Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu PiS tak nienawidzi kobiet ?

Polecane posty

Gość gość
tu autorka. PiS robi dużo zlego, ja zwróciłam uwagę akurat na to co szykuje nam kobietom, ale w edukacji i rozwoju gospodarki polskiej jest równie tragicznie. Nie ma pomocy dla uczciwie pracujących ludzi, nie ma wsparcia np na żłobki. Kwotę wolną podnieśli ludziom zarabiajacym 700 zł na miesiąc ! nie oszukujmy się, jeśli ktoś tyle zarabia to jest zwyczajna nędza, ale dostanie jeszcze 500+ i jest zadowolony. Tymczasem jak ktoś zarabia wiecej to trzeba go zglebić zabierając mu kwotę wolną w ogóle. Ja rozumiem, że prawdziwie bogatym pis nic nie zrobi, bo oni nawet tutaj nie płacą podatków, ale wg pisu Ci zarabiający np 5000 zł miesięcznie to już meeega bogacze ! i trzeba ich złupić, żeby było co oddać biednym. A pracy jest dużo, więc teoretycznie gdy ktoś zarabia 700 zł to bez problemu moglby znaleźć pracę za wyższa stawkę, tyle że widocznie mu się nie chce. Ale rząd i ta partia nie chce pomóc ludziom młodym, przedsiebiorczym, genrealnie ludziom produktywnym płacącym podatki. Oni chcą pomóc patologii. I to jest mój największy zarzut do PiSu.

Gość gość
8.35 O swój elektorat muszą dbać, nie?

Gość gość
Poprzednia władza była ułożona z ubekami , komunizm został obalony za ich zgodą w zamian za stanowiska, wiele bohaterow tak naprawde wspoldzialalo z komuna, tak to sobie wymyslilk,teraz stery zaczęło obierać nowe pokolenie tzw dzieci resortowe jest ich też masa wśród dziennikarzy w tym przede wszystkim tvn, okradli państwo podczas przemian na maksa , pobrali sobie PGRY za grosze, duze zaklady panstwowe,teraz żyją jak paczki w maśle, poprzednia władza była ułożona z biznesmenami to była jedna wielka klika, mafia, okradali panstwo na miliardy, pod koniec wladzy chcieli zabrac sie za lasy, ktore tez by oddali swoim, teraz do władzy doszedł PIS i wszystko się im wali dlatego tak pieja, teraz znowu nawiedzona katolicka partia rządzi która ewidentnie ma coś do kobiet, pewnie kler tym wszystkim steruje i chce stopniowo zmniejszyć rolę kobiet w społeczeństwie, ale poprzedni układ runął , także nie wiadomo co jest lepsze, masakra nie ma kto rządzić w tym kraju

Gość gość
gość dziś Weź sobie listę pis, przejrzyj ją i zobacz ile z obecnych pisowców siedzących w sejmie było ubekami. Połowa z nich na pewno. x gość wczoraj Otóż nie po jakims czasie wprowadzono celibat, tylko od razu. W Biblii w ST jest opis jak Bóg zażyczył sobie kilku mężczyzn. Wymienił ich z imienia i powiedział, że oni mają porzucić swoje żony i dzieci i strzec jego namiotu z arką. Mają być odziani w specjalnie haftowane złotymi nićmi w określone wzory szaty i robić przy namiocie wszystkie święte obrządki. Stąd celibat u kleru czyli bezżeństwo (czystość niekoniecznie), ornaty haftowane w winorośle oraz wszechobecne złoto w kościołach, bo Starotestamentowy Bóg kocha złoto. x gość wczoraj Kościół od zawsze nienawidzi kobiet, kto jest niby winien grzechu pierworodnego? Kobieta-Ewa. Druga sprawa, są opętani na punkcie seksu, dlatego zrobili z Maryi dziewicę, a z Jezusa prawiczka, który nigdy kobiety nie miał, bo przecież nie dopuszczali do siebie myśli, że osoba "święta" może uprawiać seks. - Zapomniałaś dodać, że z domniemanej małżonki Jezusa, Marii Magdaleny zrobiono prostytutkę. x gość wczoraj Tak sobie to tłumacz. Za aborcję miała byc kara wiezienia, a każde poronienie miało być sprawdzane pod katem, czy czasem ta kobieta nie poroniła. Nie mów, że nie czułabyś się zbrukana i odarta z godności, kiedy po stracie ciąży, na którą być może czekałaś i się o nią starałaś, ktoś grzebałby dosłownie w tobie i w twoim życiu, czy czasem jednak nie zażyłaś jakiś poronnych piguł, albo czy się nie skrobałaś. Nie rozumiesz po co był ten cyrk z czarnymi marszami? To może tak by ci sie przydało z kilka stosunków z kilkoma bandziorami bez twojej zgody. Aha, czyli facet może się pieprzyć na potęgę, a kobieta już nie? A dlaczego tak? Jak się chce pieprzyć na potęgę bez konsekwencji, to się robi tak, żeby w ciążę nie zajść. Co za durne podejście musiałby mieć te kobiety chcąc legalnej aborcji, jakby można było usuwać ciąże co miesiąc, bez konsekwencji dla swojego organizmu. Zacznij myśleć samodzielnie, a powtarzać mantrę swojego guru.

Gość gość
Zostałam zgwałcona 12 lat temu. Przez chłopaka z mojego liceum. Krzyczałam, nikt mi nie pomógł. Ale mniejsza z tym. Na szczęście nie zaszłam w ciążę. Jakby tak było, zabiłabym to w sobie bez mrugnięcia. Nienawidzę go, nienawidzę wszystkiego co mi go przypomina i nigdy nie urodziłabym dziecka tego szmaciarza. Gdyby odmówiono mi aborcji, to sama bym to z siebie gołymi rękoma wydrapała, albo skoczyła z mostu!!!

Gość gość
PiS taki niby antykomunistyczny, a Piotrowicza bronić będzie do ostatniego guzika. TVP już przypomina dziennik telewizyjny z poprzedniego systemu. To jest tuba propagandowa rządzących. Kaczyński potrafi tylko zarządzać poprzez konflikt, potrzebuje wroga (Niemiec, gej, przedsiębiorca, uchodźca, wszystko jedno). Ludziom znudziła się ciepła woda w kranie to dostali katolickich talibów, misiewiczów i międzynarodową izolację w bardzo niepewnych czasach.

Gość gość
Zawłaszczyli już wszystko: szkoły, macice, sądownictwo, trybunał, teraz jeszcze cenzura w sejmie i pierwszeństwo zgromadzeń dla smoleńskiego oszołomstwa. Miodzio. W następnej kolejności majstrowanie przy ordynacji wyborczej i mamy drugą Białoruś (ktoś tam z PiSu ostatnio się o Łukaszence pochlebnie wypowiadał). Nie mogę się doczekać kiedy Jarek dołączy do brata.

Gość gość
Co do punktów to moim zdaniem: 1. Tabletka po powinna być dostępna bez recepty. Z kilku powodów: utrudnione jest załatwienie recepty w weekend (gdzie wiadomo chodzi o czas), nikt nie chce być zdany na łaskę lub niełaskę lekarza, który powołując się na klauzulę sumienia odmówi wypisania recepty, wizyta prywatna u lekarza generuje dodatkowe niepotrzebne koszty (a na NFZ nie ma co liczyć z dnia na dzień). Statystyki pokazują, że z tej tabletki rzadko korzystają nastolatki. Jakby nie patrzeć cena jest wysoka. 2. In vitro powinno być legalne a interesy rodziców powinny być jak najdokładniej i jak najlepiej zabezpieczone. Czy powinno być dofinansowane w 100% tego nie wiem. Koszty jednak są wysokie. Choć z drugiej strony stać nasz kraj na 500+ (który to program w teorii ma zwiększyć dzietność, a w praktyce tylko polepszy sytuację materialną wybranej części osób). Więc w sumie to może lepiej by było w celu zwiększenia dzietności zalegalizować, zabezpieczyć prawienie, oraz dofinansować in vitro. 3. Co do aborcji - powinien co najmniej pozostać stan obecny. I powinien być przestrzegany stan obecny. Moim zdaniem niedopuszczalne jest, że np w województwie podlaskim nie ma szpitali wykonujących legalne zabiegi aborcji, bo wszyscy lekarze podpisali klauzulę sumienia. 4. Opieka okołoporodowa powinna się zmieniać na lepsze a nie na gorsze 5. Tacy eksperci powinni nauczać co najwyżej na naukach przedślubnych, a nie wyznaczać zakres szkolenia w świeckich szkołach. 6. patrz punkt 5. Od siebie dodałabym, że - wycofanie możliwości klauzuli sumienia, jeśli zabrania ona wykonywania czynności medycznych zgodnie z obowiązującym prawem i wiedzą medyczną. NFZ nie powinien podpisywać z takimi lekarzami kontraktu, taki lekarz powinien mieć możliwość świadczenia usług prywatnie, z widoczną informację (np na drzwiach gabinetu), że podpisał klauzulę sumienia oraz z wyjaśnieniem co ona w jego przypadku oznacza. - edukacją dzieci w każdym zakresie (etyka, biologia, życie w rodzinie) powinni się zajmować eksperci przedstawiający obiektywne stanowisko, neutralni światopoglądowo i religijnie. Żadna niespełniona katechetka nie powinna mieć prawa do uczenia dzieci w zakresie np edukacji seksualnej. - lekcje religii powinny się odbywać w kościołach ewentualnie za te lekcje powinien płacić KK (a nie podatnicy jak teraz). Dla mnie również jest niepojęte to co robi PIS i jakie ma podejście do kobiet:/ A najgorsze jest to, że wiele kobiet głosuje na PiS. Fakt: z doświadczenia widzę, że głównie głosują stare matrony, które młode lata mają za sobą i które całe życie służyły mężowi i dzieciom (bo przecież tak trzeba). Teraz pewnie czują się "docenione", że ktoś próbuje przywrócić stary ład, stary porządek, w którym to kobieta ma prawo siedzieć w domu i zajmować się dziećmi. One tak żyły to czemu ma być inaczej. Niech te młode też mają przesrane, a co.

Gość gość
gość wczoraj W Polsce wreszcie następuje normalnosć usmiech.gif - więc która nastolatkę stać, żeby kupować je jak cukierki - galerianki usmiech.gif Które wychowane zostały przez PO A 500+ jest w każdym państwie więc gratuluje że krytykujesz coś co wszędzie jest norma. Jak ci tak zależy to zrób se 10 bachorow i żyj jak królowa. X Skoro dla ciebie 5 tysięcy na 10 dzieci to królewskie życie to z ładnej patologii się wywodzisz chyba:/ 500+ to program, który ma zwiększyć przyrost naturalny - tyle jeśli chodzi o teorię, bo w praktyce nikt normalny nie zdecyduje się na dziecko dla 5 stówek. Żeby zwiększyć dzietność potrzeba innych rzeczy: stabilizacji dla młodych, odpowiedniej ilości żłobków i przedszkoli, możliwości leczenia niepłodności z NFZ itp. A nie gotówki do ręki, to nie rozwiązuje problemu niskiego przyrostu. Co do nastolatek kupujących tabletkę po to badania wskazują, że to mały odsetek, większość to dorosłe/dojrzałe kobiety. Poza tym, sorry, ale moim zdaniem nawet jeśli nastolatka weźmie taką tabletkę (bo zawiodła na przykład inna metoda) to chyba lepiej niż by miała później robić skrobankę, albo zakopać w beczce.

Gość gość
gość wczoraj Pani chyba jakaś niedoinformowana - jak większość pisowskiego elektoratu:/ 1. Projekt zakładał kary dla kobiet (od których sąd mógł odstąpić), w tym również w przypadku utraty ciąży. Po protestach z tego się wycofali, ale co by było gdyby nie protesty tego możemy się domyślać. 2. Sam fakt przesłuchiwania kobiety po poronieniu (bo przecież trzeba sprawdzić czy poroniła naturalnie czy dokonała zabiegu) to jest masakra. Sama straciłam dziecko w wysokiej ciąży, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mnie w związku z tym przesłuchiwał:/ 3. Piszesz: "wgl nie rozumiem po co te czarne protesty,ktos rzucił hasło i wiekszosc leci jak stado małp." - skoro nie rozumiesz po co te protesty to się dowiedz, zrozum, bo nie rozumiesz a krytykujesz, więc chyba sama jak małpa powtarzasz, a nie wiesz w czym rzecz. 4. Czarny protest przyciągnął różne kobiety, część nie chciała zaostrzenia przepisów, część popiera aborcję na życzenie. Też nie wiem co tu może być niezrozumiałego 5 Piszesz "nie rozumiem po co ten cąły cyrk. chyba burza się głownie kobiety ktore chcą za przeproszeniem pieprzyc się na potęgę i usuwac na potęgę bez zadnych konsekwencji. ale to juz nie moja sprawa i nie utożsamiam się z takim elektoratem." noooooooo i padł w końcu ulubiony argument oszołomów z pisu:/ Nie rozumiesz o co ten cyrk? Skoro nie rozumiesz, to może warto się zapytać? Może warto się dowiedzieć? Ale nie, ty wolisz nie wiedzieć, wolisz udawać, że wszystko jest ok a tych których nie rozumiesz zwyzywać od puszczalskich. Sama pewnie jesteś jakąś niedor****ną nastolatką, albo zgorzkniałą z braku seksu babą, skoro tak piszesz i nie masz pojęcia o normalnym życiu, normalnych ludzi. Tak, tak moja droga: normalnych. Wyobraź sobie, że w normalnym małżeństwie może się zdarzyć potrzeba zażycia tabletki po. Wyobraź sobie, że normalna kobieta może zostać zgwałcona i potrzebować takiej tabletki, albo zabiegu usunięcia ciąży. Wyobraź sobie, że w normalnych związkach może się trafić wyczekiwana ciąża z wadami letarnymi. Wyobraź sobie, że normalne małżeństwa decydują się na in vitro, bo inne metody zawiodły. I to wszystko PiS chce ograniczyć. Zwykłym normalnym ludziom. Aaaa i jeszcze jedno: każdy z nas ma prawo bzykać się z kim chce i ile chce.

Gość gość
Mój tato, opozycjonista z czasów PRL, dwukrotnie internowany w stanie wojennym stwierdził, że to co robi PiS bardzo mu przypomina tamte czasy. Cenzura, ograniczanie praw opozycji... Tylko czekać aż wprowadzą jakiś stan wyjątkowy. A Kaczyńskiego nazywa wprost: dyktator.

Gość gość
gość wczoraj Otóż nie po jakims czasie wprowadzono celibat, tylko od razu. W Biblii w ST jest opis jak Bóg zażyczył sobie kilku mężczyzn. Wymienił ich z imienia i powiedział, że oni mają porzucić swoje żony i dzieci i strzec jego namiotu z arką. x x Na co piszesz rzeczy o których nie masz pojęcia?? Celibat wprowadzono zdecydowanie nie od razu, kończyłam historię więc się orientuję. Prawdziwym celem celibatu była chęc zagarniania przez kościół majątku księży, przedtem ich majątek przechodził na bliskich... Formalnym powodem były oczywiście pewne cytaty z Biblii, jest ich masa i zawsze można cos znaleźć pasującego... wiele doktryn w które obecnie wierzymy została wprowadzona późno, zwłaszcza pojęcie czyśćca - zostało wprowadzone dopiero po zarazie z 1348 roku... Jak sie poczyta o historii kocioła, to wiele osób przechodzi na ateizm, na moich studiach tez była masa takich osób

Gość gość
poprzednia władza była ułożona z biznesmenami to była jedna wielka klika, mafia, okradali panstwo na miliardy, pod koniec wladzy chcieli zabrac sie za lasy, ktore tez by oddali swoim, teraz do władzy doszedł PIS i wszystko się im wali dlatego tak pieja, teraz znowu nawiedzona katolicka partia rządzi która ewidentnie ma coś do kobiet, x Tzn piszesz o PO? Ja własnie Po nigdy za b nie wierzyłam, oni byli powiazani z biznesem za bardzo, a u nas biznes to chyba prawie mafia tzn ten wielki? mi się strasznie w PIS jak już pisałam, nie podoba to nawiedzenie religijne, ale gospodarczo to już prędzej, uważam ze ktoś powinien zadbac o te osoby na samym dole, co zarabiają grosze... nie jestem wielka amatorka tego 500 plus, ale akurat 500 plus się może b przydac wielu kobietom.. niejedna rozwaza rozstanie z facetem co ją bije, czy pije, albo się kompletnie nie układa, dzieki temu mimo ze ma dzieci może mieć niezaleznosc... Bo w zyciu kasa to podstawa, a zwykle kobieta mająca małe dzieci była praktycznie skazana na łaskę Pana i Władcy mężusia.. Warto pamiętać tez o tym. Więc na razie kobietom się w tym kraju od rządow PIs bardzo poprawiło, a ta dyskusja o aborcji to na razie głównie bicie piany i nic się nie zmieniło.

Gość gość
Idąc tym tokiem myślenia to każda komórka jajowa i plemnik są już właściwie ludźmi, bo od tego wszystko się zaczyna i każdy z nas kiedyś tym był. zaoimnaiłaś/eś o czym najwazniejszym,nie sama komórka czy jajnik ale gdy sa połączone ( czyli po stosunku) zaczyna sie zycie. a nie sam plemnik np, nie popadajmy w skrajnosc.

Gość gość
Nie wierzę, że nastolatki kupują tabletki po kilka (kilkanaście) razy w miesiącu. Po pierwsze te tabletki często dają bardzo przykre skutki uboczne, po drugie kogo byłoby na to stać? jeżeli jakąś nastolatkę stać, aby wydać kilkaset złotych na tabletki po, to musi to być prostytutka. Więc chyba lepiej, aby te tabletkę wzięła niż zaszła w ciążę ze swoim klientem. Poza tym jeżeli to nastolatki są problemem, to można te tabletki sprzedawać tylko osobom pełnoletnim. W marketach sprawdzają dowody przy sprzedaży alkoholu, więc mogą również sprzedawać w aptekach. Poza tym załatwianie recepty na tabletkę, to tylko niepotrzebna strata czasu i pieniędzy.

Gość gość
Na co piszesz rzeczy o których nie masz pojęcia?? Celibat wprowadzono zdecydowanie nie od razu, kończyłam historię więc się orientuję. x I tu się trochę mylisz. Bo celibat w kk był od zawsze, tylko jako zwyczaj. To, że go potem prawnie wprowadzono, bo nie pasowało oddawanie majątku zmarłego wdowie i dzieciom to inna kwestia. Bóg w Biblii powiedział wyraźnie. Masz porzucić żonę i dzieci swoje, więc kto powiedział, że w czasach, kiedy żonaci mężczyźni mogli być wyświęcani (czyli przed 1000 rokiem), oni żyli ze swoimi rodzinami? Z samego założenia biblijnego, oni swoje rodziny pewnie zostawiali. Bo tak powiedział Bóg. Mało tego. Chrześcijaństwo zostało zalegalizowane w 325 r. A sam katolicyzm ukształtował się na potrzeby rzymskie, bo potrzeba było czegoś co zjednoczy Rzymian. Trzeba było czegoś, co pogodzi chrześcijan i pogan, aby zachować jedność Rzymu. Dlatego nasze katolickie święta jakoś dziwnie pokrywają się ze świętami pogańskimi i jakoś dziwnie zwyczaje pogańskie są podobne do naszych. W Biblii jest wiele fajnych rzeczy, które wyjaśniają dlaczego właśnie kościół uwielbia złoto np. I wiele rzeczy, które demaskują kłamstwa kk, np wieczne dziewictwo NMP.

Gość gośćlaluna
Bo kaczor jest gejem i impotentem

Gość gość
A PO kocha kobiety skoro kazało im pracować do 67?

Gość gość
Wszelkie religie powinny byc zakazane w rzadzeniu panstwem.Religia jest osobistym dobrem i nie mozna na sile uszczesliwiac tym innych,gdyz kwestia wiary czy niewiary w cos co moze jest, a moze tego nie ma .Co to ma wspolnego z zarzadzaniem Panstwa?Prosze mi udowodnic ze cos czego nie widac golym okiem ma juz dusze.Nie ma dowodow ,wiec niech ci co uwazaja ze dusza jest postepuja zgonie z sumieniem.Kaczynski na sile chce wprowadzac swoja religie do rzadu.Moze w WATYKANIE bylby dobrym sluga,ale narazie sluzy swieckiemu panstwu a nie Bogu.

Gość gość
Wydaje mi sie ze kobieta jest dla kosciola niepelnowartosciowm czlowiekiem a to dla faceta dobra pozywka zeby miec prawo nia pomiatac.

Gość gość
zastanawiam sie dlaczego nie zrobi ustawy dla mezczyzn ,zabraniajac im kopulacji swojej niewolicy jesli nie chca splodzic dziecka.Oni nalegaja,groza a my za to placimy!To oni nam sieja te dzieci wiec ich tez trzeba pociagnac do odpowiedzialnosci.Chca nas pieprzyc dowoli ale smija sie z konsekwencji.Przydala by sie na nich jakas upokarzajaca ustawa ale PIS:tego nie zrobi bo by wylecial z Parlamentu z powodu braku glosow.Mam nadzieje ze za to co robi z kobietami tez szybko wyleci.Jesli nie to bezie o wina kobiet ktore sie solidaryzuja z upodleniem .