Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Sil trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :) daj znac czy wszystko dobrze. Mam do Ciebie pytanie. Czy w Arte transferują w ogóle 3-dniowe zarodki? Czy zawsze hodują do 5 doby. I jeżeli tak to pamiętasz może dlaczego? Zastanawiam sie czy nie zaryzykować i nie spróbować podhodowac moich ostatnich do blastki. Zawsze miałam 3-dniowe, a może one zawsze kończyły sie dzielić na pewnym etapie a nawet nie wiedziałam bo były wcześnie podane.

Tola, gratuluje bliźniaków i życzę zdrówka. Nie miałaś łatwo z tego co widze, az mam gęsia skórkę. Ważne, ze wszystko dobrze sie skończyło i jesteście juz w domku. Duzo duzo zdrówka życzę. Sil, mi sie wydaje, ze jutro tylko pecherzyk bedzie. Serduszkowe wizyty sa zazwyczaj pózniej. Pustego jaja na pewno nie bedzie. Rubineye, powiedz mi kochana kiedy wchłonął ci sie 2 pecherzyk. Bo dobrze pamietam, ze miałaś 2 pecherzyki i 1 serduszko? U mnie jest podobnie, ten drugi pecherzyk pojawił sie pózniej i byl malutki 3mm, a teraz zamiast sie wchłonąć rośnie, juz ma ponad 1cm, ale nie ma w nim serduszka. Dr mówiła, ze sie wchłonie, ale trzeba obserwować.

Gość gość
Solenizantki wszystkiego najlepszego! Tolu gratuluję dzieciaczków i życzę wam dużo dużo zdrowia! Aż strach się bać jak się takie rzeczy słyszy :/ Justkrk bardzo mi przykro trzymam kciuki za dalsza walkę! Sil piękny przyrost ja w 18 dpt miałam pierwsza wizytę to był 5tc 2 dzień były dwa pęcherzyki serduszek jeszcze nie beta 8802 wiec połowę wyższa ale nadal trzymam kciuki za bliźniaki! Pozdrawiam MaBo

Gość gośćkasia
Kurcze a ja w programie w Gync 2+1 bez lekow 14.000 tys. No to niezle!

Gość gość
Dziewczyny czy dr M przyjmuje w Katowicach w poniedziałki? Madzia

He he Smutasku chalwowych lodów nie spotkałam, ale dobrze wiedzieć :) choć obiecałam sobie reżim jedzeniowy :) ALA halo - napisałam Ci maila- daj znać, Aniu nie wiem kiedy zacznę, ale teraz chyba w tajemnicy przed wszystkimi , okres mi się spóźnia 5 dni , choć zawsze mam bardzo regularny to przecież wiem, ze po hormonach może być różnie, a mimo wszystko jakaś myśl z tyłu głowy jest , ech :( za to moja najlepsza przyjaciółka jest w ciąży - bardzo się cieszę, bo to drugie dziecko po roku starań, ale mimo wszystko smutno mi, ze mnie pod omija szerokim łukiem

Madziu dr M w poniedziałki w Kat nie przyjmuje. Tolu Kochana gratuluję Syna i Córeczki, wiele przeszliście niestety... Dużo zdrowia dla Ciebie i Dzieci, żebyście już tylko mogli się sobą cieszyć, bez żadnych zmarwień... Sil dzisiaj będzie piękny pęcherzyk! :-) Hope życzę Ci z całego serca miłego zaskoczenia ;-) Doskonale Cię rozumiem, jak moja Siostra zaszła w ciążę w czasie naszych starań, to mimo, że się cieszyłam, łzy same pchały się do oczu... Ciężko było mi patrzeć na jej zaokrąglający się brzuszek... Ech, tak to już jest...

Gość gość
Ewela jak u Ciebie?!?!?! Allessa

Karolcia...tak ten wózek kupiliśmy. Odkupilismy go od znajomych więc jest na gwarancji jeszcze i w stanie idealnym. Prowadzi się go fajnie a wyjdzie z czasem jak jest naprawdę. Kupiłam po 1 dużym reczniku z kapturkami, mamy po 2 prześcieradła do lozeczek (w sumie 4), kupiliśmy też ochraniacz na materac. Pościeli nie kupowałam wogóle (położna nam mówiła, że do pół roku nie powinno dziecko spać pod kolderka) będą przykryte kocykiem. Terminu cc nie mam ustalonego bo teraz walczymy o każdy tydzień. Na szczęście dzisiaj zaczęłam 31 tc więc już dzieci mają coraz większe szanse. Może się okazać że już w tym tygodniu w szpitalu wyląduje choć mam nadzieje, że jeszcze troche w domu poleze. A Ty nowy wózek kupujesz czy szukasz używanego?

Gość gość
Maju zabieg miałam w Ostravie w Euroferil, możesz do nich napisać i poprosić o cennik. Qrcze, moze ja coś złe przeliczylam :( 16000 koron czeskich. Doktor dał nam zniżki w związku z 1 komórka. Justkrk

Mandy, u mnie było dokładnie tak samo jak u ciebie, jak moja siostra w ciaze zaszła. Zaczęliśmy sie starać jak była w ciąży z pierwszym dzieckiem. Mimo, ze sie cieszyłam z kolejnego dziecka do rozpieszczania i nie jestem żadna zazdrośnicą, to było mi strasznie cieżko i płakałam mężowi, ze to ja teraz miałam byc w ciąży. Nikomu do tej pory sie do tego nie przyznałam, bo nie chciałam wyjsć na zazdrośnice, ale widze, ze nie tylko ja tak miałam.

Gość gość
Jestem na początku drogi... powiedzcie mi jakie badania kliniki wykonują w standardzie? Czy są jakieś szczególne dla kobiet, które mają za sobą poronienia? Nie chciałabym żeby nas naciągali - stąd moje pytanie. Dziękuję Wam za odpowiedź :)

Gość gość
Dziewczyny jaką przerwa musi być między stymylacjami? Miesiąc? Justkrk

Justkrk przerwa miedzy stymulacjami to min 3 miesiące, jeśli chcesz podchodzić do crio to możesz w cyklu nastepnym Gosciu- co do badan każda klinika ma inne wymogi co do badań, wiec lepiej zapytać u źródła w Gyn napewno trzeba mieć p/c Hiv, HBs antygen, p/cHCV, USR, Chlamudia te napewno trzeba w gyn(mam je w umowie)

Sil trzymam kciuk za wizytę pęcherzykową :) Czekamy na sane wspaniałe wiadomości! Wszystkiego najlepszego Dziewczyny z okazji Urodzin. Ja 3 dni nie mogłam wejść na forum- wyskakiwał jakiś błąd :( Hope oby te 5 dni spóźnienia bylo początkiem czegoś wspaniałego!

Gość gość
Sil kochana! ! Trzymam kciuki za sliczne widoki na usg! ! Ja właśnie niedługo kończę krzywą cukrowa- nie było tak zle. Po tej dawce glukozy Dzidzia mocno świrkowała :-) Smutasku a dlaczego nie powinny Dzieci spać pod koldra? My w czwartek zaczynaky szkołę rodzenia :-) Allessa

Just, Yeti przykro mi ale sie nie poddawajcie. Tola dużo zdrówka i spokoju dla Was :-* Peonia dobrze pamiętasz :-) w 7 tc pojawił się ten drugi pecherzyk a pod nim się zrobił krwiak. Łącznie to trwało 3 tyg, potem znikł. Dr P. mówiła, że może też dojść od takiej sytuacji, że się nie wchłonie tylko podczas porodu razem z lozyskiem się go wydali. I dlatego potrzebny jest Fragmin, żeby był przepływ krwi.

Peonia otwarcie piszę o tym tylko tutaj... Tylko Wy możecie to zrozumieć, myślę, że inni ludzie mogli by mieć z tym problem...

Czesc Dredzik :) ja Was podczytuje na bieżąco ale jakoś tak z pisaniem nie wychodzi..;/ co u mnie...jestem po szczepieniach immunologicznych i podchodzę do ostatniego transferu..dzis mam 7dc i jade na podglądanie co tam urosło..mam gonal 225 wiec zobaczymy..jade dzis w ogóle do dr Gretki-bo Mercika nie ma..i chyba juz sobie odpuszczę Mercika..szczerze mówiąc jestem nim zawiedziona :(..no ale cóż..zobaczymy jak będzie.. trzymam kciuki za Was.. dla urodzinowych-wszystkiego dobrego..spełnienia marzeń.. Sil..ja również trzymam kciuki :)

Dziewczyny mam 53 tabletki Lutinus z poprzednich stymulacji! Czy wystarczy mi ich po crio? Ja nie pamiętam ile się ich bierze po transferze. Taka dziura w głowie. Wszystko co z tym związane mam gdzieś zamknięte głęboko....3x 1 ? To by starczyło do bety? Bo mam receptę na 8 op Utrogestan, a ja zapomniałam że jeszcze ten Lutinus od Laliki kupowałam :) A tu dziewczyny są chętne by mi je kupić w Czechach. Będę wdzięczna za pomoc!

Gość gośćkasia
Zizia a gonal 225 zalecil dr M? Tez ma taki pomysl na mnie podobno.

Gość gośćkasia
Dredzik w Gync lutinus 3x2 tabletki.

Gość gośćkasia
Dziewczyny a ile placicie za utrogestan w czechach za opakowanie? Ok 30zl?

Gość gość
Dziewczyny ja tylko dostane okres i zaczynam od nowa...3 ostatnia stymulacja...:( Jutro wizyta ehh Madzia

Hej allessa milo ze pytasz.pozdrawiam Cie serdecznie :) U mnie początek 39 Tc. Takze mam nadzieje ze tym tyg juz urodzę !! Chód czuje sie bardzo dobrze. Żadnych boli lub skurczy . Jutro mam wizytę takze może lekarz cos wywróży :) Ja co prawda kupiłam kolderke i pościel do łóżeczka ale na pocz. Bobas powinien spac w beciku albo jakimś kokonie ponoc .kolderka nie jest na pocz. Wskazana. Smutasek a ty odczuwasz jakies skurcze? Bole? Dyskomfort? Hope wiem co czujesz. Ciężko sie cieszyć jak ktos z znajomych albo rodziny zachodzi w ciążę tym bardziej ze np byl mlodszy ode mnie. Tez to przeżywałam :( te odwiedziny u kuzynek, koleżanek prezenty.noszenie maluszkow na rękach a potem w domu lży do poduszki. :(

Allessa fajnie ze zapisalas sie do szkoły rodzenia ! Mi te zajęcia duzo daly ! W dodatku poznałam fajne osoby z którymi nadal utrzymuje kontakt. U nas zajęcia prowadzila Polozna i zawsze miała od nas mase dodatkowych pytan he a będziesz chodzić sama na zajęcia czy z mężem??