Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile najdłużej można być w szpitalu psychiatrycznym?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Widocznie jest ku temu powód. Z wariatami jest jak z więźniami: wszyscy są niewinni i niesłusznie osadzeni :P.

Gość gość
@14:57 Od niej zależy jak z tej pomocy skorzysta? Tak? Tyle że co to za pomoc gdy ktoś (np. psycholog) wydziera gębę na pacjenta? Ale ty pewnie uznasz że to pacjent konfabuluje bo masz takiego za mitomana z założenia. Większość psychologów wszędzie widzi urojenia, tylko nie u siebie, z tymi swoimi wyobrażeniami na punkcie innych ludzi i pacjentów. A o udowodnionych molestowaniu, gwałtach i morderstwach sporo było w USA. Ty nie słyszałeś od swoich znajomych. Nie pracujesz w szpitalu a wierzysz pracownikom.

Gość gość
gość dziś Ciebie mam za oderwanego od życia człowieka. Prawdopodobnie cierpisz na co najmniej fobię społeczną. Zamknąłeś się w czterech ścianach, całą swoją wiedzę czerpiesz z mediów i panicznie boisz się, że przestaniesz dla ludzi istnieć. Dlatego tak gorliwie pisałeś przez całą noc kolejne posty. Wybacz, ale na mnie czekają, więc zrezygnuję z bezproduktywnej polemiki i pojadę teraz do żywych ludzi :). W mijającym roku odwiedzałem w tego typu szpitalu w sumie trzy osoby, więc na własne oczy widziałem to, o czym piszę.

Gość gość
@15:13 Skończ wyzywać od głąbów, bo przez to wszystkie twoje wypowiedzi tracą na wiarygodności. Piszesz o tym jak to psychiatryk może być wspaniały i uczynni ludzie tam pracujący a zaraz opluwasz wyzwiskami. Sorry, ale ja nie wierzę ci w te twoj***arwne opowieści o fajnie wyluzowanych dziewczynach w tym bawiącej się twoim krawatem. W nic ci nie wierzę. W takie opisy miłowania, ze strony takiego chama jak ty. Dla ciebie schizofrenik to wariat z pretensjami, mimo że według psychologii taki nie może za siebie.

Gość gość
@15:13 O tak, psychiatryki to straszaki. Schizofrenicy nie mogą za siebie, a ty masz pretensje przekładając takie argumenty na forumowicza/kę. Tak właśnie widzą schizofreników psycholodzy. Brollowi też wciśnięto schizofrenię paranoidalną. Łatwo o taką diagnozę, zwłaszcza gdy psycholog ma spaczony rozum (gogle: jak łatwo zostać schizofrenikiem). Prawdziwa schizofrenia to zwidy, omamy, a i te mają podłoże organiczne (gogle: zarazki obłędu).

Gość gość
@15:13 O tak, psychiatryki to straszaki. Schizofrenicy nie mogą za siebie, a ty masz pretensje przekładając takie argumenty na forumowicza/kę. Tak właśnie widzą schizofreników psycholodzy. Brollowi też wciśnięto schizofrenię paranoidalną. Łatwo o taką diagnozę, zwłaszcza gdy psycholog ma spaczony rozum (gogle: jak łatwo zostać schizofrenikiem). Prawdziwa schizofrenia to zwidy, omamy, a i te mają podłoże organiczne (gogle: zarazki obłędu).

Gość gość
@15:13 Można ci wytknąć świętoszkowate oburzenie, bo inni spokojnie wskazują na to i owo (bez wskazywania palcem, nie licząc Rybnika), a ty wyzwasz od głąbów. @15:40 W sumie się zgadzam, bo w obecnej sytuacji przestępcy lubują się w unikaniu więzienia i chcą psychiatrycznej wygody, o której wspominał ten co tu wyzywa od głąbów. Jakby media przegrały jakiś proces o pomówienie za zmyślanie. @15:44 Powiedz to tym co byli bezzasadnie przetrzymywani (na całym świecie).

Gość gość
@gość15:44 A skąd dopłaca? Z własnych pieniędzy, z puli którą dostał od NFZ? Bo jak taki szpital zarabia na siebie i na wyżywienie pacjentów? Pytam, bo się nie znam. Ale jeśli się nie mylę to szpitale i tak wszystko mają od NFZ. Prywatne nieco inaczej. Jak to jest?

Gość gość
@15:49 Ty to jesteś niereformowalny. Podano ci że m.in. w Rybniku uznano ludzi za wariatów, którzy nic nie zrobili (jeden tylko akurat ukradł parę paczek kawy). A jak mówili że są niesłusznie osadzeni to tym bardziej oznajmiano że to wariaci. I nawiasem mówiąc to nie wszyscy więźniowie mówią że są niewinni, tak jak nie wszyscy lekarze (którzy popełnili błąd) wypierają się że popełnili błąd. Są tacy co się po mistrzowsku potrafią do błędu przyznać, ale większość idzie w zaparte.

Gość gość
@16:00 A tobie się coś nie pomyliło? Od wczoraj według ciebie, przez noc, aż do dziś piszę? Ponad dobę chyba. Jak zobaczysz tu mój i cudzy post to pewnie powiesz że i więcej niż dobę. A to wtedy pewnie wytłumaczysz bezsennością na co też pewnie są jakieś psychotropy. Pewnie nie wiesz że niektórzy stróżują nawet w święta. Wmawianie komuś chorób (nie tylko fobii) jest karalne jak mniemam. Zwłaszcza publicznie w ramach ubliżania.

Gość gość
@16:00 Gdybym bał się przestać dla kogoś istnieć - coż to za nową jednostkę wymyślasz, jak ci psychologowie - tu na forum, to bym nie pisał anonimowo jako gość, ani nawet pod pseudonimem, tylko pod swoim imieniem i nazwiskiem. Tak by wszyscy wiedzieli kim jestem i by o mnie nigdy nie zapomnieli. Weź się ogarnij. I to ty nie potrafisz odpuścić tematu. I to do tego stopnia że bezproduktywnie wyzywasz ludzi. Po co się udzielasz jak to dla ciebie taka strata czasu. Na wyzwiska masz czas.

Gość gość
@16:00 Byłbyś zabawny (gdyby nie chamski) z tym tekstem "wybacz, ale na mnie czekają". Bo gdybym był tak chamski jak ty, to zapytałbym czy czekają na ciebie wyimaginowani przyjaciele, ale nie zapytam, bo za pewne jakichś masz, nawet ORDYNATORA, no, no. Obracasz się w wyższych sferach ;p a taki stróż sam jak palec. Ale co tam, zawsze można wcisnąć fobię społeczną, skoro nie znalazł pracy wśród ludzi.

Gość gość
@16:00 Odwiedzenie trzech osób nic nie znaczy. Gdyby znaczyło to by nie były potrzebne dogłębne wizytacje a i te nic w Rybniku nic nie dały. Dopiero zespół RPO wykrył co się tam działo. A u ciebie skąd ta frustracja? Bo masz kogo odwiedzać w psychiatryku? Ja tych ludzi za wariatów nie mam. A ty? Takiego gościa jak ty bym nie chciał gdybym był pacjentem. Psychologia wszędzie widzi zaburzenia. Wystarczy poczytać mainstremową literaturę. Ps. O 16:01 napisałem twoje/ barwne opowieści. Dziwna ta cenzura

Gość gość
Ogólna konkluzja: trzymajcie się od szpitali psychiatrycznych jak nadalej. Jeżeli chcecie popełnić samobójstwo, to wszystko dobrze zaplanujcie, aby mieć pewność że nie zostaniecie "uratowani".

Gość gośću
O widzę że temat się rozwinął. Szkoda tylko że niektórzy nie potrafią opanować się nawet w święta. Zresztą na forum dyskusji ogólnej to na same święta też więcej jadu było. O co kaman? Zaiste święta to szczególny czas pod każdym względem. Ludzie potrafią przemawiać zwierzęcym głosem. A tu? Tu dodam od siebie tylko tyle że nawet Allen Frances krytykuje psychiatrię. I niemało o tym pisze. Gorliwie, acz nie wiem czy po nocach ^^ Jak ktoś chce to mogę potem podlinkować.

Gość gość
W tym temacie jakaś wariatka ostro sama ze sobą nawija i się kłóci. :D To ta co przed teksem wpisuje@ W psychiatryku na święta internet wam włączyli? :D

Gość gośću
@gość17:24 Ja takiej konkluzji bym nie wysnuwał.Przeciwnikom psychiatryków, czyPsychiatrii też nie o to chodzi.Mi i im chodzi o to że wPsychiatrykach niejednej osobie się pogorszyło. A jak widać niektórzy są jacyś tacy źli naPacjentów że mają faktyczne lub rzekome urojenia i że nie chcą się przyznać że są chorzy.Tak nawet było z bodajBrollem.Nie pamiętam. W każdym razie wRybniku tak chciano by jeden czy drugi,a może wszyscy się przyznali.Mimo że nikomu,ani sobie,nie zagrażali tymi swoimi rzekomymi rojeniami

Gość gośću
@gość17:40 W psychiatrykach podobno internet zakazany. Bo kompy mają kable, a tymi można sobie krzywdę zrobić. Poza tym wiesz... myszki. Niezawsze białe. If you catch my drift. Także twój post nietrafiony i to podwójnie, bo ja (i pełno ludzi tu na kafe) stawia przed tekstem @. Mogę ci pokazać pełno tego na kafe, również z moimi postami. A może nie wiesz po co stawia się ten znak? Poza tym jaka wariatka? Skoro faceci się kłucą. I po co ta pogarda dla ludzi w psychiatrykach?

Gość gośću
@gość17:40 Dobrze że nie wszyscy widzą ludzi w psychiatrykach tak jak ty. Inaczej ci z Rybnika dalej by tam siedzieli, bo olano by to co pisał Broll do urzędów, acz nie przez internet. Chyba. No bo podobno zakazany. Nie wiem. Różnie mówią, ale Brolla narzekań szczęśliwie nie olano. Ale ludzie widzą tylko stereotyp. Nawet psychiatrzy. Bo i przecie opinie dla Brolla i innych były powielane słowo w słowo, nawet z tymi samymi błędami gramatycznymi w tym samym miejscu, metodą kopiuj wklej.

Gość gośću
Popisałbym tu jeszcze, ale że ja też stawiam @ przed tekstem to kto wie co mi jeden z drugim będą chcieli wmówić. Może nadgorliwość ;p ;p ;p albo zarzucą posiadanie internetu, bo to przecie tylko w psychiatrykach mają internet ^^ a nie czekajta im tam podobno nie wolno mieć ;p więc pójdę powrzucać znaczki @ w innym temacie, chyba że się akurat obejdzie ;D ^^

Gość gość
Buhaha, lol, ciekawe co powie obrońca psychiatryków na to że wzięto go za wariatkę nawiającą do siebie? O ironio losu. Prawda to że łatwo o durną diagnozę, bo nie tylko zwykli ludzie ulegają stereotypom. Weźcie ludzie zacznijcie myśleć bo wam nie wychodzi. Ilu ludzi na kafe pisze bzdury to się w głowie nie mieści. Skąd taki pomysł że akurat ktoś miałby chwalić i zarazem besztać psychiatryki. Nie każdy bawi się w projekcje na kafe. A jak bawią to raczej by popierać swoje zdanie spod innego nicku.

Gość gość
Wiecie co zauważyłem na kafe? To że jak ktoś zakłada jakiś płaski temat o tym jaki to ma problem z tym że chłop więcej lub mniej zarabia od niej lub vice versa albo wręcz nawet jakiś durny temat o kupie to jakoś nikt nikomu zaburzeń nie wciska. No może czasem ale nie zawsze. Ale jak ktoś przegrywa (np. w normalnym temacie) to zaczyna wyzywać albo wręcz już na dzień dobry a potem często gęsto zaczyna ciskać przytyki pod kątem cudzego zdrowia psychicznego. Nawet w temacie o niczym lub o niebieskich migdałach.

Gość gość
Do tego co wspominał o krawacie (bez podtekstów oczywiście). Jakie durne media człowieku? Takie durne jak Sąd Najwyższy który nie zostawił suchej nitki na tym co zrobiono Brollowi i innym? Tak wiem Sąd Najwyższy nie jest idealny, ale po to jest zasada in dubio pro reo by ją stosować, a nie ją deptać jak najczęściej robią to sądy powszechne. Jaki dowód mieli na oszołomstwo rybnickich więźniów? Żadnego. Zeznania policji, sąsiadów, świadków, prokuratorów, a nawet sędziów i psychologów, to tylko zeznania.

Gość gość
O czym tu mówić, skoro psychiatryczny apologeta chce zamykać w psychiatrykach krzykaczy. Nie strasz ludzi krzykaczami bo nie ma czym. Dobrze że w tym kraju nie ma kary śmierci bo niejednego niewinnego tak zabito. A w tym kraju za często jest patologia w sądowych decyzjach. Poczytajcie sprawozdania RPO, jeśli kto telewizji w nic już nie wierzy. Zresztą RPO to też pewniej dureń jak każdy społecznik. W tym ja.

Gość gość
Ja tu wpadłem by o sobie przypomnieć ;p i pokazać że jeszcze nie śpię. Zapewne od wczoraj ;D i jeszcze tu wpadnę po północy, a może nad ranem, by zabić ćwieka psychiatrycznemu fanboyowi. Niech zgaduje który "gość" mu to napisał i czy to możliwe że ten sam. A o nocnych markach słyszeliście? A może to jaki z Ameryki tu pisze za dnia, u nas po nocach? Kto wie. No i który to z nich? I jaką ma naprawdę płeć ^^ Lol, ale macie problemy.

Gość gość
Swoją drogą jakże ten fanboy miło się mówi o, i komplementuje dziewczyny z psychiatryka, ale reszta dla niego to wariaci i schizole. Chyba że nie fikają. Takie rozdwojone podejście do ludzi z problemami którzy są w psychiatrykach na różnych oddziałach. Gdzie on się nauczył takiego podejścia do ludzi? U kolegi ordynatora? Oby nie. Tak sobie to środowisko zapracowało na taką opinię. W Rybniku pielęgniarki przyznały że stosowanie kar to jedyny sposób na posłuch. Ale jak kto potulny to luz. A reszta to szajs.

Gość gość
Nadal nie śpię. Psychiatria chce ciągle pomagać? Ja bym wolał aby pomogła raz a dobrze. Ale odkąd wprowadzono hipotezę o chemicznej nierównowadze mózgu to zaburzonych jest coraz więcej. A nowe kryteria diagnostyczne za zaburzenia uznają jeszcze więcej rzeczy, objawów i zachowań. Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie stać na baczność by nie naruszać norm. Tak, celowo wyolbrzymiam. Bo psychiatria popada w skrajności. I je trzeba ganić. Media też od tego są.

Gość gość
Ja myślę że problemem wielu ludzi na kafeterii jest to że zakładają oni iż obrzucają błotem 20/30 latków mimo że pisują tu ludzie po 40/50, a nawet starsi, z rodzinami, z nadmiarem czasu, z nudów, nawet nocne marki xD A z psychiatrią trzeba uważać. Tyle i aż tyle.

Gość gość
gość wczoraj ...podejscie pielegniarzy do tych pacjentow karygodnie... x Zastanawiałem się dlaczego post tej mitomanki od razu wydał mi się nieprawdziwy. Dopiero po czasie zauważyłem resztę kłamstw. W szpitalu psychiatrycznym pracują głównie PIELĘGNIARKI. Nawet na oddziałach dla mężczyzn, ciężko spotkać pielęgniarza. Np. na oddziale, gdzie leży obecnie mój kolega, jest jeden pielęgniarz i kilkanaście pielęgniarek. Pielęgniarze (często w liczbie sztuk 1) występują tylko na izbie przyjęć. Zawsze może zdarzyć się tam agresywny pacjent i męska obecność jest wskazana. Na oddziałach kobiecych, pielęgniarze NIE WYSTĘPUJĄ wcale. Panienka naoglądała się filmów i teraz wymyśla swoje historie :(. Zapewne podobnie do pana, który pisał przez całą wczorajszą noc, jest fetyszystką szpitala psychiatrycznego :P. x ...Psychiatrzy tez nie rozmawiali z nami, chociazby te ich wizytacje, ja w dolku a oni wszyscy na mnie naskakuja... x Nie mam pojęcia o jakich wizytacjach bredzi ta dziewczyna. Na każdym oddziale odbywa się kilka razy w tygodniu obchód, podczas którego ordynator pyta pacjentów o ich zdrowie. Na poważne rozmowy, pacjenci są zapraszani do gabinetów lekarzy. x ...no wiec po ich wyjsciu biore linke i probuje sie wieszac... x Kolejne brednie. Abstrahując od linki, której mieć nie mogła, po obchodzie jest w sali kilku innych pacjentów, a na korytarzach i w toaletach spory ruch. W takim tłumie usiłowała się powiesić (że nawet nie będę pytał na czym :P ).

Gość gość
A_b_s_t_a_h_u_j_ą_c pisze się oczywiście przez samo h. Niestety systemowi Kafe wszystko kojarzy się z c_h_u_j_e_m i nawet pisownię podejrzanych wyrazów sam koryguje :(.