Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego zycie pokarało mnie tym p*****m autystycznym???

Polecane posty

Gość latte78
Tak jak napisały osoby znające temat, rodzice mają bardzo ciężko. Dzieci korzystają często z wielu godzin terapii, efekty są różne, jedne mają postępy a potem znowu regres, inne prawie nie idą do przodu. Tak zespol Downa jest mniej "straszny". Te dzieci są zazwyczaj milusińskie, pogodne, a zarazem uparte bardzo. Dzieci autystyczne, czasem nie chcą dotyku rodziców, chodzą na palcach, czasem autoagresja, wrzask , pisk nawet cały dzień, rozwalają wszystko dookoła. Oczywiście niektóre lepiej się rowijają i zacynają mówić, rozumieją dużo. Nie da się zbadać wcześniej, przecież autyzm ujawnia się około 3 roku życia. Czasem dziecko mówi, i nagle przestaje. Dzieci gryzą, drapią, a nawet plują innych. Bardzo ciężko. Widac po tym temacie, że wiedza społeczeństwa jest jednak na małym poziomie, nie mówiąc o empatii. Czasem w waszym środowisku są takie dzieci, niestety często uważane za niewychowane, bo np. rzucają się na podłogę w sklepie.

Gość gość
Niektorzy mowia ze to po szczepionce sie robi

Gość gość
Mojego kuzyna dzuecko chyba wyrosło z tego. Jak bylo male to chodzilo na palcach , rzucało sie darlo a teraz jest normalna. Tylko jak mowi sie do niej to otwiera buzie i patrzy na ciebie jak na debilke jakby cie nie słuchała. Ostatnio ktos mi powiedzial ze zachowuje sie jak łagodny autysta, nieraz sie tak robi jak niemowlak przezyje traume, jak matka go tlucze i inne rozne patologie

Gość gość
Starsi chłopcy robia brzydkie rzeczy. Wala non stop konia. Opiekunki ciagle maja rece w s*****e. Bo oni wszedzie pluja ta sperma. To male zboki. Matki tez wszedzie znajduja sperme. Pogonilabym w p**du takiego. Sory ale to co te gnojki robia to nieludzkie. To potwory i zboki . Fuj

Gość gość
Nie wszystkie dzieci z autyzmem zachowują się w taki sposób.

Gość gość
Może warto poszukać przedszkola dla dzieci z autyzmem.

Gość gość
Zobaczcie na YT filmik: Rodzice przerywają milczenie w sprawie szczepionkowej przemocy. Nie ogarniam tego świata. Jeśli część szczepionek powodowała autyzm to dlaczego ich nie wycofali?

Gość gość
A ja mam 2 dzieci z autyzmem, na każde dają mi 500+ i dla mnie 1300 że niby nie mogę pracować i jest w dechę. Żyć nie umierać.

Gość gość
Jak sobie radzisz z tymi dziecmi? Nie atakują cie? Nie bija?

Gość gość
Nie ma przedszkoli z autyzmem, takie dzieci sa w ośrodku, przedszkolanki by sobie nie poradziły , te dzieci zachowuja sie jak psychopaci. Zadne przedszkole nie przyjmie. One sie zachowuja jakby diabeł w nie wszedl.

Gość gość
Tak, to prawda, nie ma przedszkoli dla dzieci z autyzmem. Chodzą one do przedszkoli integracynych lub integracyjnych z oddziałami specjalnymi. Wiem bo sama w takim pracuję i są tu autystycy. I radzimy sobie z nimi, choć lekko nie jest ;)

Gość latte78
są przedszkola specjalne, gdzie uczęszczają autyści. Grupa może liczyć maksymalnie 4 dzieci. U nas jest kilka takich grup. W niektórych jest lepiej w innych trudniej. Autyzm może mieć różne objawy, rózny stopień. Jedne dzieci zaczynają mówić, rozumieją, patrzą na ciebie, inne patrzą przez ciebie jakby cię nie widziały, nie rozumieją , nie naśladują, nie mówią

Gość gość
Jakiś idiota wymyślił temat, a Wy dywagujecie. Myślał, że analogicznie skojarzycie z Beatą (RSŻ) i... wiadomo. Psioczeniu nie będzie końca. Wiedział, że dzwonią, ale nie wiedział, w którym kościele. Żałosny podkręcacz o ptasim móżdżku.

Gość gość
Jakiś idiota wymyślił temat, a Wy dywagujecie. Myślał, że analogicznie skojarzycie z Beatą (RSŻ) i... wiadomo. Psioczeniu nie będzie końca. Wiedział, że dzwonią, ale nie wiedział, w którym kościele. Żałosny podkręcacz o ptasim móżdżku.

Gość gość
Prowokacja prowokacją ale zycie wlasnie takie jest, sa niepełnosprawne dzieci z ktorymi mecza sie psychicznie rodzice.

Gość gość
Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak autyzm na końcu spektrum faktycznie wygląda, to niech wpisze low functioning autism na youtube. To wam odmieni zdanie na ten temat, jeśli komukolwiek wydawało się, że to nic takiego i że matki takich dzieci są wyrodne...

Gość gość
dziecko można wyleczyć z autyzmu, przepis: bomba witaminowa plus miłość