Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siedzę na plaży i nagle słyszę tekst o arabce w burce...

Polecane posty

Gość gość

siedzę na końcu, mija mnie zakonnica z dzieckiem, w sumie ciekawe czyje to dziecko, ale mniejsza. przeszła, za chwilę idzie starsze małżeństwo i facet nagle do zony-nie idziemy tam (i wskazuje kierunek w którym poszła zakonnica) tam jedt jakas arabska w burce białej, pewnie będzie robić zamach.. ten świat już całkiem zwariował :O

Gość gość
teraz to wszędzie widzą ciapakow

Gość gość
no ale co się dziwisz? może przesadna reakcja,ale ludzie się boją. o ile w Polsce jeszcze jest relatywnie bezpiecznie,o tyle w innych europejskich krajach niekoniecznie, ludzie boją się jeździć pociągami,wysyłać dzieci do szkoły,chodzić na koncerty i festyny... Ktoś,kto tego środowiska nie zna,bagatelizuje. Ale prawda jest taka,że nie jest bezpiecznie.

Gość gość
ale czy zakonnice nie sa dokladnie tak samo pozakrywane?

Gość gość
Dziwisz się ? Mieszkam w Austrii, w średnim miescie i czuje sie w miarę bezpiecznie. Pojechałam tydzień temu do Salzburga, usiedlismy w regionalnej, tradycyjnej restauracji w ogródku. W przeciągu kilku minut do 2 stolików obok przysiadla się kilku osobowa muzulanska rodzina ( kobiety osobno, faceci osobno). Zachowywali się głośno, rozmawiając w swoim języku (kilka razy dalo się usłyszeć Allah itd itp). Kobiety w większości zakryte, jadły zupę z jednego talerza a faceci wyklocali się z kelnerka dlaczego podają tak znikoma ilość potraw z drobiu, wolowiny lub ryb (w tradycyjnej austriackiej restauracji większość potraw jest z wieprzowiny). Ten cały opis w sumie dałam dodatkowo bo to co chciałam głównie napisać to reakcja pozostałych gości restaurscjii. Szczerze ? Zerkanie non stop na tych ludzi, szeptanie do siebie i dająca się wyczuć napięta atmosfera. Taka tu panuje psychoza w większych miastach i nie ma się co temu dziwić

Gość gość
A słyszałaś jak ostatnio ktoś się wysadził na zwykłym tureckim weselu? Nawet zwykli szarzy ludzie z nieznaczącej mieściny nie mogą żyć w spokoju.

Gość gość
ale ja nie pisze że coś nie tak z tym dziadkiem tylko ze światem żeby człowiek nie mógł czuć się bezpiecznie.