Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarka na życzenie

Polecane posty

Gość gość

Kochani planuję z mężem dzieci. Mam jednak tokofobię. Na samą myśl o porodzie robi mi się słabo. Tak więc jedynym dobrym rozwiązaniem dla mnie jest cesarka. Skierowania nie dostanę więc jedynym wyjściem jest prywatna klinika. Wiem że tam nie trzeba A mieć skierowania Kiedy mam się zgłosić? Bo kilka osób pisało, że pod koniec ciąży, ale wcześniej muszę się wcześniej zapisać jakoś? A poza tym takie kliniki nie mają ginekologów, którzy mogliby prowadzić ciążę? Od razu miałabym wszystko na miejscu Boję się jednak, że będę jialabym ustalony termin i wszystko a nagle poród będzie wcześniej i będę zmuszona urodzić naturalnie Jak to jest?

Gość gość
Doskonale cię rozumiem też za żadne skarby nie chciałam i nadal nie chcę rodzić naturalnie miałam to szczęście że miałam cesarkę :) planowana , miałam wskazania że miałam za wąska miednica ale to trochę naciągane było też się bałam że nie dotrwam do terminu i zmuszą mnie do sn masakra że w tej polsce kobieta nie ma prawa wyboru

Gość gość
Możliwa jest cesarka ze wskazań psychologicznych, potrzebna jest opinia psychiatry. Nawet juz jak sie jest w szpitalu to wzywają psychiatre jak pacjentka boi się porodu i jest zagrożenie, że będzie problem z parciem i w ogole. Tak nam mówili na zajęciach z ginekologii i położnictwa na lekarskim.

Gość gość
Gość 13.09 też mi się to nie podoba. W GB jeśli się nie mylę jest wybór Gość 13.14 wydaje mi się że to wcale nie jest takie proste. Owszem słyszałam o tym, że takie skierowanie może dać psychiatra , ale z tego co wiem to wcale nie jest tak łatwo Poza tym przypuśćmy że jest taka sytuacja: kobieta ma kieckę planowaną cesarkę w prywatnej klinice, ale rodzi tydzień przed terminem i trafia do normalnego szpitala. Co wtedy zrobić? Przestać specjalni przeć, żeby zrobili cesarkę?

Gość gość
Autorko, skąd jesteś? Ja miałam cc na życzenie, mieszkam 80km od takiej kliniki i dwa razy zdążyłam dojechać bez problemu ;) Mają tam lekarzy do prowadzenia ciąży, ale można też - tak jak ja - prowadzić ciążę u swojego lekarza, a tam się dzwoni 2 miesiące przed terminem, odbywa się wizytę około miesiąca wcześniej, i później przyjeżdża na sam poród. Cena też nie jest najgorsza ;) Ja wolałam to niż kombinować ze skierowaniami/wskazaniami, gdy nie wiadomo czy zostaną uznane...

Gość gość
Gość 20.01 ja ze Śląska ale planuje przeprowadzkę na północ kraju Czy mogę spytać o klinikę? Dla dobrej kliniki to można jechać do danej miejscowości do hotelu na czas operacji

Gość gość
Klinika Eskulap w Bielsku-Białej, więc o rzut beretem :) A na północy mam znajomą, która też miała cesarkę w prywatnej klinice, gdzieś w okolicach Białegostoku, ale musiałabym dopytać. Cenowo podobnie do Eskulapa płaciła. Tutaj można sobie opłacić pobyt z mężem, wiem że mamy jeżdżą tu z Wrocławia nawet, z Krakowa, po kilkaset kilometrów..