Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agalia

Spotykałam się z żonatym mężczyzną i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie są dwie opcje, usunąć ciążę, jeżeli jej nie chcesz a jeżeli masz warunki i chęć wychowania dziecka to je urodzisz. Nie wpisuj go w dokumentach, skoro nic dla Cb nie znaczy i nie będzie znaczył nigdy dla dziecka. Po co ludzie piszą o tym piekle rozłożonym na raty? Nie rozumiem. Nie rozwalaj jego rodziny, skoro wcześniej tego nie zrobiłaś to teraz też tego nie rób. Jeżeli chcesz to nich ci płaci potajemne 1200zł, tylko, że on to będzie płacił rok a potem przestanie, poza tym jeżeli będzie ci płacił to cały czas non stop będziesz musiała go widywać i mieć z nim kontakt, bo będzie wiązała was ta zależność. Od takich ludzi najlepiej się ODCIĄĆ, od zła się odcina. A ja mam wpisane w dokumentach imię mojego ojca, który nas zostawił, zdradził mamę i wywalił z domu i jakoś wale mi nie jest lepiej jak podaję np w dokumentach jego imię, wolałabym żeby tam nic nie było. Pozdrawiam

Gość agalia
gość 11:22 no właśnie o to mi chodzi. Ja nie chcę wpisu ojciec nieznany tylko chcę by dzieko miało normalnie ojca w papierach. To tutaj mi radzą by mu właśnie taki "prezent " zrobić i nie rozumiem naprawdę dlaczego? Nie przesadzajcie z tymi wyjazdami, dziecko będzie od początku ze mną i od początku wniosę o ograniczenie mu praw, a to wystarzy by dziecku dowód wyrobić i podróżować. Zgadzam się z gośiem z 11:22, bo jesli podam że ojciec jest nieznany to on w każdej chwili może się wycofać z płacenia tych alimentów i sam chce przecież żeby dziecka nie uznawać i sprawy o alimenty nie zakładać. A wy mi radzicie w większości by iść mu na rękę dla niepewnych 1200zl.

Gość gość
Jesli naprawde, ale to NAPRAWDE da sie ograniczyc prawa rodzicielskie od poczatku (w sumie najlepiej POZBAWIC), to oczywiscie, ze lepiej jest miec te pewne alimenty nz niepewne " na gebe". Jesli jednak nie - to lepiej jednak nie wpisywac, bo mozna wrecz potem za to samemu zaplacic.

Gość gość
Nie czytałam wszystkich odpowiedzi, ale uważam że powinnaś podać o ustalenie ojcostwa i alimenty dla dziecka. Jeżeli wyjdzie to na jaw i żona się dowie-trudno, ale Ty nie możesz łaski prosić o jego pieniądze co miesiąc. Może mu się odmienić, może zachorować, umrzeć... przecież alimenty to nie kilka miesięcy. Ja nigdy nie usunęłabym ciąży, więc dla mnie jedyną opcją jest urodzić i formalnie korzystać z pomocy finansowej na dziecko. Kontakty z facetem zerwałabym, nawet jeżeli obojgu Wam było wygodnie to teraz już taki trójkąt nie będzie korzystny dla nikogo.

Gość gość
Weź pod uwagę jeszcze jedną opcję, że jak podasz go do sądu i wszystko się wyd, to twój były kochaś też zrobi ci na złość i tak łatwo nie da wypędzić z życia dziecka. Będzie żądał kontaktów z dzieckiem, widzeń, a jak tylko dziecko podrośnie, to będzie chciał zabierać je do siebie na weekendy. Jeśli powie w sądzie, ze on chce uczestniczyć w życiu dziecka, chce je wychowywać, to za nic w świecie nie pozbawisz go praw rodzicielskich

Gość gość
A wiecie ilu przydupasow przed sadem udaje dobrych tatusiow, ktorym " zabrania sie" kontaktow? Wiecie ilu przyprowadza swoje mamusie , zeby skladaly falszywe zeznania? Fakt, moze umrzec, ale za duzo wladzy dawac mu do lapy - nie. Jakakolwiek opce wybierzesz - zawsze badz w lepszej pozyucji, rowniez prawnie.

Gość gość
O wlasnie o tym mysle, to samo co gosc wyzej: to, ze teraz o mowi, ze go nie obchodzi, to nie znaczy, ze nie bedzie potem robil problemow. Teraz " dziecko' jest embrionem, dla faceta to abstrakt. Potem zreszta tez, ale juz mniejszy, bo zyje i wola jesc. Takie " prawa" i dochodzenia nigdy nie wynikaja z milosci do dziecka, 90% przypadkow to tylko chec zemsty na bylej.

Gość gość
Proszę bardzo jak szybko można postawić do pionu szał cipy. Wystarczy zaciążyć. Żadnych tam jęków że kochanek zostawił, oszukał a teraz cierpię. Tylko metodycznie jaką kasę wyrwać. A potem szukać jakiegoś nieudacznika, desperata który będzie musiał zaakceptować obce dziecko i dziwkę żonatych. Facet jak ma swoje to wypnie się na twoje i będziesz się z nim bujać po sądach latami. Tym bardziej że chronił je nic ci o nich nie mówiąc.

Gość gość
Jeśli nie powiedział jej o własnych dzieciach to znaczy, że nie widzi jej w żaden sposób na matkę dziecka z nim. Na sto procent nie będzie chciał mieć z nią nic wspólnego ani z tym dzieckiem.

Gość gość
Po co mu trzecie dziecko tylko chętnej dupy szukał.

Gość gość
czy wy jestescie normalne?:O dlaczego radzicie dziewczynie by uszczesliwiala tego zdradzajacego idiote? On ma nie poniesc zadnych konsekwencji? I nie piszcie tu ze bedzie placil jej dobrowolnie, bo nie bedzie jak nie uzna dziecko, on dobrze to sobie wykombinowal. Autorko zakladaj sprawe o ustalenie ojcostwa i ograniczenie wladzy rodzicielskiej/ Zaden sad ci problemow robil nie bedzie takze nie sluchaj tutaj tych madrali. pewnie to zonki ktore radza ci tak zeby tylko ta jego zona nic sie nie dowiedziala. Zalosne:O jak kobieta moze druga kobiete namawiac do tego by dobrowolnie facet nie ponosil konsekwencji? Bylam w podobnej sytuacji z tym, ze nie z zonatym mezczyzna, ale wypieral sie cala ciaze ze to jego, nagralam kilka naszych rozmow i tobie tez to radze. Jak sie corka urodzila to wystapilam o ustalenie ojcostwa i ograniczenie wladzy rodzicielskiej. Na jakiej podstawie? ano na takiej,ze tatus dziecka sie wypieral, ze i tak dziecko spedza czas ze mna, a jak tatus chce uczestniczyc w zyciu dziecka to tylko co drugi weekend. Nie mialam z tym zadnych problemow. I z podrozowaniem tez nie mam problemow, to wy chyba jestescie jakies niedorozwiniete, ze dla jakiejs podrozy idziecie durnemu facetowi na reke:O

Gość gość
"Będzie żądał kontaktów z dzieckiem, widzeń, a jak tylko dziecko podrośnie, to będzie chciał zabierać je do siebie na weekendy. Jeśli powie w sądzie, ze on chce uczestniczyć w życiu dziecka, chce je wychowywać, to za nic w świecie nie pozbawisz go praw rodzicielskich" no i co w tym zlego? niech odwiedza dziecko, niech ma z nim kontakt i niech zabiera na weekndy. Przeciez do cholery tez jest ojcem wiec co w tym dziwnego? moze akurat ojcem jest dobrym nie znamy go nic o nim nie wiemy. a jesli sprawdza sie w roli ojca? to w czym dziecko autorki gorsze od tamtej dwojki? niech tez ma tate.

Gość gość
>>"Będzie żądał kontaktów z dzieckiem, widzeń, a jak tylko dziecko podrośnie, to będzie chciał zabierać je do siebie na weekendy. Jeśli powie w sądzie, ze on chce uczestniczyć w życiu dziecka, chce je wychowywać, to za nic w świecie nie pozbawisz go praw rodzicielskich" no i co w tym zlego? niech odwiedza dziecko, niech ma z nim kontakt i niech zabiera na weekndy. Przeciez do cholery tez jest ojcem wiec co w tym dziwnego? moze akurat ojcem jest dobrym nie znamy go nic o nim nie wiemy. a jesli sprawdza sie w roli ojca? to w czym dziecko autorki gorsze od tamtej dwojki? niech tez ma tate.<< Tylko, że autorka za nic w świecie nie pozbawi go praw rodzicielskich tak jak sobie już to wymarzyła. Ojciec dziecka będzie miał pełne prawa i tak samo jak autorka będzie mógł decydować o wszystkich sprawach dotyczących dziecka.

Gość gość
Żaden sąd nie ograniczy praw rodzicielskich ojcu, który chce się własnym dzieckiem zajmować. Wybij to sobie z głowy autorko!

Gość gość
ale ona nigdzie nie pisze ze koniecznie musi go praw pozbawiac pisala nawet ze nie bedzie kontaktow utrudniac. Zreszta moze niech sie sama autorka wypowie. A ja dalej nie rozumiem, bo jesli on bedzie chcial uczestniczyc w zyciu dziecka to co w tym zlego? niech odwiedza, niech ma jedynie prawa ograniczone przeciez nie trzeba go pozbawiac praw jesli chce byc ojcem.

Gość gość
dziś Nie dociera do ciebie, ze nie da się ograniczyć praw rodzicielskich jeśli ojciec dzieckiem się zajmuje i regularnie łoży na jego utrzymanie? Na jakiej podstawie chcesz ograniczyć te prawa ojcu? Bo sobie tak wymyśliłaś? Nie przejdzie ci ten numer w sadzie i uważaj, zeby sąd tobie praw nie ograniczył, bo uzna, że jesteś niezrównoważona psychicznie i nie nadajesz się na matkę.

Gość gość
jesli faktycznie CHCE, a nie na pokaz dla sadu i zeby dosrac matce. Ale jesli CHCE - to nikt nie namawia na zadne zrywanie kontaktow, tymbardziej nie na unikanie odpowiedzialnosci. Tylko na unikanie WIEKSZEGO ZLA i dlugodystansowych problemow. I nie tlyko o podroze chodzi, ale np. emigracje, lepsza prace, wyjazd do INNEGO MIASTA (sad moze to poczytac za utrudnianie). Nie komentuje natomiast zadnych wstawek o " szale cipy". nawet gdyby takowy zaistnial ( a to nie ten przypadek), to co z tego? Dobrych ojcow jest gora 10%, a kobieta potrzebuje dziecka (90% potrzebuje). Zwykle tez dobrze je sama lub z nastepnym partnerem wychowuje, przypadkow kryminalu i zlej dorgi niema wiecej niz w pelnych rodzinach. Ja mam mnostwo zanjomych pokieraszowanych psychcznie przez " pelne rodziny" . I jak ktorys nie chce dzieic, to wazektomia jest legalna, a guma dostepna. J anigdy ale to nigdy nie obwinie drugiej kobiety, nawet jesli by sobie dziecko zrobila z najwieksz apremedytacja. I co z tego? zwykle i tak to ona sie zajmuje, mezatka lub nie. Moj maz nie mial ojca, widzial go 2 razy w doroslym wieku, a jest super facetem, matke tez ma przemila i usmiechenieta.

Gość agalia
Nigdzie nie napisałam, że chcę go usilnie pozbawić praw. Zrobiłabym tak gdyby się dzieckiem nie interesował jedynie. Jeśli natomiast chciałby mieć swój udział w życiu dziecka to proszę bardzo. Jak na razie jednak to on absolutnie nie zgadza się na uznanie dziecka, więc tutaj mogłabym się raczej obawiać, że tego kontaktu z dzieckiem nawet nie będzie chciał utrzymywać. Pozosatwię decyzję jemu. Dziś mamy się spotkac i raz jeszcze porozmawiać.

Gość agalia
zapytam was tak z ciekawości jedynie i teoretycznie. Może ktoś będzie znał odpowiedź. Mam podwójne obywatelstwo, czy dziecko moje też może mieć podwójne czy tylko polskie?

Gość gość
"Nie dociera do ciebie, ze nie da się ograniczyć praw rodzicielskich jeśli ojciec dzieckiem się zajmuje i regularnie łoży na jego utrzymanie? Na jakiej podstawie chcesz ograniczyć te prawa ojcu? Bo sobie tak wymyśliłaś? " tepa jestes czy udajesz?:O przeciez pisalam ze ja tak zrobilam i napisalam na jakiej podstawie. Naucz sie czytac a nie tworzyc jakies bzdury w swojej glowie. niech autorka nagra rozmowe z kochasiem jak ten ja namawia do tego by nie wpisywala go na ojca w zamian za 1200zl i jak obiecuje ze nie bedzie sie dzieciakiem interesowal. I wystarczy, bo wyobraz sobie ze po porodzie dziecko 24h spedza z matka i zaden sad w takiej sytuacji nie podzieli po rowno praw tym bardziej ze tatus dziecka chcial sie go wyrzec. jak to sobie wyobrazasz? dzieciak choruje, tatus baluje na drugim koncu swiata i matka nic bez jego zgody nie moze zrobic? dlatego wlasnie w takich sytuacjach ojcowie maja ograniczone prawa a po kilku latach wiekszosc tych ojcow wystepuje do sadu o przywrocenie gdy dziecko jest wieksze.

Gość gość
Zalezy jakiego kraju: sa 2 prawa podstawowe, prawo krwi i prawo ziemi. Przy pierwszym dziedziczy sie po rodzicu obywatelstwo, drugie oznacza, ze wystarczy sie gdzies urodzic, zeby to miec (USA). Najlepiej zapytaj w konsulacie swojego drugiego kraju.

Gość gość
agalia wczoraj ale ja nie chcę by on przychodził do mnie! Ja z nim już nie będę. Dałam mu przyzwolenie na to by został z rodziną, bo ta wiadomośc była szokiem dla mnie, a jego synek wtedy chorował. xxx Co ty zrobiłaś? :D Dałaś przyzwolenie cudzemu mężowi, żeby z żoną został? Nie rozśmieszaj mnie. :D :D:D Bez twojego przyzwolenia i tak by został kretynko, bo ty byłaś dla niego tylko darmową prostytutką. :D

Gość gość
jakie masz obywatelstwa?

Gość gość
>>tepa jestes czy udajesz? przeciez pisalam ze ja tak zrobilam i napisalam na jakiej podstawie. Naucz sie czytac a nie tworzyc jakies bzdury w swojej glowie. niech autorka nagra rozmowe z kochasiem jak ten ja namawia do tego by nie wpisywala go na ojca w zamian za 1200zl i jak obiecuje ze nie bedzie sie dzieciakiem interesowal. I wystarczy, bo wyobraz sobie ze po porodzie dziecko 24h spedza z matka i zaden sad w takiej sytuacji nie podzieli po rowno praw tym bardziej ze tatus dziecka chcial sie go wyrzec. jak to sobie wyobrazasz? dzieciak choruje, tatus baluje na drugim koncu swiata i matka nic bez jego zgody nie moze zrobic? dlatego wlasnie w takich sytuacjach ojcowie maja ograniczone prawa a po kilku latach wiekszosc tych ojcow wystepuje do sadu o przywrocenie gdy dziecko jest wieksze.<< Sama jesteś tępa. Takie przywileje to tylko dla żon i dzieci ze związków małżeńskich, gdy pan maż i tatuś się wypnie i zwieje od odpowiedzialności, a nie u prostytutek co zaliczają wpadkę podczas roboty.

Gość gość
mam obywatelstwo Polskie i USA. Tak po prostu byłam ciekawa czy dziecko też może mieć podwójne, ale to tylko ciekawość, bo pewnie i tak bym się o to nie starała.

Gość gość
Fajnie sobie wykombinowal, ukryje fakt posiadania dzieciaka, pod stolem raz czy dwa rzuci 1200, a potem się wypnie, przecież na papierze ojcem nie będzie ! Zreszta watpie, ze on w ogole będzie chciał mieć kontakt z tym dzieckiem. Nie wiadomo, co będzie, jak się wszystko wyda. A może zona z nim zostanie? I on dla "dobra" rodziny poprzestanie jedynie na alimentach na nieślubne dziecko?Zreszta co z tego, ze będzie miał prawo widywaqc się z dzieckiem? Dobrze ktoś napisał, ze dziecko autorki będzie mieć takie samo prawo do posiadania taty jak i dwojka jego dzieci z zona. Nie wiem, skad te rady i straszenie. To chyba takie żoneczki zawistne, które chcą teraz ukarać autorke za fakt sypiania z biednym zonatym Misiem. O wiele bardziej pod gorke sobie zrobi autorka, jeśli zgodzi się na warunki faceta-nie ustali ojcostwa i alimentów. Facet ja wykiwa i wysmieje a ona dopiero wtedy zacznie batalie w sadach. Nie ma co gdybac, czy on będzie chciał widywać dziecko, czy będzie utrudnial autorce zycie, czas pokaze. Wtedy będzie można podjąć kroki co do ograniczenia praw, czy wręcz przeciwnie-może koles okaze sie dobrym ojcem. Najwazniejsza i pierwsza rzecza, która trzeba zrobić, to ustalić ojcostwo i podac o alimenty. On musi ponieść konsekwencje swych czynow.

Gość gość
Kolejna co nie wiedziała że facet żonaty a jak się tylko dowiedział to od natychmiast zaliczyła wpadkę. Pozbawiona praw rodzicielskich to powinnaś zostać ty natychmiast po urodzeniu a dziecko przekazane do adopcji bo prostytutka nigdy nie będzie dobrą matką. Na kogo ty to dziecko wychowasz? Jakie wartości mu przekażesz? Że można się pieprzyć z kim popadnie bo mamy XXI wiek?

Gość gość
dziś to znów ta zdesperowana kochanka co ma zwidy i wszędzie widzi zawistne żony :D

Gość gość
A ja nie wiedziałam, że od spotkań z żonatymi zachodzi się w ciążę. Będę musiała się teraz pilnować, bo w pracy mam dużo żonatych mężczyzn......

Gość gość
Prowokacja redy GO!