Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Ewolucyjnie rzecz biorac, tylko najlepsze jednostki maja dzieci!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Nawet te co uchodza za "patologie" sa lepsze od tych "nie patologicznych" bogatych co dzieci nie maja! Raz: dlatego, ze wygrywa ten kto ma dzieci i zapewnia przedluzenie zycia swoim genom. Dwa: sa na tyle cwani, zeby wykarmic te dzieci. To wy bogaci bezdzietni jestescie frajerami, bo ta opluwana przez was "patologia" na was zeruje. Wy ich zywicie frajerzy! :D Dlatego oni sa lepsi od was. :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dok艂adnie. Potem frajerki p艂acz膮 偶e za p贸藕no. I sprowadzaj膮 na 艣wiat dzieciaka po 40 i w d***e maj膮 偶e ryzyko wi臋ksze. Najwy偶ej dziecko zap艂aci swoj膮 chorob膮 z ich g艂upot臋. To jest ten rozs膮dek i m膮dro艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ewolucyjnie mo偶e wygrywaj膮, ale pod wzgl臋dem szcz臋艣cia ju偶 nie koniecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wszystkie kobiety operuj膮 tak膮 sam膮 mantr膮: ja nie pierwsza lepsza, nie robie z byle kim, szanuje sie- cenie sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:-) tak sobie to t艂umacz. Zawsze to jaki艣 spos贸b, 偶eby si臋 dowarto艣ciowa膰. Pozdrawiam i mi艂ego dnia 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Turku膰
Ewolucja ludzi nie dotyczy od momentu gdy nie ma doboru naturalnego. Wi臋kszo艣膰 noworodk贸w prze偶ywa, medycyna ratuje ludzi ktorzy kiedy艣 nie do偶yliby doros艂o艣ci. Pozostaje jedynie efekt mutacji spowodowany mutagenami i promieniowaniem oraz dryf genetyczny. Ca艂a reszta to sama socjologia i psychologia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Micha艂121212
Turkuc, socjologia jest wynikiem psychiki, psychika jest wytworem polaczen neuronalnych w mozgu, mozg jest produktem ewolucji. ;) nie wazne, czy mamy narzedzie do ratowania zycia czy nie. W procesie selekcji naturalnej wszystkie chwyty sa dozwolone i wygrywaja najlepsi. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autor jest na poziomie zwierz臋cia i my艣li jak zwierz臋. Kieruje si臋 instynktami, to znaczy, ze jest na ni偶szym stopniu ewolucyjnym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
11:59 bo jestesmy zwierzetami debilu. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, jeste艣my zwierz臋tami idioto, ale jedni na ni偶szym stopniu ewolucji, drudzy ju偶 na wy偶szym. Ci najni偶si kieruj膮 si臋 jedynie pop臋dami i instynktami, ci drudzy kieruj膮 si臋 czym艣 bardziej wznios艂ym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Turku膰
Po艂膮czenia neuron贸w tworza si臋 w trakcie ca艂ego 偶ycia, a nie tylko od chwili urodzenia. Nie wszystkie zachowania da sie wytlumaczyc genetyk膮. Do ostej selekcji naturalnej dochodzi gdy warunki 艣rodowiskowe sa z艂e. Ma艂o pokarmu, choroba lub drapie偶nik dziesi膮tkujacy populacje. Cz艂owiekowi jako gatunkowi obecnie nic nie grozi. Jest mu dobrze jak p膮czkowi w ma艣le. Czasmi nawet a偶 za dobrze i od tego g艂upieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"...ci drudzy kieruj膮 si臋 czym艣 bardziej wznios艂ym." Taaa i zdychaja bezpotomnie, bo uwazaja, ze rozmnazanie jest ich nie godne, a oni stoja wyzej od zwierzatek. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Taaa i zdychaja bezpotomnie, bo uwazaja, ze rozmnazanie jest ich nie godne" I co z tego, ze zdychaj膮 ? Ka偶dy zdycha, a cz艂owiek inteligentniejszy dostrzega wi臋cej niuans贸w tego 艣wiata, i jego beznadziejno艣ci, dlatego r贸wnie偶 analizuje i ocenia, czy warto si臋 rozmno偶y膰. Cz艂owiek bez rozumu, kieruje si臋 pop臋dem, a potem dopiero my艣li.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co jest Ci z tym lepiej, 偶e niekt贸rzy "zdychaj膮 bezpotomnie"? Czujesz si臋 lepszy od nich? Pewnie jedyna 偶ycia, kt贸r膮 si臋 mo偶esz pochwali膰 to udane zap艂odnienie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
* jedyna dziedzina 偶ycia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
12:16 nie inteligentni, tylko depresyjni. :P 12:18 tak czuje sie lepszy od tych nieudacznikow. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak wida膰 dla niekt贸rych jedynym celem 偶ycia jest zrobienie sobie bachora. tylko pogratulowa膰 aspiracji, no, a teraz ju偶 wypierdala膰 do swoich chatek z g贸wna i gotowa膰 zup臋 ze szczawiu 偶eby wykarmi膰 rodzink臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
on sie moze pochwali膰 jedynie wytryskiem do muszli klozetowej aaa:-D :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie inteligentni, tylko depresyjni. - depresja wynika w艂a艣nie z analizy, 偶e ten 艣wiat jest tak skonstruowany, a nie inaczej. Ci drudzy nawet nie bior膮 tego pod uwag臋, bo nie my艣l膮, nie maj膮 g艂臋bi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wszyscy potrafi膮 analizowa膰, a nawet 艣miem twierdzi膰, 偶e zdecydowana wi臋kszo艣膰 nie potrafi tego robi膰. A p艂odzi膰 potrafi ka偶dy. 呕yjemy w spo艂ecze艅stwem, kt贸re zajmuje si臋 dzie膰mi os贸b, kt贸re nie s膮 w stanie si臋 zaj膮膰 swoim potomstwem (s膮 domy dziecka itp.). W tym 艣wietle argument o zdolno艣ci do wykarmienia swoich dzieci, kt贸ry 艣wiadczy艂 mia艂 o niejakiej wy偶szo艣ci tych co si臋 rozmna偶aj膮 nad tymi, kt贸rzy tego nie robi膮 jest kompletnie nietrafiony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
A co mnie obchodzi ewolucja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z punktu widzenia ewolucji, rzeczywi艣cie chodzi o przekazanie gen贸w. Tylko co z tego? Ma艂o mnie obchodzi czy jestem lepsz膮 osob膮 z punktu ewolucji czy gorsz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to ty sobie przed艂u偶aj geny(ktorych pod 7,5 mld ludzi i tak nikt nie zauwa偶y), a ja jad臋 na costa rica, no i jeszcze mi zostanie kasy, to powiem, ze lubie ladne przedmioty, lenistwo i cisze. Pa :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ci lepsi kieruj膮 si臋 czym艣 wznios艂ym hahaha 偶e nikogo odpowiedniego nawet znale藕膰 nie potrafi膮. Czuj膮 si臋 ponad p****y z kt贸rymi ka偶dy ba艂 by si臋 mie膰 dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ja wybieram bycie ewolucyjnym przegrywem. Nie chce powiela膰 swoich gen贸w, by膰 w ci膮偶y, rodzi膰, nia艅czy膰, martwi膰 si臋 non-stop czy dzieciak poradzi sobie w zmiennym nieprzewidywalnym i pod wieloma wzgl臋dami brutalnym 艣wiecie. 艢rednio mi si臋 u艣miecha skazywanie kogo艣 na niekoniecznie udane 偶ycie i pewn膮 艣mier膰, bo w ko艅cu wszyscy umrzemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szcz臋艣ciara1
hahahahaha - to ja te偶 wol臋 by膰 ta "gorsza ewolucyjnie" i jednak nie w膮cha膰 przez 2 lata kupy, rzyg贸w, ty膰 si臋 jak 艣winia i sta膰 si臋 k艂臋bkiem nerw贸w. Wol臋 dalej rozwija膰 moje pasje, je藕dzi膰 na wycieczki zagraniczne, mie膰 czysto w domu, spotyka膰 si臋 ze znajomymi, wychodzi膰 do teatru, kina,poznawa膰 nowych ludzi, je藕dzi膰 na kursy i pi膮膰 si臋 po szczeblach kariery. Jednak kto艣 musi zarobi膰 na moj膮 emerytur臋, wi臋c dobrze 偶e s膮 jeszcze te wybitne jednostki kt贸re maj膮 du偶o dzieci !! licz臋 偶e dzi臋ki 500 plus b臋dzie ich jeszcze wi臋cej.... Ka偶da silna jednostka powinna u偶ywa膰 m贸zgu i zdawa膰 sobie spraw臋 z tego 偶e za rok nasze pa艅stwo wycofa si臋 z projektu ale na szcz臋艣cie inteligentne ,silne ewolucyjnie rzecz bior膮c jednostki zd膮偶膮 uszcz臋艣liwi膰 przysz艂ych emeryt贸w. Dzi臋kuj臋 Wam za to ca艂ego serca .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Ci lepsi kieruj膮 si臋 czym艣 wznios艂ym hahaha 偶e nikogo odpowiedniego nawet znale藕膰 nie potrafi膮" x Nie przysz艂o ci do g艂owy, 偶e mog膮 nikogo nie szuka膰, bo nie chc膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
19:47 temu debilowi nawet nie przysz艂o do glowy, ze sa ludzie zwyczajnie bezp艂odni ktorzy dzieciakow miec nie moga-a mimo to chc膮 by膰 razem. A co dopiero takie rzeczy..? to ju偶 zdecydowanie zbyt wiele na jego umys艂.

Udost臋pnij ten post