Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wasze rodziny zareagowały na to, że nie ochrzciliście dziecka?

Polecane posty

Gość gość
11:42 - lepiej bym tego nie ujęła

Gość gość
Moi rodzice zerwali ze mną przez to kontakt. Trochę boli ale trudno...

Gość gość
Dlaczego w tym popapranym kraju to zawsze ateista musi ustąpić katolikowi?????????? Nie chrzańcie, że Polska jest katolicka. Polska jest, chociaż coraz trudniej w to uwierzyć, państwem świeckim. Te 98% katolików w Polsce to jak z muzułmanami w Albanii czyli na papierze i w teorii (byłam, widziałam).

Gość gość
Dlateczego ? Dlatego,że zawsze mniejszość dostosowuje się do większości.

Gość gość
Większość powinna respektować prawa mniejszości. Ja nie mówię katolikom, że mają przestać chodzić do kościoła, bo mam takie widzimisię, a oni w drugą stronę bardzo chętnie narzucają swój światopogląd.

Gość gość
Ja bym bała się nie ochrzcić dziecka ,bałabym się opętania. Że coś opęta moje dziecko jak nie będzie chrzczone

a to jakiś pewnik jest ,że dziecko nie ochrzczone zostanie opętane ?:)

Gość gość
Często dzieci nieochrzczone są opętane ,w Stanach jest moda na nie chrzeczenie.Przeczytajcie sobie różne artykuły na ten temat.

Gość gość
Ja pier/dole jebł/am ,,Dziecko nieochrzczone źródłem złych mocy,, buahahaha nie wiem czy się śmiać czy zapłakać.. Przecież chrzest dzieci to ,, wymysł,, kk a nie przykazanie od Boga! Wg PŚ chrzest powinni przyjmować dorośli. Chrzest jak i całą wiarę powinni przyjmować: dorośli, świadomi ludzie. Jeśli będą tego chcieli. Dzieci są chrzczone bo dzięki temu już od małego są przymuszane do wiary i wszystkiego co za tym idzie. Stają się trybikiem w maszynie kościoła i płatnikiem na księży. I ,, muszą,, przechodzić te wszystkie etapy w kk: komunię, spowiedź, bierzmowanie i inne zmyślone sakramenty.. Żeby napędzać ta maszynę kościelna i nabijać im skarbonki. Gdyby chrzczono dorosłych, świadomych ludzi to księża musieli by się nieźle nagimnastykować żeby zachęcić ludzi do wiary i kk. Bo nikt normalny nie chciałby należeć do takiego kościoła i utrzymywać stada darmozjadów i wyzyskiwaczy jakim są księża!! A takto nie muszą się starac i niczym przejmować bo mają głupich ludzi co chrzczą dzieci i kasa leci

Gość gość
ość dziś I "uwielbiam" te argumenty, że jak ci się polski kościół nie podoba to pewnie masz faceta Araba i w burce chodzisz. Mam wierzyć, bo inaczej islam nas zaleje? Co to za argument??? xx Bardzo dobry argument :) Jak jestes laicki to łatwo cie przerobic :) Bo przeciez w nic nie wierzysz, człowieku bez tradycji i kultury :) Siła islamu jest wiara, dla religi zrobia wszystko.. A ty ? Dla religii nie zrobisz nic, ale zrobisz cokolwiek dla swojego sposobu zycia, przekonan i przyzwyczajen ? Rozuiem, ze nie obchodzi cie ani nie przezywasz Bozego Narodzenia religijnie, ja tez nie :) Masz swoja tradycje spedzania tych wolnych dni.. ale masz moze pare rzeczy z kultury chrzescijanskiej ? :) Cos tam pewnie pielegnujesz... Zapomnisz o swojej tradycji , nie bedziesz jej bronic i celebrowac.. cóz nauczysz sie nowej tylko nie bedziesz miała wyboru :) Pewnie w PL nie jest to tak widoczne i odczuwalne.. ale uwierzcie .. zycie ludzkie sie zmieniło odkat muzulmanie weszli do Europy..

Gość gość
A Matka Boska nie była ochrzczona, a się do niej modlicie :-P Była za to Żydówką, tak jak jej syn.

Gość gość
,,Dziecko nieochrzczone źródłem złych mocy,, W Europie 21 wiek a w Polsce średniowiecze. I jeszcze Jezusa koronowaliśmy na króla! I śmieszno i strrrraszno.

Gość gość
Boże Narodzenie to święto pogańskie zaadaptowane przez katolicyzm, bo Jezus urodził się na wiosnę a nie końcem grudnia. Poza tym, życie bez wiary nie oznacza odrzucania tradycji ale dla katotalibów albo jesteś gorliwym katolikiem albo pozbawionym uczuć cyborgiem.

Gość gość
Bezboznicy! Pójdziecie prosto do piekla a te wasze dzieciary tez.

Gość gość
Zydowska wiara jest najwazniejsza. Chrystus byl zydowskim rabinen a cala jego rodzina to byli wierzacy Zydzi.

Gość gość
Swoją drogą Wielkanoc również wywodzi się z religii pogańskich. Poczytajcie trochę o tym, zdziwicie się. Dowiecie się skąd się wzięła symbolika typu święconka, zajączki, dlaczego święto jest ruchome itp.

Gość gość
nieprawda! Jezus był Polakiem!

Gość gość
Matka Boska też była Polką! Przecież się mówi Matka Boska Częstochowska - bo urodziła się w Częstochowie, dlatego tam zbudowano klasztor!

Gość gość
Porównajcie sobie jeszcze losy Jezusa i Ozyrysa - są niemal identyczne.

Gość gość
Lepiej przestrzegac wiary zydowskiej bo to najstarsza religia i Zydzi się nie myla. Katolicyzm to tylko odlam judaizmu. Bez Zydów nie istnial by katolicyzm. Chrystus i jego rodzina to byli najprawdziwsi Zydzi.

Gość gość
Moja rodzina przyjęła to ze spokojem ale rodzina męża zrobiła awanturę.

Gość gość
Podejrzewam że gdybym ja nie ochrzciła dzieci to rodzina zarówno moja jak i męża odwróciłaby się od nas i nie odwiedzali by naszych dzieci. Pamiętam jak męża babcia powiedziała ,że my nie powinniśmy dziecka brać do kościoła bo jest nieochrzczone,jest poganinem :( miało wtedy 4 tygodnie ,ochrzciliśmy jak miało 8 tygodni.

Gość gość
Bardzo to smutne. I niech nikt mi nie mówi, że religia jest dobra. Może niesie jakieś wartości (trudno mi wymyślić jakie, ale pewnie jakieś niesie), i jeśli płynie z niej jakieś dobro to i tak nie równoważy ono tego całego zła, które ludzie wyrządzają sobie nawzajem w imię religii.

Gość gość
Moja rodzina na szczęście nie robiła scen.