Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysiaxx

Awantura z powodu pierścionka

Polecane posty

Gość krysiaxx

Miałam ze swoim chłopakiem spory zgryz dotyczący pierścionka zaręczynowego. Coż jesteśmy ze sobą dwa lata i od czasu do czasu daje mu znak, że w sumie mógłby już coś podziałać w tym temacie :D Dzisiaj rozmawialiśmy właśnie na ten temat i jakoś wkradł się wątek tradycji wokoło zaręczynowych i zasugerowałam, że kiedyś to kawaler musiał 3 wypłaty na taki pierścionek przeznaczyć. Mój chłop sugestie zrozumiał tak, że ja oczekuje takiego pierścionka od niego. No i mówiąc delikatnie bardzo się wkurwił :) Jego argumetny: - pierścionek zaręczynowy świadczy przede wszystkim o NIM, a nie o mnie - jak już taka tradycjonalistka ze mnie, to gdzie podziało się moje dziewictwo :/ .. TAK! wypomniał mi że nie byłam dziewicą zanim go poznałam (jest moim 5 facetem i on o tym wie) Potem już był tak zły na mnie, że stwierdził, że (powiedział mniej więcej tak) "że chyba coś Ci się pomyliło kobieto jeżeli oczekujesz ode mnie, że będę kupował Tobie takie drogie zabawki, że wyrządzimy wielkie wesele o ile do tego w ogóle dojdzie. Wybrałaś inną drogę kochana.. sporo już przeszłaś, rozumiem, szanuje to, ale na wielkie miłości jest już za późno. Jesteśmy partnerami i juz tak zostanie. Frajera nie będziesz ze mnie robić. Z innymi to sobie szalałaś, a ja to jestem od wakacji i drogich pierśionków kurwa!. Chcesz to wszystko, tak? To daj mi numer do wszystkich swoich byłych to może się zrzucimy,hmm? Mnie nie stać na takie rzeczy." Stałam jak zamurowana, tak złego swojego chłopa to jeszcze nie widziałam... jak oceniacie jego argumentacje? Szczeniacka, prawda? ja mam 24 lata, on 26 lat

Gość gość
Ty jestes szczeniacka. Dobrze powiedział, powinien ci sprzedac kopa w doope.

Gość gość
Wybrałaś inną drogę kochana.. sporo już przeszłaś, rozumiem, szanuje to, ale na wielkie miłości jest już za późno. Jesteśmy partnerami i juz tak zostanie. Frajera nie będziesz ze mnie robić. Z innymi to sobie szalałaś, a ja to jestem od wakacji i drogich pierśionków k**wa!. Chcesz to wszystko, tak? To daj mi numer do wszystkich swoich byłych to może się zrzucimy,hmm? x Twoje oczekiwania finansowe odnośnie pierścionka są bardzo na wyrost, ale reakcja chłopaka jest jeszcze gorsza niż Twoja pretensjonalność. Jeśli w tych zdaniach wypłynęła jego prawdziwa opinia o Tobie i waszym związku, to odejdź. Miłość to to nie jest, a wielka miłość może być wciąż dopiero przed Tobą. Nie wiem, czy Ty go kochasz i szanujesz, wyszłaś tym tematem na materialistkę, ale on Ciebie nie.

Gość gość
A po co ci drogi pierscionek?ja nie miałam wcale ani pierscionka ani wesela i jakiś żyję choc łezka sie w oku kręci..ze mnie to omineło i tak juz po slubie bez pierscionka i bez wesela.Nie ma co wspominać ,moj szaniwny mąż odmiwił mi tych zaszczytow .s

Gość gość
Jak moze ktoś byc jako piąty?Az pieciu kochało sie w Tobie platonicznie czy faktycznie on jest u ciebie nr.5jesli tak to raczej nie zasługujesz na pierscionek.Jak można mieć aż tylu??s

Gość gość
gość dziś ...Jak można mieć aż tylu?... x Zapytał 30-stoletni prawiczek z Kafe :P

Gość gość
Nie nabijaj sie ze mnie .s

Gość gość
Mądry ten twój, chociaż po szkodzie i nie zdziwi pewnie specjalnie nikogo jak ciebie wymieni na model z mniejszym przebiegiem

Gość gość
24 lata i pięciu facetów to latawica.

Gość gość
Są dwa problemy Jeden - 5 facetów w tym wieku - to masz przebieg jak podłoga na dworcu, ale w końcu o tym wiedział - o swoich planach powinno się rozmawiać na początku związku Moja dziewczyna jest o ladnych pare lat od Ciebie starsza, tez miala juz facetow i nie jest dziewica, ale do 5 jej daleko Pierscionek bedzie, ale niekoniecznie za 3 wyplaty, a to dlatego, ze w chwili obecnej to sporo kasy ktora mozna przeznaczyc na co innego BTW... sponsoruje Ci wakacje bo tak to zrozumialem?

Gość gość
Moim zdaniem koleś powiedział prawde, która jak wiadomo niezawsze jest przyjemna. Tutaj uwidaczniają się podwójne standardy kobiet. "Spoko jesteśmy młode, to sypne się z tym, to z tamtym", szkoda tylko, że wasze wymagania odnośnie partnera są takie same albo tylko rosną, pod każdym względem. Uważam, że związek z kobietą rozwiązłą świadczy o jej rezygnacji z pewnych zachowań ze strony partnera. Kobiety próbują tutaj odkręcać kota ogonem, ale dla nas facetrów liczba poprzedników ma znaczenie. Im było ich więcej, tym kobieta w naszych oczach ma mniejszą wartość. Taka jest nasza natura i z tym nie wygracie kobietki. Nie masz co się złościć na chłopa tylko schować swoją pretensjonalność głęboko w kieszeń. Jeżeli chcesz mieć drogi pierścionek, to na niego zapracuj. Chłop dał Tobie do zrozumienia, że nie będzie Twoim sponsorem. Chce być Twoim partnerem, ale jak widać Ty nie umiesz być partnerką dla niego, bo co to za partner, który wyciąga tylko rękę i mówi "DAJ" :)

Gość krysiaxx
Tak robcie ze mnie dziwke, ciekawa jestem ile miały wasze panny :) Odnośnie naszego sposoby życia i wakacji. Faktycznie jest tak, że za większość płaci on, a ja się dokładam tyle ile mogę. W zamian dbam, aby na naszych wyjazdach było magicznie i wyjątkowo. Jestem studentką i nie zarabiam.

Gość gość
Przecież ten temat napisał zbrandzlowany prawiczek :) Gdyby moj chlopak w taki sposób wypowiedział się to już był by byłym. Zresztą to już tu kiedyś było a więc to jest PROVO:)

Gość gość
No coz, facet jest dojrzaly, a szczeniacka to ty jestes jak ktos slusznie zauwazyl. Gdybys nie wiercila mj dziury w brzuchu o ten pierscionek to by nie bylo tego calego wykladu. Ja bym sie cieszyla z kazdego pierscionka. A cos jeszcze dodam, skoro taka z Ciebie tradycjonalistka to, jesli oczekujesz wesela, niech Twoi starzy szykuja hajs - wg trady z wesele placa rodzice panny, a pana mlodego,tylko zakupuja wodke:D:D:D

Gość krysiaxx
gość dziś Znaczy był taki temat? Możesz podesłać link? Niestety to nie PROVO (cokolwiek to znaczy :P). To mój pierwszy post na tym forum. Niestetety z tym 'zbrandzlowany prawiczek' to troche prawda, bo miałam więcej seksu niż on w życiu i chyba jego zazdrość w taki głupi sposób wychodzi (ale prawiczkiem nie był na starcie)

Gość gość
krysiaxx dziś Tak robcie ze mnie dziwke, ciekawa jestem ile miały wasze panny usmiech.gif Odnośnie naszego sposoby życia i wakacji. Faktycznie jest tak, że za większość płaci on, a ja się dokładam tyle ile mogę. W zamian dbam, aby na naszych wyjazdach było magicznie i wyjątkowo. Jestem studentką i nie zarabiam. xxxxxxxx Czyli rozumiem, ze mieszkacie razem, on was utrzymuje, bo ty sie uczysz, a dlaczego rodzice na ciebie nie loza?

Gość gość
krysiaxx dziś Moja miała dwóch, ale jest starsza niż Ty Ty w jej wieku w tym tempie będziesz miała 10 na koncie. Skoro on za Ciebie płaci a Ty nie zarabiasz to chyba nic dziwnego, że - jeszcze nie myśli o ślubie (jesteś niesamodzielna, jak małe dziecko - na studiach też można pracować) - do tego on Cię utrzymuje w dużej mierze, a Ty wyjeżdżasz z tekstami o pierścionkach za 3 pensje Nic dziwnego że jest przerażony myślą zaręczyn i ślubu. Nikt nie chce być sponsorem

Gość krysiaxx
gość dziś nie mieszkamy razem

Gość gość
Facet ogarnięty, Ty, dziecino, wcale. Plujesz się o brylant, a z Jego reakcji wynika, że chłopa stracisz.

Gość gość
Wiesz autorko, ja jestem starsza od Ciebie pare lat, partnerow mialam wiecej, ale...ja mam w gdzies pierscionek, a nawet jesli sie pojawi to moze byc i z plasytku, mam gdzies slub koscielny i biala suknie (zenada, wszak tylko dziewica idzie w bialej, najlepsze sa "panny" w bialej biorace slub z dzieckiem na reku), mam gdzies huczne wesele zorganizwane na pokaz dla rodziny, z ktora nie utrzymuje kontaktu. Facet zachowuje sie jak maz, utrzymuje Cie, wczasy itp, choc nie musialby, a Ty mu jeszcze z jakas tradycja wywalasz:O I zadasz pierscienia za ciezka kase.

Gość gość
Nie mieszkacie, ale z tego co piszesz facet dba. Mialam taka kolezanke, ona pracowala, on zarabial dobrze, wiele wiecej od niej. Placil za wiele rzeczy, nawet raz pameitam jak powiedziala, ze dobrze miec faceta, ktory za wszystko placi, bo poplamil jej sie plaszcz i oddala do pralni inawet za to zaplacil... pote mieszkali razem, om oczywiscie utrzymywal, ona robila czasem zakupy, ale pensje swoja miala prawie cala dla siebie, nie kochala go i nie ncjala z nim byc, ale bylo jej wygodnie przy nim, potem sie rozeszli, poznala innego, przeniosla sie do innego miasta, z tego co wiem sa ze soba dalej, a po jakims czasie zaczeli sie zrec doslowmie z roznych powodw, m in o kase, bo zwyczajnie im brakuje...

Gość gość
Chlopak dobrze powiedzial. Wymagania masz spore a sama nic nie oferujesz.

Gość gość
Wiec facet jest idiota i daje sie doic w zwiazku.

Gość gość
"że chyba coś Ci się pomyliło kobieto jeżeli oczekujesz ode mnie, że będę kupował Tobie takie drogie zabawki, że wyrządzimy wielkie wesele o ile do tego w ogóle dojdzie. Wybrałaś inną drogę kochana.. sporo już przeszłaś, rozumiem, szanuje to, ale na wielkie miłości jest już za późno. Jesteśmy partnerami i juz tak zostanie. Frajera nie będziesz ze mnie robić. Z innymi to sobie szalałaś, a ja to jestem od wakacji i drogich pierśionków k**wa!. Chcesz to wszystko, tak? To daj mi numer do wszystkich swoich byłych to może się zrzucimy,hmm? Mnie nie stać na takie rzeczy." Xxxxx Jesteście oboje siebie warci. Ty pazerna kretynka, on cham materialista. Za takie słowa facet dostałby z liścia i koniec związku. Niech sobie szuka innej kretynki.

Gość gość
'ale na wielkie miłości jest już za późno' Po takim tekscie bym wiala. Nie dosc, ze idiotyczne podejscie, to do tego infantylne.

Gość gość
09:32 Co Tobie nie pasuje w wpowiedzi tego faceta? Jestem ciekaw bardzo :) Moim zdaniem, to szczera prawda. Mam 34 lata, jestem facetem.

Gość gość
Inflantylne? Powiedz mi szczerze, czy to wielka miłość jak laska wyskakuje z takimi tekstami pierścionek? Na moje to nie jest wielka miłość. Czy dziewczyna skacząc z kwiatka na kwiatek jest w stanie BARDZO kochać. Według mnie nie. Kto nie wierzy, niech sam się przekona. Tyle w temacie.

Gość gość
9:50 z jego logiki wynika, ze jak facet zlapie dziewice, to ma ona pelne prawo wymagac porzadnego sponsoringu. Fajne podejscie do zwiazku.

Gość gość
Nie pasuje wiele po pierwsze jeżeli nie pasuje mu dziewczyna, która nie jest dziewicą to niech z nią zerwie a nie jest z nią bo ma co roochac i kim gardzić a ślubu i tak z nią nie weźmie. Po drugie on jej nie kocha więc po co z nią jest.

Gość gość
Nie popadajmy w skrajności :) chodzi o to, że my faceci doceniamy, to że nasze dziewczyny potrafiły się powstrzymywać do cielesnych doznań z byle kim. Chodzi po prostu o to że my to doceniamy, tylko tyle i aż tyle jak się okazuje.