Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W sejmie przeszedl projekt o glosowaniu nad calkowitym zakazem aborcji a wy nic?

Polecane posty

Gość gość
A tak się wszyscy śmieją z islamu i muzułmanów,że zacofanie,średniowiecze,kobiety całe pozakrywane i bez żadnych praw.. i o ile się z tym zgadzam,o tyle kompletnie nie pojmuję hipokryzji niektórych Polaków-katolików żarliwie twierdzących,że ta ustawa ma na celu ochronę kogokolwiek. Będzie tylko więcej frustracji,gwałtów,przestępstw,ale również więcej martwych noworodków i więcej porzuconych dzieci, łącznie z większym procentem samobójstw wśród kobiet. Jak w ogóle można stawiać wyżej zarodek,płód,który jeszcze nie ujrzał światła dziennego,nie ma świadomości,wspomnień,nie funkcjonuje w społeczeństwie,nie jest jeszcze nawet żadną istotą ludzką nad życie kobiety,która często już jest matką i ma już dzieci,która żyje,czuje,ma świadomość,odczuwa emocje,strach i ból.. Nie jestem w stanie tego pojąć. Nie piszcie "co te dzieci biedne winne",bo 7-tygodniowy zarodek to jeszcze żadne dziecko,natomiast może być powodem śmierci matki lub innej tragedii. Chcesz rodzić chore dziecko lub z gwałtu? Chcesz narażać życie w razie zagrożenia? Proszę bardzo! Ale nie zmuszaj do tego innych,bo tak jak za ciebie nikt życia nie przeżyje,tak działa to w drugą stronę.

Gość gość
"Ostatnim lekiem człowieka na takim etapie życia często staje się praktykowanie wiary i nie jest to nic nienormalnego." x Człowiek to taki zwierz, co potrzebuje opieki kogoś "silniejszego" całe życie. Najpierw są to rodzice. Potem po części jest to mąż, czy żona, ale zawsze jest jeszcze ten rodzic. Dzieci lekko to tłumią, bo same potrzebują opieki, a i potrafią też dać sporo czułości od siebie. Ale następuje w pewnym momencie coś takiego jak utrata rodzica, dzieci są dorosłe, a mąż, czy żona niekoniecznie jeszcze z człowiekiem są. Śmierć, rozwód, wiadomo, życie. I wtedy następuje olśnienie. Przecież jest jeszcze jakaś siła wyższa, która się mną zaopiekuje, Bóg. I tak człowiek wpada w pułapkę swojej natury. Społeczeństwo niekoniecznie mnie jeszcze akceptuje, bom stara i brzydka, ale Bóg zawsze mnie będzie kochał, bo widzi moją cudowną, jasną duszę.

Gość gość
Już teraz duży odsetek kobiet umiera z powodu patologicznych ciąż i porodów. O tym głośno się nie mówi, aby nie przerażać i nie zniechęcać do rozmnażania się. Teraz ten odsetek się zwiększy, ponieważ lekarze łatwo się wykpią z zaniedbań tekstami, że nie chcieli skrzywdzić płodu interwencjami medycznymi a kobiety będą umierać, ciąże zagrażające życiu kobiety to wcale nie taka rzadkość jak myślą niektórzy. Najśmieszniejsze jest to, ze kiedy zaczęłam dojrzewać do decyzji o dziecku chcą wprowadzić tak przerażającą i potworną ustawę, że teraz tym bardziej się boję. Wyobraźcie sobie, ze kobieta dowiaduje się, ze ciąża i poród ją zabije, ale nie można zrobić aborcji. Przez kilka miesięcy będzie świadomie żegnać się z życiem, to potworne. Brzydzę się tobą, Polsko. Jeśli ta ustawa wejdzie w życie, wyrzeknę się chyba własnej ojczyzny. Chcę żyć bo mam dla kogo. Nigdy nie zrobiłabym aborcji z błahego powodu, ale nie chcę też umierać lub rodzić skrajnie uszkodzony płód. To jest straszne, że zamiast zająć się opieką i warunkami na oddziałach położniczych, które w większości miast są prymitywne i odpychające, dobijacie kobiety czymś takim. Skandal.

Gość gość
15:32 dobrze prawisz. Ja bym ciąży nie usunęła, ale nie mam prawa decydować za drugiego człowieka, którego położenie może być tak bardzo odmienne od mojego przecież. Choroby genetyczne, zniekształcenia płodu, gwałt, kazirodztwo etc. to są takie czynniki, przy których każdy człowiek powinien mieć wybór. A nie nóż na gardło i masz rodzić bo PIs tak chce! A jak nie to do więzienia na kilka ładnych lat, a twoje dzieci do bidula :O

Gość gość
gość dziś Tak, zauważyłam. Kaczor się wygadał przecież, że mu się funkcja cesarz marzy. Tak się zastanawiam, dlaczego im zależy teraz na likwidacji gimnazjów, kiedy to partia Kaczyńskiego, partia AWS wymyśliła. Likwidacja gimnazjów wymusza zmiany programowe. Czyżby w celu fałszowania historii? 14letni człowiek nie wie tak naprawdę, co to był stan wojenny, więc można pomiąchać trochę w faktach. I w pewnym momencie nie będzie wiadomo, który Lech przeskoczył płot.

Gość gość
calkowity zakaz meskiej masturbacji dla rownowagi , kazdy plemnik to zycie

Gość gość
No niestety w naszym kraju wieksze prawa na zarodrk niz kobieta która zyje na tym.swiecie od xx lat. Najlepsze jest to ze jeszcze 30 lat temu kobiety skrobaly sie na potege i pewnie wielu z tych polityków ma zone/kochanke/siostre/ kuzynke które dokonaly aborcji. Teraz nagle wszyscy święci.

Gość gość
gość dziś 15:32 Dokładnie. Nie wolno nam ingerować w takie tragedie. Same nie wiemy, jakbyśmy zareagowały, co zrobiły i każda z nas się modli, aby żadnej z nas to nie spotkało. Ale spotyka. Spotykają nas patologiczne ciąże i gwałty. W mojej miejscowości była chora na raka kobieta, matka dwójki dzieci. Zaszła w ciążę i oczywiście leczenie na bok. W tej chwili trójka jej dzieci to półsieroty. Ale to była jej decyzja. Dokładnie tak samo jak decyzja śp. Agaty Mróz. Gdyby nie ciąże, to by żyły. One wybrały. Wybrały tak jak czuły i nic nam do tego, tak samo jak nic nam do tego, kiedy inna matka wybierze swoje życie dla żyjących dzieci.

Gość gość
gość dziś No niestety w naszym kraju wieksze prawa na zarodrk niz kobieta która zyje na tym.swiecie od xx lat. Najlepsze jest to ze jeszcze 30 lat temu kobiety skrobaly sie na potege i pewnie wielu z tych polityków ma zone/kochanke/siostre/ kuzynke które dokonaly aborcji. Teraz nagle wszyscy święci. x Oczywiście, ze tak! Połowa pisiorów w sejmie, to starzy komuniści, którzy barwy zmienili.

Gość gość
możecie mówić, że za PO było ujowo, ale to co się teraz dzieje to jest rozłam Polski na możliwie najgorsze kawałki. Będziemy tonąć w długach za kilkach lat, z opinią w świecie jako kraju komunistycznym rządzącym przez radykałów :O

Gość gośćkobieta
Jeśli to wejdzie i okaże się rzeczywiście tak problematyczne to pakuje siebie, swoje obecne dziecko i wypierdalam z tego popierdolonego miejsca. Nie pozwolę sobie na taką ingerencję w to czy mam żyć - bo to ja to dziecko na świat decyduję się wydać i jeśli wiem, że miałoby się całe życie męczyć, być okaleczone i nieporadne w żaden sposób... nie pozwoliłabym na to! Owszem, nie jestem za aborcją, bo tak się komuś podoba, ale jestem stanowczo przeciwko zmuszania zarówno kobiet jak i mężczyzn, a w przyszłości i tego dzieciątka do wegetowania na świecie - ciekawe czy Państwo jest w stanie objąć opieką dzieci, które będąc w ciężkim stanie czekają na śmierć? Ciekawe czy politycy uważają, że można im wynagrodzić jakoś tą wegetację? wady genetyczne? Czy można mężczyźnie i dzieciom odebrać matkę w razie dużego zagrożenia życia ponieważ płód ma większe prawa? Czy ktoś z rządzących myśli? Czy Państwo dając 500+ jest normalne? Jacy ekonomiści na to pozwolili wiedząc, że doprowadzi to do ruiny niektóre sektory?

Gość Jakie to żenujące
Pisiory doprowadzą do tego że będzie więcej dzieci na śmietnikach - niestety.Bogate kobiety będzie stać na aborcję za granicą, a biedota będzie wyrzucać na śmietnik, albo usuwać u babki.W sejmie są sami podstarzali ramole i już zapomnieli jak ich babska usuwały legalnie.😡