Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy tez cierpicie tak podczas okresu czy coś jest ze mna nie tak?

Polecane posty

Gość gość

Dostalam w 5 klasie szkoly podstawowej.Dojrzalam szybko bo i biust nabral rozmiarow ( calkiem pokaznych)pojawiło się owlosienie itd. Na początku miesiączki były regularne i nie czułam żadnego bólu.3 dni i po sprawie.Jakoś od końca gimnazjum zmieniło się to. Koszmarne bóle kręgosłupa,miednicy, nie mogę chodzić.Do tego dochodzi nadwrażliwość na światło, nudności.Na tydzien przed sie zaczyna, bezpośrednio przed miesiączka przez 2 dni mam gorączkę.Bola mnie jajniki, wargi pieka i w środku kluje . Oczywiscie mam tez wypryski na ciele. Sam okres jest obfity i trwa przeważnie 6 dni. Nastroj psychiczny tez jest fatalny. Zastanawiam się czy coś się nie rozwinęło bo kiedyś nawet wahania nastroju nie miałam a już jestem po dojrzewaniu (mam 23 lata). Rok temu byłam na usg brzucha i lekarka w chwili zobaczenia macicy jakby sie przerazila i kazala isc do gina. Ze strachu nie mogę tam dojść. Jak myslicie?

Gość gość
Kupuję podpaski w osiedlowym kiosku. :classic_cool:

Gość gość
Współczuję ja mam 2 - 3 dni i prawie nigdy mnie nie.boli, czasem ale rzadko i.nie potrzebuje wtedy środków przeciwbolowych, wiek ten sam. Każdy organizm jest inny po prostu

Gość gość
Ja po ciąży przechodzę tragicznie, straszna migrena przez 2 dni czasem 3 a później tydzień krwawienia

Gość gość
Zbadaj watrobe - proby, i nadnercza - hormony

Gość gość
Ja nie miałam aż takich objawów, ale w pierwszy dzień ból brzucha był nie do wytrzymania , tylko Ketonal pomagał na niego, później już się poprawiło - od czasu gdy przestałam w hurtowych ilościach pić napoje energetyczne, więc może niezdrowo się odżywiasz

Gość gość
Myślę, ze wizyta u ginekologa jest tutaj konieczna i rozwieje Twoje wątpliwości. Forum Ci tu nie pomoże. U jednych bolesne miesiaczki są wynikiem "urody" a u innych zwiastunem poważnych chorób, np. endometriozy. Im wcześniejszą diagnoza, tym lepiej- jeśli w przyszłości planujesz dzieci.

Gość gość
grunt, że masz miesiaczki. Moim dwóm kolezankom sie nieraz duzo spóźnialy i okazało się, że mają pcos (wiele torbieli na jajnikach). Sama mam 23 lata i nic aż tak mnie nie boli, jedynie przed okresem jakby piersi mi puchly i ogolnie mam uczucie opuchniecia. Także takie bóle jak u Ciebie nie wiem, czy są normalne. Ale do ginekologa powinnas tak czy siak iść. Nieraz coś moze powodowac takie stany, a da się to normalnie wyleczyć i po sprawie. Gorzej natomiast będzie, jeśli zbagatelizujesz

"Rok temu byłam na usg brzucha i lekarka w chwili zobaczenia macicy jakby sie przerazila i kazala isc do gina." X a ty pytasz na forum i liczysz, że ci coś wywróżą z fusów. ja ci mogę wywróżyć endometriozę, ale nie wiem, czy cię ta diagnoza ucieszy. radziłabym jednak iść do lekarza.

Gość gość
Te nudności i inne nieprzyjemne dolegliwości kojarza mi się od razu z aurą migrenową. Powinnaś skonsutować się z lekarzem pod tym kontem. Migrene miesiączkową leczy się tak samo jak zwykłą migrenę a nie naley jej zostawiać bez leczenia lub zasypywac się toną leków bez recepty.

Gość gość
Autorko, masz wyrazne zalecenie, zebys poszla do gina. To na co czekasz? Az ci ktos na forum cos wywróży? Albo az ktos ci poradzi, zebys... zbadała wątrobę? (nawiasem mowiac watroba nie ma zakoczen nerwowych, wiec nie boli)