Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki w ogóle się nie interesują myślą feministyczną

Polecane posty

Gość gość
gość dziś - nie wniesiesz bo jesteś słaba, tez jestem kobietą i wniosę więc argument umiera.

Gość gość
14:20 różnie bywa. Czasami partner dobrze się kamufluje, a czasami kobieta pozwala źle się traktować. Jest bita, niezależna finansowo, ma dobrych rodziców, nie ma jeszcze dzieci, ale tkwi w związku z tyranem bo go kocha :)

Gość gość
14:15 zarabiam i nie jestem dusigroszem. Jak robimy remont to zrzucamy się na materiały i ekipę. Wszyscy są zadowoleni :P

Gość gość
Bo kobiety leca na dupkow i palantow a to nie wina mezczyzn tylko was kobiet. Same sobie takich wybieracie. To sa wasze wybory. X I te wszystkie kobiety żyjące w zgodzie z mężczyznami nie czują sie upokorzone takimi słowami. Dlatego twierdzę, że wasze kulturalne metody są nieskuteczne. Po prostu ignorujecie chamstwo i tępotę męską

Gość gość
gość dziś Przestan usprawiedliwiac kobiety i zwalac wine na innych. Wiekszosc kobiet, ktore sa bite czy zle traktowane zwyczajnie tego chca. Chocby Polska to nie jest 3 swiat gdzie nie ma mozliwosci odejscia. Szczegolnie, ze to nie sa pojedyncze przypadki tylko jakas moda na wybieranie paskudnych (jako ludzi nie wyglad) mezczyzn

Gość gość
14:30 przeczytaj mój wpis jeszcze raz.

Gość gość
gość dziś No bo normalna kobieta wybierze normanlego mezczyzne a nie jakiegos dupka. No bo jak nazwac kobiete, ktora np. jest bita, narzeka na to a i tak nadal z tyranem jest? Sa domy i osrodki dla ofiar przemocy itd.

Gość gość
gość dziś Odnioslem sie do slowa "kamuflarz"

Gość gość
Permanentnie zdarza mi się spotykać kobiety, które trzeba wyręczać i do których ma się stosunek "bo to kobieta". Indolencja w sprawach technicznych i w gruncie rzeczy trywialnych. No co ja poradzę że tak jest? Gdzie ta alfa i omega w każdej kobiecie jak z byle pierdołą na ekranie monitora ma problem? Prosty fakt, kobiety i mężczyźni są różni, a nie tacy sami. Mamy inne funkcje do pełnienia. Feministki chcą być mężczyznami, ale to im nie wychodzi(wiadomo że wyjść nie może) i stąd chyba ta frustracja. a taka profesor Maria Siemionow dokonała transplantacji twarzy ludzkiej. I przy niej taki gostek jak ty , co to tyra w robocie i coś tam umie na monitorze też jest nikim. Tak to działa synku. Na świecie mało jest ludzi wybitnie mądrych, pięknych i bogatych i sam fakt sikania na stojąco nie powoduje, ze rzucony na odpowiednie tło nie wyjdziesz na durnia

Gość gość
14:35 ale to prawda. Inteligentni udają normalnych i często ściągają maskę jak kobieta jest w ciąży. Jesteśmy biednym krajem i większość ludzi zarabia grosze. Domy samotnej matki to kpina. Dlaczego kobieta z dziećmi ma uciekać z własnego domu? To oprawcy powinni być eksmitowani. Obecnie trzeba im zapewnić lokal zastępczy i to już jest śmieszne.

Gość gość
Przestan usprawiedliwiac kobiety i zwalac wine na innych. Wiekszosc kobiet, ktore sa bite czy zle traktowane zwyczajnie tego chca. Chocby Polska to nie jest 3 swiat gdzie nie ma mozliwosci odejscia. Szczegolnie, ze to nie sa pojedyncze przypadki tylko jakas moda na wybieranie paskudnych (jako ludzi nie wyglad) mezczyz X Nie chcą tylko muszą znosić niewolę bo zarabiają mniej niż faceci. Dziwne, że dla tych wielbicielek mężczyzn takie słowa nie są przemocą. Faceciki mogą stosować przemoc bo już tacy są. Ciekawa filozofia. Oni mogą rzygać pogardą w stosunku do kobiet

Gość gość
Kobita, która twierdzi, że nie potrafiłaby wnieść lodówki: nie masz siły, używasz rozumu. Jak przenoszono pomniki Moai na Wyspie Wielkanocnej? Na wszystko jest sposób, tylko z odpowiednim zabezpieczeniem i planem.

Gość gość
Kobietę można zabić jak nie protestuje i zgwałcić jak za mało krzyczy. Ale niektóre się ciągle upierają, że z mężczyznami możn wspołpracować. Wasza obojętność jest porażająca, nic dziwnego że nienawidzicie feministek. Jeszcze was to nie spotkało więc bronicie facetów

Gość gość
15:05 to jest sfrustrowany prawik, a nie mężczyzna :D

Gość gość
15:07 widzę, że feministki zrobią wszystko, żeby wyręczyć faceta :D

Gość gość
"przypominam że mężczyzni określają wartość kobiet na podstawie jakości ich ciał" Świeży temat z głównej. Nawet pal sześć wojnę płci, ale skąd się bierze w mężczyznach taka potrzeba wyżywania się i dokuczania kobietom? Czy to idiota-prawik z kafeterii, czy to dresiarz, czy to naukowiec, każdy w jakiś sposób jest wobec kobiet złośliwy.

Gość gość
co do przemocy domowej - mężczyźni również padają jej ofiarami i ciężko się wyrwać bo to nie jest coś co ma miejsce z dnia na dzień To długi proces łamania czyjegoś ducha, niszczenia poczucia wartości od uzależnienia od oprawcy.

Gość gość
Pytanie z jednego z ostatnich wpisów- skąd się bierze takie upokarzanie i poniżanie kobiet. A skąd u feministek bierze się to przekonanie, że mężczyźni może i są silniejsi, ale i głupsi? Skąd taka pogardliwa opinia- o mężczyznach, o kurach domowych, o religii i wierze?Przypominam o feministkach, "supermózgach" z Nowoczesnej:):) Cóż, lewactwo zawsze musi walczyć z "wrogiem", a jak nie ma wroga, to się go stworzy. Klasyka tego gatunku:) Autorka na pewno ma chłopaka? Nie wydaje mi się.

Gość gość
Nikt nie napisał, że są głupsi

Gość gość
ktoś pisał, ale po tekstach było widać, że to troll który próbuje wywołać pyskówkę. to ta sama osoba która wmawiała wszystkim, że mężczyźni są z natury gwałcicielami.

Gość gość
Bo są. Jak nie mogą fizycznie to gwałcą psychicznie

Gość gość
Nawet Freud twierdził, że kobiety górują moralnie nad mężczyznami. Według Freuda, kobiety troszczą się o innych i o ich uczucia. Z racji tego, że mogą byc matkami, są pod wpływem prolaktyny, okytocyny, estrogenów. Kobiety dają ludzkiści łagodność i wspólczucie, chronią zamiast karać, naprawiają zamiast niszczyć. Podczas każdej wojny największe ofiary ponoszą kobiety i dzieci. Kobiety, również dzieci są masowo gwałcone.

Gość gość
mała rada na przyszłość - nie cytuj Freuda, nikt go nie bierze na poważnie. To był zboczony, stuknięty narkoman i jego dobre pomysły kończą się na teorii psychoanalizy. Praktyka go zawiodła.

Gość gość
To poczytaj sobie co robią z kobietami mężczyźni na wojnie. W życiu osobistym też nie spotkałam się z facetem, który nie próbowałby mnie ustawiać wedle swojego widzimisię. W niemal każdej sytuacji w której stosunek zależnosci był na moją niekorzyść, czyli byłam zależna od ojca, brata, pracodawców doświadczałam nadużyć.

Gość gość
23.36 Póki dziecko nie pójdzie "na swoje", jest zależne od rodziców. To normalne. Jeżeli jako dorosła kobieta jestes zależna od mężczyzn w Twojej rodzinie, to z Tobą jest coś nie tak. Takie masz traktowanie, na jakie sobie pozwalasz.

Gość gość
00.14 prawda nie traktuj wszystkiego co ci powie mężczyzna jako narzucania jego władzy. Jak ci ojciec powie- nie nie możesz w wieku 14 lat nocować u faceta i chodzić wymalowana jak dziwa to nie jest naduzycie tylko troska

Gość gość
kiedy powie ci to w wieku 24 lat to już jest to próba odebrania wolności. swoją drogą jak to jest, że mloda dziewczyna jest krytykowana za krótkie spodnie, ale młodych chłopców nic nie krytykuje za chodzenie bez koszulki?

Gość gość
Więcej im wolno.

Gość gość
Jesteście albo zmolestowane albo pozbawione wyobraźni. Ja sobie nie pozwalam, ale gdy mnie traktują tak jak sobie nie życzę od razu się denerwuję i nie mam nad tym kontroli. Kolejna opresja wobec kobiet, kobietom nie wolno się denerwować bo to źle o niej świadczy. To od razu wariatka. Facetom wolno się denerwować ,wsciekać wtedy są męscy. Po pierwsze to niesprawiedliwe, niemoralne, egoistyczne i szowinistyczne po drugie kobiety mają słabsze nerwy. Ale widzę że co poniektóre to lubią i jeszcze twierdzą że to moja wina. Zacofany kraj

Gość gość
01.23 a moze jestesmy po prostu normalne? Kochamy, pracujemy, żyjemy, troszczymy się co bliskich. A jak się denerwujesz i nie masz kontroli, to powinnaś nad tym popracować. Może jakąś terapią, mądre książki? Może za bardzo wszystko bierzesz do siebie, traktując jako atak? Prawdopodobnie tyranizujesz wszystkich, stawiając na swoim, bo inaczej sie "zdenerwujesz". Tak postępują ludzie niepewni, szantażujący otoczenie swoimi zmiennymi emocjami.