Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W sejmie przeszedl projekt o glosowaniu nad calkowitym zakazem aborcji a wy nic?

Polecane posty

Gość gość
Szanujących się kobiet nikt nie zgwałci, bo one nie szlajają się po krzakach

Gość gość
gość dziś "A niby czemu miałby mi się światopogląd odmienić? " bo na starość perspektywy życiowe sie drastycznie zmniejszają. A ciebie chyba w życiu jeszcze zwyczajnie żadne poważniejsze nieszczęście nie dosięgło albo jesteś jeszcze bardzo młoda. X Bardzo głupia ta Twoja teoria, nie wiem skąd wyciągnięta:/? Twoim zdaniem chyba tylko młode osoby mają liberalne poglądy, a to bzdura, bo znam mnóstwo osób w różnym wieku, z różnymi doświadczeniami, które podzielają moje poglądy. A o mnie: mam 35 lat, więc nie jestem taka młoda. Mam dwójkę małych dzieci. Mam też za sobą utratę wysokiej ciąży mimo 3 tygodni walki o nią. Wiem jak wygląda poród w 20 tygodniu i wiem też, że to nie jest takie hop siup, że sobie to "można załatwić", bo to jest ostra masakra i bez opieki lekarza i anestezjologa nie da rady. I tak, mimo tego, że straciłam maleńkie dziecko uważam, że to kobieta powinna mieć prawo decydowania o tym co zrobić w przypadku kiedy dziecko jest chore, czy zostało poczęte w wyniku gwałtu. Zawsze miałam liberalne poglądy i ani szczęśliwe macierzyństwo, ani bycie mamą aniołka tego nie zmieniły, a umocniły mnie w moich przekonaniach. Nie wiem co bym zrobiła gdybym zaszła w ciążę z gwałtu, nie wiem co bym zrobiła gdyby na badaniach zapadł wyrok "dziecko jest chore", ale chcę mieć możliwość wyboru i chcę aby moja decyzja była uszanowana przez prawo, przez lekarzy i personel.

Gość gość
gość dziś Szanujących się kobiet nikt nie zgwałci, bo one nie szlajają się po krzakach X Tak, tak i 9 letnie dziecko też jest samo sobie winna, bo zachęcało pedofila. Przecież to ofiara jest zawsze winna temu, że została zgwałcona.

Gość gość
A ty pewnie głosowałaś na PO lub Nowoczesną i ci się wydaje, ze taka oświecona jestes? ja głosowałam na Kukiza, ale cieszę się, ze PO nie wygrało bo byśmy mieli już uchodźców i w dodatku wszystko by rozgrabili, rozkradli i sprzedali nas zachodowi, byśmy tańczyli jakby nam zagrali. Ustawa na 100% nie przejdzie, ale panika musi być, zostanie tak jak jest teraz i dobrze.

Gość gość
zaś się strony przywiesiły i nie wyświetla tematów

Gość gość
A skąd wy wiecie, że ustawa nie przejdzie? A co jak się okaże, że żeby się przypodobać Rydzykowi i armii jego moherów pisiory zagłosują za ustawą? Wy się ciężko zdziwicie, ale ja biorę pod uwagę taki scenariusz, bo te oszołomy z PiS są po prostu nieobliczalne.

Gość gość
A skąd wy wiecie, że ustawa nie przejdzie? A co jak się okaże, że żeby się przypodobać Rydzykowi i armii jego moherów pisiory zagłosują za ustawą? Wy się ciężko zdziwicie, ale ja biorę pod uwagę taki scenariusz, bo te oszołomy z PiS są po prostu nieobliczalne. xxx Nie przejdzie bo PiSiory nie są takie głupie jak większość ludzi z "liberalnymi poglądami" myśli, oni są cwani i wiedzą na ile mogą sobie pozwolić, a taka ustawa by ich skreśliła, nie zrobią tak, że np. życie dziecka jest ważniejsze od życia matki bo to też morderstwo, więc zostanie tak jak jest. To jest przykrywka dla innych tematów, spraw które dzieją się teraz w sejmie, temat in vitro czy aborcji zawsze na czasie i właściwie każdy moze się wypowiedzieć nawet jeśli się polityką nie interesuje, więc wykorzystują to co jakiś czas aby inne rzeczy załatwić, ot co.

Gość gość
Ja już nic, bo dobiegam 40, rozwiodłam się i na seks nie mam chęci... ale wam młodszym, jak macie partnera, bardzo współczuję... choć moim zdaniem wzniecanie sprawy aborcji skończy się dla tych kretynów jeszcze gorzej, bo w Polsce rosnie poparcie dla aborcji, i jeszcze się zaraz mogą przepisy zmienić o 180 stopni

Gość gość
14:33 PiSiory nie są takie głupie jak większość ludzi z "liberalnymi poglądami Serio? Serio? To ja nie wiem czy my mamy w ogóle o czym dyskutować, skoro dla Ciebie skrajne katolickie oszołomy są mądrzejsze niż osoby o liberalnych poglądach:/ Zdziwisz się tylko jak klepną ustawę. Wtedy sobie przypomnij jak dziś wychwalałaś ich mądrość.

Gość gość
Nie uda się, bo każdy facet chce seksu a jak nie dasz to pójdzie gdzie indziej tego szukać. x to chyba z platikowa lala, cha cha, przecież to tyczy wszystkich kobiet... ja się panicznie bałam ciąży, i będąc męzatka dwa lata potrafiłam nie współzyc.,,, ci wy wszyscy macie z tym seksem, jest masa innych przyjemnosci

Gość gość
Wiem, że przyjęto uchodźców z Ukrainy, 2 u mnie pracuje i to są najlepsi pracownicy. Nie ma porównania między prawosławiem a islamem.

Gość gość
podaj zrodlo niby zatwierdzenia projektu, bo jakos nie moge znalezc. glupoty piszesz

Gość gość
gość dziś Ja już nic, bo dobiegam 40, rozwiodłam się i na seks nie mam chęci... ale wam młodszym, jak macie partnera, bardzo współczuję... choć moim zdaniem wzniecanie sprawy aborcji skończy się dla tych kretynów jeszcze gorzej, bo w Polsce rosnie poparcie dla aborcji, i jeszcze się zaraz mogą przepisy zmienić o 180 stopni X Póki masz owulację to temat Cię dotyczy. Możesz znaleźć kogoś i uprawiać seks, a co:) Może też Cię ktoś zgwałcić, co wtedy? I tak szczerze, jak o tym pomyślę, to chyba lepsza by była liberalizacja obecnych przepisów niż ich zaostrzenie. A wiecie czemu? - byłaby dostępna tabletka po, więc w razie awarii jest rozwiązanie - zakładam, że byłaby też normalna edukacja seksualna prowadzona przez specjalistów, a nie panie z Kościoła - były dostępne metody antykoncepcji takie jak wazektomia czy podwiązanie jajowodów (co dziś jest nierealne, ośrodki działają na granicy prawa) - byłyby unormowane przepisy dotyczące in vitro, więc te metoda byłaby dostępna dla starających się par (a lada moment to się zmieni, bo pis już grzebie w tych ustawach) - a kto ma zrobić skrobankę i tak ją zrobi

Gość gość
Serio? Serio? To ja nie wiem czy my mamy w ogóle o czym dyskutować, skoro dla Ciebie skrajne katolickie oszołomy są mądrzejsze niż osoby o liberalnych poglądach:/ Zdziwisz się tylko jak klepną ustawę. Wtedy sobie przypomnij jak dziś wychwalałaś ich mądrość. xxx Jeżeli uważasz, że moja wypowiedź postawiła PiS w dobrym swietle to rzeczywiście nie mamy o czym. Polecam zapoznać się z takim słowem jak ironia. Nie klepną ustawy bo oni wcale nie chcą tego całkowitego zakazu, jest dobrze tak jak jest i im też to pasuje, ale robią dym, żeby przyklepać inne ustawy, kumasz już? Ale ludzie wolą myśleć, ze politycy tak bardzo się przejmują in vitro, aborcją, matkami, dzieciakami, buahahaha, oni to maja plebs w d*pie, wszyscy tamci tylko swój hajs liczą, kto by nie przylazł, lewy czy prawy czy jakiś jeszcze inny.

Gość gość
gość dziś podaj zrodlo niby zatwierdzenia projektu, bo jakos nie moge znalezc. glupoty piszesz X Projekt "stop aborcji" idzie do dalszych prac. Popracują, coś tam (niby) wynegocjują i klepną. A Ty się zdziwisz.

Gość gość
A to trzeba po krzakach sie szlajac, zeby zostac zgwalcona? Może wystarczy wracać o 21 z pracy, z autobusu, zimą juz bardzo jest ciemno

Gość gość
ok dobra już znalazłam na Onecie ze idzie do dalszych prac. p****alo ich i tyle. chory kraj

Gość gość
Póki masz owulację to temat Cię dotyczy. Możesz znaleźć kogoś i uprawiać seks, a cousmiech.gif Może też Cię ktoś zgwałcić, co wtedy? x mogę, ale nie mam najmniejszego zamiaru, z wiekiem na szczęście to przechodzi.. w sumie gwałt może się zdarzyć, ale w moim wieku tez ryzyko maleje, kto by gwałcił stara prukwe... :) Jakby ta chora ustawa przeszła, to tylko zyczyc ekipie rządzącej żeby ich córunie ktoś dobrze niespodziewanie wygrzmociłw krzakach, niech potem wychowują swoje pociechy - wnusie zrodzonbe z gwałtu - w końcu zycie ponad wszystko, nieważne ze je zrobi ich księżniczkom menel z tryplem i uposledzeniem umysłowym, które przekaze dziecku

Gość gość
Jeżeli uważasz, że moja wypowiedź postawiła PiS w dobrym swietle to rzeczywiście nie mamy o czym. Polecam zapoznać się z takim słowem jak ironia. Nie klepną ustawy bo oni wcale nie chcą tego całkowitego zakazu, jest dobrze tak jak jest i im też to pasuje, ale robią dym, żeby przyklepać inne ustawy, kumasz już? Ale ludzie wolą myśleć, ze politycy tak bardzo się przejmują in vitro, aborcją, matkami, dzieciakami, buahahaha, oni to maja plebs w d*pie, wszyscy tamci tylko swój hajs liczą, kto by nie przylazł, lewy czy prawy czy jakiś jeszcze inny. X A moim zdaniem kwestia aborcji to nie zasłona dymna, bo doskonale pasuje do wypowiedzi i poglądów zwolenników pis. Sam "święty" Rydzyk nawołuje do zakazu aborcji, a z jego zdaniem pisiory się bardzo liczą, i nie mów, że jest inaczej. Spora część działaczy pis doskonale się odnajduje w temacie "stop aborcji" popierając ten projekt. Moim zdaniem te partia jest nieprzewidywalna i nie da się przewidzieć tego co zrobi w tej sprawie, trzeba brać również pod uwagę, że przegłosują taką właśnie ustawę zakazującą aborcji (lub mocno obostrzającą obecną ustawę). Dziwię się, że nie bierzesz tego pod uwagę, ale to już się Ty co najwyżej zdziwisz jak będzie po wszystkim. Co do innych ustaw: jakie to niby inne ustawy teraz "pod przykrywką" przechodzą? Podaj jakieś źródło, bo nic mi sie nie obiło o uszy, póki co.

Gość gość
Co do innych ustaw: jakie to niby inne ustawy teraz "pod przykrywką" przechodzą? Podaj jakieś źródło, bo nic mi sie nie obiło o uszy, póki co. xxx Robią dym z aborcja, żeby przykryć sprawę z Misiewiczem, to powinien być teraz temat nr 1 a zdechł po kilku dniach bo "znalazł się" zawsze aktualny temat aborcji.

Gość gość
14:50 To ja Ci życzę znalezienia jakiegoś sensownego faceta, albo przynajmniej kociaka na nadchodzącą zimę, co Cię rozgrzeje;) Co do gwałtu: gwałcą degeneraci, im wszystko jedno czy zakonnica, czy dziecko czy 40 latka. Zaś co do życzeń składanych pisiorom: w takich przypadkach zmienia się światopogląd i pierwsi polecą po tabletkę po, albo na zabieg. Ot, taka hipokryzja.

Gość gość
ja czasem słucham w soboty wieczorem radio Maryja, żeby dowiedzieć się co czeka nas kraj. To tam jest dopiero hardcore :O Zakaz handlu w niedziele, zakaz aborcji, mieszanie ludzi z błotem, którzy nie są po stronie PISlandu, szczucie sobą, twierdzenie, że wszytko jest winą Tuska i tylko i wyłącznie odpowiada, za to jak w Polsce jest "źle". Tych rzeczy można by wymieniać bez liku. Włącznie sobie czasem w weekend wieczorem radio Maryja, to zobaczycie jakie się szykują ustawy i co mówią te oszołomy z Pis-dy.

Gość gość
14:53 Chyba to nie tak działa, bo to, że akurat teraz jest głosowanie nad tymi projektami w sprawie aborcji to już zostało wcześniej ustalone, tak więc wątpię. Poza tym mogli odrzucić projekt stop aborcji całkowicie, a wysłali go do dalszych prac. Czyli projekt powróci. A w jakim kształcie tego nie wiemy.

Gość gość
No fakt, ze chodza degeneraci co gwałca kobiety w wieku od 14 lat do np. 80, ale chyba to trzeba mieć dużego pecha żeby trafic na takiego...

Gość gość
gość dziś jakas kobieta w polsce bedzie miala tego pecha trafić na takiego

Gość gość
No właśnie, degeneraci. Ale co ma zrobić kobieta, która padnie ofiarą takiego degenerata. Tabletki po nie dostanie (bo jeśli chronimy życie poczęte od zarodka, to tabletka po może zostać wycofana), aborcji nie wykona. Albo ma kasę i jedzie do cywilizowanej Europy, albo rodzi. I co dalej? Choć swoją drogą: jak usunie ciąże to może ją czekać proces w Polsce:/ Masakra.

Gość gość
A moim zdaniem to jest kolejny sposob PiSu na zwiekszenie dzietnosci - zeby mial kto robic na ich emerytury. A to, ze beda sie rodzily dzieci chore, niechciane, i jak to wplynie pozniej na spoleczenstwo - to ich nie obchodzi.

Gość gość
Pis dąży do tego, aby mieć władzę absolutną, a to się równa z dyktaturą totalną. Zlikwidować TK, po to, aby zmienić konstytucję pod siebie. Jak dadzą radę to zrobić, to w ogóle nie będzie następnych wyborów, a wtedy zabronią wszystkiego. In vitro, aborcji, antykoncepcji. I 500 plus potrzebne nie będzie. Nie posiada się żony, tylko kota, to się chce kobiety znowu do średniowiecznego kościoła wepchnąć, gdzie miały obowiązek rozkładania nóg wtedy, kiedy pan i władca mąż chce.

Gość gość
gość dziś o to im chodzi, w samo sedno! zauważ, że Kaczor jako jedyny z UE spotyka się z Orbanem, kolejnym oszołomem, który chce w swoim państwie dyktatury. Chcą zlikwidować Trybunał, by wszystkie ustawy mieć pod siebie i żeby nikt im nie podskoczył. śmieje się z nas świat, który jest jednoczesnie zaniepokojony sytuacją w naszym kraju. Jeszcze dojdzie do wojny domowej, bo na to się zanosi. Gospodarka leci na pysk. Ruscy sobie już ostrzą na nas zęby. Polska idzie na dno.

Gość gość
14:19 Mój wpis nie dotyczył trudnej problematyki spraw które poruszyłaś chociaż generalnie jestem przeciwna temu, tylko komentarza na temat rodziców którym cytuje "na stare lata odjebało". Tacy rodzice może i są to ludzie którzy jeszcze pracują a wiec nie są jeszcze takimi staruszkami o lasce, ale prawdopodobnie o wiele bardziej rozwinęła się u nich świadomość upływu czasu i ich to zaczęło uderzać. Utrata dziecka to nie jest jeszcze doświadczenie (choć z pewnością przykre) które świadomość tego rodzaju zwiększa. Oczywiście są jednostki które nawet w wieku 70-80 lat nie zmieniają poglądów ale tych jest mniej. U wielu ludzi jednak na starsze lata pojawia smutek związany bezwzględną ulotnością i zaczyna się zamartwianie co będzie dalej, chodzi o starzenie, większą podatność na choroby a efekcie i śmierć. To może powodować stany depresyjne, lęki. Ostatnim lekiem człowieka na takim etapie życia często staje się praktykowanie wiary i nie jest to nic nienormalnego. Można oczywiście cieszyć się chwilą, żyć tym co tu i teraz, ale ucieczka przed zmierzaniem się z pewnymi sprawami nie sprawi że ten te sprawy znikną. One odepchnięte i tak w końcu wrócą i trzeba będzie się z nimi zmierzyć czy sie chce czy nie.