Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Gość gość
Smutasku ja tez na l4 przez 2 tyg od punkcji jestem. Od poniedziałku wracam do pracy. Lutinus ma dawkę 100mg, widze ze Czesi dają czadu z progesteronem od samego początku. Do tego nospa forte 3xdziennie. Dzięki Dziewczyny za rady, jeśli nie dostanę @ w weekend to w poniedziałek zrobię betę :). Justkrk

Just w Katowicach w szpitalu Bonifratow robią bete 24h, w Krakowie w na bank też są takie miejsca. Ja bym pojechała zrobić badanie, w9 dpt jyz będzie wszystko wiadomo. Aurelia ja się chciałam umówić do Wolczynskiego, ale go nie było, ja już nie mogłam zmienić daty przyjazdu do BS więc w ciemno umówiłam się do lekarza jski był. To był dr Zbroch i dziękuję za to opatrzności. Na 1 wizycie juz miałam rozpisana stymulacje, dostałam recepte na antyki, do Scratchingu musiałam być w trochę późniejszym czasie cyklu, na 2 wizycie był Scratching, dostałam recepte na stymulacje, potem dużo kontaktu mailowego i potem po 6 dc już tam musielismy być

Just w Katowicach w szpitalu Bonifratow robią bete 24h, w Krakowie w na bank też są takie miejsca. Ja bym pojechała zrobić badanie, w9 dpt jyz będzie wszystko wiadomo. Aurelia ja się chciałam umówić do Wolczynskiego, ale go nie było, ja już nie mogłam zmienić daty przyjazdu do BS więc w ciemno umówiłam się do lekarza jski był. To był dr Zbroch i dziękuję za to opatrzności. Na 1 wizycie juz miałam rozpisana stymulacje, dostałam recepte na antyki, do Scratchingu musiałam być w trochę późniejszym czasie cyklu, na 2 wizycie był Scratching, dostałam recepte na stymulacje, potem dużo kontaktu mailowego i potem po 6 dc już tam musielismy być

Yeti :( byłam pewna, ze beta smoczy , Madziu bardzo mi przykro- w sumie lepiej, ze teraz bi transfer narobilby jeszcze wiekszych nadziei :( Justkra Smutasek ma rację - jak plamisz to zrób bete i jak będzie cokolwiek to zbadaj progesteton

Gość gość
Witam Jestem tu nowa :) mam pytanie w Poniedziałek będę miała trzecią insyminacje gdyby się nie powiodło mam sie umówić do Gyncentrum do doktora Mercik. Chciałam zaczerpnąć opini na temat doktora oraz po ilu próbach in vitro udalo wam sie zajść w ciążę.

Dziękuję za słowa otuchy.... Szkoda..., była nadzieja która tak szybko runęła..... :( :( :(

Yeti, trzymaj sie kochana. Wiem, ze ci cieżko, bo tez to przechodziłam, ale większość kobiet po ciąży biochemicznej zachodzi w ciaze. Wiec u ciebie tez tak bedzie. Ważne, ze cos zaskoczyło, następnym razem sie uda na dłużej. Wypłacz sie i zbieraj siły do dalszej walki.

Yeti ,Madziu bardzo mi przykro dziewczyny ; (.. wiem że jest wam ciężko :(tule Was mocno trzymajcie się kochane:(

Gość gość
Witam.Dziewczyny mam pytanie odnośnie Utrogestanu jaka jest cena tego leku w Czechach .Czy to lek doustny czy dopochwowy .Czy dawkowanie jest takie jak przy Lutinusie ? Planujemy podejście do procedury in vitro jeszcze w tym roku i chciałabym się rozeznać w cenach i odpowiednio zaplanować budżet, na Lutinus raczej nie będzie mnie stać .Pozdrawiam

Gość gość
Smutasku. W Rudzie miałam swojego lekarza, ale przy porodzie SN najważniejsza jest dobra położna. Obecnie na Goduli nie można umówić się z położna na poród. Rodzilam przed remontem i warunki na salach porodowych były super, na noworodkach gorzej bo sale 2-3 osobowe, czasem i więcej osób, łazienki na korytarzu. Jest to jednak bardzo dobry szpital ze świetnymi lekarzami zarówno na ginekologii jak i noworodkach. Ratują ekstremalnie małe wczesniaki, mają super sprzęt. Mają też bank mleka, a to rzadkość. Asia.

Dawkowanie progresteronu zależy od kliniki i lekarza oraz typu przyjmowanego leku (prog w zastrzykach i żelu przyjmuje się zupełnie inaczej). Ultrageston jest dowcipny, dziewczyny zażywają go 3 razy dziennie, jak lutinus, ale już liczba tabletek zależy od lekarza.

Gość gość
Allessa. W Gliwicach rodzilam w maju tego roku i gdybym miała rodzić ponownie to bez wahania wybrałbym ponownie ten szpital. Można urodzic w wodzie. Niesamowita opieka na noworodkach, cały personel mega!! pomocny!!, uprzejmy!!. Fajnie, że można dopłacić i mieć pokój jednoosobowy z łazienką, warto naprawdę. Jestem baaardzo zadowolona. Asia.

Asia...dzięki. Ja będę miała cc i właśnie nie mam lekarza z Rudy i nie wiem czy powinnam go szukać czy bez tego będzie ok? A jak kwestia odwiedzin? Każdy wchodzi na oddział czy są jakieś ograniczenia?

Gość gość
Smutasku, co do odwiedzin to była informacja, że nie wolno małych dzieci przyprowadzać, chyba do lat 7?? Były jakieś konkretne godziny odwiedzin, ale nikt tego nie przestrzegał i można było cały dzień mieć gości. Co do lekarza to nie wiem co ci doradzić, ale myślę że to profesjonalny szpital, trafia tam wiele kobiet z różnych miast z powikłanymi ciazami, które nie mają tam swoich lekarzy i jest ok. Moja koleżanka akurat umawiala się tam ze swoim gin i on robił jej cc. Ale szczerze to nie zauważyłam żeby ktoś był lepiej lub gorzej traktowany. Asia.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź Sil_sb.A jaka jest cena Utrogestanu w Czechach?

Za 4 opakowania w Czechach płaciłam 702 korony (114 zł) Yeti, wiem co teraz czujesz -niestety in vitro nie jest łatwym przeżyciem ... przykro mi że tak to się u Ciebie skończyło i ta iskierka nadziei tak szybko zgasła Madziu :( Ja dziś też uśmiecham się na zewnątrz , jestem na imprezie i właśnie poza planem zostałam poproszona za chrzestną

Peonia wszystkiego najlepszego z okazji urodin duzo zdrowka i usmiechu. Niech te juz pozostale 8 miesiecy mina spokojnie i bez zbednych stresow :-* > No to dziewczyny stawiam wam kawe i ciasto urodzinowe na poprawe humoru

Gość gość
Peonia wszystkiego co naj :) napiekniejszy prezent juz masz w brzuszku :). Justkrk

Dziękuj***ardzo, a Tobie Basiu również życzę wszystego co najlepsze. Pociechy z córci i duzo zdrówka :) justKrk, masz racje, moje marzenie sie juz spełnia. Życzę tego każdej z was.

Gość Sunshine_111
Peonia, Basiu, Najlepszego! :)

Gość Sylwia159
Hej hej :) wywolana przez alesse i sil- jeatem. Alessa :) tak rodzilam w Gl. Ogolnie powiem tak. Nie narzekam nie bylo zle. Z tym ze mialam wykupiona prywatna polozna. I chyba tylko dzieki niej w koncu zrobili mi cc. Po 16 h porodu bez postepu... itoz okazalo sie ze mam za waska miednice. Na nic zdalo sie to, ze mialam bole parte a nie moglam przec bo mala sie zaklinowala i bym ja udusila... wiec wstrzymywane parte to bol najwiekazy bol jakiego doswiadczylam... mloda lekarka uwazala ze przesadzam i mam rodzic dalej. To nic ze przyszlam na porodowke z 8 cm rozwarciem i przez 16 h sie ono nie powiekszylo mimo oxy... Dopiero gdy koja polozna nalegala przyszedl inny lekarz ktory mnie pomierzyl i zdecydowal o cc. A samo cc? WYBAWIENIE ... czulam sie jak na wakacjach. Bol po tez o wiele mniejszy niz sam porod. Nieporownywalnie. Polozne ok sam szpital ok tylko jak we wszystkich bywa: nagodnka na rodzenie sn. Jako ze moj porod skonczyl sie cc to pewnie bede tu tez rodzic jeszcze w przyszlosci bo na przebieg nie mam nic zlego do powiedzenia. Dwie uwagi: idzcie rodzic z osoba towarzyszaca- zawsze lepiej traktuja rodzaca przy swiadkach- ja bylam z moim M. I druga: bierzcie zzo. Naaaprawde przynosi ogromna ulge. W prawdzie ja sama jestem pechowcem co do znieczulen i na mnie dawka zzo dzialala tylko 15 min a kazda pozniej dokladana juz nie dzialala az anestezjolog w szoku byla... ale i dla tych 15 min bylo warto.

Gość gość
Dziękuję Basik33 za odpowiedź .Rzeczywiście koszt nieporównywalny w stosunku do Lutinusa.Pozdrawiam

Dziekuje dziewczyny :-* Ja juz swoj prezent dostalam w maju :-) Sylwia to cie jednak meczyli ale wszedzie chca zeby rodzic sn tylko w niektorych szpitalach sa jeszcze normalni lekarze ktorzy umia to przekalkulowac czy kobieta da rade. A jak mala? Spi w nocy czy budzi mamusie? Jak ty sie czujesz kochana?

Peoniu, Basiu wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin, samych słonecznych i radosnych chwil i spełnienia wszystkich marzeń :*:)