Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonka91

Czerwcówki 2017

Polecane posty

Gość caroline29
Optymistka gratulacje synka :) Siostra na kiedy ma termin ? Ale fajnie będziecie miały dzieci z jednego roku. X Ja nadal nic nie czuje, żadnych ruchów , jutro zaczynamy 18 tydz, moze przez ten tluszczyk nic nie czuje :(

Gość Optymistkaa85
caroline siostra ma termin na kwiecień :) W poprzedniej ciąży też ,chodziłyśmy z brzuszkami razem :) A w pierwszej ciąży , chodziłam z brzuszkiem razem z najstarszą siostrą :) Która to Twoja ciąża? Ja dosyć szybko czułam ruchy ,mimo tłuszczyku ;) , ale np. moja młodsza siostra w obu ciążach pierwsze ruchy zaczynała czuć dopiero po skończonym 20 tyg :)

Gość caroline29
To mój pierwsza ciaza , czytałam ze najpóźniej do 21 tyg się te ruchy powinno poczuć. Narazie nie panikuje . Ja niestety nie mam siostry :) mam tylko brata :)

Gość Optymistkaa85
caroline spokojnie ,już niedługo poczujesz :) Ja mam 3 siostry :D brata nie mam(choć zawsze marzyłam .. ale o straszym ;) ) :) A moja córeczka będzie miała aż dwóch braci -i to starszego i młodszego :D

Gość caroline29
Naprawde w czerwcu szykuje sie wysyp chłopców , wszyscy mówią ze i u nas bedzie chłopiec, no zobaczymy, kolejna wizyta 25.01

Gość Homologacja
U nas zapowiada się dziewczynka :)

Gość agula181
Jestem po wizycie i sie okazuje ze bedzie chlopak :-D ciesze sie mimo ze nastawialam sie na dziewczynke ale jest dobrze. Maly troche ospaly ale zdrowy i dobrze sie rozwija :-)

Gość gośćpola
U mnie też dziewczynka dwóch lekarzy potwierdziło to samo, dziś nawet lekarz widział dwie kreseczki jako kości łonowe bardzo się cieszę mam juz synka 8 lat więc będzie parka. czas powoli gromadzić wyprawkę ja przynajmniej już się rozglądam co potrzebne.

Gość Gośćsylwia
Optymistka to widze ze nie tylko ja mam siostrę w ciąży;) moja ma na 1 maja ale ze będzie raczej cc to w kwietniu;) a bratowa w lipcu bedzie rodzić;) ja w przyszłym tyg ide do lekarza;)

Gość Gośćsylwia
Hej dziewczyny co tu taka cisza? Jak tam samopoczucie? Mnie znowu coś bierze i gardło boli. Ruchów nadal mie czuję mam nadzieję że z dzieckiem jest wszystko ok;) we wtorek wizyta. Jutro badania i tak leci po malu. Magdaróża to fajnie będziecie razem bawić;)

Gość agula181
Mnie niestety tez dopadlo przeziebienie... gardlo boli, kaszel meczy a herbata z miodem nie pomaga... chyba bede musiala isc do lekarza. Ruchow tez nadal nie czuje ale z Mlodym wszystko ok bo we wtorek miałam usg :-)

Gość Optymistkaa85
u mnie kolejny dzień pod rząd bez mdłości :D Żarłacza mam takiego że szok :D Wszystko mi smakuje ,no i kolejne kilo więcej ,w ciągu kilku dni ;) ale wolę tyć niż mieć mdłości i wymioty ;)

Taka pogoda, z ciepłego pomieszczenia na dwór i różnica 40 stopni, dużo osób teraz choruje :( ja lenie się w domu wiec ograniczam wyjścia do minimum Życzę wam dużo zdrowia ! Zwalczcie szybko chorobsko! A ja czuję od 3 dni maleństwo i ciągle obserwuję brzuch :) to niesamowite poczuć ze ktoś tam na prawdę jest

Gość Optymistkaa85
Mam jeszcze do Was pytanie. Gdybyście miały nazwać synka "Tymek" , które imię byście wybrały TYMON, czy TYMOTEUSZ ??? Mam spór z mężem w tej kwestii . Oboje chcemy Tymka , ale nie możemy się dogadać jak które imię oryginalnie wybrać .. A jak tam imiona dla Waszych dzieciaczków ? :)

Gość Gośćsylwia
Ja jak bym miała wybrać to Tymon;) łatwiej przy pełnej prezentacji;) imion jeszcze nie wytypowalam;) ale będę typować jak będę wiedzieć kto tam siedzi w brzuchu. Mam czas w każdym bądź razie;)

Gość moje konto
hej :) zazdroszczę apetytu, u mnie nadal niewiele rzeczy mi podchodzi :/ nie powiem bo jem ale ostatnio ryż z warzywami, dzisiaj makaron z patelni z buraczkami i jajkiem sadzonym.... co do imion to ja mam Juliana i Marię :) teraz nie wiem jeszcze kto siedzi w brzuchu :) co do Tymka ja też bym chyba wybrała Tymon :)

Gość Optymistkaa85
no właśnie ja chcę Tymona , a mąż Tymoteusza .. :/

Gość Gośćsylwia
A waszym zdaniem jakie imię by pasowało dla syna jesli mam w domu Huberta i Filipa?

Gość Nawi
Hej. Dawno nie pisałam. U nas bedzie dziewczynka, wiec będziemy mieli w domu 2 małe kobietki. Imie juz wybrane. Wszystko po córce mamy wiec szał zakupowy mnie ominie. Ja ciagle jestem przeziębiona, zastanawiam sie czy to aby nie katar hormonalny. Dzis wyjątkowo zle sie czuje i mdli mnie cały dzien :/ Ja czuje ruchy juz od 15+2 z pierwsza corka czułam wcześniej bo w 14+5. Teraz jestem 18+5 i juz nagrywam filmiki z kopniakami na brzuchu dzieciaczka :) kopie mocno i widac u mnie wszystko.

Gość caroline29
Optymistka - Tymon :) Bawi a jakie imię wybraliście i gratulacje dla córeczki :) Gość Sylwia Hubert , filip i może Marcel albo Kubuś, moze tez byc krzys :) zalezy co wam sie podoba albo kacperek u nas te imiona sa w rodzinie wiec nie biorę pod uwagę ... My plci nie znamy , ale poczułam ruchy :) ach cudowne uczucie jak cos smera w brzuszku:) Co do imion dla chłopca mi sie podoba Stas mężowi Antoś a dla dziewczynki Basia mój mąż nad dziewczecemi nie myśli bo mówi ze brzuszku jest chłopiec i koniec kropka :) Właśnie cos tu ostatnio pustki

Gość Monka2691
Witam wszystkie czerwcowe mamusie! :) To moja druga ciąża, córka jest z lipca 2015r. A teraz będzie syn, termin na 3.06.2017r. Córka ma na imię Liwia a syn będzie Tymoteusz albo Tymon, widziałam że już jeden Tymon będzie w czerwcu:) Dużo gorzej czuję się w tej ciąży niż we wcześniejszej, ciagle łapię przeziębienia albo infekcje, nie mam na nic apetytu.. w poprzedniej ciąży przybrałam ponad 30kg a jak narazie mam +1kg:) Jak u Was z samopoczuciem? Ja już nie mogę się doczekać wiosny:) Pozdrawiam

Gość Gośćsylwia
Witaj monka.Z samopoczuciem tak sobie.dzis caly dzień boli mnie jajnik. Wczoraj w koncu dzidzia dała o sobie znać. I sie przekręcił na tą stronę co mnie boli. Dziś się wazylam i narazie 0 +.

Gość agula181
Eh u mnie przeziebienie sie rozkrecilo... kaszel mnie meczy tak strasznie ze juz nie wiem czym sie ratowac... pije herbatki z imbirem, cytryna i miodem. Moze macie jakies sposoby? Bo w aptece nic mi nie chcieli dac bo wszystko jest po konsultacji z lekarzem.. Moj Synus tez czasem daje o sobie znac :-) fajne uczucie :-) niestety dopadla mnie jeszcze jedna ciazowa przypadlosc... hemoroidy... katastrofa jakas..

Gość Homologacja
A my mamy taki problem z imieniem że masakra. Tzn mieliśmy wybrane dla naszej dziewczynki Sława (Sławka) a teraz to sami nie wiemy... Postanowiliśmy sobie kiedyś, że nasze dzieci będą miały stare, słowiańskie imiona (ew. nordyckie też wchodziły w grę ale to wyjątkowo), ale z drugiej strony nie ma dla dziewczyn słowianskich imion, które nie są rzadkie. Dla chłopców jest mnóstwo! Bierzemy też pod uwagę Jarusię (Jaromira).. ale ogólnie jedno wielkie rozdarcie pomiędzy tym co nam się podoba a tym że otoczenie jednak takich imion nie zna i będzie je traktować jako dziwne. Weźcie coś doradźcie dziewczyny!

Gość Gośćsylwia
Homologacja z tymi imionami zawsze tak jest że ktos nie jest zwyczajny do takiego imienia. Ale po czasie jak czlowiek sie przyzwyczai to jest ok;) osobiście nie znam chyba żadnego słowiańskiego imienia dla panny. Spróbuj dopasować takie imię aby pasowało do nazwiska;) w moim przypadku te imiona co mi sie podobają są w bliskiej rodzinie więc muszę szukać innych&). A niektóre to wogóle nie pasują bo np u znajomych jest. Jak to się mówi; wybierając imię dla dziecka człowiek uświadamia sobie jak wielu osób nienawidzi;)

Gość Homologacja
Nazwisko na szczęście mamy o wydźwięku neutralnym, więc raczej nie gryzie się z imionami. Ah no właśnie to są te dylematy.. i wiecznie komuś się imię nie podoba.

Gość caroline29
Witaj monka i gratulacje synka :) Agula jesli jesteś przeziębiona to lepiej idz do lekarza niech cie zbada, za wiele tez nie poleci ale dziewczyny piszą ze flegamine biorą na kaszel i rutinoskorbin.

Gość Monka2619
Agula ja bylam u lekarza bo miałam 39stopni gorączki, katar i kaszel. Oczywiście dostałam antybiotyk, oprócz tego Petit Drill na kaszel:) leczyłam się domowymi sposobami, piłam herbatki prenatal ale niestety nie pomogło:( Dużo zdrówka życzę:)

U nas od lat mówimy na dziecko i wszystko w jego kontekście Staszek :) ale teraz jeszcze myślimy nad Wiktorem Aleksandrem i Hubertem :) co ciekawe oczywiście nie znamy jeszcze płci :D dla dziewczynki mamy tylko Zosię Pozdrowienia i dużo zdrówka Ps. Dziecko coraz bardziej kopie ! :)