Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co małym dziewczynkom stanik?

Polecane posty

Gość gość

Byłam dzisiaj na zakupach i na dziale z bielizną dziecięcą natknęłam się na maleńkie staniczki. Rozmiar chyba 65AA. Zupełnie płaskie, z grubszego, lekko wyprofilowanego materiału. Sądząc po wielkości samego stanika oraz wielkości miseczek (praktycznie zerowa) nie był to stanik nawet dla nastolatki. Ja się pytam, po co małej dziewczynce stanik????? Matki córek, może mnie oświecicie?

Gość gość
No 65 to znowu nie taki maleńki obwód.

Gość gość
Za moich czasów dziewczyny stanik zaczynały nosić dopiero w okresie dojrzewania (okolice gimnazjum).

Gość gość
Nie pamiętam dokładnie czy tam było 65, może było 60. Pamiętam, że na pewno było AA. Stanik był naprawdę maleńki! Ba! to nie był jeden do wyboru, tylko w kilku kolorach.

Gość gość
Żeby sutki nie prześwitywały

Gość gość
Albo jeśli dziewczynka się wstydzi przebierać przed lekcją WF.

Gość gość
Już u dziesięciolatek powiększają sie brodawki, pod koszulka odznaczają sie wyraźnie. Dla niektórych dziewczynek to problem. Dla pedofilii - zachęta. Biustonosz osłania sutki.

Gość gość
Na to bym nie wpadła...

Gość gość
Z własnego doswiadczenia pamiętam ze to krepujace jak inne dziewczyny mialy juz biust i nosily stanik i inne w tym ja nie i cos mi tam przeswitywalo np. pod białymi koszulkami

Gość Buth
Po to by rodzice takiej malej dziewczynki mieli na co wydawac pieniadze a corka zyla w przekonaniu ze jest "dorosla".

Gość gość
Niektórym wczesnie rosna cycki

Gość gość
Nauczyciele te tez mezczyzni i dziewczynka ma miec bielizne kompletna bo jak ma sie przebierac w klasie jak nauczylel w klasie. Dla nauczyciela to tez krepujace jak lata taka z cyckami na wierzchu w wieku 7 lat i nie widzi nic zlego w pokazywaniu kazdemu. Poza tym dziewczynka powinna sie przyzwyczajac do pewnych kobiecych ubiorow.

Gość gość
Co?! Przyzwyczajać siedmiolatkę do atrybutów kobiety??? Chyba pedofila tu mamy.

Gość Buth
11 czy 12 lat to sie zgodze ale nie 7... z jakimi cyckami biega takie dziecko?? dla nauczyciela krepujace z 7-latka? a co on pedofil ze ma brzydkie mysli i sie krepuje?

Gość Buth
Chyba jestes krzykaczem, najpierw dzialasz potem myslisz. Jak masz problem ze zrozumieniem to nie komentuj.

Gość gość
Buth dziś Pedofil by sie wlasnie nie krepowal. Tak jak gej nie krepuje sie calujacych mezczyzn. Nie kazdy chce tez ogladac kobiet wulgarnie karmiacych dieci z wywalonymi cyckami. Kobiety maja byc zakryte i koniec kropka.

Gość gość
No moja coreczka ma 8 lat i juz ma zaokraglone piersiatka jak i miesiaczkowac zaczela pol roku temu. Narazie nosi staniki sportowe materialowe ale mysle ze za jakiś czas przejdzie na normalne male staniczki.

Gość gość
- bo dziewczynki źle się czują nawet jak biust dopiero "pączkuje" i mogą potrzebować "osłony" choćby przy przebieraniu się na wf - bo od początku rośnięcia biustu dziewczynka powinna się uczyć nosić stanik (dla ciebie to jest oczywiste, ale jak ktoś do tej pory nic podobnego na sobie nie miał to tak dopasowana część garderoby może być sporym wyzwaniem) - bo od początku powinna się uczyć prawidłowo go dobierać - bo jak biust zaczyna rosnąć to dziewczynka zaczyna czuć się kobietą A 65AA miseczkę ma malutką, fakt. Ale obwód wcale taki nie jest, bardzo dużo dorosłych kobiet taki ma.

Gość gość
Autorko prosisz o oswiecenie-nie jestem matką nastolatki, ale odpowiem, 65AA jest m.in. dla takich jak ja, które muszą kupować w dziale dziecięcym. A raczej musiały, do 29 roku życia do momentu zajścia w ciążę miałam taki rozmiar, kupowałam w c@a i h@m. Waga 50 kg, 170 cm. Byłam płaska. Po kilku dniach od zrobieniu testu biust zaczął mnie swędzieć, szczypać i w 2 tyg urósł do miseczki B. Koniec ciąży-miseczka C. Teraz, jako mama 1,5 rocznego dziecka, nadal karmiąca piersią, mój rozmiar to 75E. Wszystko jest możliwe. Po prostu nie wszystkie kobiety mają tyle hormonów, że biust rośnie im jako nastolatkom, tylko właśnie gdy zajdą w ciażę.

Gość gość
gość dziś o matko, to ile ty przytyłaś, że obwód pod biustem skoczył Ci o ponad 10 cm? :o Bo że biust pod wpływem hormonów skoczył o te 20 cm to jeszcze rozumiem, choć to też bardzo dużo.

Gość gość
Jak odbieram dzieci ze szkoły to stoję na szkolnym korytarzu. Dzieci w tej szkole na wf mają obowiązek zakładać białą koszulkę. I już dziewczynki w 4-5 klasie wymagają stanika. Może nie mają piersi, ale one już odznaczają się pod tą białą koszulka (niektóre koszulki są nawet lekko przezroczyste :O ), niektóre dziewczynki chodzą jeszcze bez staników i ja widząc taką dziewczynkę czuję się zażenowana a co dopiero czuje ta dziewczynka, której rodzice nie kupują takiego stanika, bo to za wcześnie :O

Gość gość
Jak miałam 10 lat to zaczął mi pączkowac biust, a byłam najmniejszą i najszczuplejszą dziewczynką w klasie (najpóźniej dojrzewałam), część moich rowiesniczek miała już wtedy przynajmniej średni biust.

Gość gość
szwagra córka- 8 lat, pasiona żelkami i parówkami, ma większe cycki i tyłek ode mnie... :O wiec staniki są np. dla "takich" właśnie dziewczynek...

Gość gość
Po hormonach w jedzeniu cycki zaczynają dziewczętom wcześniej rosnąć.Stad wczweśniej musza chodzić w stanikach.Wcześniej muszą przystosować się to tego kobiecego ubrania.