Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Dorciak.. tak-moja gin prowadząca mi zaleciła ten pessar. Zamówiłam go 165zł i w czwartek na wizycie mi go założy. Ale zastanawiam się czy nie za wcześnie mi go zakłada bo mi się szyjka skróciła tylko 2mm U mnie jeden bąbel waży kilo a drugi niecałe kilo. A co Ci mówi dr odnośnie terminu porodu? Wiem, że mamy podobne terminy na styczeń ale moja gin proponuje mi cięcie przed świętami BN a Tobie?

Basiu tak mi przykro....skąd Ty miałaś tyle siły aby to wszystko przetrwać?! Podziwiam....ale jest jeszcze jeden Maluch! Trzymam kciuki za Niego. Małami ja czekam na @ i w okolicach 10.11 będę miała screching i pod koniec listopada criotransfer. A Ty kiedy co? Ile masz mrozakow? Czekam na wieści i jestem z Tobą całym sercem :)

Gość gość
Ania dzieli się ale wolno, powiedzieli żeby go nie przekreślac..ale ja nie mam złudzeń :( Madzia

Aneta, u mnie o 1mm się króciła a miałam 37mm. Powiedziala że z pesarem to jeszcze nie przy takiej szyjce. Dodala tą luteine i powiedziala jak szyjka wytrzyma 4 tygodnie to czasem do porodu już wytrzymyje. Zobaczymy jak bedzie za 2 tygodnie. Pytalam sie o porod, to powiedziala że dzieciaczki grudniowe beda. A do kogo Ty chodzisz, do jakiego lekarza, on gdzies w szpitalu pracuje?

Madziu będzie dobrze musisz w niego wierzyć ja wierzę że będziesz miała ten transfer..da radę ..musi dac.. a w 3dobie jakiej klasy był?

Gość gość
Basik przypomnij nam swoją historię....co Wam tak utrudnilo w drodze po rodzeństwo :( ? Aurelia

Ala na kartotekę poczekasz min. 2 tygodnie. Ja o swoją prosiłam w sierpniu, nie mam jej do teraz. Jeśli chodzi o Katowickiego Bociana i Bociana w ogóle to ja nie mam najlepszej opinii. No i tu przyjmuje młody lekarz. Nam Mrogacz na konsultacji powiedział że jeśli chodzi o nas, to raczej potrzebna jest doświadczona klinika, a ta ich filia dopiero raczkuje i że my powinniśmy się zjawić w BS. Ale może przekona cię do siebie ten lekarz  Ruby mega historia z tym ZUSem. Ciekawe jak to liczą, skoro miałaś te 2 tygodnie płatne normalne L4, a nie ciążowe 100%). No chyba że ci wypłacili różnice. No i 270 dni to dokładnie 9 miesięcy więc w teorii to się powinno pokrywać z okresem od 1 dc aż do porodu… Ja miałam crio chyba w 21 dc. To zależy od wieku zarodków i od tego kiedy wypada owu i od wielkości endo, więc to zwykle jest chyba między 16-22 dc. Basik tulę mocno. Bardzo mi cię żal, wiele przeszłaś, rozumiem twoje zniechęcenie… Ale w mrozaczka wierzyć musisz. Tylko faktycznie może nieco odpoczynku potrzeba. Jesteś bardzo dzielną babką. Serio. Ja bym 8 procedur nie wytrzymała… U mnie przeziębienie nie ustępuje, dobrze, że już weekend.

Dorciak.. ja chodze do fiegler-rudol (niektóre forumowiczki ją znają) b.sympatyczna osoba a pracuje w szpitalu w Pyskowicach k/gliwic więc raczej tam będę rodziła. I z nią na konkretny dzień na cesarke będę się umawiać. Allessa.. a Ty gdzie będziesz rodzić? bo wiem, że jesteś z Gliwic. Ja jestem z Knurowa-szpital mam "pod nosem" przejść tylko przez ulicę ale jednak te Pyskowice.

Gość gość
Sil - tu Ala, bardzo dziękuję Ci za opinię; tez troche po południu czytałam i dr do którego mnie zapisano to młody lekarz A.Adamczyk. Myślałam , że uda się do dr Mrugacza, ale mam czekać. Raz w miesiącu przyjmuje w Ktw. Muszę zmienić miejsce lub lekarza bo za dużo sie wydarzyło podczas 1 procedury i 3 transferach... Basik = przykro mi:(

Gość gość Klee
Basik - przykro mi i jednocześnie podziwiam Cię za wytrwałość i siłę... Madzia, trzymam kciuki, żeby było jednak dobrze. :) Yeti, życzę przyrostu bety jutro. :)

Z czystą przyjemnością czytałam Wasze słowa jest to bardzo miłe że nie jestem w tym sama -ktoś mnie rozumie i przechodzi niestety to samo - jest to naprawdę duże wsparcie lepsze niż niejeden psycholog, niepowiem bo małżonek też ze wszystkich sił stara się spełnić moje pragnie, ale widzę że on też ma już dość i coraz bardziej boi się o to jak zniosę kolejne niepowodzenie.Dziekuje Wam za to że tu jesteście to bardzo bardzo ważne aby być zrozumianym:) Aurelio u mnie nie ma już nic co by bylo niezbadane , ostatnio było nawet podejrzenie jakiegos zrostu po cesarce które miało powodować minimalne zbieranie się płynu w macicy który miałby zaczynać się sączyć pod koniec cyklu i tym samym uszkadzał w sposób niewidoczny endo , ale to też wykluczyliśmy.Oczywiście wcześniej w Prowicie miałam robioną drożność (była ok)laparoskopię jajników podejrzenie PCS (też wszystko wyszło ok) potem parę inseminacji (dr Grettka) wcześniej jeszcze leczenie metformaxem i próby naturalne dr.Wikarek .Już w Gyn 2 razy histeroskopia ale tylko raz coś wycinane bo tragedii nie było do tego pobrany nawet wycinek endo ale i on książkowy po badaniu.U męża wyniki nie rewelacyjne ale w sumie jedno dziecko mamy i to naturalnie, pozatym robiliśmy pełne badania zarodków PGA i też wszystko ok (zawsze te co się zaplodniły ładnie przechodzily w blastki )(teraz próbowaliśmy z 3 dniowymi).Pozatym dwie ostatnie próby były po szczepieniach imunologicznych które podniosły nam MLR do 78% , (3 dawców, dopiero za 3 się udało podnieść wyniki) nadmieniam iż z mężem mam cały czas wynik Mlr 23%) co prawda mamy jedno dziecko wiec ta imunologia to wg niektórych to nie to i chyba racja bo dwie ostatnie próby po szczepieniach też bez efektu.Pozostałe wszystkie badania imunologiczne :Kir Nk i wiele, wiele innych ok 2,500zł też w porządku tak wiec nawet gdy ostatnio pytaliśmy co jeszcze można sprawdzić -to u nas jak to dr określił nie ma już nic więcej do zbadania-Wszystko sprawdziliśmy. Endometrium zawsze ładna struktura do podania zawsze ok 9,8 -10,00 mm . Teraz po tym wszystkim tylko Amh kiepskie bo już tylko ok 0,5-0,4 .Taka ta moja historia i nigdy bety powyzej 0,1 przez ten czas nie widziałam.:(

Dziewczyny mam ogromną prośbę! Czy któraś z Was w najbliższym czasie jedzie do Czech po utrogestan? Dostałam w Gyn receptę na 6 op. do criotransferu w listopadzie! Czy ktoś kupiłbym mi je? Wyślę receptę i prześle kasę na konto wcześniej :) Będę ogromnie wdzięczna, bo z Zielonej Góry ciężko mi się do tych Czech wybrac. Z góry dziękuję! Mój mail: katia7@o2.pl

Gość gość
Hej Anetka. Dobrze , że vwybierasz Pyskowice- słyszałam same superlatywy odnośnie cesarek. Knurów nie cieszy się dobrą opinią. ... My od przyszłego czwartku zaczynamy szkołę rodzenia w gliwicach i tutaj też na 99% będę rodzić. Leżałam dwaceazy na patologii ciąży- jest czysto, w przeważającej większośc***ersonel profesjonalny, można rodzić w wodzie w pierwszej fazie, poród rodzinny, pokój jednoosobowy za dopłatą, prywatna położona też za dopłatą- zdecydujemy się na te ułatwienia. Szkoda, że Sylwia nie wróciła do nas po porodzie- ona wybrała Gliwice i byłam ciekawa jej opinii... Sil może Ty masz kontakt z Sylwią? Allessa

Moje posty raz się pojawiają, raz znikają. Masakra. Przekazałam Sylwii że jest poszukiwana, w wolnej chwili tu zajrzy :)

Gość gość
Dredzik ja będę jechać w przyszłym tygodniu :) Madzia

Basik bardzo mi przykro i jak dziewczyny podziwiam Cię za siłę!! Yeti trzymam kciuki za przyrost i Madzia za Twoj transfer!!

Gość gość
Ala jeżeli A. Adamczyk ma na imię Arkadiusz to jest to mąż dr Piekarz i do ok. 2012 r. pracował w Gyn. Ja rodzilam i w Gliwicach i w Rudzie na Goduli więc jak macie pytania do odpowiem. Oba porody SN. Asia.

Basia dzielna z Ciebie kobieta, podziwiam Cię za wytrwałość. Aneta ja miałam wizyty co 4 tygodnie i szyjka w tym czasie z 37mm skróciła mi się do 29mm fakt że byłam w 2 różnych gabinetach Ja cały czas biorę luteinę 2x100 i od 2 tygodni jeszcze dupaston,nospę i magnez. Dorociak Twoja szyjka jest długa także nie martw się na zapas ☺Ale dobrze że bierzesz luteine. Ja jutro mam prenatalne a pozniej wizyte u dr G ☺

Asia...jak możesz napisz coś na temat szpitala w Rudzie na Goduli. Miałaś tam swojego lekarza? Jakie warunki? Ponoć niedawno był tam remont?

Gość gość
Dzięki Sil :-* Asia kiedy rodziłaś w Gliwicach i jak oceniasz szpital? Allessa

Gość gość
Cześć dziewczyny Został mi utrogestan niestety nie mogę go używać ani żadnego innego środka dopochwowego. Mam 4 całe opakowania + 26 szt z rozpoczętego opakowania - ważny do 02/2019 Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt Joasianowakowska@interia.pl Odbiór tylko osobisty na terenie Katowic lub najbliższych miast. Pozdrawiam

Gość gość
Yeti kciukasy zacisniete za przyrost! Allessa

Krew już oddana. Teraz czekam na wyniki. Mają w ciągu godziny być. W GC wyjątkowo sporo ludzi :)

Sil tak na prawdę z Zusem nie ma tematu, bo termin porodu mam na 22 marca, a drugi ze względu na podane 5 dniowe zarodki na 18 marca. Ale księgowe wolą się zabezpieczyć( te dokumenty dostanę w styczniu do wypełnienia), jeśli urodze wcześniej to je potargaja. To jest fajne, że myślą o swoich pracownikach, żeby nie zostali bez środków do życia :-)

Yeti powodzenia kochana ,życzę Ci aby to był twój czas..:* Basiu tak apropo,nie wyglądasz żebyś miała tak dużego syna :)zresztą twój mąż też nie..:)..szczęścia kochana :*

Gość Sunshine_111
Yeti trzymam kciuki!:)

Yeti kciuki zaciśnięte. Można 2 tyg przed porodem wybrac juz urlop macierzyński tzn zacząć wybierać. Dla mnie to nieporozumienie. Ale wiem ze niektórzy tak sugerują ciężarnej. Wg mnie szkoda marnować macierzyńskiego przed porodem .