Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Gość Lituan
@synfubu ...temat traktuje o spowiedzi więc się o niej wypowiadam. I gadasz jakby nienawidzili tylko takich jak ty jako zagrożenie dla ich bożka.Raczej dla ich instytucji która przekręcaBiblię by narzucić swą władzę w stylu jak nie dasz na tacę to twoi zmarli bliscy pójdą do piekła.A ja mówię że zbawienia wgBiblii nie da się kupić. I nie,nie tacy jak ty są dla nich zagrożeniem.Papież głosi tolerancję religijną. I ekumenizm,jakby wszyscy mogli pójść do nieba. Jakoś tam i nawet jest pogląd że i diabeł pójdzie

Gość Lituan
Nie porównując: jeśli moja matka by była alkoholiczką to nie dotrzymałbym jej towarzystwa dla spokoju jej ducha. @synfubu 02:59 No i masz. Twój pogląd, że niby z nicości pojawiło się coś. Jak cię Olefobowy o to pytał o tą nicość to trzymałeś język za zębami, tylko wodziłeś za nos zmieniając tematy. Może wróć do ww. linków, gdzie mowa o tym że nie jest możliwe, ani logiczne by coś powstało z niczego. No niby jak. Przekleję ci tu link, który to wg mnie logicznie tłumaczy, po angielsku,panie co był chyba w USA

Gość Lituan
więc może angielski znasz. Więc masz ten link (https://www.everystudent.com/journeys/nothing.html) ale reszty nie mam zamiaru tu przeklejasz, bo ty już znasz odpowiedż. A my mąkę żremy. @synfubu03:34 I czemu wg ciebie wszyscy to idioci co żyją formułkami, w tym indianie, gdy pisałeś o czci. Po co nawijasz o oczach i czci. Śmiej się z mas dalej. Bn ja choć uważam że życie wg formułek jest bezcelowe to nie mam ich za idiotów. Błądzić ludzka rzecz. I nie, ja nie żyję wg formułek. Jezus na to wskazywał. Ale...

Gość Lituan
03:34 ...ale jak bym ci podał werset pokazujący że Jezus mówił by nie żyć wg formułek i rytuałów, to pewnie byś rzekł że żyję wg jego/biblijnych formułek. Tylko że dla mnie to faktyczne/historyczne słowa Jezusa. Czy słowa MLK traktujesz jak formułki? Tylko dlatego że tak brzmią, jak maksymy, którymi się w końcu stały.

Gość Lituan
@synfubu Robot? Wg ciebie,bo mnie ciągle wyprzedzasz z postowaniem. Więc tak to wygląda że mantruję jak głuchy na twoje posty. Z rozpędu.Tyle ża ja twoich postów nie widzę bo kafe odświeża moje z opóźnieniem. Więc twoich nawet nie szukam dopóki nie dokończę jednej kwestii. 3kropki stawiam nie bez powndu na końcu i początku danego postu. Na koniec szukam twoich postów,wcinek i docinej. Ale to ty ciągle piszesz że WIESZ. Dopiero teraz puściłeś parę o nicości. Ale odpowiedzi w ww. linku zapewne nie przeczytasz

Nie znasz żadnej prawdy, i nikt nie zna. Trwaj dalej w wierze w jezusy, zeusy i inne g****a, inni tez będą trwać, inni zdechną to się dowiecie które z wyznań miało rację, ale póki co rację ma ten co mówi że nikt z was jej nie ma. A jak macie to dowody na to co jest po - niezbite. Nie ma takich. to wypad.

Gość Lituan
@synfubu Zapewne nie przeczytasz, mimo że podany link ani jednego wersetu biblijnego nie podaje. @gość23:53 Tak, Paweł wprost napisał że zborowicze ze zboru/kościoła w Koryncie są jako jego dzieci. Dał wyraźną sugestię że jest jakoby ich ojcem, ale chodziło o to że ich nawrócił do Boga, "zrodził" w Chrystusie. I nie odważył się napisać wprost że jest ich ojcem. Stąd takie gadanie na okrętkę. Jak archanioł Michał nie odważył się potępić Lucyfera wprost i powiedział "niech Bóg cię potępi" (Judy 1/9)...

Gość Lituan
@gość23:53 Paweł po prostu nie chciał by go nazywano ojcem. Nikt go też tak w Biblii nie nazywał. Bo by było to sprzeczne z wcześniejszymi słowami Jezusa. Nie zmienia to faktu że była to rodzina zborowa.

Gość Lituan
@synfubu04:54 Błąd logiczny. Gdy się po "zdechnięciu" okaże która religia miała, rację (np. załóżmy że judaizm) to znaczy że nie miał racji ten kto mówił że nikt nie miał racji, nawet póki co nie ma racji. Bo rację ma ten który ją ma (nawet teraz), a nie ten który póki co ją ma z braku dowodów. Gadasz jak dzieciak z liceum. Jeśli ty byś miał rację to ją masz teraz i na zawsze. Ale nie masz bo z nicości nie mogłoby powstać coś. Byłoby to nielogiczne (vide ww. link).

Gość Lituan
@synfubu04:54 Vide ww. link, który przedstawia dowód logiczny na to że nie mogło być kiedykolwiek niczego. Nie byłoby to logiczne skoro istnieje coś (materia, ty. ja, etc). Mówisz wypad. A zmuś mnie. W Zeusa nie wierzę. Nie gorączkuj się. I będę trwał dalej w wierze wedle twego życzenia ^^ ale wybieram Jezusa nie Zeusa. Bo żadna religia nie ma racji. Wolę być Chrystusowy (na tyle na ile potrafię) niż Kefasowy, katolicki, czy baptystyczny, etc (1Kor1/10-15). Biblia też ma rację, bo niejedno przewidziała...

Gość Lituan
@synfubu04:54 Logika też ma rację, ale ty nie lubisz czytać wskazywanych linków. Tak wiem, masz wbitę. Poza tym czemu wypad? Temat jest religijny, a ty wiedziałeś jaki to temat. Więc do kogo pretensja że cudze argumenty ci nie pasują. Nie musisz w nic wierzyć, a możesz i wierzyć w kaloryfer albo w pień drzewa. Twój wybór. O ile uważasz źe go mamy. Bo jak nie to czemu pretensja do mnie skoro nie mój wybór w co wierzę. O co ta gorączka. Żyj z biegiem strumienia bo podobno wszystko samo się dzieje...

Gość Lituan
@synfubu04:54 ...bez naszego wpływu i wyboru. A jeśli tak uważasz to odczep się bo sam sobie przeczysz mając w takiej sytuacji pretensje że ktoś w coś tak/owak/dobrze/źle wierzy. A jak wg ciebie wolna wola istnieje to co się dziwisz że z niej korzystam. Chcesz przekonać? Próbuj. Chyba że cię wkurza to że nie potrafisz. No chyba że ci obojętne w co wierzę. Ale chyba nie obojętne że się tak wkurzasz. Jeśli książka sprzed 2000 lat mówi że coś będzie, i tak jest, to zawiera prawdę.

Gość Lituan
@synfubu04:54 Jeśli dotychczasowe spełnione przepowiednie i przewidywania biblijne cię nie przekonują, to może nadejście Antychrysta (i inne rzeczy opisane w Apokalipsie) cię przokona że Biblia mówi prawdę.

Gość gość
marta robin przez 50 lat przyjmowała tylko eucharystie była nie jadła i nie piła nie mogła nic przełykac jedynie eucharystia ktura znikała była sparalizowana

Gość gość
Obecnie 99% młodych kobiet przymuje Komunię Świętą bez wcześniejszej spowiedzi. To normalne i naturalne.

"Jeśli ty byś miał rację to ją masz teraz i na zawsze." x To się okaże czy ją mam i czy ktokolwiek inny ją ma. Póki co każdy ma ją jedynie teoretycznie i to ty się nie możesz z tym pogodzić bo przeszkadza ci to w wierze w książkę bo byś ją chciał mieć ale nie masz tylko pozostaje ci wierzyć że ją masz ale pewności - zero. Plączesz się. Pisałeś że masz pewność - nie masz bo nie ma żadnych dowodów, nikt nie ma takich. Wszystko to różne teorie co jest po. Jesteś po prostu głupi, jak powiedziałem utarty robot. Zero spontanicznych przemyśleń.

"Bo rację ma ten który ją ma (nawet teraz), a nie ten który póki co ją ma z braku dowodów." x RACJĘ DOPIERO BĘDZIE MIEĆ. A teraz rację ma ten który nie uważa że ktoś ma rację. Racja bezstronna. Nie ma w tobie żadnej logiki, jesteś bezdennie głupim klocem. Mam rację bo teorie na temat stworzenia świata są tylko teoriami. Nikt nie ma żadnych dowodów na to że z nicości nic nie powstało. Nikt nie wie jak to było. Jeśli siła wyższa jest nieodgadnięta nie było dla niej problem stworzyć czegoś z nicości. Ale taki chrystusowy matoł sam sobie przeczy odmawiając nawet sile wyższej zdolności. Wątpisz w zdolności siły wyższej na korzyść nauki - jesteś bałwanem do potęgi. Z drugiej strony twoja religia każe odrzucać naukowe nowinki które odrzucają wizję biblijnego stworzenia świata. Jak można być tak głupim jak ty? Nie dziwię się że ci źle na ziemi, takiemu głupiemu ciężko musi się żyć.

Gość gość
Fizyk teoretyczny dr Michio Kaku, współtwórca tak zwanej teorii strun, przekonuje, że świat został stworzony przez Boga - i są na to doskonałe fizyczne argumenty.Żyjemy w świecie stworzonym podług zasad przez niewyobrażalną inteligencję" - zauważa uczony. Jak dodaje, "Bóg może być matematykiem". "Jak sądzimy, umysł Boga to kosmiczna muzyka strun wybrzmiewająca przez złożoną z 11 wymiarów nadprzestrzeń" - stwierdza z kolei w jednym ze swoich filmów uczony

Gość Lituan
@gość09:54 Ciężko uwherzyć w 50 letni post. I to bez wody, gdy Jezus miał "tylko" 40 dniowy, przekraczając granice. Czy ta kobieta była monitorowana 24/7 że masz pewność że n4e podjadała po kryjomu? Ale może coś prostszego, czy jest katolik który nie miał np. ręki a mu odrosła na skutek np. modlitwy księdza? Lub coś podobnego. Z zdjęciami przed i po.

Gość Lituan
@synfubu15:12 Nic podobnego. Już ci podałem link o nicości, w którą wierzysz. Jesteś jak ateista który nie wierzy mimo dowodów przeciwnych. Ale ty się nawet nie chcesz z jednym linkiem zaznajomić, a mimo to męczysz. Jeśli ktoś ma rację, to ją ma niezależnie od tego co wiemy. Prawda jest jaka jest i nasza niewiedza w temacie tego nie zmieni. Teoretyczna racja nie jest żadną racją jeśli nie pokrywa się z racją rzeczywistą. A pewność mam - dotyczącą logicznego wywodu że nie mogła nigdy istnieć nicość. Czemu...

Gość Lituan
@synfubu15:12 ...Bo potwierdza to logika i nie jest to nawet srzeczne z kwantową fizyką,która mówi że cząstki mogą pojawiać się znikąd.Tyle że rzecz w tym iż takie przejawy kwantowe dotyczą skali mikro,a nie makro. A WieliWybuch miał skalę makro w jednej chwili a nie mikro.Poza tym obserwowane powstawanie kwantów nawet jeśli spontaniczne to zachodzi wewnątrz wrzechświata, czyli nie w nicości,bo nawet próżnia kosmosu to nie nicość kompletna http://www.godandscience.org/apologetics/why_is_there_something.html

Gość Lituan
@synfubu15:12 A skoro nauka potwierdza rozszerzanie się wszechświata to logicznym że zaczęło się od małego punktu. A nawet Biblia mówi że niebiosa (wrzechświat) zostały rozpostarte (rozszerzone we wszystkie strony). Więc ile jest prawdy w tej "ksiązce". Inna sprawa że brak w niej opisu jak było dokładnie przed Wybuchem.

Gość Lituan
@synfubu15:12 Co do spontanicznych przemyśleń to ty nie masz żadnych, bo jak na razie zajmujesz się wyłącznie zaprzeczaniem jak ateistyczny robot bez odmiesienia się do wcześniejszego linku który sprawę ujmuje pod kątem logicznym. Ty zaś wolisz mantrować swoją logikę olewając link. Ja ci tu nie przepiszę. Nie chce mi się. Ale dziwne że moich postów w sumie nie pomijasz ale link (który jest częścią mojego postu) wygodnie pomijasz (rzekłbym: jakże spontanicznie).

Gość gość
Obecnie 99% młodych kobiet przyjmuje Komunię Świętą bez spowiedzi. To normalne i naturalne. Spowiedź nie jest potrzebna. Wystarczy żal za grzechy.

Gość Lituan
@synfubu15:12 Powiem ci jaka jest prawda. Boisz się że przeczytanie ww. linków przeszkodzi ci w twojej niewierze. I dlatego nie chcesz się ustosunkować do argnumentów tam zawartych. Wolisz WYBRAĆ niewiarę zamiast zbadać temat. Wygodne dla samousprawiedliwiania swoich poglądów. Takie wymijające podejście pozwala ci zachować status quo w naszej rozmowie. Ale to zwykła manipulacja. Tak że ja wyglądam jak robot bo powtarzam ciągle argumenty do których nie chcesz się odnieść. I to dla własnej wygody bo...

Gość Lituan
@synfubu15:12 ...dla własnej wygody bo widać że ad nicości nie chcesz się wypowiedzieć, widać że nie czytałeś linku tylko mantrujesz swoje zaprzeczenia jak robot. Jak ci ma Areopagu co św.Pawłowi że o tym (tj. o zmartwychwstaniu) będziemy rozmawiać później. I nie porozmawiali. Ty też nie chcesz. @synfubu15:37 Nie będzie DOPIERO mieć bo racja jest jaka jest i nie podlega naszej (nie)wiedzy. Myśl logicznie. Nie ma czegoś takiego jak racja bezstronna. To się nie nazywa racja (bezstronna), tylko niewiedza...

Gość Lituan
@synfubu15:37 To się nie nazywa racja (bezstronna), tylko niewiedza. Nie ma w tobie logiki. Nazywasz rzeczy po swojemu jak małe dziecko. A żeś duży to albo nieudanie posługujesz się semantyką, albo zwyczajnie demagogią. Acz w sumie obstawałbym za tautologią. No ale że mówił żeś manipulant. To i zapewne demagog. I masz ciągły ból tyłka skoro ciągle ludzi wokół wyzywasz (nie tylko w tym temacie), co też świadczy o twojej logice i filozofii życiowej. Dziwną masz karmę.

Jesteś zwykłym konserwatywnym debilem. Każdy mądry fizyk czy człowiek powie że nikt nie wie jak powstał świat i czy powstał on z nicości czy nie, a wielki wybuch jest tylko teorią. Nie zamierzam odpisywać debilowi który nie wie co to jest teoria. Żegnam baranie. Wierz dalej, a racji nie masz, masz tylko niewiadomą jak każdy wyznawca czy ateista.