Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gooollll
Z zakupami się wstrzymuje, ale z wieściami powiedziałam prawie wszystkim

Gość gośćKasia
Witajcie, witam nowa mamusie:) ja_815 strasznie mi przykro, bardzo przejęłam się Twoimi doświadczeniami ale teraz będzie dobrze, jesteś bardzo dzielna kobietą trzymamy mocno za Was kciuki jak i za wszystkie nasze maleństwa:)ja dzisiaj po usg wszystko dobrze, wszystkie parametry w normie jestem szczęśliwa i spokojniejsza,plci jeszcze nie widać. Ja mam prawie wszystkie rzeczy po synku trzeba kupić tylko wózek, łóżeczko i drobne rzeczy chyba że będzie dziewczynka to trzeba będzie o wiele więcej, bardzo mnie kusiło aby już coś kupić ale jeszcze się troszkę powstrzymam narazie oglądanie zostało:) Spokojnej nocy.

Gość Panicara
gosc 16:53, zle sie wypowiexzialam, chodzilo mi o choroby genetyczne ktore moga byc potwierdzone lub wykluczone tym badaniem w 100% nie chodzilo oczywiscie o ogolne zdrowie dziecka. dowiem sie cos wiecej na ich temat i napisze, ja sama niewiem na czym polegaja, poprostu tak mi lekarka powiedziala jak rozmawialysmy o tym co mi pokrywa ubespieczenie. ja_815 jeszcze raz wyrazy wspolczucia i trzymam kciuki baaaardzo mocno. Kama jak dzisiaj mdlosci? ja mialam jakby lepsze samopoczucie w weekend a dzisiaj sie czuje jak w 6-7 tyg... znowu mdlosci, musze jesc co 2-3 h i piersi bola ze sie dotknac nie moge i prawie zasnelam na lekcji dzisiaj haha.

Gość Natka_21
Dziewczyny czy też macie takie brązowe plamienia? U mnie 10 tydz i zaczęłam się stresowac. Dodam że biorę juz duphaston i omega med optima forte

Natka jedz lepiej do szpitala aby sprawdzic czy wszystko w porządku. Ja zaczelam plamic w 9 i wylądowałam w szpitalu na obserwacji i dostalam duzo wspomagaczy. I teraz wiem ze gdybym tam nie trafiła to moglo by sie to zle skonczyc a juz wtedy tez bralam luteine.

Gość Natka_21
Krwi nie widziałam tylko takie brązowe jakby koniec okresu. Na początku też tak mialam i ustalone a teraz jest tego wiecej

Gość Panicara
Natka ja juz w szpitalu dwa razy bylam przez takie plamienia wlasnie. za kazdym razem mnie odeslali do domu i wszystko dobrze, powiedzial mi lekarz ze czesto sie zdarza w pierwszym trymestrze jesli to krwawienie-plamienie nie jest tak mocne jak okres. nic mi nie dali tylki kazali lerzec az nie przejdzie i zero sexu. z tego co czytalam to w polsce dostaja dziewczyny odrqzu jqkies leki a niektore zatrzymuja w szpitalu na obserwacji.mi kazali sie niczym nie martwic.

Gość Ja_815
Ja bym pojechała do szpitala na kontrolę. Niech zrobią usg, i zbadaja. Pewnie to coś nie groźnego ale lepiej trzymać rękę na pulsie. Każdy lekarz zawsze mówi że jakiekolwiek plamienua trzeba bezwzględnie konsultowac.

JA_815 strasznie współczuję straty, ale dobrze, że podjęłaś następną próbę, teraz na pewno wszystko będzie ok! Ja wczoraj miałam ogolne badanie krwi i moczu - na szczęście wszystko ok :) w sobotę do gina :)

Gość Ja_815
Dzięki dziewczyny za wsparcie :) Mnie dziś taki ból pleców złapał ze ledwo do pracy doszłam, coś strasznego. Trzyma do teraz... Przestraszyłam się i poleciałam do ginekologa bo oczywiście naczytałam się głupot na necie. Na szczęście wszystko ok, lekarz mnie zbadał na fotelu i zrobił usg, posłuchałam chwilę serduszka :))

lepiej dmuchać na zimne :) dobrze, że poszłaś do lekarza przynajmniej się uspokoiłaś :)

Gość Panicara
ja815 mnie te czasami pobolewa w plecach. ciesze sie ze sie uspokoilas, to najwazniejsze. ja dzisiaj przezywam cos strasznego, wymioty zawroty glowy... czy jest mozliwe ze objawy sie nasilaja w 12-13 tyg? to jakies dziwne.... mialam mdlosci itd ale dzisiaj jest najgorszy dzien od poczatkilu ciazy...

Gość Ja_815
Oj to współczuję, mdłości i wymioty są fatalne :( wiem że niektórym to nie przechodzi do końca ale dziwne że się nasiliło :/ oby przeszło Mnie też już bolały plecy ale to dziś to jakaś tragedia, ciężko byli nawet wstać z krzesła :/ oby jutro było lepiej.

Panicara ja tez dziś miałam najgorszy dzień, jestem w 10 tyg. Może przez pogodę? ciśnienie? czasami mi sie też wydaje, że moje samopoczucie zależy od tego co zjem dzień wcześniej

Ja dzis też zle sie czuję :/ Wczoraj i dzis wymioty , a od poczatku ani razu mi die nie zdarzyło . A dzis troche więcej popracowałam i z lóżka wstac nie mogę tak mnie plecy bolą :( Mogę czymś się smarować ?

Gość Ja_815
Czytałam że są jakieś maści ziołowe i polecają nagrzewac plecy najlepiej termoforem. Chyba to dziś wypróbuję :)

Gość Panicara
ja tez cos bede musiala cos poszukac na te plecy, bo postalam z zelaskiem chwile i mnie w pol lamie :/ dzisiaj wieczorem mam usg (do proby pappa) czy lekarz wam cos odrazu powiedzial na temat prawidlowosci lub nie czy czekalyscie na wyniki krwi? bo Pappa to wlasie analizq krwi + usg, ale czy na samym usg juz widac jak cos jest nie tak? zaczynam sie denerwowac. niektore z was juz mialy prawda?

Panicara ja miałam i z usg od razu ci lekarz powie co i jak. Wiec w polowie bedziesz juz wiedziec np. Czy jest kosc nosowa wykształcona jest to wazne bo jak jej nie ma to moze byc podejzenie choroby dawna tak samo przeziernosc karkowa tez bardzo wazne. No i tez sprawdzi serduszko i inne narzady. :-)

Gość Ja_815
Dokładnie jak mówi Marzena, lekarz sprawdza i mierzy wszystko więc dużo będziesz wiedzieć. Ja testu PAPPA nie robiłam.

Gość Mama AL
Jeśli chodzi o uzg od razu lekarz wszystko powie. W dobrym gabinecie dostaniesz tez analizę ryzyka na wykresach czyli odniesienie twojego wieku i parametrów usg do ryzyka urodzenia dziecka w obszarze podstawowych wad genetycznych. Masz jakieś wskazania do robienia tego testu? Nam po badaniach i wynikach lekarz odradzal robienie dalszych badań w tym kierunku w szczególności ze wyniki dobre a ten test obarczony jest większym zakresem błędu niż samo usg. NIFTY to test z krwi matki apstrac***acy dna płodu i ten test daje 99 %prawidlowosci wyniku jednak póki co jest on bardzo drogi.

Gość Panicara
nie mam dziewczyny zadnych wskazan, mam 29 lat moj partner 35 wiec wiekowo wliczamy sie do niskiego ryzyka, no i w rodzinie zadnych przypadkow. w hiszpani sie poprostu robi wszystkim kobietom bez zadnych wskazan,no chyba ze sobie nie zycza. i ja je wszystkie mam wliczone w ubespieczenie wiec nic dodatkowo nie place. prowadza mi ciaze w jednej z najlepszych klinik w zaragoza wiec podejrzewam ze sprzet bedzie przedni. dzieki za odpowiedz, ciesze sie ze tyle sie dzisiaj dowiem :) trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze. juz sie doczekac nie moge a badanie o 8...

Gość Mama AL
Bedzie będzie dobrze! ! Kciuki trzymane o daj znać co i jak?

Gość Panicara
dziewczyny wszystko super! wczoraj weszlam do gabinetu po 21.00 niezly poslizg... moje malenstwo ma 6cm, wszystkie parametry w idealenej normie. baaardzo sie rusza haha:)) dlatego nie mozna bylo zobaczyc plci, za tydzien odbiore wyniki pappa i zaniose do kliniki to moze jeszcze raz sprobojemy zobaczyc. strasznie szczesliwa!!

Gość Mama AL
Panikara gratuluję! !!! ☺ ☺

dziewczyny a powiedzcie mi w 10 tyg dalej jest usg dopochwowe? i te prenatalne ok 12-13 tyg też dopochwowe?

Gość Panicara
ja nie mialam dopochwowego juz. wczoraj i ostatnim razem przez brzuch. ale powiedziala mi na wstepie ze jak nie bedzie widac to zrobimy dopochwowo, ale nie bylo takiej potrzeby:)

Hej dziewczyny. Ja trochę ciszej, bo mój tata jeszcze jest a do tego mdłości dokuczają bardzo :( Widzę tu dużo się dzieje. Ja815 trzymam kciuki...! A prasuj tylko na siedzaco! Ja to ogólnie mam straszne problemy z kręgosłupem od lat i nie mogę stać dłużej niż parę minut. Panicara fajnie ze usg wyszło dobrze. Ja jeszcze mam 4 dni na moje. Aga może coś zjadłaś co ci zaszkodziło? Ja jeszcze czekam aż mdłości teraz osłabną i chyba pójdę do pracy. Napisałam już że albo nie przyjdę albo się spóźnię :/

Gość Mama AL
mkrk - lekarz zdecyduje jak zrobi usg tak żeby lepiej było widać lepiej dla pomiarów. Ja mam jakieś tam zięcia macicy i dopochwowo było by gorzej widać niż przez powłoki choć jestem raczej z tych grubszy pacjentek. ☺ Dzidzia jest duża wiec było widać idealnie. U mnie mdłości pojawiają się sporadycznie. Ale córka jest chora wiec mało śpię ostatnio i zmęczenie mnie zaczyna pokonywać.

Gość Ja_815
Super że wszystko ok Panciara, gratuluję :D u mnie było usg przez pocztę bo byłam już w 11 tyg. Nie mogłam sie doczekac :p ale następne już na pewno przez brzuch :)