Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina1983

Pusty pęcherzyk i inny wiek ciąży na usg niż od OM

Polecane posty

Gość gość
Mam identycznie jak Ty...schudlam 2 kg od kiedy się dowiedzialam o ciąży

Gość gość
Mialam podobnie.Zrobilam test wyszedl pozytywny wiec w 6 tyg poszlam do lekarza okazalo sie ze ciaza jest opozniona i bylo widac tyllo pecherzyk wiec lekarz kazal czekac. Niestety dzisiaj dowiedzialam sie ze sa 4 pecherzyki bez cialka zoltego i mam czekac mnie poronienie. Nie zawsze jest pozytywnie ale moze w twoim przypadku bedzie inaczej. Powodzenia

Gość gość
Autorko to ze zle sie czujesz to zn ze masz duzo hormonow ciazowych i to zupelnie normalne. Mam za soba dwie ciaze i tak jak pierwsza byla idealna jesli chodzi o samopoczucie, tak w drugiej nie moglam normalnie funkcjonowac przez pierwsze tygodnie.

Gość Alina1983
A w którym tygodniu byłaś teraz na usg? Aż 4..no to już w ogole abstrakcja..a może w którymś ma jeszcze szansę wykształcić się zarodek?ja w necie czytałam o takich cudach że się w głowie nie mieści..ale o 4 pustych pęcherzyka to pierwsze słyszę...może coś z ginekologiem nie halo?Idź lepiej do innego.. Ja też mam dwie ciąże za sobą i tak źle jak w tej to się jeszcze nie czułam..a wstret do miesa jest wręcz bardzo dziwny..a miała któraś z was puste jajo płodowe i zachcianki typu pomarańcza, pomidorowa,same warzywa..

Gość gość
Autorko jesteś?

Gość Alina1983
Jestem w czwartek umówiona na usg..wtedy to już będzie ponad 8 tydz i mam nadzieje ze wszystko bedzie widać..do tamtego lekarza nie poszłam bo jakoś już nie chciałam iść do tego gabinetu..mam nadzieję że zobaczę maleństwo..chciałam jeszcze ponowić pytanie odnośnie zachciank przy pustym jaju plodowym? Czy ktoś tak miał?

Gość gość
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) a jak twoje samopoczucie?

Gość gość
Daj koniecznie znać po wizycie. Trzymam mocno kicuki!

Gość gość
Jak masz już zachcianki to na pewno wszystko jest ok:) przy pustym jaju cod by już sie działo, jakieś plamienie itp. Ja też miałam wstręt do miesa ma początku. Mdłości to też dobry znak podobno, znaczy że hormony ciążowe ładnie rosną.

Gość gość
Miałam puste jajo. Były zachcianki. Wszystko jak w normalnej ciąży. Mdłości czy ich brak też o niczym nie świadczą.

Gość Alina1983
No to mnie pocieszyłaś :/no to jest faktycznie dziwna sprawa..natura nieźle potrafi sobie zażarować z człowieka..mam jednak nadzieję że u mnie to są jednak normalne objawy ciąży..jutro będę już wiedzieć bo to już 8 tydz bedzie także wszystko powinno być jasne

Gość Alina1983
Ale boję się tej wizyty bardzo...

Gość gość
Autorko. Trzymamy kciuki.

Gość gość
O której wizyta autorko?

Gość gość
I jak autorko? Mam nadzieje ze wszystko dobrze

Gość Alina1983
Otóż jest śliczny dzidziuś z bijącym serduszkiem:) wg usg 7 tydz 4 dnia wg om to 8 i 4 dni także wszystko tak jak było wczesniej:)Miałam dość mocno opóźnioną owulacje co jest w sumie dziwne bo okresy miałam jak w zegarku..i 2,5 tyg wcześniej nie było widać maleństwa..jestem mega szczęśliwa..a dziś z nerwówczas to już nawet "bóle poranne" miałam..taki stres przeżywałam

Gość gość
I super :) życzę ci nudnej ciąży i łatwego rozwiązania :) dbaj o siebie :)0

Gość Alina1983
Z własnego doświadczenia radzę wszystkim iść do ginekologa tak w 7-8 tyg bo to niepotrzebne nerwy..oczywiście jak nie ma wcześniejszych zaleceń:) Tobie również życzę super ciąży.. u mnie to już trzecia dzidzia i do tej pory moje poprzednie bobaski(obecnie 6 tetnia panienka i prawie dwuletni gościu)nie były uciążliwe więc mam nadzieję że teraz też tak będzie..choć mam zdecydowanie więcej typowych objawów niż w poprzednich ciążach..a mam parę..więc ci ciąża to inne doświadczenia

Gość gość
Nie jestem w ciąży , mam jedno dziecko, 4 latka :)). Chciałabym drugie ale ze względu na zdrowie nie bede mieć :( trudno trzeba sie cieszyć tym co jest :)

Gość Alina1983
Najważniejsze zdrowie bo masz przecież dla kogo żyć:)

Gość gość
I tego sie wlasnie trzymam :)

Gość Andziullaa130594
Pilnie potrzebuje pomocy. OM miałam 17.01.17. Test zrobiłam 21.02 i wyszły dwie kreski, jedna jeśniejsza. Tego samego dnia pojechałam zrobić bete wynik 793.7 27.02 byłam na pierwszej wizycie u gimekologa, który miał potwierdzić ciąże. Z badania USG widoczny był tylko pęcherzyk wielkości 4.9cm oczywiście bez widocznego zarodka. Na kolejną wizytę wybrałam się 09.03 pęcherzyk większy bo już 6.5cm ale nadal bez zarodka. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem pustego jaja płodowego. Tego samego dnia wystraszona jeszcze raz zrobiłam bete wynik 27 124. 13.03 trafiłam do szpitala i miałam pobraną bete wynik nie pamiętam dokładnie ale ponad 38 tysięcy. 14.03 miałam usg na którym nadal nic nie widać, lekarz stwierdził że marne szanse, bo wg OM jest to już 8 tc . Mam mieć jeszcze powtórzoną bete i usg ale lekarze uważają że ciąża obumarła.. Dodam że cykle miałam bardzo nieregularne 21-36dni... Co o tym myślicie? Jest jakaś nadzieja jeszcze?

Gość gość
No 8 tydzień to już raczej nic z tego nie będzie,trzymaj się...

Gość Alina1983
A jak się czujesz? Bo ja miałam mega zachcianki..na mięso i kawę mnie wręcz rzucało! Czułam że dzidzia będzie..na usg poszłam ok 9 tyg i było si...jeżeli chodzi betę to w ciągu 48h powinna urosnąc 2 krotnie..ja sie bałam i nie robiłam..cierpliwie czekałam i się oplacalo.

Gość gość
Hej, pisalam ty 29.11. Moj "pusty pecherzyk", jak mnie nastraszyla lekarka, spi juz obok mnie w lozeczku, co prawda urodzil sie w 36 tygodniu, ale mimo to dorodny, bo 3900 wazyl, a tez na poczatku ciaza wychodzila mlodsza. Takze powodzenia, kobietki, mniej stresu i wiecej wiary. Pozdrawiam.

Gość gość
Niestety ja nie miałam takiego szczęścia. Tydzień temu miałam zabieg. Czekałam i czekałam ale pęcherzyk pusty :( beta też pięknie rosła, zachcianki i mdłości też były. Nawet na buzi się zmieniłam. Tylko że ja miałam plamienia

Gość Alina1983
Współczuje,przypuszczam że to bardzo przykre doświadczenie..sama wiem jaki stres przeżywała parenaście tygodni temu..ale trzeba się starać dalej :)i głowa do góry:) Właśnie zajrzałam ile miał mój pęcherzyka jak nic nie było widać..ok 3 cm, jak miał 8cm to była dzidzia i serduszko..6,5 jeszcze nie przesądza sprawy..może słaby sprzęt..poczekaj jeszcze 1-2 tyg i idź na usg..z beta to ciekawa sprawa..jedni twierdzą że wiele wyjaśnia inni mówią że nie mówi nic przy pustym jaju