Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek

Polecane posty

Hope 10 dpt miałam progesteron 8. Fajny ten pomysł z badaniem progesteronu:-) MaBo szczesliwej podróży :-) Odzywaj się do nas co jakiś czas.

Peonia ależ wiadomość :) niech beta pieknie rosnie jak i kazdej kolejnej starajacej sie dziewczynie :) Trzymam kciuki ! Vicky straszne co przeżyliście, podziwiam za siłę i postawę.

Peonia Cz. przy progesteronie 8 kazała mi zwiększyć dawkę Utrogestanu na 3x3. Bo ten się ponoć szybciej wchłania.

Peonia z tego , kiedyś gdzieś czytałam to powinno sie robić betę w tym samym labo o podobnej porze. A ja cierpliwie czekam do jutra :) przepraszam, ze Was wczoraj męczyłam trochę pytaniami odnośnie testowania :) peonia dalej nic nie czujesz?:)

Dziewczyny dobrze mówią, nie czekaj na wizytę i drugie badanie tylko dołóż sobie utrogestan a jak masz to tez duphaston. Bo chyba wesołek miała progesteron 10 i dr. Cz powiedziała jej ze jest niebezpiecznie niski wynik.

Dalej nie mam kompletnie żadnych objawów. Gdyby nie ta beta, to w życiu bym nie uwierzyła, ze jestem w ciąży.

Tasia, właśnie staram sie nie panikować, tylko kasiurek pytała, czy nadal nie mam objawów, to odpisałam. Jestem dobrej myśli, ze w końcu bedzie dobrze. Na ile dni dali ci L4, juz ciążowe, tak?

wczoraj ciążowe dostałam, zwolnienie mam do następnej wizyty. A Ty zostajesz na zwolnieniu czy wracasz do pracy

Ja zostaje na zwolnieniu. Jak bedzie wszystko dobrze, to juz nie wracam do pracy :)

Peonia Ty wczoraj podawałaś linka do tych tabletek holistic B12, mam też Mthfr i właśnie szukam na necie i myślę czy je kupić. Ty to masz tabletki do ssania?? Jak to nie byłaś Ty to sorki ale tyle nas tu że nie ogarniam ;) nie szukam strony tylko chodzi mi o to czy są to te do ssania:)

Tak, to sa te tabletki do ssania. Jest tam 100 szt, wiec starczy to na 3 miesiące. Tanie nie sa, ale za to smakują jak cukierek :p

PEONIA a lekarz widział Twój wynik? Może napisz do niego SMS lub poproś żeby do Ciebie zadzwonił - albo sama zadzwoń na nr podany na karcie z inf po transferze. Kasiurek o której jutro beta? JA się bardzo zaczęłam bać - może dlatego, ze wiem, ze teraz wszystko było idealnie i jak nie zaskoczy tzn ze ze mną jest po prostu coś nie tak :( takie ciagniecia w dole ciągle czuję :( czasami słabiej, czasami taki silny skurcz :( załamana jestem już tym wszystkim , potem przez pół dnia nic kompletnie. Wiem , ze panikuje - sorki - płakać mi się chce.

kasiurek ja miałam bete 8dpt 28,3, wiec jak ma wyjść to wyjdzie peonia ja nic nie czułam do 12tc, wiec czasami objawy wcale nie muszą się pojawić mandy ja chyba coś przegapiłam, dlaczego zdecydowaliście się na amniopunkcje, jaki wam wyszedł wynik PAPP-A? trzymam kciuki bedzie dobrze

Hope takie ciągnięcia to dzidzia sie pewnie zakopuje w endo :) mnie w tej ciazy ciaglo i po transwerze takze oby to byl dobry objaw:)

Gość Sunshine_111
Mandy, ja głęboko wierzę, że będzie dobrze! Hope, to ciągnięcie to bardzo dobry objaw! Czytałam o tym, a potem sama to miałam, wtedy jak mi się udało na chwilę!

Peonia gratuluję teraz do przodu niech kropek rośnie i się dobrze rozwija. Kasiurek trzymam nadal kciuki, cierpliwości.. ja przy pierwszym również nie miałam żadnych objawów aż do 9/10tc. Będzie wszystko dobrze. Vicky nie odpuszczaj, z lekarzami ciężko niestety jest wygrać ale trzeba próbować żeby nie czuli się bezkarni!! Dzwoniłam do dr Piekarz i mówiłam że nie dostałam na wizycie usg żadnych zastrzyków to powiedziała że powinnam już wziąć dzień przed transferem fragmin 5000. Dzisiaj pierwsze kłucie a jutro transfer!

Hope, dr Mercik oglądał i betę i progesteron. Pytałam, czy nie za niski, to mi powiedział, zeby sie tym nie przejmować, bo teraz urośnie. Przepisał mi tez duphaston 3x1. Bede stosowała dodatkowo utrogestan 3x3, żebym na prawdę zrobiła wszystko, co sie da. Hope, rozumiem twój nastrój. Mi tez sie chciało płakać dzien przed i w dzien bety. Byłam cała zrezygnowana. Trzymam kciuki za ciebie. uda sie teraz! Stres jest nieunikniony. Musimy to przetrwać, pózniej bedzie tylko lepiej.

Gość Sunshine_111
Czyli mamy jutro 3 bety: Kasiurek, Maniofranio i Peonia :) Trzymam kciuki!

Gość gość
Faktycznie niski poziom progesteronu trzeba brać sztuczny nie czekajcie jsk mówią lekarze aż coś się będzie działo tylko bierzcie duphaston czy utrogestan i będzie dobrze! pozdrawiam MaBo

Catarina na usg nt 3,4 i Pani dr nie widziała przewodu żylnego, reszta ok, ryzyko zd 1:42 :-( Po PAPPa trochę lepiej, oba wyniki w okolicach 1 MOM, ryzyko 1:198, dalej duże, a wiadomo, że usg najważniejsze :-( Boję się bardzo

mandy nam wyszło PAPP-A 1:48, na usg nic nie niepokoiło nie zdecydowaliśmy sie na amniopunkcje ani na żaden inny test typu NIFTY, albo HARMONY byliśmy na konsultacji u genetyka, nie było żadnych obciążeń, z jednej bądź drugiej strony. Na drugich badaniach dalej obraz USG bez zarzutu, wiem ze to bardzo indywidualna sprawa ale cholernie bałam się zrobić amniopunkcje, z drugiej zaś strony wiedziałam ze nie usunę tej ciąży. Musisz myśleć pozytywnie, wierzyć w swoje dziecko, a wykorzystanym limicie szczęścia nawet nie myśl.

Gość catarina99
mandy nam wyszło PAPP-A 1:48, na usg nic nie niepokoiło nie zdecydowaliśmy sie na amniopunkcje ani na żaden inny test typu NIFTY, albo HARMONY byliśmy na konsultacji u genetyka, nie było żadnych obciążeń, z jednej bądź drugiej strony. Na drugich badaniach dalej obraz USG bez zarzutu, wiem ze to bardzo indywidualna sprawa ale cholernie bałam się zrobić amniopunkcje, z drugiej zaś strony wiedziałam ze nie usunę tej ciąży. Musisz myśleć pozytywnie, wierzyć w swoje dziecko, a wykorzystanym limicie szczęścia nawet nie myśl.