Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Gość gość
Peonia tak, to był mój pierwszy transfer. Dziewczyny dziekuje za wsparcie i kciukasy, chyba napisze już do mojego gin ze sie nie udało... Tola gratulacje wielkie i szybkiego powrotu do zdrowia! Justkrk

Gość gość
Chyba znowu nie dodało posta. Peonia tak, to było moje pierwsze podejście i pierwszy/jedyny transfer. Zbieram siły i wyślę maila do gin ze sie nie udało :(. Justkrk

Tola gratuluję dzieciaczków, ale przede wszystkim życzę Ci dużo zdrówka i szybkiego dojścia do siebie abyś w pełni mogła cieszyć się szkrabami. Dobrze, że dość szybko zareagowali. Podpinam się też do pytania i prośby Smutaska - Wesołka, jak bedziesz miała możliwość i chwilkę czasu napisz co się przyczyniło że trafiłaś do szpitala?

Gość gość
Sil ja widzialam malenkie serduszko w 21 dpt blastek ale uslyszalam w 27 i to na chwilę. We wczesnej ciąży nie naciskaj lekarza na włączanie dopplera- zazwyczaj pozwalają posłuchać serduszka przez kilka sekund. Sluchawka dopplera wytwarza ciepło, które może zaszkodzić rozwijajacemu się Maluszkowi. Myślę, że jutro zobaczysz elegancki pecherzyk :-) serduszko widac i slychac przy beta hcg okolo 10 tysiecy. Doktor G.K. to fajna lekarka- tym bardziej, że Ty jesteś chyba ze Swietochłowic . Słyszałam, że Jej mąż jest ordynatorem na oddziale gin w tamtejszym szpitalu. Powodzenia jutro! Allessa

Justkrk współczuję - to Twój pierwszy raz i na pocieszenie powiem,ze rzadko się udaje - nie poddawaj się i przypilnuj lekarza przy kolejnej stymulacji, bo ta nie była dobra - wiem z własnego doświadczenia , ze można - zależy od kliniki, lekarza i dobranych leków. DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :) Sil widzę, ze u Ciebie szaleństwo z wynikami bety he he - kiedy masz wizytę ? TOLA gratuluję dzieciaczków - niestety ciaze mnogie sa podwyższonego ryzyka - całe szczęście dzieciaczki silne były.Dziewczyny jestem uzależniona od lodów Braci Koral o smaku ciasteczek - i nawet w taki zimny dzień je pochlaniam - polecam :)

Gość gość
Hope dziekuje. Teraz to już mnie czekają wyłącznie krótkie stymulacje dostosowane do kobiet z niskim amh. Wersja czeskiego i mojego polskiego lekarza zgadzają sie. Bedą mnie stymulować do trzymania tylko dwóch pęcherzyków. Albo adopcja komórek... Ale to decyzja na pózniej i mam nadzieje, ze nie będę musiała jej podejmować. Justkrk

Dzięki Allessa, ja za bardzo nie czytałam o usg, w tym w ogóle nie jestem wprawiona... Miło byłoby zobaczyć choć serduszko, ale będziemy już mega szczęśliwi z pęcherzyka, choć nasłuchałam się o pustych jajach płodowych... Hope wizyta jutro, o 10:20 :)

Gość gość
Sil trzymam kciuki za jutro pecherzyk lub pecherzyk z serduchem :)). Justkrk

Gość Sunshine_111
Justkrk, przykro mi :( Trzymam kciuki za następną stymulację. A dlaczego lekarze chcą uzyskać tylko 2 komórki? Żeby były lepszej jakości? Sil :) Tolu, gratuluję i dużo zdrówka życzę :)

Yusti bardzo mi przykro:( trzymaj się ..nadstepnym razem napewno się uda :* Tolus bardzo ci gratuluje bliźniaków :)cieszę się ze wszystko dobrze się skończyło..mam nadzieję ze szybko dojdziesz do siebie i będziesz mogła w pełni cieszyć się swoimi maluszkami:) Sil super że beta ładnie rośnie,powodzenia jutro na wizycie :) Hope co u Ciebie? kiedy podchodzisz ?:)

Tola gratuluje dzieciaczków:) zdrówka dla Ciebie i maluszków:) Just przykro mi że się nie udało:( Dzisiejsze solenizantki sto lat i wszystkiego co najlepsze!!! Sil czekam na relacje z jutrzejszej wizyty, beta rośnie więc bedzie dobrze:)

Tola gratulacje dobrze że najgorsze ze wami teraz będzie tylko lepiej ☺ Jak znajdzesz chwilke to napisz coś więcej. Basia Peonia wszystkiego najlepszego spełnienia wszystkich marzeń☺

Gość gość
Sunshine po ostatniej stymulacjibbylo 5 pięknych pecherzykow z czego tylko 1 komórka, dobrej jakości Ale jedna. Po tym czeski lekarz powiedział mi, że mają program dł kobiet z niskim ani (0.67 u mnie), ze stymukuje sie je clostilbegytem + ewentualnie niskie dawki gonal lub menopur aby uzyskac dwie zdrowe komorki. Plus- niskie koszty. Calosc powinna sie zamknac w 2 tys zl. Mialam Wam napisac hakie koszty invitro w Czechach - nam wyszlo 2400 PLN za punkcje, transfer i chodowli zarodka (2dni). Stymulacja była w pln i wyszło ok 7000 za same leki. Justkrk

Sil na pewno to nie pusty pecherzyk masz ładne przyrosty bety Ja miałam puste jajo plodowe i przyrosty nie były takie wysokie. Wesołku u nas wszystko dobrze dzieciaczki zdrowe chłopczyk waży 1150kg a dziewczynka 1050 kg z moją szyjka wszystko ok pessar trzyma ☺ nie odzywalam się bo remontujemy w końcu pokoik. Kupiłaś już te materacyki? Można je kupić od ręki czy trzeba czekać? To fajnie że bryka już kupiona ☺ U Ciebie już chyba wyprawka gotowa.... Dorociak a jak i Ciebie przygotowania? Catarina jak i Ciebie po prenatalnych ?

Just a za wizyty w pl nie płaciłaś? No i w Czechach byłaś chyba kilka dni? Jakie koszty życia?

Gość gość
Sil za wizyty w pln nie placilam a co Ostrawy tylko 2x na punkcja i transfer. Justkrk

Karolcia...materace zamowilismy w środę a kurier przywiózł je w sobotę. My już prawie wszystko mamy. A Ty szalejesz z wyprawka czy masz jeszcze czas?

To cała procedura ful wypas, bez leków, kosztowała cię 2400 ? Bo leki to każdy musi kupić i w zasadzie kosztują tyle samo i zależą od nas samych, więc na nie raczej patrzeć nie można...

Gość gość
Tak Sil. To duzo? Czy malo? W Parents w krk mowili ze ok 10 tys z lekami wychodzi a Wy ile placiliscie w Arti ?Justkrk

Just mało. Ja, jeśli nie policzę dojazdów i noclegu oraz leków w Art zapłaciłam 4750

Just mało. Ja, jeśli nie policzę dojazdów i noclegu oraz leków w Art zapłaciłam 4750

Smutasku niby zostały mi 2 miesiąca cały czas coś kupujemy ale jeszcze nam dużo zostało Kupiłaś wózek bebetto 42 testowałaś już? ☺ Ile kupowałaś reczniczkow i pościeli? Masz już ustalony termin cc?

Gość gość
Justco to za klinika w Czechach? Bo koszty super. Napisz jakiś namiar!! Maja