Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMANY

Wszystkie ciaze zagrozone! Paranoidalne podejscie do ciaz w Polsce.

Polecane posty

Gość gość
No to ci się poszczescilo. Ciesz sie, ze nie miałas problemow z ciąża, a innym kobietom daj spokoj. I tak żadna tu nie zrezygnuje ze zwolnienia tylko dlatego, ze jakas kafeterianka jej każe... Wiec dajcie sobie spokoj.

Gość gość
Kobiety w Polsce to tak maja takie male "ksiezniczki" zadna nawet smieci nigdy nie wyrzucila a ciaze i dzieci wykorzystuja do swoich celow. Kobiety w tej chwili maja monopol na dzieci i wykorzystuja ropropagowany mit o milosci matki i dziecka.

Gość gość
Do gość 9.01 bo na zachodzie kobiety nie kombinują dlatego sa lepiej traktowane! Ja bym odbierała dzieci i tym co juz w 3-4 tc zle sie czuja i tym wszystkim nawiedzonym staraczkom co im piersi i brzuch rosna po sexie! Jak dla mnie to sa osoby niestabilne emocjonalnie i kombinatorki nie przystosowane do normalnego życia. Nie mówiąc juz o tym faszerowaniu sie lekami podtrzymującymi ciaze w pierwszych 3 mc...

Gość gość
Ja pracowałam do 7 miesiąca. Mam wiele koleżanek, które poszły od razu na L4, ale żadns nie poszła bez powodu. Dziś mają zdrowe dzieci i kto wie czy by ciążę utrzymały gdyby pracowały

Gość gość
bingo! bo na zachodzie zatrudniajac kobiete wiesz ze nie zatrudnasz kombinatorki tylko dobrego pracownika i lojalnego pracownika ktory owszem ze wzgledu na plec moze zajsc w ciaze ale nie zrobi tego 2 dni po podpisaniu umowy nie ucieknie z marszy na zwolnienie i nie bedzie siedziala na nim 9 mies plus 3 lat na wychowawczym

Gość gość
W Polsce to na za duzo pozwalamy kobietom. Przyjdzie taka do pracy i zaraz l4 a nawet tygodnia nie przepracowala. Pracodawca potem ma taka babe na utrzymaniu i musi zatrudnic na ten czas kolejna osobe.

Gość leśna landrynka
Myślę, że autorka wystarczająco dosadnie wyraziła swoje stanowisko - jeśli ciąża jest zagrożona, to nie ma sensu jej utrzymywać na siłę. Selekcja naturalna. Tylko powiedz to kobiecie, dla której to nienarodzone dziecko jest całym światem - ta walka o utrzymanie ciąży i emocje z tym związane są tak samo naturalne jak Twoja selekcja. Skoro się nudzisz przy niemowlaku i masz za dużo wolnego czasu, to może znajdź sobie jakieś pożyteczne hobby, zamiast tłumić swoje kompleksy przez internet, ziejąc jadem na cudze wybory.

Gość gość
ja nie miałam zagrożonej, a na l4 byłam od 5 miesiąca ciąży, po co miałam tyrac po 12,14 godz jak i tak miałam płacone... :P

Gość gość
Dlaczego wy wrzucacie wszystkie ciężarne do jednego wora? Ja pracowałam długo, wzielam l4 dopieto jak sie zle czulam i juz było mi ciezko z brzuchem, ale to i tak dopiero wtedy gdy przyuczylam nową osobę. Owszem, jest mnostwo kombinatorek i przez taka jedną ja też kiedyś nie dostalam pracy. Poszlam na rozmowę bo szukali na szybko osoby za kobiete, która po dostaniu umowy przyniosla l4 z powodu ciąży. Jak się dowiedzieli, że jestem młoda mężatka, to już nie kontynuowali rozmowy. Pracę znalazłam w innym miejscu, pracowałam dwa lata zanim zaszlam i odeszłam jak znaleźliśmy kogos nowego i go nauczylam.

Gość gość
zamiast myslec o kopulowaniu trzeba sie bylo ksztalcic to nie musialabys teraz tyrac:o

Gość gość
10.16 myślę, że ten jad jest właśnie z zazdrości. One haruja, ty lezysz i pachnieć i tak samo macie płacone. Zobaczysz jak cie zaraz zazdrosnice zjadą.

Gość gość
O juz nawet jedna sie odezwala 10.18 :D i co ze kopulowala, teraz sobie lezy i ma za to placone a ty musisz tyrac :p

Gość gość
Autorko: Jesteś zwykłą idiotką a Twoje teorie to stek bzdur. Przykład o twojej matce palącej fajki to świetny przykład twojej głupoty. I może te fajki nie spowodowały alergii u ciebie, ale na pewno masz gorszy przepływ między komórkami w mózgu.

Gość gość
dziś zamiast myslec o kopulowaniu trzeba sie bylo ksztalcic to nie musialabys teraz tyracpechowiec.gif o wiedziałam zazdrosnico, wlasnie się wykształciłam i dlatego mogę sobi pozwolić na l4 od 5 miesiąca mimo, ze bardzo dobrze się czuje...użyj innych argumentow, bo nie trafilas...:P

Gość gość
gość dziś ja nie musze tyrac , ja pracuje i robie to co lubie bo postawilam na edukacje , jak sie pracuje w swoim zawodzie i robi sie to co cie interesuje i masz z tego satysfakcje to w takim przypadku praca nie rowna sie tyraniu ale czy taka prosta baba jak ty to zrozumie? watpie:O

Gość gość
O juz nawet jedna sie odezwala 10.18 smiech.gif i co ze kopulowala, teraz sobie lezy i ma za to placone a ty musisz tyrac jezyk.gif x dokładnie!!! :P

Gość gość
W Polsce same księżniczki , co druga to z cukru zrobiona. Do pracy nie , w kolejce poczekać nie , nic tylko siąść i pachnieć 9 mcy. Żal patrzeć jak okradają państwo leniwe krowy , później 500+ i dlatego Polska w ruinie

Gość gość
gość dziś malo tego , przez takie bezmyslne krowy , normalne uczciwe kobiety jak pani z 10:17 dostaja rykoszetem

Gość gość
10.27 kolejna zazdrosnica :D ehhh ale żal d**e sciska. A wiesz ze oprócz 500 plus dostaną becikowe?

Gość gość
10.32 no widzisz, różne są kobiety, jedne kombinuja, drugie są uczciwe i za to obrywaja. To już chyba bardziej się opłaca kombinowac :o

Gość gość
10.27 a co mnie Polska obchodzi, albo ktoś inny. Ja się patrze na siebie i moje nienarodzone dziecko, żeby nam było dobrze, a nie komus...Czy mna się ktoś przejmuje, albo moim dzieckiem? Nie!(nikt procz rodziny) Nikt za mnie pracy nie zrobi...nikt nie da mi gwarancji ze mojemu dziecku to nie zaszkodzi, a jeśli by się mu cos stało kto będzie rozpaczal, opłakiwał moje zdiecko? Polska, rząd, a może ty? Nie! Ja! I tez nikogo to nie będzie obejdzie. A i darujcie sobie komentarze, ze trzeba było się kształcić, bo akurat jestem farmaceutka i swoja prace lubię (pracowalam 8 lat bez przerwy)... Tak jestem w ciaży i leże i pachne! a kto bogatemu zabroni! :P

Gość gość
ale w ten sposob rynek pracy dla kobiet w Polsce nigdy sie nie zmieni, to jest droga do nikad i to nie wrozy niczego dobrego

Gość gość
bardzo mało kobiet jest na tyle rozgarniętych ;) żeby wiedzieć że podtrzymanie ciąży od 6 tygodnia, to nie jest najlepsze rozwiązanie...nie mówię o kolejnej groźbie utraty, kiedy znana jest przyczyna i np. dotyczy matki a nie dziecka... ale to też nie jest do końca tak że kobiety wymuszają zwolnienia często to właśnie lekarze już od początku wciskają, ja tak miałam! ale nie skorzystałam...

Gość gość
gość dziś malo tego , przez takie bezmyslne krowy , normalne uczciwe kobiety jak pani z 10:17 dostaja rykoszetem x i kto na tym lepiej wychodzi? moja wina, ze jesteście takie głupie i naiwne...? to zbawiajcie Polske dalej, niech żłoby mają więcej i więcej. Nie każdy kto ma l4 jest kombinatorem, bo inaczej jak na l4 idziesz po 5 latach a co innego po 2 tygodniach czy miesiącu pracy, to jest kombinowanie... zresztą jak ci tak zal tez zacznij kombinować...

Gość gość
a co mnie Polska obchodzi, albo ktoś inny. Ja się patrze na siebie i moje nienarodzone dziecko, żeby nam było dobrze, a nie komus. x masz dzieci i chcesz zeby zylo godnie w tym kraju , zeby nie musialo sie tulac za chlebem po swiecie , zeby mialo dobra prace i warunki na zalozenie swojej rodziny a jednoczesnie piszesz takie straszne rzeczy

Gość gość
Nie , nie ściska mi żal d**y bo nie jetem smierdzacym leniem . Ja w ciąży pracowałam do 8 miesiąca i nie tylko przeżyłam ale i dziecko przeżyło i urodziło się zdrowe. A na to marne becikowe to sr*am bo dzięki temu że pracowałam podczas ciazy zrobiłam dokładnie 32 razy więcej niż to zakichane becikowe

Gość gość
Skoro jesteś taka głupia, że trzeba Ci tłumaczyć oczywiste fakty to proszę bardzo, już piszę czemu kobiety w ciąży idą na zwolnienie: 1 . Kobieta, która cały dzień spędza przy komputerze zgodnie z prawem polskim powinna mieć skrócony wymiar czasu pracy. W teorii, bo w praktyce szefowie mają to gdzieś. Również w teorii szkodliwe warunki pracy powinny być zmienione, a nie są. Pracodawcy w stosunku do pracowników nie są uczciwi, więc pracownice odpłacają tym samym - taka prawda. Sama znam osoby, które warunki pracy mają nieciekawe i szły szybko na zwolnienie, ale znam też takie które pracowały niemal do końca, ale w pracy bajka. Powód pierwszy: w większości prac nie pracuje się bajkowo. 2. Stres szkodzi dziecku. Stres może spowodować utratę zdrowej ciąży, zdrowego dziecka (może w wyniku stresu powstać krwiak, może zacząć się odklejać łożysko, może dojść do przedwczesnych skurczy). To nie są mity, ale fakty. Mam koleżankę, która poroniła zdrowe dziecko w 12 tygodniu z powodu silnego stresu w pracy (na 100% zdrowe, robiła badania). 3. Czy nigdzie na świecie tak nie ma tego nie wiem. Wiem za to, że w cywilizowanych krajach inaczej traktuje się pracowników (z szacunkiem), zarobki są inne, więc w razie czego niepracująca przyszła matka to nie problem. 4. Proszę mi udowodnić, że gdyby nie można było chodzić na L4 to rodziłoby się tyle samo dzieci. 5. Co do ilości urodzonych dzieci jesteśmy daleko w tyle za większością krajów, chyba więc warto powalczyć o każde nienarodzone dziecko? 6. "Jak masz poronić to poronisz" - nieprawda. Duża część poronień nie jest spowodowana wadliwym zarodkiem, ale innymi chorobami, na które pomaga właśnie leżenie, leki, odpoczynek. Spytaj lekarza o poronienia to się dowiesz. 7. Skoro tak porównujesz obecne czasy do czasów wojny to zacznij żyj w takich skrajnych warunkach jak wtedy, skoro to takie normalne. Jeśli dla ciebie śmierć, choroby, niedożywienie i wiele innych to "takie nic", że spoko, można rodzić dzieci to wyjedź do Afryki, gdzie są konflikty i tam zajdź w ciążę, a co. 8. "naprawde potrzeba silnej chemii, toksyn, dzwigania wyjatkowych ciezarow itp. zeby ciazy zaszkodzic. Byly badania na ten temat" - poproszę o linka do tych badań. Zaś co do utrat ciąży: sama borykam się ze schorzeniem, które może powodować utratę ciąży, znam osoby z tym samym schorzeniem i znam mnóstwo przypadków, kiedy byle pierdoła przy tym schorzeniu może doprowadzić do katastrofy. 9. "Wasze matki nie tylko pracowaly w ciazy z wami ale polowa jarala fajki i okazjonalnie pila alkohol." A teraz borykamy się ze skutkami tej "mądrości" naszych matek. 10. Rehabilitacja to wymysł powiadasz, dziwna sprawa, bo moje pokolenie to pokolenie krzywych kręgosłupów z powodu braku rehabilitacji, lub niewłaściwej rehabilitacji. 11. "Teraz jestem na macierzynskim i po prostu sie nudze, nawet przy tylu rzeczach jakie trzeba zrobic przy niemowleciu. " Gdybyś była mądrym człowiekiem to znalazłabyś ciekawsze zajęcie niż d***bywanie innym przez internet.

Gość gość
a co mnie Polska obchodzi, albo ktoś inny. Ja się patrze na siebie i moje nienarodzone dziecko, żeby nam było dobrze, a nie komus...Czy mna się ktoś przejmuje, albo moim dzieckiem? Nie!(nikt procz rodziny) Nikt za mnie pracy nie zrobi...nikt nie da mi gwarancji ze mojemu dziecku to nie zaszkodzi, a jeśli by się mu cos stało kto będzie rozpaczal, opłakiwał moje zdiecko? Polska, rząd, a może ty? Nie! Ja! I tez nikogo to nie będzie obejdzie. X Święta racja. Każda siedząca na zwolnieniu ma w dupie komentarze niedorozwiniętej autorki. A niech ona sobie i tony węgla przerzuca - jej sprawa, jej dziecko.

Gość gość
Gdyby l4 nie było platne 100 procent to nikt by bez powodu tak szybko na zwolnienie nie lecial. Taka prawda.

Gość gość
Nikt nie powinien interesować się cudzym brzuchem i d...a. Jak kobieta chce iść na L4 niech idzie. Jest wiele sytuacji o których postronna osoba jak autorka tematu nie ma pojęcia a dorabia swoją teorię i zakłada durne tematy. Dla autorki tez bym była taką oszustką i kombinatorką, chcącą wykorzystać biednego pracodawce. Jestem po 3 nieudanych ciążach każde dziecko było zdrowe, po operacji, i jeśli zajdę w ciążę od samego początku muszę się oszczędzać, wstanie do wc na szybki prysznic i ewentualnie żeby herbatę sobie zrobić czy kanapkę. Ale dla autorki będę kombinatorką i lewusem migającym się od pracy a nie kobietą która jest gotowa na wiele by tylko szcześliwie donosić ciążę.