Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Peonia, Basia wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najwspanialsze :-* Dorciak ja chodzę normalnie włosy farbowac :-) tzn w pierwszym trymestrze nie farbowalam, ale teraz już byłam dwa razy :-)

Gość gość
Asia i Sylwia wielkie dzięki za odpowiedzi! Ja też zdecyduję się na prywatną położną. Sylwia a probowaliscie wanny? Moj M też zapowiedział, że będzie przy mnie. Jak Twoja coreczka Sylwia? Pozdrawiam Allessa

Gość gość
Peonia i Basia- sto lat! Dla Was i Waszych przyszłych i obecnych Skarbów :-* Dorciak ja farbowalam od drugiego trymestru. Allessa

Peonia, Basia... Najlepszego :-) Asiu... Dzięki. Też myślę, że to duży szpital i nie każda kobieta ma tam swojego lekarza a opinie i tak w większości są pozytywne.

Karolcia...lobuzie :-) to Ty miałaś być na prenatalnych i wizycie? Pisz (mów) jak na spowiedzi co się dowiedzialas? :-P

Gość Sylwia159
Basiu, mala jest cudowna :) za chwile konczy 3 miesiace, kocham ja nad zycie :) w dzien spi czesto a krotko... latwo sie budzi. Za to w nocy odpoczyqam bo kp i nawet nie musze wstawac bo mala spi z nami, przebudzi sie da razy i spi dalej :) A jak twoja kruszynka? Mala mi co u ciebue? Linka?

Już któryś post pisze. Dziś pojechałam na betę, miałam jechać jutro, ale mamy problem z samochodem i jutro przed wizytą mogłabym się nie wyrobić. Więc podjechaliśmy dziś. Beta na 19 dpt - 4722 :) Z przeliczników wychodzi że przyrost dwudniowy to prawie 100% :) Więc chyba jest dobrze :)

Gość gość
Sil a ile placilas za 1 wizytę? I ile za screathing? Bo widzę ze dr Z przyjmuje tez w Warszawie tak sobie myślę czy tam nie pojechać na 1 wizytę zawsze to 400 km zaoszczędzone...a umówić się ze leczenie w arte...myślisz ze jest możliwe umówić się na 1 wizytę zgrać w czasie zeby można wykonać tez screathing odrazu? Czy on odrazu rozpisze stymulację po zerknieciu w historię leczenia na miejscu? przepraszam ze tak wypytuje :( Aurelia

Gość gość
Sil a ile placilas za 1 wizytę? I ile za screathing? Bo widzę ze dr Z przyjmuje tez w Warszawie tak sobie myślę czy tam nie pojechać na 1 wizytę zawsze to 400 km zaoszczędzone...a umówić się ze leczenie w arte...myślisz ze jest możliwe umówić się na 1 wizytę zgrać w czasie zeby można wykonać tez screathing odrazu? Czy on odrazu rozpisze stymulację po zerknieciu w historię leczenia na miejscu? przepraszam ze tak wypytuje :( Aurelia

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze, spelnienia wszystkich marzen tych malych i tych duzych :) <> Sil gratuluje przyrostu bety :)

Gość gość
Dziewczyny, u mnie niestety beta poniżej 1,2 :(. Justkrk

Aurelia ja płaciłam za 1 i 2 wizytę po 250 zł. Na 2 wizycie był scratching - oni go wykonują w cenie wizyty. Z tego co wiem w Wawie ceny mają wyższe za wizyty, ale nie wiem po ile są. No i tam lekarze są rzadziej więc trudniej będzie ci trafić z odpowiednim dniem cyklu na scratching. Nam na pierwszej wizycie powiedział już jakie leki będziemy brać itp, i był w stanie wypisać stymulacje, ale my chcieliśmy się jeszcze zastanowić, bo równocześnie byliśmy w Bocianie i mieliśmy umówioną wizytę w Bocianie w Katowicach. Tylko ja nie miałam aktualnego AMH i TSH i to badanie musiałam powtórzyć na następną wizytę. Wyniki męża były w miarę dobre i świeże, ale jakby nie były to też musiałby je powtórzyć.

Just :( Bardzo ci współczuję i mocno tulę kochana :( A dziewczyny przy jakiej becie słyszałyście serduszko?

Sil, może juz jutro usłyszysz. Ja tak długi bety nie badałam. Który będziesz miała dpt? Serduszko było 27dpt. A pecherzyk 18dpt.

Dziękuje za wszystkie życzenia. Moje marzenie sie juz spełnia. Teraz musi tylko zdrowo rosnąć i w maju przyjść na świat :)

Sylwia no moja już za tydzień kończy 5 miesięcy. Mam co nosić bo waży juch chyba z 9 kg. Ale to moje największe szczęści zaraz po mężu bo on był pierwszy haha. Mała w ciągu dnia śpi ale też krótko łatwo ja obudzić no chyba że już jest bardzo zmęczona to będzie spała 3h. Ale w nocy mam święto budzi się tylko raz ok 5 na karmienie ale zbiega się to w czasie z tym że mąż wstaje do pracy więc nie budzę się dwa razy. Nasza śpi w łóżeczku dla jej bezpieczeństwa bo mój M tak strasznie się wierci że bała bym się że ją przygniecie. No i coraz bardziej *****iwa jest tzn łazi po łóżeczku czyli znajduje ją np w poprzek łóżeczka hah. Fajnie że kp jest to bardzo wygodny sposób :) Moja dostała już swoją pierwszą marchewkę na szczęście mama nie była w kropki i mała fajnie je. Just bardzo mi przykro całuje mocno :*

Justkrk przykro mi bardzo... :( <> Sil ja widzialam pecherzyki w 19 dpt bo tak akurat mialam wizyte zaplanowana...:)

Peoniu, Basiu w dniu waszego świętą życzę Wam już tylko uśmiechu na twarzy,a przede wszystkim już bezstresowych najbliższych miesięcy z mnóstwem pozytywnych wzruszeń obyście obie niedługo przytulały zdrowe i śliczne maleństwa , obserwując jak wspaniale dorastają w szcześciu i miłości.Życzę Wam również abyście oprócz tego że będziecie mamami nie zapomniały że jesteście przede wszystkim cudownymi kobietami i również z tego i miłośc***artnerów czerpały dla siebie wszystko co najlepsze:) Sil tak bardzo się cieszę że wszystko tak wspaniale Ci się układa:) Justkrk rozumiem twój ból i bardzo Ci współczuję - powtarzasz jeszcze betę za 2 dni czy już odstawiłaś leki -to jednak był wczesny zarodeczek ?

Gość gość
Sil troche mnie nie bylo a tu takie info. Gratuluje. Bardzo Ci kibicowalam i kibicuje. Dziewczyny ktorym sie nie udalo. Przykro mi. Walczcie ile macie sil. Gratuluje ciaz Tola

Gość gość
3.10 urodzily sie moje blizniaki. Syn 1980 i Corka 2220g. W 33tc 6d ciazy. Dostalam krwotoku. Lozysko sie odkleilo po str corki. Zrobili mi szybko cc. Naszczescie to stalo sie w szpitlu. Rodzilam w Bytomiu. Dzieci byly na cepapie. Stan byl ich powazny. U syna w 2 dobie stan sie pogorszyl. Wstapilo krwawienie z pluc. Byl na respiratorze 2 doby. Dzieci sie wyzbieraly. Mi malo macicy nie usuneli. Chodzilam z drenem 9 dob. Do tej pory nie jest u mnie dobrze. Mam jeszcze plyn w brzuchu i macicy. I zobaczymy jak to sie rozwiaze. Od czwartku jestesmy wsyscy w domu. Wszystko naszczescie dobrze sie dla nas skonczylo. Tola

Gość gość
Tola przede wszystkim grstulacje i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia! Cale szczescie, ze bylas w szpitalu i ze Bytom ma dobry sprzet dla wczesniakow. Zdrowka! Allessa

Tola...gratuluję i dużo zdrowka życzę. Jak będziesz miała chwilkę to napisz mi czy coś się działo, że wcześniej trafiłaś do szpitala i wogole. Dobrze że szybko zareagowali. Buziaki trzymajcie się.