Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy puścicie swoje dziecko na szkolne wyjście na "Smoleńsk"?

Polecane posty

Gość gość
" jeżeli w szkole pozwalają to znaczy ze to odpowiedni wiek i nie ma sie czym martwic " Serio nie wiesz, że dyrektor w szkole mocno zalezy od polityków i zrobi wiele by pozostać na stołku?

Gość gość
Ta bo na bank dzieci poniżej szkoły średniej interesuje jakiś Smoleńsk i będą się zastanawiać czy to prawda i czy to był zamach czy nie... Po pierwsze nie widze sensu pokazywania dzieciom politycznych filmów, bo zwyczajnie ich to nudzi i nie kumaja tego, ale też nie ogarniam czemu tak się boicie pokazać go dzieciom. Jak idą cała klasa niech idą, na co uzewnetrzniac swoje poglądy przez dzieci?? Nic zadnemu sie nie stanie jak to zobaczy, a zapomni pewnie w chwili wyjścia z kina. Serio nie reagujecie jak synkowie w podstawówce grają w gta, które jest od 16 lat, potem rosną wam agresorzy, a boicie się jakiejś propagandy... stuknijcie się we lby

Gość gość
Nie, tak jak naciagany jest "Niemy krzyk", nie ma w tym prawdy, a dzieciom sie sni po nocach.

Gość gość
Zależy czy szkoła otworzy też dyskusje na inne poglądy w tej sprawie. I nie rozumiem dlaczego rodzice zgadzają się by szkoły organizowaly takie wyjścia bez dyskusji! Tak jak z religią jest możliwość wyboru tak i z propagandą. Jak w zeszłym roku babka od wos nagadywala na Wałęsę to poszłam do niej i chciałam wyjaśnień. Nie chodzi mi o jej prywatne poglądy ale i to że mówi o subiektywnych ocenach dzieciom nie podkreslajac ze to tylko jej zdanie a jakby to byly fakty! Trzeba z dziećmi rozmawiać! U mnie przy stole są dyskusje o politYce, religii czy aborcji. Różnimy się w poglądach ale na siłę nie przekonhwujemy do nich!

Gość gość
Ze szkołą chodziliśmy na tak głupie, nudne i pozbawione polotu filmy (pamiętam), że Smoleńsk nie jest pewnie przy nich niczym szczególnym :D. Zresztą samo wyjście do kina ze szkołą dla dzieciaków to atrakcja, więc czemu mam nie puścić? Moje dziecko nie wzoruje się na filmach, żadnych ani serialach, wie, że to wszystko fikcja a nawet jeśli na faktach to jest tylko czyjś punkt widzenia a nie prawda objawiona i jedyna. Zresztą ja i mąż mamy często odmienne zdanie od tego co powszechnie głoszą, więc musiałabym w ogóle telewizji nie włączać przy dziecku, gdy tam mówią np. o uciemiężonych ukraincach o których ja mam jak najgorsze zdanie itd.

Gość gość
Tak czytając fora i ogladając telewizję, to można odnieśc wrażenie, że wybory w Polsce były sfałszowane, a 99% ludzi na nich nie głosowało. Mamy więc dyktaturę poprzez zamach stanu. Naprawdę, mam takie odczucia, mimo, ze ja nie jestem za Pis czy tez PO, czy tez podobnymi formacjami. komedia...:D

Gość gość
Gosc 20.13 tez odnosze takie wrazenie a przeciez wszyscy mowili "brawo PIS" jak sprzeciwiali sie oni wpuszczaniu brudasów do Polski, i tylu ludzi było wierzących na światowych dniach młodzieży.

Gość gość
A ja nawet na nikogo nie głosowałam. Mam swoje poglądy - akurat jestem przeciwna większośc***artiom (a może wszystkim, ale jakichś malutkich, lokalnych nie znam więc nie mi sądzić), bo większość jednak albo tylko gada, albo wprowadza w czyn jedynie mini-mini sensowne zmiany. Jednak mam wrażenie, że teraz ludzie wstydzą się przyznawać na kogo głosowali. Ja zresztą też nie klepię, że nie głosuję bo zaraz się rzucają "to obywatelski obowiązek, nieważne na kogo, wazne by głosować".

Gość gość
Nie, nie pozwole dziecku pojsc na ten film. Tak sie sklada, ze mam znajomego posla PiS i bardzo skutecznie zniechęcił mnie do obejrzenia. Probowalam z nim podjac dyskusje poniewaz ogladal juz go. Niestety w ogólnym brzmieniu wygladalo to tak "to jest prawda, a kto nie wierzy ten nie powinien nazywac sie Polakiem".

Gość gość
I co myślicie, ze dzieci przyjdą do domu pełne wrażeń i beda prowadzić polityczne dyskusje po tym filmie? :D eh baby, lepiej pomyślcie jakie paznokcie teraz zrobić :D

Gość gość
"I co myślicie, ze dzieci przyjdą do domu pełne wrażeń i beda prowadzić polityczne dyskusje po tym filmie? smiech.gif eh baby, lepiej pomyślcie jakie paznokcie teraz zrobić" Tylko zaprezentowałaś totalną ignorancję. A jak komuna działała? jak wszelka propaganda działa? Nie wiesz? To poczytaj o historii Kim Ir Sena - człowiek nikt, stał się magicznie słońcem narodu. A też się zaczynało od "co tam szkodzi pójść na plac poświętować coś tam jak inni idą, przecież dziecko mi nie wróci pełne wrażeń,". Skoro tego nie rozumiesz Ty i Twoje dzieci jesteście świetnym celem dla takich ludzi. Nie zdajesz sobie sprawy z podstawowych praw i zasad :O I jeszcze jesteś z tego dumna.

Gość gość
19:36 JESTEM Z TOBĄ!!!

Gość gość
21:12 Ty za to jesteś do cna przesiąkła propagandą Peło :D Może opowiedz nam z wypiekami na polikach jak to twój Tusk został słońcem ...ale Peru? :D

Gość gość
"21:12 Ty za to jesteś do cna przesiąkła propagandą Peło smiech.gif Może opowiedz nam z wypiekami na polikach jak to twój Tusk został słońcem ...ale Peru? smiech.gif" Po co mam Ci odpowiadać? Przecież tworzysz sobie swoją projekcję mojej osoby, więc sam w swojej chorej głowce mozesz toczyć dialog. I chyba tak zwykle czynisz, co? PS. Nigdy w życiu nie głosowałam na PO, na PiS, też zresztą nie, ale cóż, do pustego łba i tak nie dotrze, że nie trzeba być ani za "cuchnącym gównem" ani za "walącym gównem". Ja zwyczajnie wolę nie śmierdzieć, a Ty śmierdź dalej.

Gość gość
Na Kafe działa od dłuższego czasu lewacka propaganda nie mogąca sobie podarować porażki wyborczej. Na szczęście to nie jest prawdziwy obraz społeczeństwa tylko niewielka frakcja (to jest kilka tych samych osób które się tu wkoło o coś plują, głównie o 500+) i tak yadda yadda yadda................ do usranej

Gość gość
Tak wiem, głosowałaś na Ruch Palikota. :D

Gość gość
Czyli tęczową odnogę PO i SLD. :D Albo na Pajaca z Muchą. :D

Gość gość
moje nie pójdzie, bo moje nie dostaję 500+ i nie będę na głupoty pracować i wydawać własnych pieniędzy

Gość gość
PJN jest ostatnią partią na którą głosowałam, sporo lat temu. Ale po co Ci ta wiedza? I tak wszystko wyśmiejesz bo ktoś wyrósł z bezrefleksyjnego łykania każdego syfu. Po tamtym głosowaniu wypisałam się z tej śmierdzącej zabawy. A teraz żegnam, bo jednak szkoda czasu na mało elokwentne jednostki, którze nie potrafią w jakikolwiek sposób merytorycznie odnieśc się do wypowiedzi 🖐️

Gość gość
Ale beka :D jak ktoś wcześniej powiedział, ppzwalacoe dzieciom grać w jakieś masakryczne gry nieodpowiednie do wieku, oglądać gole baby i horrory, a na film ze szkołą nie puscicie, bo propaganda :D

Gość gość
To tylko jedna lub 2-3 osoby piszą i robią sztuczny tłok. Problem z dupy i jakoś nie widać tych anty-politycznych nastrojów nigdzie poza lewackimi mediami i luźną propagandą na forach. Tak jak krążą tu ludzie z reklamami tak samo i przeciwnicy partyjni. Na szczęście nie jest to zbyt światłe forum, więc nie ma tak na prawdę kogo indoktrynować.

Gość gość
Największa na świecie baza filmowa " Internet Movie Database" (IMDb) zakwalifikowała " Smoleńsk" jako film fantasy.

Gość gość
o proszę jak popierają ci co dostają za damo 500+ od pisowców

Gość gość
Nie, jestem przeciwna uczestniczenia moich dzieci w tym filmie. Dlaczego? Córka prawie 14 lat - po co ma oglądać makabryczne sceny, syn 16 lat - obawiam się z jego strony niemiłych zachowań - śmiech, komentarze. Oboje dzieci wiedzą sporo o katastrofie, mamy kuzyna pilota, jego i jego kolegów zdanie ma dla nas większą wartość niż ustalenia pewnej komisji. Obawiam się głównie o syna i jego kolegów - pewnie nie odmówią sobie gromkich komentarzy na temat pękających parówek i wybuchających zimnych lechów. Nie, nie zmuszajcie dzieci do uczestniczenia w pokazach tego filmu. Jeżeli rodzice uznają, że dziecko powinno ten film obejrzeć - niech rodzice zafundują mu bilet i wyślą do kina, ale klasowy udział nie jest dobrym pomysłem. Ja jestem przeciwna i swoich dzieci nawet na klasowe wyjście nie puszczę.

Gość gość
Mój syn[15 lat] interesował się katastrofą smoleńską, często nam zadawał dociekliwe pytania. Staraliśmy się w miarę sensownie na nie odpowiadać, bezstronnie. Na film klasowy jednak nie pójdzie - wielka ściema - jego decyzja. Nam pozostawił problem usprawiedliwienia na ten dzień. Po raz pierwszy w życiu, świadomie będziemy brać udział w szwindlu - wagary.

Gość gość
Córka[14 lat]nie chce iść na ten film. Już dzisiaj wychowawczyni zapowiedziała, że cała klasa pójdzie. Jeszcze nie wiem co zrobię, ale nikt nie ma prawa zmuszać 14-letniego dziecka do oglądania tego typu filmów. Córka jednak nie będzie tego filmu oglądała skoro sama nie chce. My, rodzice, filmu jeszcze nie oglądaliśmy, trudno nam odnieść się do jego przekazu. Ale czy to ma być film dla 14 letnich dziewcząt? Nie sądzę.

Gość gość
23:10 jesteś tak głupia, że ja prtole!!! :o Twój stary wygląda pewnie jak dwie parówki, bo 90% polaków jest niska i krępa. Już sobie wyobrażam tych twoich znajomych pilotów.... :o Gdybyś rzeczywiście jakichś znała to wiedziałabyś np. że dialog z cockpitu z czarnej skrzynki był dla nasz Polaków obraźliwy i obrzydliwy ze strony Ruskich! Zakpili z nas i ten dialog poszedł prosto w świat, żeby każdy myślał, że Polacy to niedoje*bane patole! Żaden pilot nie gada i nie klnie jak dres spod bloku, żaden! To są ludzie po Akademii Wojskowej gdzie się zaje*biście ciężko dostać i ciężko ją skończyć, a nie Sebiksy z osiedla. Od początku Ruskie się nam śmieli w twarz, przez cały proces tego rzekomego badania katastrofy. Zapis ze skrzynki był sfabrykowany w obraźliwy dla nas Polaków sposób, to samo sekcje zwłok (niedoszyte ciała, pozaszywane rękawiczki lateksowe, śmieci, narzędzia), wszystko z wielką pogardą dla naszego narodu, a wy im tylko przysługę wyświadczacie łykając tę lewacką propagandę. To tak jakbyście równie dobrze obciągali Putinowi i jeszcze śmieli się że wam zrobił faciala albo was obszczał!!! :o Śmiejcie się dalej głupie Polaczki. Cały świat za was zawsze pisze historię bo ni chu*ja nie umiecie dbać o własne interesy. Tyle w temacie. 🖐️

Gość gość
A i jeszcze jedno: cały świat wie, że to nie był wypadek tylko zamach, jedynie głupi romantyczny Polak - jak ta żaba wrzucona do garnka - zawsze powątpiewa i usprawiedliwia wszelkie zakręty losu, a zaczyna myśleć dopiero kiedy mu się koło d**y pali (jak wiemy z historii niestety często jest już wtedy po ptokach). :o

Gość gość
00.02 połknij grzecznie swoje tabletki :O

Gość gość
Hehe ah te trolle :D Z wrażliwymi 14 latkmi ..haha . Tak wrażliwe dzieci chodzące do gimu w shortach z połową tyłka na wierzchu i gołym brzuchem. Tudzież czytające w Bravo Girl porady godne prostytutek..nie wspominajac o necie gdzie 90% ślini sie do obleśnych p****li.Albo horrory slasher ociekjące krwią i perwersjami sado-maso.