku to nie ma mowy. Idę spać zaraz, wtedy przynajmniej nie czuje mdłości:( I tak za 2h się na siusiu obudzę. Czytam te wasze opisy cukrzycy... może uda się bez mimo wysokiego BMI :) Dobranoc x

Gość Panicara
Haha moze szalenie to zabrzmi ale ja z moim jestem od lipca I w polowie sierpnia bylam w ciazy, a najciekawsze w tym wszystkim to ze ciaza planowana :) jak komus mowimy o ciazy to odrazu wszyscy mysla ze zaakceptowana wpadka haha. Zakochalismy sie strasznie I odrazu wiedzielismy czego chcemy, czyli byc razem I dzieciaczka. Taka troche szalona milosc, no I teraz odkrywamy nasze dobre jak I zle strony, humory, wady itd... I moj sie musi tej delikatnosci nauczyc bo dzisiaj to przesadzil. Ale on chyba sobie sprawy nie zdaje, bo potrafi mnie z rownowagi wyprowadzic a za chwile troskliwie pyta czy to czy tamto jest zdrowe DLA dzidziusia , a ja niewiem czy mu tlumaczyc po raz kolejny ze stres I nerwy sa wlasnie najgorsze.... Uffff cierpliwosci. Dodatkowo zamienilam sie w strasznie drama queen I plakac mi sie chce z byle powodu.

To fajnie panicara. Dobry spontan. My ciut dłużej, ale też już po kilku miesiącach chcieliśmy mieć dziecko i się udało. Ja jestem po rozwodzie i wiedziałam kogo chce w życiu a do tego marzyłam o drugim dziecku. Nadal mnie strasznie mdli masakra jakaś!

Gość Panicara
biedna, ja juz coraz lepiej z mdlosciami. czasami tylko jak glodna jestem... a co do szybkich decyzji to nie ma reguly wiecej znam par ktore sie latami zbieraly do powaznych krokow i sie rozstali niz tych co dali sie poniesc i na szybko. :)

Gość Ja_815
My już 6 lat razem i 2,5 roku po ślubie. Od ślubu co roku w ciąży jestem. Mam nadzieję że tym razrem sie uda :))

Gość emkrk
panicara jestes hardcorowa ostro! ja bym się nie odważyła :D my też już po ślubie :)

Gość MarzenaK
Dziekuje wam dziewczyny bardzo, nie wiecie jaka ulga na sercu jak wszystko jest dobrze z dzidzia :-) ufff. :-) Ja z moim jestem 4 lata ale powiem wam szczerze ze nie pamietam zeby kiedy kolwiek sie poklocic hmmm chyba jeszcze to nie nastapilo i mam nadzieje ze nie nastapi hehe. A wy kobietki nie stresowac sie.

Gość gosść
Ja z moim znam sie 10 lat a po ślubie jesteśmy 4 lata :) Co do mdłości to jest o niebo lepiej :) jak sie pilnuje i jem co 2 godziny to mdłości prawie nie ma ale za to taki leń mnie dopadł :D Dziewczyny super że widziałyście sie z dzidziusiami i że jest wszystko w porządku :) ja jeszcze muszę czekać jakies 12 dni :( Gosia

Gość Panicara
haha no hardcore troche, sami sie z tego smiejemy nie raz, ale ja mam juz 29 lat, moj facet 35 wiec na co mamy czekac... kilka lat az bedzie trudniej sie starac o dziecko? oboje wiedzielismy czego chcemy. zamiedzkalismy razem odrazu wlasciwie. a te nasze sprzeczki to typowe dla polki z hiszpanem haha mamy oboje temperament i jestesmy uparci.

dziewczynki a tak z innej beczki: czego używacie do natłuszczania brzucha w ciąży? ja na początku kupiłam bio oil ale potem poczytałam, że zawiera coś tam i nie można stosować. Kupiłam zatem w rossmanie oliwkę babydream fur mama, ale mi nie pasuje. Ciężko się wchłania i zostawia tłuste plamy. Nie wiem co kupić. Może coś musteli ?

Ja tez używam oliwki z Jonsona taka w żelu gęstą i dla mnie odpowiada ale właśnie słyszałam ze większość matek sobie chwali Musteli ;) Trzeba próbować, kazdej z nas co innego będzie odpowiadalo ;) U mnie tak deszczowo i ciemno , ze tylko spać ;)

Gość Ja_815
Ja jeszcze nic nie używam, ale w poprzedniej stosowałam ta oliwka z rosmana i też mi nie pasowała :/

dziewczyny to smarować się :) ja jutro chyba skoczę do apteki i kupię mustelę

Gosia też staram się regularnie jest ale mimo to jeszcze są mdłości. Jutro zaczynam 12 tydzień więc liczę na to że już wkrótce się to uspokoi. My też się w sumie dość szybko zdecydowaliśmy, bo ja mam 32 a on 31 i to dla niego pierwsze dziecko. Myślę, że czasem człowiek to po prostu wie .... ze tak jest dobrze. Nawet jeśli kiedyś coś nie wyjdzie to tylko życie. Dzisiaj mamy inne czasy. Chociaż jestem zaręczona to nie wiem czy mam ochotę na drugie małżeństwo... jeszcze nie wiem :) Fajnie, że swoje fasolki oglądacie. Ja mam jeszcze 8 dni do USG ! :) Ja_815... na pewno tym razem się uda, bo teraz masz też nas !!! :p

Gość Panicara
dziewczyny ja od samego poczatku zaczelam uzywac kremu Velastisa z apteki na rozstepy, dwa razy dziennie smaruje brzuch i uda. ponoc im wczesniej tym lepiej. chociaz niestety duza role odgrywaja geny... jedne bez kremow i zero rozstepow a inne niestety cokolwiek by nie uzywaly to rozstepy beda.

Gość truskawkowa82
Cześć dziewczyny. Czy mogę dołączyć? W domu mam już dwójkę cudnych dzieciaczków, teraz czekamy na trzecie. Termin mam na 14. maja, ale na pewno będzie cc więc wczesniej. Pozdrawiam

Gość gosść
Ja kupiłam kilka dni temu zestaw z musteli - balsam do ciała i serum do biustu dla ciężarnych. Gosia

Hej truskawkowa...mamy ten sam termin :D chociaż wiem, że to cud jak się maluch rodzi w terminie oczywiście :) Witamy w klubie. Super, że już masz dwójkę. Dziewczyny ja dziś dałam radę trochę chatę ogarnąć na przylot taty a potem znów okropne mdłości. Ledwo żyję :( Mam nadzieję, że u was lepiej x

Gość truskawkowa82
Kama..wiem o czym mówisz. Mnie mdłości męczą w zasadzie od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mam wrażenie, że z dnia na dzień są gorsze.. A tutaj trzeba dzieciaczki ogarnąć, dom, coś UGOTOWAĆ... Brrr.. Ma wstręt do wszystkich zapachów, jedyne co mi przechodzi przez gardło to bułka z dżemem, albo z pomidorem

Gość truskawkowa82
31.10 mam bad. penat. W drugiej ciąży na rym etapie dowiedziałam się już kto pod serduchem siedzi. Ale chłopaka podobno łatwiej na tym etapie "zidentyfikować"

Gość truskawkowa82
Czy wam też obcina końcówki postów??? Grrr..