Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bosa we mgle

Dlaczego leczy się ADHA skoro ta choroba nie istnieje?

Polecane posty

Gość gość
nie, nie dostałam - jestem dorosłą kobietą, nie cierpię już na nadaktywność fizyczną, po prostu mam problemy z koncentracją i bardzo słabą pamięć krótkotrwałą. Wyszło przypadkiem, że coś jest nie tak na studiach, a potem poszłam się zwyczajnie zbadać. Widzisz, gdybyś cokolwiek wiedziała na temat na który się wypowiadasz wiedziałabyś, że dorosłym nie przepisuje się leków. Poza tym to nie jest coś co na co dzień uprzykrza specjalnie życie, można z tym normalnie funkcjonować. Leków na problemy ze snem też nie biorę. Widzisz, jaka głupia jesteś. Z tego co widzę to twoja 2 albo 3 durna prowokacja w jeden wieczór ;)

@ gość dziś zgaduję, że nie znasz angielskiego? Wstawiłam link do pełnej wypowiedzi, nie powtarzałabyś tej bzdury gdybyś to przeczytała. x Czyjej wypowiedzi? Zmarłego twórcy ADHD czy "uczonych" którzy po jego śmierci interpretują jego słowa? Zawsze mnie śmieszyło, że gdy Leon Eisenberg zmarł to natychmiast znaleźli się eksperci, którzy zaczęli udowadniać, że on powiedział nie to co powiedział tylko powiedział to co nie powiedział. Innymi słowy jeśli przyznał, że wszystko zmyślił to znaczy, że nic nie zmyślił i że dzieciaki trzeba nadal faszerować psychotropami. O, to właśnie naprawdę miał na myśli. Jeśli Ty wierzysz w takie pokrętne tłumaczenia to ja nie wierzę w Twój doktorat. Za to zaczynam wierzyć, że jesteś jedną z tych nawiedzonych specjalistek od leczenia dzieci "chorych" na ADHD.

@ gość dziś Poza tym to nie jest coś co na co dzień uprzykrza specjalnie życie, można z tym normalnie funkcjonować. x Oczywiście, że można normalnie funkcjonować z chorobą, której się nie ma :D Nie masz żadnego ADHD więc nie dziw się, że ono na co dzień nie uprzykrza Ci życia :D

Gość gość
jego cytat jest - cały cytat :) ale z trollem nie ma co dyskutować. Mam tylko nadzieję, że ktoś skorzysta z informacji które podałam i nie będzie powielał tych głupot które ty wypisujesz.

@ gość wczoraj jego cytat jest - cały cytat ale z trollem nie ma co dyskutować x Skad wiesz, że jest to cały cytat? Bo tak napisał autor artykułu? A nie przyszło Ci do głowy, że autor jest jednym z setek "ekspertów" zainteresowanych kontynuacją leczenia ADHD bo zwyczajnie czerpie z tego zyski? Rozumiem jednak, że tego typu artykuły są chętnie czytane przez matki, którym na rękę jest mówienie, że ich rozwydrzony bachor nie jest rozwydrzony tylko chory. Że rozwydrzenie to nie wina braku należytego wychowania i nadzoru ze strony rodziców tylko wina jakiejś tajemniczej niedawno odkrytej choroby. Tymczasem prawda jest inna. Żyjemy w czasach mody na bezstresowe wychowanie, gdzie dziecku nie wolno zwrócić uwagi, gdzie na dziecko nie wolno krzyknąć, gdzie przylanie zwykłego klapsa urasta do rangi zbrodni połączonej z natychmiastową interwencją policji, rzecznika praw dziecka, rzecznika praw obywatelskich i baby z urzędu socjalnego, która już pisze wniosek o odebranie dziecka rodzicom i umieszczenie go w rodzinie zastępczej. Bezstresowe wychowanie a potem wszyscy zdziwieni, że bezstresowo wychowany uczeń zakłada nauczycielowi kubeł na łeb :O Ale Ty oczywiście odpiszesz, że to nie wina ucznia tylko jakiegoś ADHD bo na anglojęzycznych stronach napisali, że ADHD nadal istnieje chociaż jak już powszechnie wiadomo nie istnieje i nigdy nie istniało. Na koniec mam do Ciebie jedno pytanie. Tak na logikę. Nie zastanowiło Cię dlaczego kiedyś nie było problemu z ADHD? Kiedyś wystarczyło, że ojciec - głowa rodziny, surowo zmarszczył brwi i już ustępował problem z wszelkim rozwydrzeniem. Bez lekarzy, bez specjalistów z klinik, bez leków, farmaceutyków i innych psychotropów, bez niczego... Cud?

Gość gość
Dokladnie gdyby dzieciak dostal pasem to by zaraz przestal rozrabiac ale nie bo dzis wychowujemy bezstresowo co za glupi swiat.

Gość gość
9:30 tak to powazny zarobek dla karteli farmaceutycznych