Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W sejmie przeszedl projekt o glosowaniu nad calkowitym zakazem aborcji a wy nic?

Polecane posty

Gość gość
powiem wam jedno, nie ma co liczyć, że w kolejnych wyborach PIS przegra, bo nikt kto bierze 500+ na dzieci nie zagłosuje przeciwko nim. Zrobili sobie tym sposobem elektorat w biedniejszej zaściankowej części PL. Dodatkowo większa część osób starszych jest omotana w kościele. Do tego przyczynia się propagandowa też TV Pislam. To stacja rodem z PRL. Robią ludziom wodę z mózgu.

Gość gość
ale panikujecie idiotki:D przecież żadnego zakzu aborcji nie ma i na pewno nie będzie. Jesteśmy w Unii i nie może być tak, że życie płodu ma być ważniejsze od życia matki, z czymś takim przecież jak nic do Trybunału Konstytucyjnego można lecieć. Mohery sobie szalej ą na razie, ale to iu tak nie rpzejdzie więc skończcie tą histerię.

Gość gość
gość dziś Jestem przerażona tą ustawą. Najwięcej do powiedzenia mają stare panny i kawalerowie. Czy oni poszaleli? My mamy pieniądze i wiem gdzie jechać w razie czego, ale dla wielu kobiet ta ustawa będzie tragedią X Wiesz, ja tez mam kasę i też w razie czego wiem co robić. Tyle, że nie zawsze to jest takie łatwe. Co z przypadkami, kiedy dziecko ma wady wrodzone i wychodzi to około 20 tygodnia ciąży? To już nie takie hop siup usunąć 20 tygodniową ciążę. Na dodatek, jeśli usuniesz, to czeka Cię proces tutaj w kraju. Kolejna rzecz: tabletki po lada moment może nie być. Co zrobisz po gwałcie? Będziesz się modlić, żeby nie zajść w ciążę i nie zgłosisz tego, bo w razie czego wiesz, że czeka Cię wyprawa za granicę. Super prezent dla gwałcicieli, nikt nie zgłosi gwałtu. Kolejna rzecz: ta ustawa daje furtkę w zakazie in vitro, badań prenatalnych, operacji u płodu. Dodatkowo daje możliwość zakazania niektórych metod antykoncepcji jak spirale. Ok, wszystko będzie dostępne za granicą dla wybranych. A co z tymi, których nie stać? Co z tymi, którzy nie zdążą? Co z tymi, którzy nie wiedzą, że można gdzieś indziej coś zrobić? Jaka pomoc dla tych kobiet? A kolejna rzecz: nawet jeśli Cię stać, to serio musimy uciekać z własnego kraju, żeby decydować o macierzyństwie, antykoncepcji lub usunięciu ciąży z gwałtu? Serio? Może po prostu ucieknijmy z tego kraju całkiem, bo tu się żyć nie da. Ogranicza nam się podstawowe swobody obywatelskie w imię religii:/

Gość gość
Ta powyżej, nie bądź taka mądra. Nie piszemy tutaj o skrobance dla przyjemności.

Gość gość
Ale jak było PO to też było ujowo. Chcieli nam cichaczem wprowadzić ACTA. Poza tym na bank mielibyśmy dziś tłumy uchodźców. Kopaczowa już zacierała ręce. Tusk nachapał sie i spierdolił z Polski

Gość gość
gość dziś Nie głosowałam ani za PO, ani za PIS, za nikim. Po prostu nie ma na kogo głosować. PiS strzela sobie w kolano, tak mocno że się nie pozbierają. X I właśnie takim Paniom dziękujemy za przyłożenie ręki do zwycięstwa Pis. Dzięki Tobie to się dzieje co się dzieje. Dzięki Tobie i wielu innym "niezdecydowanym", "nie chciało mi się", "nie ma na kogo".

Gość gość
gość dziś powiem wam jedno, nie ma co liczyć, że w kolejnych wyborach PIS przegra, bo nikt kto bierze 500+ na dzieci nie zagłosuje przeciwko nim. Zrobili sobie tym sposobem elektorat w biedniejszej zaściankowej części PL. Dodatkowo większa część osób starszych jest omotana w kościele. Do tego przyczynia się propagandowa też TV Pislam. To stacja rodem z PRL. Robią ludziom wodę z mózgu. X Dostaję 500+ i na Pis nie zagłosuję i nie głosowałam. Mam liberalne poglądy i moja wolność osobista jest dla mnie więcej warta niż 500 zł. Ale niestety fakt: wiele starszych osób jest omotana przez Kościół, w tym moi rodzice i teściowie. Masakra, z nimi nie ma żadnej normalnej dyskusji na temat polityki, mają takie poglądy, że szkoda słów. O ile teściowie zawsze buli mega kościelni, o tyle moi rodzice, że się dali omamić to się dziwię, bo zawsze nienawidzili Rydzyka. Ale na stare lata im od*ebało, za przeproszeniem.

Gość gość
A na kogo miałam zagłosować? Na PO i przyjmowanie uchodźców czy na Pis i mohery??? Cała reszta nie lepsza.

Gość gość
13:50 Dokładnie! I taka to się nie powinna w ogóle udzielać! A odnośnie ciapatych. Co za roznica kto Cię zamorduje? Ciapaty czy PiSowce? To sa mordercy kobiet. Niczym nie różnią się od islamistów.

Gość gość
gość dziś Ale jak było PO to też było ujowo. Chcieli nam cichaczem wprowadzić ACTA. Poza tym na bank mielibyśmy dziś tłumy uchodźców. Kopaczowa już zacierała ręce. Tusk nachapał sie i spie**olił z Polski X A to tylko PO i PiS startowały w wyborach? Kurde, ja nie wiem o co chodzi, ale zawsze jak się narzeka na PiS to jego zwolennicy przypominają czasy PO i mówią, że PO też syfu narobiła. Ale czy to, że PO robiła syf upoważnia PiS do robienia jeszcze większego rozpierniczu? Oni obstawiali stanowiska swoimi ludźmi więc my też możemy. Serio? Tak to działa?

Gość gość
Nareszcie będzie koniec z mordowaniem niewinnych dzieci.

Gość gość
gość dziś ale panikujecie idiotkismiech.gif przecież żadnego zakzu aborcji nie ma i na pewno nie będzie. Jesteśmy w Unii i nie może być tak, że życie płodu ma być ważniejsze od życia matki, z czymś takim przecież jak nic do Trybunału Konstytucyjnego można lecieć. Mohery sobie szalej ą na razie, ale to iu tak nie rpzejdzie więc skończcie tą histerię. X TK? O jakim TK Ty piszesz, bo przecież u nas tam też awantura. A wiesz czemu tam też awantura? Żeby niekonstytucyjne ustawy przepchnąć.

Gość gość
Nie głosowałam na pis. Ja chce miec dziecko w najbliszych 2ch latach, mala roznica wieku miedzy dziecmi bo mam jedno no i nie jestem mloda. Muszę miec badania prenatalne bo jestem chora. Jak zabronia, w co nie wierze, to bede ciaze prowadzic za granicą. Ja mogę sobie pozwolic ale współczuję kobietom które nie będą mogły. A jak pis to wprowadzi to strzeli sobie w kolano. No i jest druga teoria. Namieszajmy niech sie zrobi awantura, oczy zwrocone na to, a wtedy CETA ukradkiem.

Gość gość
No jakby było PO to nadziemny aborcyjny biznes by przeżywał największy rozkwit w historii bo tłumy uchodźców już by biegły by masowo gwałcić Polki. Także tak przy PO skrobankowy moloch byłby konieczny w każdym mieście.

Gość gość
dziś No tak to sobie tłumacz. Na pewno się dokładnie zorientowałaś w programach wszystkich partii, już Ci wierzę. Po prostu olałaś temat i wymyślasz "nie było na kogo" Gdybyś chciała to byś kogoś, kogokolwiek wybrała. Nikt nie mówi, że wybór ma być łatwy. Czasem to jak wybór mniejszego zła, ale jednak wybór. A Ty nie poszłaś wcale, więc właśnie dzięki Tobie PiS wygrał, bo jego elektorat jest zdeterminowany, a reszta ma to w d***e tak jak Ty. Tak więc dziękujemy bardzo, to dzięki Tobie między innymi dzieje się co się dzieje.

Gość gość
przecież to ustawa obywatelska to dlaczego winicie PiS? Poza tym to nie przejdzie, wiec po co siać panikę?

Gość gość
13:53 Sztuka jest wybrać mniejsze zło jeśli zachodzi taka konieczność. Niestety. Gdyby Twoje dziecko było śmiertelnie chore, ale mogłabyś poddać je operacji, która moglaby całkowicie je wyleczyć, ale nioslaby za sobą również ryzyko, ze dziecko jej może nie przeżyć co byś wybrala?! Szanse 50:50. Co byś zrobiła? Patrzylabys jak umiera czy podjelabys to ryzyko? Ja bym podjęła... Wybierając PiS wybrana została najgorsza opcja z możliwych i to było oczywiste od samego początku przecież.

Gość gość
"Masakra, z nimi nie ma żadnej normalnej dyskusji na temat polityki, mają takie poglądy, że szkoda słów. O ile teściowie zawsze buli mega kościelni, o tyle moi rodzice, że się dali omamić to się dziwię, bo zawsze nienawidzili Rydzyka. Ale na stare lata im od*ebało, za przeproszeniem. " Pogadamy jak sama sie zmienisz w staruche o lasce. Wtedy ci sie światopogląd troche delikatnie mówiąc odmieni. Jak masz jeszcze świeże cycki i d**e to możesz jeszcze kozakować póki co, ale to wszystko do czasu.

Gość gość
13:57 Ależ moja droga badania prenatalne inwazyjne nie zostaną zakazane od razu i bezpośrednio, ale żaden lekarz nie będzie chciał ich robić. Bo jest ryzyko (2%) utraty ciąży. Nikt się nie podejmie ryzyka "zabicia dziecka" i więzienia, dla robienia tychże badań. Poczytaj wywiad z profesorem Dębskim na ten temat, on bardzo dokładnie wyjaśnia co zrobią te ustawy.

Gość gość
Proszę, proszę mogę się nie udzielać. Tylko gdybyś miała za sąsiadów 10 młodych muzułmanów to pewnie zacierałabyś ręce z radości i szczęścia. Będzie dalej tak samo, prywatnie da się zrobić wszystko. Zapłacą za to najbiedniejsze kobiety.

Gość gość
Pogadamy jak sama sie zmienisz w staruche o lasce. Wtedy ci sie światopogląd troche delikatnie mówiąc odmieni. Jak masz jeszcze świeże cycki i d**e to możesz jeszcze kozakować póki co, ale to wszystko do czasu. X A niby czemu miałby mi się światopogląd odmienić? Zacznę latać jak posrana do kościoła, skoro nigdy nie chodziłam? Wątpię:/ Rodzice zawsze byli katolikami (choć moi nieco na pokaz), a teraz im się te najgorsze cechy po prosu pogłębiły. A żeby była jasność: ani rodzice, ani teściowie o lasce nie chodzą. Ba,pracują jeszcze zawodowo. A i tak im odwaliło:/ Aż smutno słuchać.

Gość gość
Sytuacja. Kobieta zachodzi w ciążę i okazuje się, że jest to ciąża zagrażająca życiu, lub wymuszająca przerwanie leczenia. Kobieta nie może podjąć sama decyzji, czy urodzi, tylko jest zmuszona przez rząd do donoszenia zabójczej dla niej ciąży. Teraz pytanie. Kto tutaj jest mordercą? Na razie jest projekt. Całkowity zakaz aborcji może jeszcze kobiety jakoś przełkną, ale zakaz antykoncepcji już nie. x gość dziś w protescie mowią, że kobiety powinny sie wstrzymać od seksusmiech.gif juz ja widze jak to wam sie uda... - A co? To kobieta nie ma potrzeb seksualnych? Debile.

Gość gość
oczywiście ze będzie tak samo, mało tego zostanie ta sama ustawa co obowiązuje dzisiaj:) Chyba się ostro nudzicie w domu, że szukacie sobie wrażeń i zbiorowej histerii:)

Gość gość
najgorsi są Ci fanatycy, którzy ględzą najgorszą trauma dla kobiety jest zabicie parotygodniowego zarodka. Za to urodzenie dziecka bez połowy głowy z wylewajacą się gałką oczną bez rąk i bez nóg i patrzenie na jego cierpienie i śmierć zaraz po porodzie dla kobiety rozumiem jest lepsze tak ? może to w ogóle jakas przyjemność nosić w sobie maleństwo, które nie ma szans na przeżycie ani jednego dnia po porodzie. Nienawidzę Terlikowskich i wszystkich innym ich pokroju Dla mnie to ludzie, którzy nie mają szacunku dla drugiego czlowieka

Gość gość
"A niby czemu miałby mi się światopogląd odmienić? " bo na starość perspektywy życiowe sie drastycznie zmniejszają. A ciebie chyba w życiu jeszcze zwyczajnie żadne poważniejsze nieszczęście nie dosięgło albo jesteś jeszcze bardzo młoda.

Gość gość
gość dziś A na kogo miałam zagłosować? Na PO i przyjmowanie uchodźców czy na Pis i mohery??? Cała reszta nie lepsza. xxx skończ z tymi uchodźcami , bo ci się pyta zacięła. PIS ci przyjął do kraju 1mln Ukraińców, pomimo nie rozliczenia ich z Wołynia. Zadowolona?

Gość gość
gość dziś gość dziś Jestem przerażona tą ustawą. Najwięcej do powiedzenia mają stare panny i kawalerowie. Czy oni poszaleli? My mamy pieniądze i wiem gdzie jechać w razie czego, ale dla wielu kobiet ta ustawa będzie tragedią x Aktualna jeszcze ustawa zakłada 3 przypadki. Już te 3 przypadki to tragedia. Będąc zgwałconą, czy w ciąży patologicznej mam jakiś wybór i sama decyduję o tym czy urodzę, wychowam, czy będę chodzić w ciąży ze świadomością swojej śmierci za kilka miesięcy i wyobrażać sobie ból żyjących dzieci, bo mnie nie będzie. Ale to, że mi nie pozostawiają wyboru, to jest zwykły sadyzm i brak człowieczeństwa wobec mnie. Równie dobrze mogą mnie od razu rozstrzelać.

Gość gość
14:07 Ja bym takich fanatyków właśnie zatrudniła jako wolontariuszy w szpitalach i domach opieki dla dzieci upośledzonych i chorych. Agitować potrafią, że trzeba chronić życie, ale żaden z nich nie miał do czynienia z chorymi dziećmi. Przypuszczam, że stosunkowo łagodny zespół downa i opieka nad takim dzieckiem by ich przerosła.

Gość gość
Teraz ku/rwy już tylko będą obciągały :D

Gość gość
gość dziś to wzrosnie liczba gwaltow na zwyklych kobietach